Arama yapın

İtalyan Araba Markaları | En Popüler 5 İtalyan Arabası

İtalyan Araba Markaları
Ömer Keskinsoy
İtalya, spor arabaların ana vatanı olarak kabul edilmektedir. Miniyol olarak sizler için İtalyan arabalarını listeledik!
İçerik Başlıkları
    • Ferrari
    • Lamborghini
    • Maserati
    • Alfa Romeo
    • Fiat
    • Diğer İtalyan Araba Markaları
    • İtalyan Marka Araba Kiralama

İtalya denildiği zaman çoğu kişinin aklına moda, yemek, sanat gibi kelimeler gelir. Peki “Hayalindeki araba nedir?” diye sorarsak alacağımız cevap ne olur? Muhtemelen 10 kişiden 8’inin cevabı bir İtalyan araba markası olacaktır. Bu durum gayet normaldir. Çünkü İtalyan arabaları piyasadaki en iyi, en güçlü ve en havalı arabalardandır. İtalyan manzaralarını andıran sofistike bir tasarıma sahip lüks ve gösterişli otomobiller, inanılmaz zanaatkarların işçiliğini göstermektedir. Üretilen arabalar basit arabalar değil, adeta bir mücevher alımlığına sahiptir.

İtalyan araba markaları, küçük şehir otomobillerinden daha çok birinci sınıf spor ve süper otomobillere hakimdir. İtalya’nın ekonomisinin 8.5% gibi önemli bir kısmını içeren otomotiv sektörü, İtalyan arabalarının ne kadar popüler olduğunu göz önüne sermektedir.

İtalya, yenilikçi ve şık tasarımlara öncülük eden, dünyanın en ikonik ve sevilen lüks ve spor otomobillerinden bazılarını üretme konusunda zengin bir geçmişe sahiptir. Fransız markalarının satın alınabilirliğine veya Almanların sağlam mühendisliğine sahip olmasalar da İtalyanlar nasıl güzel bir araba yapılacağını biliyorlar. İşte Miniyol olarak bunu kanıtlamak için sizlere hazırladığımız en popüler 5 İtalyan araba markası.

  1. Ferrari

Ferrari

Kurucusu: Enzo Ferrari

Kuruluş Yılı: 1947

Merkezi: Maranello, İtalya

İtalyan arabaları denilince akla ilk gelen marka kesinlikle Ferrari oluyor. Ferrari, bir spor otomobilin olmasını istediğimiz her şeyin somutlaşmış halidir. Güzel tasarlanmış, birinci sınıf bir iç mekana sahip ve büyük güçle yüksek hızlara ulaşabilen araçlar üretirler.

1947 yılında Enzo Ferrari tarafından kurulan Ferrari, kurulduğu yıldan itibaren spor ve yarış arabaları üretiminde bir dünya markası oldu. Ferrari’nin Formula 1 tarihinin en başarılı takımı olması spor arabalarının ne kadar iyi olduğunun en büyük kanıtıdır.

Lüks spor otomobiller ürettikleri için Ferrari'nin satışları bu listedeki diğer markalar kadar yüksek değildir. Çünkü yüksek fiyat etiketleri ve aile dostu modellerin eksikliği yüzünden çok fazla talep edilen araçlardan değillerdir. Fakat buna rağmen spor arabaları arasında bir simge olmaya devam etmektedirler.

Bazı Ferrari marka araba modelleri şunlardır:

  • Ferrari 360

  • Ferrari 430

  • Ferrari 458

  • Ferrari 488

  • Ferrari California

  1. Lamborghini

Lamborghini

Kurucusu: Ferruccio Lamborghini

Kuruluş Yılı: 1963

Merkezi: Santa Agata, İtalya

İtalyan araba markalarının en önemli spor otomobil üreticilerinden bir diğeri de Lamborghini. Lamborghini, 1963'te Ferruccio Lamborghini'nin o zamanlar pazara ve yarışlara hakim olan Ferrari'nin spor arabalarına rakip olma arzusuyla kurulmuştur. Markanın sembolü olarak boğa seçilmesinin nedeni de aslında tesadüfi değil. Ferruccio, boğanın önemli bir özelliği olan mücadele ruhunu ve Lamborghini'nin ekibinin mücadeleci doğasını göstermek istemiştir.

1973 yılında şirket bir gerileme yaşadı. Daha sonra Volkswagen markasının bir parçası oldu ve günümüzde Audi bölümü altında faaliyet göstermektedir. Lüks spor otomobiller üreten Lamborghini zengin insanlar tarafından satın alınıyor ve kullanılıyor. Zaten logoya bakarak kalkanın zenginliği temsil ettiğini ve altın burunlu boğanın güç anlamına geldiğini kolaylıkla söyleyebiliriz.

Bazı Lamborghini marka araba modelleri şunlardır:

  1. Maserati

Maserati

Kurucusu: Ernesto Maserati, Ettore Maserati, Alfieri Maserati, Bindo Maserati

Kuruluş Yılı: 1914

Merkezi: Modena, İtalya

Maserati 1914 yılında Maserati kardeşler Bindo, Alfieri, Ettore ve Ernesto tarafından kuruldu. Bu dört kardeş en büyük kardeşleri olan Carlo’nun bisiklet yarışları için içten yanmalı motoru geliştirmesiyle otomotiv sektörüne girmiş oldular. Fakat ailenin en büyük çocuğu olan Carlo 1910 yılında Maserati şirketi kurulmadan, en güçlü yarış ve spor araba markalarından birini göremeden hayatını kaybetti. Otomobil ilgisi olmayan bir diğer kardeş Mario da şirketin kuruluşunda yer almadı. Daha çok sanata ilgi duyan Mario, Neptün’ün mızrağından ilham alarak Maserati’nin efsane logosunu tasarlayan kişidir.

Popülerlik olarak diğer İtalyan araba markaları Ferrari ve Lamborghini’nin gerisinde kalmış olsa da Maserati tartışmasız bir şekilde harika spor arabaları üreten bir firmadır. Oldukça güçlü ve hızlı bir marka olan Maserati günümüzde en popüler 5 İtalyan arabasından biri olarak bilinmektedir.

Bazı Maserati marka araba modelleri şunlardır:

  • Maserati Ghibli

  • Maserati GranTurismo

  • Maserati Quattroporte

  • Maserati GranCabrio

miniyol-250-tl-banner

  1. Alfa Romeo

Alfa Romeo

Kurucusu: Nicola Romeo, Alexandre Darracq, Ugo Stella

Kuruluş Yılı: 1910

Merkezi: Torino, İtalya

Hızlı otomobillerin izinden giden bir diğer İtalyan otomobil markası da Alfa Romeo'dur. Elbette, araba yarışına tutkulu insanlar Alfa Romeo'nun kazandığı birçok şampiyonluğu duymuşlardır. Bununla birlikte, bugün Alfa Romeo, küçük arabalardan SUV'lara, MiTo'nun agresif tarzından Giulietta'nın zarif ve sofistike havasına kadar uzanan modellerle ağırlıklı olarak günlük kullanım için araçlar tasarlamaya ve yaratmaya odaklanmıştır.

1910'da kurulan ALFA adı, "Anonima Lombarda Fabbrica Automobili"nin kısaltmasıdır ve Romeo, 1915'ten beri şirketin büyümesine katkıda bulunan girişimci Nicola Romeo'nun soyadını temsil eder. Günümüzde satış olarak Fiat’tan sonra en büyük ikinci İtalyan araba markası olma özelliğini taşımaktadırlar.

Bazı Alfa Romeo marka araba modelleri şunlardır:

  • Alfa Romeo Giulia

  • Alfa Romeo Giulietta

  • Alfa Romeo MiTo

  • Alfa Romeo 156

  • Alfa Romeo 147

  1. Fiat

Fiat

Kurucusu: Giovanni Agnelli

Kuruluş Yılı: 1899

Merkezi: Torino, İtalya

İtalyan arabaları daha çok hızlı ve güçlü olan spor arabalarıyla bilinir. Fakat İtalyan araba markaları içinde en büyük olanı bu bilindiğin dışındadır. Açılımı “Fabbrica Italiana Automobili Torino” olan Fiat, İtalyan otomotiv tarihini değiştiren ve bugüne kadarki en büyük İtalyan araba markasıdır.

1899 yılında Torino'da kurulan Fiat, bu listedeki en eski marka ve İtalya'nın en eski otomobil üreticilerinden biridir. Giovanni Agnelli’nin birkaç sanayici ile birlikte kurduğu şirket, 1980'li yıllara kadar Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi olmayı başardı. Fiat o yıllarda dünyada ise üçüncü büyük otomobil üreticisiydi. Bu başarı Fiat 500, Punto, Panda ve Spider gibi ikonik modelleriyle küçük şehir hatchbacklerine hakim olmalarından geliyor.

Spor ve lüks otomobiller üreten diğer İtalyan otomobil markalarının aksine daha kullanışlı ve bütçeye uygun arabalar üreten Fiat günümüzde de İtalyan araba markalarının başını çekmektedir.

Fiat arabaları hakkında daha fazla bilgi almak için ” Fiat Araçları Hakkında Genel Bilgiler” adlı blogumuza göz atabilirsiniz.

Bazı Fiat marka araba modelleri şunlardır:

Diğer İtalyan Araba Markaları

  • Pagani

  • Lancia

  • Abarth

  • Gruppo Bertone

  • Fornasari

  • Covini Engineering

  • Mazzanti

  • Iveco

İtalyan arabalarından sonra dilerseniz İngiliz Araba MarkalarıAlman Araba Markaları, Japon Araba Markaları, Güney Kore Araba Markaları ve Fransız Araba Markaları yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

İtalyan Marka Araba Kiralama

Miniyol aracılığıyla “İtalyan Araba Markaları” yazımızda yer alan İtalyan arabalarını kiralayabilirsiniz. Araç kiralama için, istediğiniz yer ve tarihleri ​​seçmeniz yeterlidir ve yukarıdaki İtalyan markalarından herhangi birini seçebilirsiniz. Miniyol.com veya Miniyol telefon uygulaması ile güvenilir bir şekilde araç kiralama işleminizi gerçekleştirebilir ve istediğiniz zaman araç kiralama işleminizi iptal edebilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.