Arama yapın

Fransız Araba Markaları

Fransız Araba Markaları
Sinan Daşpınar
Fransız araç markaları dünyanın neredeyse her yerinde büyük ilgi görmektedir. Türkiye’nin en gelişmiş araç kiralama plaformu Miniyol olarak sizler için Fransız araba markalarını listeledik ve araç markalarının kısa hikâyelerini sizler için derledik.
İçerik Başlıkları
    • Citroën
    • Peugeot
    • Renault
    • Dacia
    • Bugatti
    • DS Automobiles
    • Diğer Fransız Otomobil Üreticileri;

Avrupa’nın en önemli şehirlerinden birisi Fransa. Fransa geçmişten günümüze araba sanayisi konusunda kendini oldukça geliştirdi. Fransız araç markaları dünyanın en eski otomobil markaları arasında gösterilmektedir. Her sınıfa her bütçeye uygun araç üreten Fransız araç markaları dünyanın neredeyse her yerinde büyük ilgi görmektedir. Türkiye’nin en gelişmiş araç kiralama plaformu Miniyol olarak sizler için Fransız araba markalarını listeledik ve araç markalarının kısa hikâyelerini sizler için derledik.

  1. Citroën

citroen

Fransız araç otomobil üreticisi. PSA Peugeot Citroen Grubu’nun 1976 yılından beri üyesi konumundadır. Şirketin kurucusu André Citroën’dir. Şirketin genel merkezi ise Fransa’nın Saint-Ouen şehrindedir. Citroen 4 Haziran 1919 tarihinde kurulmuştur. Şirket ilk olarak dişli çarklar üretmekteydi. 1919 yılından itibaren otomobil üretimine başlayan Citroen 1993 yılında İhlas Holding ve Bayraktar Holding disbirütörlüğünde Türkiye pazarına girdi. Citroen firması içerisinde Türkiye’nin de olduğu 6 ülkede fabrikası bulunmaktadır. Citroen firmasının net geliri 2012 yılında 3148.00 Milyar Dolar’dı.  Citroen geçmişten gümümüze 14 binek araç modeli, 4 ticari araç modeli ve DS markası altında 5 model üretmiştir.

Citroen arabaları hakkında daha detaylı bilgi almak için "Citroen Hakkında Merak Edilenler" blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Citroen Araç Kiralama yapmak için tıklayınız.

  1. Peugeot

peugeot

Peugeot 1810 yılında Jean-Frédéric ve Jean-Pierre II Peugeot tarafından kurulmuştur. Şirket Fransa’nın Hérimoncourt (Doubs) kasabasında kurulmuştur. Şirket ilk olarak çelik üstüne işler yapmaktaydı. Peugeot ailesi yay, şemsiye iskeleti, korse iskeleti, kahve değirmenleri, saat parçaları, bisikletler ve benzeri çelik ürünler üretiyordu. Peugeot markası 1889 yılında ilk arabasını tanıttı. 1948’de savaş yılları dâhil olmak üzere Peugeot araç üretmeye devam etti. 1979 yılında Avrupa’da pazarlanan ilk turbo motorlu araç olan Peugeot 504 model otomobili piyasaya çıkardı. Peugeot her geçen gün araç modellerini geliştirerek dünyanın en güçlü araba markaları arasına girdi ve otomobil sektörünün vazgeçilmezi haline geldi.

Peugeot Araç Kiralama yapmak için tıklayınız.

  1. Renault

renault

Dünyada en çok tercih edilen otomobil markalarının başında Fransız otomobil üreticisi Renault gelmektedir. Renault ilk olarak 25 Şubat 1899 yılında Fransa’nın Boulogne-Billancourt şehrinde kurulmuştur. Renault şirketinin kurucusu Louis Renault, Marcel Renault ve Fernand Renault’dur. Marka ismini kurucularının soy isimlerinden almaktadır. Louis Renault’nun 5 yaşında başlayan motorlu araçlara tutkusu ve 15 yaşında ki De Dion Bouton’un mekanik parçalara olan ilgisi bir araya geldi ve ilk araçları olan “Voitturette”yi ürettiler. 20’li yaşlarına gelen kardeşler Renault adlı şirketi kurdu ve otomobiller üretmeye başladı. Dünya Savaşı yıllarında da otomobil üretimine devam eden Renault, Türkiye pazarına 1969 yılında girmiş ve Renault 12 modelini Türkiye’de üretmeye başlamıştır. Renault’un fabrikası 4 Aralık 1969 tarihinde Oyak ve Renault ortaklığı ile açılmıştır. Renault geçmişten bugüne binlerce model araç üretmiş ve üretmeye devam etmektedir. Dünyanın en çok tercih edilen otomobillerinden birisidir.

Renault Araç Kiralama yapmak için tıklayınız.

miniyol-250-tl-indirim

  1. Dacia

dacia

Dacia 1966 yılında Romanya topraklarında kurulan ve 1999 yılında Fransız araç şirketi Renault tarafından satın alınan firmadır. Renault şirketi Romanya Piteşti’de 200.000 kapasiteli fabrikasında Dacia model araçları üretmektedir. Dacia otomobil markası her geçen gün büyümeye devam etmektedir. Dacia ülkemizde de en çok tercih edilen otomobil markalarından birisidir.

Dacia Araç Kiralama yapmak için tıklayınız.

  1. Bugatti

bugatti

Bugatti 1909 yılında Ettore Bugatti tarafından Fransa’nın Mulhouse şehrinde kurulan otomobil firmasıdır. Bugatti’nin kuruluş amaçlarından birisi yüksek performanslı araçlar üretmektedir. Firma en sıkıntı dönemini 2. Dünya Savaşı’nda döneminde yaşamıştır. 1998 yılında firma Volkswagen tarafından satın alınmıştır. Bugatti dünyanın en lüks araçlarını üretmeye devam etmektedir.

  1. DS Automobiles

ds

PSA Peugeot Citroën grubu tarafından üretilen lüks araç markasıdır. Marka ilk araçlarını 2009 yılında üretmeye başlamıştır. Marka tarafından üretilen araçlar DS 3, DS 4, DS 4 Crossback, DS 4S, DS 5, DS 5LS, DS 6, DS 7 Crossback’tir bu araçların yanında konsept markalarda üretmektedir.

Diğer Fransız Otomobil Üreticileri;

  • Alpine

  • Ader

  • Axiam

  • Automobiles Darracq France

  • Berliet

  • De Dion-Bouton

  • Delahaye

  • Gardner-Serpollet

  • Gordini

  • Landry Beyroux

  • Ligier

  • Matra

  • Simca

  • Talbot

Fransız arabalarından sonra dilerseniz Alman Araba Markaları, İngiliz Araba Markalarıİtalyan Araba Markaları, Güney Kore Araba Markaları ve Japon Araba Markaları yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

miniyola-davet-et-100-tl-kazan

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.