Arama yapın

Tarihi Kadıköy Salı Pazarı Nerede ve Nasıl Gidilir?

Tarihi Kadıköy Salı Pazarı Nerede ve Nasıl Gidilir?
Sinan Daşpınar
Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir? Kadıköy Salı Pazarı Nerededir? gibi soruların cevaplarını blog yazımızda bulabilirsiniz.
İçerik Başlıkları
    • Kadıköy Salı Pazarı Hakkında Bilmeniz Gerekenler 
    • Kadıköy Salı Pazarı Nerede? 
      • 2008 
      • 2015 
      • 2016 
    • Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir? 
      • 1. Metrobüs ile Kadıköy Salı Pazarı Nasıl Gidilir? 
      • 2. Otobüs ile Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir? 
      • 3. Araç Kiralama ile Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir? 
      • 4. Marmaray ile Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir? 
      • 5. Dolmuş ile Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir? 
      • Kadıköy Salı Pazarı’nda Ne Satılır? 
      • Kadıköy Salı Pazarı’nın Konumu 

Kadıköy Salı Pazarı, sadece bir pazar değil aynı zamanda Kadıköy ve çevre ilçeler içinde kült haline gelmiş bir gelenektir. Tarihi çok ama çok eskilere dayanan Kadıköy Salı Pazarı, zamanında eski zamanlarda kültürel ve sosyal etkinliklerin yapıldığı bir mesire alanı olarak da kullanılmıştır.  

Uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleri bir arada bulabileceğiniz Kadıköy Salı Pazarı’nda, Kadıköy kültürel dokusunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz. Kadıköy Salı Pazarı nerede, Kadıköy Salı Pazarı’na nasıl giderim?, metrobüsle pazara ulaşım mümkün mü? gibi tüm soruların cevaplarına yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.

Kadıköy Salı Pazarı Hakkında Bilmeniz Gerekenler 

kadıköy salı pazarı

Kadıköy Salı Pazarı, haftada iki kez kurulur. Salı ve Cuma günleri Kadıköy Salı Pazarı’nın kurulduğu günlerdir. Tabi bunun da bir sebebi var. Kadıköy Tarihi Salı Pazarı’nı, salı günleri görmek isteyenler karşılarında daha çok sebze, meyve, kahvaltılık gibi temel gıda maddeleri bulunan klasik bir halk pazarıyla karşılaşırken Cuma günleri Kadıköy Salı Pazarı’na gidenler farklı çantalar, kumaşlar, kıyafetler, çeşit çeşit tekstil ürünleri ve neredeyse tarihi bizleri aşan 50 senelik pazarcılarla karşılaşır.

Kadıköy Salı Pazarı Nerede? 

Kadıköy’ün ve İstanbul’un tarihi pazarlarından Kadıköy Salı Pazarı, ilk zamanlarından yakın bir tarihi kadar Kadıköy/Kuş Dilin’de kuruluyordu. Ancak Kadıköy’de gelişen trafik sorunu, pazarın alan yetersizliği gibi sebeplerden dolayı Belediye Meclisi kararıyla yeri değiştirilmiştir. Sizler için bu değişimleri kronolojik olarak sıraladık;

  • 2008 

İlk olarak 2008 yılında Belediye Meclisi’nin kararıyla Kadıköy Tarihi Salı Pazarı, Hasanpaşa’da kurulmaya başlandı.

  • 2015 

Hasanpaşa'da kurulan Kadıköy Salı Pazarı 2015 yılından itibaren pazara olan ilginin oldukça fazla artmasından ve Kadıköy nüfusunun son dönemlerdeki yükselişinden kaynaklı geçici olarak Merdivenköy’de bulunan daha geniş bir alana taşınmıştır.

  • 2016 

2016 yılında Hasanpaşa/Uzunçayır’da bulunan eski yerindeki genişletme çalışmaları tamamlanmıştır. Bu bağlamda 2016 yılında Kadıköy Salı Pazarı tekrardan Hasanpaşa/Uzunçayırda kurulmaya başlanmıştır. O yıldan itibaren Kadıköy Salı Pazarı aynı yerde hizmet vermektedir.

Salı Pazarı

Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir? 

Kadıköy Tarihi Salı Pazarına ulaşım alternatifleri Kadıköy gibi merkezi bir alanda olmasından dolayı oldukça fazla. Kadıköy’e ulaştıktan sonrası aslında çok kolay. Aşağıda sizlere tarihi Kadıköy Salı Pazarı’na nasıl gidilir sorusunu cevaplayacak tüm ulaşım alternatiflerini listeliyoruz.

250 tl indirim

1. Metrobüs ile Kadıköy Salı Pazarı Nasıl Gidilir? 

Kadıköy Salı Pazarı’na metrobüs ile ulaşım oldukça basittir. Metrobüs duraklarından biri olan Uzunçayır Metrobüs durağında inerek kolayca pazara ulaşabilirsiniz.

2. Otobüs ile Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir? 

Kadıköy Salı Pazarı’na 129T, 130Ş, 15BK, 16A, 19EK, 19T, 251 numaralı otobüslerle rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

3. Araç Kiralama ile Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir? 

Miniyol, tüm araç kiralama firmalarını tek bir platformda toplayarak sizlere önce tüm araçları kıyaslama sonrasında kiralama imkanı tanıyan online bir araç kiralama platformudur. Miniyol’dan yapacağınız araç kiralama işlemlerinizde Tarihi Salı Pazarı’na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

4. Marmaray ile Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir? 

Marmaray özellikle İstanbullular tarafından sıkça kullanılan ve İstanbul’un trafik sorununun çözülmesindeki en büyük adımlardan biridir. Kullanışlı ve konforlu bir raylı sistem olan Marmaray ile Kadıköy Salı Pazarı’na ulaşım da mümkündür. Marmaray duraklarından Göztepe yönüne doğru giden trene bindikten sonra Göztepe durağında iniyoruz ve ardından Kadıköy Salı Pazarı’na 20 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabiliyoruz.

5. Dolmuş ile Kadıköy Salı Pazarına Nasıl Gidilir? 

D-61 ve C-50 numaralı dolmuşlarla Kadıköy Salı Pazarına ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kadıköy Salı Pazarı’nda Ne Satılır? 

Tarihi Kadıköy Salı Pazarı’nda giyim, aksesuar, temel ihtiyaç malzemesi, temel gıda malzemesi gibi birçok ürün satılmaktadır. Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli ürün arıyorsanız mutlaka Kadıköy Salı Pazar’ını ziyaret etmelisiniz.

Kadıköy Salı Pazarı’nın Konumu 

Kadıköy Tarihi Salı Pazarı'nın konumu için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.