Arama yapın

En Güzel Boğaz Manzaralı Restoranlar

En Güzel Boğaz Manzaralı Restoranlar
Sinan Daşpınar
İstanbul'un muhteşem boğazına karşı yemek yiyebileceğiniz birbirinden güzel restoranları Miniyol olarak sizler için listeledik!
İçerik Başlıkları
    • Anadolu Yakası Boğaz Manzaralı Restoranlar
      • Lacivert Restaurant
      • Hünkar Köşk Restaurant – Cemile Sultan Korusu
      • A’jia Restaurant
      • Kalpazankaya Restaurant
      • Villa Bosphorus
      • Taşlıhan Restaurant
      • Yakamoz Restaurant
    • Avrupa Yakası Boğaz Manzaralı Restoranlar
      • Barnathan Roof
      • 360 İstanbul Restaurant
      • Ali Ocakbaşı Restaurant
      • Yıldız Hisar Restaurant
      • Banyan Restaurant
      • Big Chefs
      • Taş Kahve Emirgan Cafe Restaurant
      • Fine Dine İstanbul
      • Hamdi Restaurant
      • Yeniköy Sahil Restaurant
      • Takanik Balık Restaurant
      • Mama Shelter
      • Leb-i Derya
      • Saat Kule Cafe Restaurant
      • Peninsula Restaurant
      • Rana by Topaz Restaurant
      • Sardunya Restaurant
      • Feriye Restaurant
      • Vogue Restaurant İstanbul
      • Galata Kule Restaurant
      • Kaşıbeyaz Bosphorus
    • İstanbul Araç Kiralama

İstanbul her köşesi ile büyüleyici bir şehir. Özellikle dillere destan güzelliği ile Boğaz bambaşka. Dünyanın birçok yerinden turistler büyüleyici İstanbul’un Boğaz manzarasını görmek ve Boğaz manzarasında yemek yemek için akın akın İstanbul’a geliyorlar. İstanbul’u keşfetmek zaman isteyen bir olay. İstanbul’u keşfetmenin en kolay yolu ise araç kiralama yapmaktır. Miniyol farkı ile anında araç kiralama yapabilir indirimlerden ve fırsatlardan yararlanarak İstanbul’u keşfedebilirsiniz. Boğaz denildiğinde ilk akla gelen yiyeceklerden birisi balıktır. İstanbul’da boğaz manzaralı birçok yerde balık veya dilediğiniz yemeği yiyebilirsiniz.

İstanbul araç kiralama yapmanın en kolay yolu ve yeni Miniyol olarak sizler için en iyi boğaz manzaralı restoranları sıraladık.

250 tl indirim

Anadolu Yakası Boğaz Manzaralı Restoranlar

  1. Lacivert Restaurant

Lacivert Restaurant

İstanbul’da Boğaz keyfini sonuna kadar yaşamak ister misiniz? Özellikle Boğaz’ın ışıkları eşliğinde harika bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Dilerseniz organik şekilde hazırlanan sabah kahvaltısı da yine size oldukça mutlu edecektir. Lacivert Restoran sahip olduğu geniş menüsü ile her an, her dakika göz ve damak zevkinize hitap etmektedir.

Adres: Körfez Caddesi No:57/A Anadoluhisarı, İstanbul

İletişim: 0216 413 42 24

  1. Hünkar Köşk Restaurant – Cemile Sultan Korusu

Hünkar Köşk Restaurant

Türk mutfağının keyfini boğaz manzarasını yaşamak istiyorsanız Hünkar Köşk Restoran sizleri bekliyor. Kebaplar ve et yemekleri ile ünlü olan Hünkar Köşk, Usta şef Ramis Yerlikaya ve ekibi tarafından en iyi yemekleri sizlere sunmak için çalışıyor. Sadece Türk mutfağı değil aynı zamanda doğal ve yöresel lezzetleri de menüsünde bulunduran Cemile Sultan Korusu’nda aynı zamanda diyet menülerde bulunuyor.

Adres: Kandilli Mahallesi, Ömürtepe Yokuşu Sokak, No:6 Üsküdar

İletişim: 0216 308 49 43

  1. A’jia Restaurant

A'jia Restaurant

Boğaz’ın süsü Osmanlı yalılardan birisi olan A’jia Avrupa’da “En Mükemmel Büyüleyici Otel” ödülünü almış bir otele sahiptir. Restoranında Akdeniz ve Dünya mutfağına yer veren A’jia Restoran özgün lezzetleri ile size özel hissettirecek. Özellikle Pazar günleri brunch yapmak isteyenler için güzel bir mekan olacaktır.

Adres: Halide Edip Adıvar Cad.No:27 34810 Kanlıca, İstanbul

İletişim: 0216 413 9300

  1. Kalpazankaya Restaurant

Kalpazankaya Restaurant

Adalar’ın üç nesildir devam eden lezzet mekânıdır. İsmini Bizans döneminde restoranın hemen yanında bulunan büyük kaya üzerinde kalpazanların para basmalarından almaktadır. Daha önce kır kahvesi olarak işletilen mekân 1959 yılında restoran yapılmıştır. Kalpazankaya Restoranda mutlaka Kuzu Tandır yemeğini tatmalısınız.

Adres: Kalpazankaya Yolu Sokak No:42 Burgazada - Adalar

İletişim: 0216 381 11 11 - 0216 381 15 04

  1. Villa Bosphorus

Villa Bosphorus

Boğaziçi Köprüsü’nün ayakları dibinde, Boğaz’ı iliklerinize kadar yaşayacağınız bir lokasyonda harika bir yemek keyfi için Villa Bosphorus sizleri bekliyor. Denize sıfır, Beylerbeyi Sarayı’na komşu olan bu restoran balık denildiğinde ilk akla gelen yerlerden birisidir.

Adres: Beylerbeyi İskele Cd. 18 A D:18 A Üsküdar

İletişim: 0216 318 68 10

  1. Taşlıhan Restaurant

Taşlıhan Restaurant

Marmara ve Karadeniz’in buluştuğu yerde İstanbul’un keyfini çıkararak yemek yemek ister misiniz? Eğer böyle bir planınız varsa mutlaka Taşlıhan Restoran’a gelmelisiniz. Taze balıklar, kahvaltı ve doğal yemekler için Taşlıhan güzel bir tercih olacaktır.

Adres: Akçakent Sokak, No:6 Anadolu Feneri Köyü, Beykoz İstanbul

İletişim: 0216 536 00 15

  1. Yakamoz Restaurant

Yakamoz Restaurant

Çengelköy’de asırlık çınar ağaçlarının altında Boğaz’a sıfır keyifli bir yemek yerken size özel hissettirecek bir restoran. Boğaz’da balık yemek ve kahvaltı yapmak istiyorsanız buraya mutlaka gelmelisiniz. Yakamoz Restoran menüsü içerisinde et, tavuk ve vejetaryen menüleri bulunmaktadır.

Adres: Çengelköy - Kuleli Caddesi No: 69 Üsküdar/İstanbul

İletişim: 0216 318 95 05

Avrupa Yakası Boğaz Manzaralı Restoranlar

  1. Barnathan Roof

Barnathan Roof

Galata bölgesinde yer alan ve 19.yüzyıl sonlarında inşa edilen Barnathan Apartmanı içerisinde yer alan restoran büyüleyici yapısı ile sizi kendisine çekiyor. Tarihin içinde Boğaz manzaralı bir yemek için seçebileceğiniz en güzel mekânlardan birisi Barnathan Roof olacaktır.

Adres: Sahkulu Mahallesi Sahkulu Sokak No 13, Beyoğlu Galata 34421 İstanbul

İletişim: 0850 360 06 27

  1. 360 İstanbul Restaurant

360 İstanbul Restaurant

Mısır Apartmanı’nın en üstünde İstanbul manzarasına şahitlik edebileceğiniz ödüllü bir mekân. Zengin menüsü içerisinde Dünya ve modern Türk Mutfağının seçkin yemekleri yer alan 360 İstanbul Restoran her an sizi özel hissettirecek. Eğlence, manzara, lezzet ve atmosfer sizleri bekliyor.

Adres: İstiklal Caddesi, Mısır Apartmanı, No:163 Beyoğlu/İstanbul

İletişim: 0212 251 10 42 – 0212 251 10 43 – 0533 691 0 360

  1. Ali Ocakbaşı Restaurant

Ali Ocakbaşı Restaurant

İstanbul’un seçkin noktalarından birisi olan Ali Ocakbaşı’nda kebap keyfini sonuna kadar yaşayacaksınız. Ocakbaşının yanında aynı zamanda odun ateşi fırınları ile de damak zevkini zirveye taşıyacak. Özenle seçilmiş etler, özel reçeteler ve modern sunumlar ile lezzet şöleni yaşayacaksınız.

Adres: Arap Camii Mahallesi, Tersane Caddesi, Kardeşim Sk. No: 45 Kat 4, Grifin Han Beyoğlu / İstanbul

İletişim: 0212 293 10 11

  1. Yıldız Hisar Restaurant

Yıldız Hisar Restaurant

Rumeli Hisarı’nda Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün hemen yanında harika manzarada yemek keyfi. Mükemmel mimarisi, harika lezzetleri ile Yıldız Hisar Restoran’da sizleri bekliyor. İstanbul Boğazı’nın tüm keyfini burada yaşayacak ve büyüleneceksiniz.

Adres: Rumeli Hisarı Mah. Hisarlı Salih Bey Sok. No: 21 34470 Sarıyer/ İstanbul

İletişim: 0212 287 70 45

  1. Banyan Restaurant

banyan restaurant

Dünya mutfağına meraklı ve farklı tatları deneyimlemeyi seviyorsanız Banyan aradığınız mekan olabilir. Menüsünde Dünya lezzetlerine yer veren Banyan’da özellikle Thai baharatları ile harmanlanan yemekleri tadımlamalısınız. Boğaz Köprüsü ve Ortaköy Cami manzaralı Banyan Restoran kendini özel hissettirmek isteyenleri bekliyor.

Adres: Muallim Naci Cad. Salhane Sok. No:3 (Ortaköy İskele Yanı),Ortaköy İstanbul

İletişim: 0212 259 90 60 - 0533 481 05 19

  1. Big Chefs

big chefs tarabya

Türk ve dünya mutfağının en güzel ve seçkin yemeklerini boğaz eşliğinde yiyebileceğiniz Türkiye’nin en büyük restoran zincirinde tadabilirsiniz. Birçok şubesi olan Big Chefs’in Boğaz manzaralı şubesi Tarabya’da yer alıyor.

Adres: Tarabya, Yeniköy Tarabya Caddesi, No: 3, 34457, Sarıyer

İletişim: 0850 214 73 05

  1. Taş Kahve Emirgan Cafe Restaurant

taş kahve emirgan cafe restaurant

Boğaz’ın eski yerleşim yerlerinden birisi olan Emirgan’da tarihin ve doğal güzelliklerin için Boğaz manzaralı yemek için en uygun mekânlardan birisidir. Emirgan Çarşı’ya sadece 150 metre uzaklıkta yer alan Taş Kahve Emirgan Restoran’ının zengin menüsü lezzet yolculuğuna çıkacaksınız.

Adres: Emirgan, Sakıp Sabancı Cd. No:60, 34467 Sarıyer/İstanbul

İletişim: 0212 277 64 30

  1. Fine Dine İstanbul

fine dine istanbul

İstanbul’un en özel yerlerinden birisinde İstanbul Boğazı eşliğimde yemek yemek için en güzel tercih olacaktır. Özel menüsü ile hem damak zevkinize hem de göz zevkinize hitap eden Fine Dine İstanbul ziyaretçilerini bekliyor.

Adres: Dr. İmran Oktem Cad. No:1 34440 Sultanahmet/İstanbul

İletişim: 0212 516 96 96

  1. Hamdi Restaurant

hamdi restaurant

1960 yıllarda İstanbul’da Urfa Birecikli Hamdi Arpacı’nın ilk tezgâhını Eminönü Yeni Cami’nin yanında açması ile yolculuğu başlayan Hamdi Restoran’ın meşhur kebapları her geçen gün ünlenmeye başladı. İstanbul’un eşsiz manzarasına karşı oturacak ve lezzetli kebapların tadı ile büyüleneceksiniz.

Adres: Tahmis Caddesi Kalçın Sokak No.11 Eminönü

İletişim: 0212 528 03 90

  1. Yeniköy Sahil Restaurant

yeniköy sahil restaurant

İstanbul’un en güzel noktalarından birisi olan Sarıyer’de Boğaz’a sıfır bir kahvaltı yapmak için Yeniköy Sahil Restoran en uygun yerlerden birisi olacaktır.

Adres: Köybaşı Caddesi, Yalı Sokak, No: 3 Yeniköy. Sarıyer / İstanbul

İletişim: 0212 262 61 10

  1. Takanik Balık Restaurant

İstanbul’da balık sevenlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden birisidir. 1998 yılında küçük bir tekne ile başlayan Takanik Balık Restoranı yüzer tekne konsepti ile deniz ve balık keyfini size sonuna kadar yaşatacak.

Adres: Yeniköy Mahallesi, İskele Sk. No:3 34464, 34464 Sarıyer/İstanbul

İletişim: 0212 299 82 33

  1. Mama Shelter

mama shelter

Mama Shelter İstanbul Boğazı’na hâkim manzarası özel menüsü ile sizleri bekliyor. Özellikle Fransız ve Dünya mutfaklarının özel lezzetlerini bulabilirsiniz.

Adres: Hüseyinağa Mahallesi, İstiklal Caddesi, No 54, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 252 02 00

  1. Leb-i Derya

leb-i derya

Dört tarafı mavi ve İstanbul’un tüm dokusuna dokunabileceğiniz restoran işte bunların hepsi Leb-i Derya Restoran’da. Anadolu ve Rumeli mutfağının eşsiz lezzetleri ile büyüleyici lezzetleri ile Leb-i Derya sizleri bekliyor. 

Adres: Şahkulu Mah, Kumbaracı Ykş. No:57 Tünel/Beyoğlu/İstanbul

İletişim: 0541 366 84 80

  1. Saat Kule Cafe Restaurant

saat kule cafe restaurant

Deniz kenarında kahvaltı ve çay keyfi yapmak isterseniz Saat Kule Cafe Rastoran sizleri bekliyor.

Adres: Vişnezade Mahallesi, Gümüşsuyu Caddesi, Dolmabahçe Meydanı, Beşiktaş, İstanbul

İletişim: 0212 236 90 00

  1. Peninsula Restaurant

peninsula restaurant

İstanbul’da Haliç manzarası eşliğinde harika bir yemek keyfi sizleri bekliyor. Birçok önemli dizide mekân olarak da kullanılan bu restoran aynı zamanda sizi de özel hissettirecek.

Adres: Golden City Hotel, Teras Kat, Arap Cami Mahallesi, Tersane Caddesi, No 111, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0549 254 70 32

  1. Rana by Topaz Restaurant

rana by topaz restaurant

Boğaz’a açılan bir pencerede yemek yemek için Rana by Topaz Restorana gelebilirsiniz. 2007 yılında fine dining konsepti ile hizmete giren restoranda Çağdaş Akdeniz Mutfağı ağırlıklı bir menü bulunuyor.

Adres: Ömer Avni, İnönü Cd. No:50, 34427 Beyoğlu/İstanbul

İletişim: 0212 249 10 01

  1. Sardunya Restaurant

sardunya restaurant

Dünya mutfağı ve deniz ürünlerine merakınız varsa Sardunya Restorana mutlaka gelmelisiniz.

Adres: Kılıçali Paşa Mahallesi, Meclis-i Mebusan Caddesi, No: 22, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 249 04 92

  1. Feriye Restaurant

feriye restaurant

İstanbul Boğazı’nın en güzel seyredebileceğiniz noktalardan birisi Feriye’dir. Feriye’nin büyülü dünyasında İstanbul Manzarası eşliğinde lezzet fırtınası yaşayabilirsiniz.

Adres: Çırağan Caddesi No:44 34347 Ortaköy/İstanbul

İletişim: 0212 227 22 16

  1. Vogue Restaurant İstanbul

vogue restaurant istanbul

İstanbul’un harika şehir manzarası eşliğinde mükemmel bir yemek yiyebilirsiniz. Yenilenen konsepti ile Vogue Dergisi’nin arşivinden görüntüler, ikonik kapaklar ile aynı zamanda göz zevki de yaşayacaksınız. Restoranda Uzak Doğu ve Avrupa mutfağından eşsiz lezzetleri tadabilirsiniz.

Adres: Vişnezade, BJK Plaza, Süleyman Seba Cd. No:48 D:A Blok Kat:13, 34357 Beşiktaş/İstanbul

İletişim: 0212 227 44 04

  1. Galata Kule Restaurant

galata kule restaurant

Galata Kulesi’ni anlatmaya gerek yok, yaşamak gerek. İstanbul’da en güzel yemek yiyebileceğiniz noktalardan birisi Galata Kulesi’dir. İstanbul’un panoramik görüntüsü eşliğinde Türk ve Dünya mutfağından lezzetler sizleri bekliyor.

Adres: Galata Kulesi, 9. Kat, Bereketzade Mahallesi, Büyük Hendek Caddesi, Galata Kulesi Sokak, Beyoğlu, İstanbul

İletişim: 0212 293 81 80

  1. Kaşıbeyaz Bosphorus

kaşıbeyaz bosphorus

İstanbul Boğazı’nın en güzel mekânlarından birisi olan Kaşıbeyaz Bosphorus Geleneksel Türk Mutfağı’nın en güzel lezzetlerini sizlere sunuyor. Turkuvaz renginin ön planda olduğu restoran hem damak hem de göz zevkinizi zirveye taşıyor.

Adres: Köybaşı Cad. No:10 Yeniköy / Sarıyer / İstanbul

İletişim: 0850 441 20 40  - 0212 299 50 00

İstanbul Araç Kiralama

İstanbul'da araba kiralama işleminin büyük avantajları vardır. Kalabalık toplu taşıma ve yüksek taksi ücretlerinden kaçınmak için İstanbul'da araç kiralama işlemi yapmanızı tavsiye ederiz. İstanbul Sabiha Gökçen araç kiralama, İstanbul Havalimanı araç kiralama, Taksim araç kiralama, Yenibosna araç kiralama gibi İstanbul'un birçok noktasından avantajlı fiyatlarla araç kiralayarak rahat edebilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.