Arama yapın

Alman Araba Markaları | En Popüler 7 Alman Arabası

Alman Araba Markaları
Ömer Keskinsoy
Otomobil dünyasının devlerinden olan Almanya'nın en popüler 7 markasını Miniyol olarak sizler için derledik!
İçerik Başlıkları
    • Mercedes-Benz
    • BMW
    • Audi
    • Volkswagen
    • Porsche
    • Opel
    • Alpina
    • Diğer Alman Araba Markaları
    • Alman Marka Araba Kiralama

miniyola-davet-et-100-tl-kazan

Alman otomobil üreticileri yüksek performanslı araçlar üretmesiyle bilinir. İşlevsellik ve kalitenin ön planda olduğu alman arabaları, Almanya’yı Avrupa’nın en büyük, dünyanın ise en büyük 5 otomobil üreticisi ülkesinden biri yapmaktadır. Ayrıca Alman otomobilleri yıllık 6 milyon üretimle dünyanın en yenilikçi araçlarındandır.

Karl Benz ve Nicolaus Otto’nun 1870 yıllarında dört zamanlı içten yanmalı motor icat etmesi ile bugünkü Alman arabalarının temeli atılmış oldu. Bu motor, Alman otomobil üretim tarihinde devrim niteliğinde bir değişiklik getirdi ve ülke 1901'e kadar yaklaşık 900 otomobil üretti. Aradan bir yüzyıl geçti ve Almanya, modern teknoloji ve benzersiz tasarımlarla yüksek kaliteli otomobiller üretmesiyle tanındı.

Günümüzde Alman otomobil markaları dünya çapında dünya çapında büyük bir üne sahiptir. En iyi otomobil üreticisi ülkeler bile Almanya’nın arabalarını hayal edebileceğinizden çok daha fazla kullanıyor.

  1. Mercedes-Benz

Mercedes

Kurucusu: Karl Benz

Kuruluş Yılı: 1926

Merkezi: Stuttgart, Almanya

Alman arabaları deyince hemen hemen bütün araba meraklılarının aklına gelen ilk araba Mercedes-Benz’dir. Mercedes-Benz, Alman otomobillerinin dünya çapında büyük bir üne kavuşmasının baş aktörlerinden biridir. Dört zamanlı içten yanmalı motorun geliştiricilerinden biri olan Karl Benz tarafından 1926 yılında kurulmuştur. Benz, benzer vizyonları paylaşan iş ortakları bulmak için birçok şirket kurdu. Benz'in vizyonu, daha iyi arabalar geliştirmek için farklı seçenekler aramasına neden oldu ve kurduğu şirketlerin geleceğini değiştirdi.

Günümüzde Mercedes-Benz, dünyanın en çok satan ve lüks otomobillerinden biridir. Aynı zamanda dünyanın en pahalı araç markalarındandır. Onu en iyi Alman otomobil markalarından biri yapan çok yönlü stili, görünümü ve birinci sınıf kalitesidir. Şirket araba, otobüs, kamyonet, kamyon ve popüler limuzinler üretmektedir.

Mercedes-Benz arabaları hakkında daha fazla bilgi almak için “Mercedes-Benz Araçları Hakkında Genel Bilgiler”adlı blogumuzu okuyabilirsiniz.

Bazı Mercedes-Benz marka araba modelleri ve serileri şunlardır:

  1. BMW

BMW

Kurucusu: Karl Rapp, Gustav Otto

Kuruluş Yılı: 1916

Merkezi: Münih, Almanya

Açılımı Bayerische Motoren Werke (Bavyera Motor Fabrikaları) olan BMW’nin başarısı, nesiller boyunca mühendisler tarafından geliştirilen motora odaklanmasından gelmektedir. Marka, kaliteye ve sürekli mükemmellik arayışına çok çaba sarf etmektedir ve bu da onu sektördeki en önemli üreticilerden biri yapmaktadır.

1916 yılında Karl Rapp tarafından otomobil ve uçak motoru üretici olarak kurulan BMW, 1929'da otomobil üreticisi oldu ve o zamandan beri muhteşem sürüş deneyimleri sunan lüks otomobiller üretmesiyle tanınmaktadır. Ayrıca BMW, lüks otomobiller dışında binek otomobiller, spor otomobiller, SUV ve kamyonetler de üretmektedir.

BMW arabaları hakkında daha fazla bilgi almak için “BMW Araçları Hakkında Genel Bilgiler” adlı blogumuza göz atabilirsiniz.

Bazı BMW marka araba modelleri ve serileri şunlardır:

  1. Audi

Audi

Kurucusu: August Horch

Kuruluş Yılı: 1909

Merkezi: Ingolstadt, Almanya

1909 yılında mühendis August Horch tarafından kurulan Audi’nin bilinen ilk adı kurucusunun soyadı olan Horch’tu. Daha sonra, Temmuz 1909'da Audi Automobilwerke adını aldı. 1932 yılında şirket, Auto Union UG çatısı altında Horch, DKW ve Wanderer ile birleşti. Günümüzde kullanılan Audi logosunda bulunan 4 halka, bu 4 şirketi temsil etmektedir. Ayrıca şirket 1966'dan beri Volkswagen Grubu'nun bir parçasıdır.

Audi arabaları, Almanya'nın en şık ve en klas görünümlü araçları arasındadır. Araçlar teknolojik olarak gelişmiş ve son derece kullanıcı dostudur. Diğer otomobil üreticileri geleneksel altı silindirli motorlara sahip otomobiller üretirken, Audi sıralı beş silindirli motorlara sahip otomobiller geliştirmektedir.

Audi arabaları hakkında daha fazla bilgi almak için “Audi Araçları Hakkında Genel Bilgiler” adlı blogumuza göz atabilirsiniz.

Bazı Audi marka araba modelleri şunlardır:

miniyol-250-tl-banner

  1. Volkswagen

Volkswagen

Kurucusu: Alman Hükümeti, Ferdinand Porsche

Kuruluş Yılı: 1937

Merkezi: Wolfsburg, Almanya

1937'de Ferdinand Porsche, Volkswagen’i Almanya'nın Wolfsburg kentinde kurdu. Şirket, insanlar için uygun fiyatlı arabalar sağlamak için kurulduğundan, “Halkın Arabası” veya “İnsanlar için Araba” anlamına gelen “Volkswagen” olarak adlandırıldı. Günümüzde Volkswagen, küresel pazardaki en güvenilir markalardan biri olarak kabul edilmektedir. Golf ve Polo gibi aile ve genç sürücü favorileri ile Beetle gibi ikonik film yıldızlarına kadar pek çok popüler otomobili üretmektedir. Ayrıca Volkswagen, SEAT, Skoda, Rolls-Royce, Bentley, Lamborghini ve Bugatti'yi satın almayı başardığı için bir başarı modeli olmaya devam etmektedir.

Audi arabaları hakkında daha fazla bilgi almak için “Volkswagen Araçları Hakkında Genel Bilgiler” adlı blogumuza göz atabilirsiniz.

Bazı Volkswagen marka araba modelleri şunlardır:

  1. Porsche

Porsche

Kurucusu: Ferdinand Porsche

Kuruluş Yılı: 1931

Merkezi: Stuttgart, Almanya

Volkswagen’in de kurucusu olan Ferdinand Porsche, markayı 1931 yılında aile şirketinin bir parçası olarak kurdu. Volkswagen için tasarım yaptıktan sonra kendi işini kurmaya devam etti ve ünlü Porsche markasını piyasaya sürdü. Markanın ikonik arabalarından olan Porsche 911'in tasarımı, Ferdinand'ın Volkswagen Beetle tasarımına dayanıyordu. Marka, en ikonik otomobil tasarımlarından birini bu şekilde yaratmış oldu. Bugün bu marka, sağlam ve birinci sınıf görünümlü spor otomobilleriyle ünlüdür. Ayrıca günümüzde ünlü spor otomobil modellerinin yanı sıra SUV ve sedan araçlar da üretmektedir.

Bazı Porsche marka araba modelleri şunlardır:

  • Porsche Taycan

  • Porsche Panamera

  • Porsche Cayman

  • Porsche 911

  • Porsche Boxster

  • Porsche 718

  1. Opel

Opel

Kurucusu: Adam Opel

Kuruluş Yılı: 1862

Merkezi: Rüsselsheim, Almanya

1862 yılında Adam Opel tarafından kurulan Opel şirketi 1899 senesine kadar dikiş makinesi ve bisiklet üretimi yapan şirket, 1899 senesinden sonra otomobil üretimi yapmaya da başlamıştır. General Motors 1929 yılında şirketin hisselerinin çoğunu satın almıştır ve Opel’i bünyesine katmıştır. Günümüzde güvenilir Alman araba markalarından biri olan Opel, dünya standartlarında binek ve ticari araçlar üretmektedir. 

Opel arabaları hakkında daha fazla bilgi almak için“Opel Araçları Hakkında Genel Bilgiler”adlı blogumuza göz atabilirsiniz.

Bazı Opel marka araba modelleri şunlardır:

  1. Alpina

Kurucusu: Burkard Bovensiepen

Kuruluş Yılı: 1965

Merkezi: Buchloe, Almanya

Daktilo üreticisi olan Burkard Bovensiepen 1965 yılında BMW ile iş birliği yaparak Alpina’yı kurdu ve otomobil üretimi işine başladı. Alpina çok popüler bir marka değil ancak BMW ile çalışıyorlar ve çeşitli yüksek kaliteli otomobiller üretmektedirler. Özellikle Almanya'nın bazı bölgelerinde oldukça popüler olan bir otomobil markasıdır.

Ayrıca Alpina ile Alpine farklı firmalardır. Alpine bir Fransız yarış ve spor otomobil üreticisiyken, Alpina bir Alman otomobil markasıdır.

Diğer Alman Araba Markaları

  • Maybach

  • Smart

  • Borgward

  • Apollo

  • Artega

  • Melkus

  • Bitter

  • Isdera

  • Brabus

  • Mansory

Alman arabalarından sonra dilerseniz Güney Kore Araba MarkalarıJapon Araba Markaları, İngiliz Araba Markalarıİtalyan Araba Markaları ve Fransız Araba Markaları yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Alman Marka Araba Kiralama

Miniyol aracılığıyla “Alman Araba Markaları” yazımızda yer alan Alman arabalarını kiralayabilirsiniz. Miniyol ile hızlı ve güvenilir bir şekilde 3 adımda araç kiralayabilir ve istediğiniz zaman araç kiralama işleminizi iptal edebilirsiniz. İptal işlemini gerçekleştirdiğiniz anda paranız kesintisiz olarak iade edilir.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.