Ülkemizin her şehrinin ayrı bir güzelliği vardır. Bundan dolayı her yeri görmeye çalışmak gerekmektedir. Özellikle Mardin şehri gezilecek ve görülecek muhteşem bir yerdir.
İçerik Başlıkları
- Mardin'e Nasıl Gidilir?
- Mardin Adana Arası Kaç km?
- Mardin Gaziantep Arası Kaç km?
- Mardin İstanbul Arası Kaç km?
- Mardin Tarihi
- Mardin’in İlçeleri
- Artuklu
- Midyat
- Midyat Gezilecek Yerler
- Nusaybin
- Mardin Gezilecek Tarihi Yerler
- Mardin Kalesi
- Mardin Ulu Cami
- Mardin Evleri
- Dara Antik Kenti (Dara Harabeleri)
- Deyrulzafaran Manastırı
- Mor Gabriel Manastırı (Deyrulumur)
- Kırklar Kilisesi (Mor Behnam Kilisesi)
- Hatuniye Medresesi (Sıti Radviyye)
- Kasımiye Medresesi
- Zinciriye Medresesi (Sultan İsa Medresesi)
- Meryem Ana Kilisesi
- Mardin Gezilecek Müzeler
- Mardin Müzesi (Mardin Arkeoloji ve Etnografya Müzesi)
- Mardin Sabancı Kent Müzesi
- Mardin Gezilecek Doğal Güzellikler
- Beyazsu
- Gurs Vadisi
- Turabdin Platosu
- Kafro Köyü
- Mardin'de Ne, Nerede Yenir?
- Mardin Beyazsu Habib Usta'nın Yeri
- Mardin'de Nerede Kalınır?
- Ramada Worldwide Inc.
- Raymar Hotel
- Mardin’de Akşam Nereye Gidilir?
- Mardin’e Kışın Gidilir mi?
- Mardin Kaç Günde Gezilir?
- Mardin Araç Kiralama
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin Dicle Bölümü’nde bulunan bir büyükşehir olan Mardin, yaklaşık 900.000 nüfusu ile Türkiye’nin en kalabalık yirmi altıncı şehridir. Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Suriye’ye komşu olan Mardin’in 10 ilçesi ve bu ilçelere bağlı 699 mahallesi bulunur. 8.891 km2 yüzölçümüne sahip Mardin’in plaka kodu 47, alan kodu ise 482’dir.
Güneydoğu'nun incisi Mardin, seyyah ve gezginler için bulunmaz bir nimettir. Gezip görülecek yerleri ile ülkemizin güzide şehirlerindendir. Hem tarihi hem de doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu Mardin’de gezip görülmesi gereken oldukça fazla yer var. Mardin, Eski Mardin ve Yeni Mardin olarak ikiye ayrılmaktadır. Şehrin merkezi ve ilçeleri oldukça etkileyici bir görünüme sahiptirler. Özellikle tarihi manastırları merak edenlerin mutlaka Mardin'e gitmeleri gerekmektedir. Tabi bunun için iyi bir araca ihtiyacınız olduğunu sakın unutmayın. Miniyol olarak Türkiye’de “araç kiralamanın yeni yolu” olarak çıktığımız bu yolda sizler için “Mardin Gezilecek Yerler” listesi hazırladık. Bu yazıda “Mardin’e nasıl gidilir?”, “Mardin tarihi”, “Mardin tarihi yerler nereler?”, “Mardin turistik yerler nereler?”, “Mardin’de ne yenir?” gibi sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
Mardin'e Nasıl Gidilir?
Türkiye'nin sevilen şehirlerinden birisi de Mardin'dir. Gezi rehberinde yer verdiğimiz Mardin'e gitmek için bulunduğunuz yerden Güneydoğu Anadolu bölgesine doğru yola çıkmanız gerekmektedir. Şanlıurfa ve Diyarbakır illerine yakın olan bu şehre birçok yerden ulaşım sağlayabilirsiniz. En iyi yöntem ise araç kiralama hizmetini kullanarak Mardin'e gitmektir.
Otobüs ile Mardin’e gitmek için ise Mardin Otogarı’na bilet almanız gerekmektedir. İstanbul’dan Mardin’e otobüs bileti fiyatları ortalama 600 TL’dir. Yolculuk süresi ise yaklaşık 1 gün sürmektedir.
Başka bir alternatif olarak uçak ile Mardin Havalimanı’na gidebilirsiniz. İstanbul’dan Mardin’e uçak bileti fiyatları 1000 TL ile 1250 TL arasında değişiklik göstermektedir. Uçak yolculuğunuz sonrasında Miniyol aracılığıyla Mardin Havalimanı’ndan araç kiralama işlemi yapabilirsiniz.
Mardin’de araç kiralama hakkında detaylı bilgi için blogumuzu okuyabilirsiniz!
Mardin Adana Arası Kaç km?
Mardin ve Adana arası yaklaşık olarak 550 km'dir. Bu da 6 saat civarında bir yol gitmek demektir. Bu süreyi araç kiralama hizmetinden iyi bir araç kiralayarak daha kısa bir hale getirebilirsiniz.
Mardin Gaziantep Arası Kaç km?
Mardin ile Gaziantep arasında 340 km'lik bir mesafe vardır. Oto kiralama kullanılarak araç bulabilir ve bu şehre ulaşabilirsiniz.
Mardin İstanbul Arası Kaç km?
Mardin ile İstanbul arası yaklaşık olarak 1470 km’dir. Bu da otobüsle yaklaşık olarak 24 saate denk gelmektedir. Miniyol aracılığıyla araba kiralayarak bu süreyi daha da kısaltabilirsiniz.
Mardin Tarihi

Mardin gezi rehberimize başlamadan önce Mardin’in tarihine bir göz atmakta fayda var.
Medeniyetler şehri olarak bilinen Mardin, dünya tarihinin en eski şehirlerinden bir tanesidir. Tarih boyunca Subarular, Sümerler, Akadlar, Babiller, Mitaniler, Asurlular, Persler, Romalılar, Bizanslılar, Araplar, Selçuklular, Artuklular ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır.
Tarihte Mardin şehrinin adı, bugün de sıklıkla kullanılan “Merdin” olarak geçmektedir. Merdin kelimesi “kaleler” anlamına gelir. İçerisinde birçok kale bulunduran bu şehir ismini buradan almaktadır. Geçmişte Mardin için kullanılan diğer isimler ise, Erdobe, Tidu, Merdö, Merdi, Merda, Merde, Kartal Yuvası ve Kuşlar Yuvası’dır.
Mardin’in İlçeleri
10 adet olan Mardin ilçeleri nüfus büyüklüklerine göre sıralaması şu şekildedir:
- Kızıltepe
- Artuklu
- Midyat
- Nusaybin
- Derik
- Mazıdağı
- Dargeçit
- Savur
- Yeşilli
- Ömerli
Artuklu

Yukarı Mezopotamya’nın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Artuklu, tarihi, mimari yapısı, arkeolojik ve görsel değerleriyle tarihte zaman yolculuğu yapabileceğiniz bir yer. Cami, türbe, kilise ve manastır gibi farklı dine ait yapıları bir arada bulunan eşsiz bir yer olma özelliğini taşımaktadır. Artuklu kelime anlamı olarak “Yaşam Öncesi” anlamına gelmektedir.
Artuklu ilçesinin konumu için tıklayınız.
Midyat

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Midyat, taş konakları, camileri, kiliseleri ve eşsiz mimarisiyle en eski yerleşim yerlerinden biridir. Dinlerin ve dillerin buluşma noktası olarak bilinen Midyat’ın bilinen en yaygın kelime anlamı, “Mağaralar Kenti” dir.
Mardin denildiği zaman akla ilk gelen yer olan Midyat, kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir. Sadece Türkiye değil, dünyanın en önemli tarihi yerlerinden birisi olma özelliğini taşımaktadır.
Midyat Gezilecek Yerler
Midyat’ta başlıca gezilecek yerler şunlardır:
- Meryem Ana Kilisesi
- Turabdin Platosu
- Beyazsu
- Mor Gabriel Manastırı
- Midyat Kent Müzesi
- İzozoel Kilisesi
- Midyat Tarihi Evleri
Mardin Midyat gezilecek yerler listesinin detaylarını yazımızın devamında bulabilirsiniz.
Midyat ilçesinin konumu için tıklayınız.
Nusaybin

Nusaybin ilçesi İpek Yolu üzerinde ve Suriye sınırında bulunması sebebiyle önemli bir ilçedir. Subarular tarafından kurulan Nusaybin şehri, Sümerler tarafından “Nırbo” olarak adlandırılmıştır. Tarihte Hristiyanlık dininin yayılması ile önemli bir eğitim merkezi olan Nusaybin, bu dönemlerde en parlak dönemini yaşamıştır.
Nusaybin ilçesinin konumu için tıklayınız.
Mardin Gezilecek Tarihi Yerler
Mardin gezi rehberimize Mardin’in birbirinden güzel tarihi yerleri ile başlıyoruz.
Mardin Kalesi

Mardin şehrinin en önemli simgelerinden biri olan Mardin Kalesi şehir merkezinde Artuklu ilçesinde bulunmaktadır. Kayalıklar üzerine inşa edilen Mardin Kalesi, dönemin en sağlam kalesi olarak bilinmektedir. 10. Yüzyılda Hamdaniler tarafından inşa edilen kale, 1 kilometre uzunluğundadır ve genişliği 150 metreyi bulmaktadır.
Kartal Yuvası olarak da bilinen kale, deniz seviyesinden bir hayli yüksekte bulunması ve eşsiz Mardin şehri manzarasıyla Mardin gezisinin ilk durağı olmaya en büyük adaylar arasındadır.
- Günümüzde askeri radar olarak kullanıldığı için ziyarete açık değildir.
Mardin Kalesi konumu için tıklayınız.
Mardin Ulu Cami

Eski Mardin şehrinin muhteşem tarihi güzelliklerinden bir tanesi de Mardin Ulu Cami’dir. Artuklular mimarisinin güzide eserlerinden olan bu cami, iki minareli olarak inşa edilmiştir fakat günümüzde tek minaresi bulunmaktadır. Bulunan tek minaresi süslü yapısıyla ve harika taş işçiliğiyle dikkat çekmektedir. Yerli ve yabancı birçok turistin Mardin’deki duraklarından biri olan Ulu Cami’yi kesinlikle ziyaret etmenizi öneriyoruz.
- Mardin Ulu Cami hala ibadete açıktır.
- Gece saatleri dışında ziyarete açık olan camiyi ücretsiz bir şekilde gezebilirsiniz.
Mardin Ulu Cami konumu için tıklayınız.
Mardin Evleri

Mardin Kalesi’nin yamaçlarında da sıralı bir şekilde bulunan Mardin Evleri, dünyanın en güzel manzaralarından birini oluşturmaktadır. Fotoğrafçıların ilgi odağında bulunan bu evler, sarı kalker taşlarından yapılmıştır ve toprak renginde olması ile ayrı bir güzelliğe sahiptir. Orta Çağ esintileri gözüken bu evler eşsiz bir tablodan çıkmış gibi durmaktadır.
Basamak şeklinde tepeye tırmanan bu evlerde insanlar hala yaşamaktadır. Otel ve müze olarak da kullanılanları vardır. Genellikle iki katlı olan bu evler bölgenin en önemli kültürel yapıları arasındadır. Mardin’e gittiğiniz zaman mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer almaktadır.
Mardin Evleri konumu için tıklayınız.
Dara Antik Kenti (Dara Harabeleri)

Eski Mardin tarihi yerler arasında en ünlülerinden biri olan Dara Antik Kenti, 505 yılında Doğu Roma İmparatorluğu tarafından askeri garnizon şehri olarak kurulmuştur. Önemli savaşlara da ev sahipliği yapan şehir adını, Büyük İskender’e karşı yapılan savaşta ölen Pers Kralı III. Darius’tan almaktadır. Güzelliği ve tarihi zenginliği, Efes Antik Kentiile benzeştirilmesine neden olmuştur.
Mağara evlerle çevrili olan Dara Antik Kenti, içerisinde kilise, çarşı, mahzen, zindan ve su yolları bulundurur. 4 kilometrelik uzunlukta ve 20 metre yüksekliğindeki surlarla çevrili olan kent, büyüleyici bir manzaraya sahiptir. Dara Antik Kenti, Mardin’e uğradığınızda rotanıza kesinlikle eklemeniz gereken eşsiz bir antik şehirdir.
- Ücretsiz bir şekilde ziyaret edebileceğiniz Dara Antik Kenti’nin ziyaret saatleri 08.30 – 17.00 arasıdır.
Dara Antik Kenti (Dara Harabeleri) konumu için tıklayınız.
Deyrulzafaran Manastırı

Dünya üzerindeki turizm meraklılarının ilgi odağında bulunan Deyrulzafaran Manastırı, Eski Mardin gezilecek yerler arasında en başlarda yer alır. Mardin Ovası’nda yer alan bu manastır, etkileyici taş ve ahşap işçiliği ve harika manzarası ile dikkat çekmektedir. Tarih boyunca Güneş Tapınağı, kale ve son hali olan manastır olarak kullanılmıştır.
Mor Şleymun Manastırı olarak da bilinen bu manastır, çevresinde yetişen safran (zafaran) bitkileri sebebiyle Deyrulzafaran (Safran Manastırı) ismini almıştır. Süryani Kilisesi tarafından kutsal sayılan bu manastır, Hristiyan inancına ait mimari yapılar arasındaki en önemli yerlerden birisidir ve her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce Süryani turist tarafından ziyaret edilmektedir.
- Haftanın her günü 08.30 – 18.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
- Manastır kış aylarında 16.30’a kadar ziyarete açıktır.
- Giriş Ücreti kişi başı 20 TL’dir.
Deyrulzafaran Manastırı konumu için tıklayınız.
Mor Gabriel Manastırı (Deyrulumur)

Dünyanın en eski Süryani Ortodoks manastırı olması ile bilinen Mor Gabriel Manastırı, 397 yılında Mor Şmuel ve Mor Şemun tarafından inşa edilmiştir. Hristiyan inancına ait mimari yapılar arasında bulunan Mor Gabriel Manastırı, “Rahiplerin Meskeni” anlamına gelen “Deyrulumur” adıyla da bilinmektedir.
Manastır içerisinde kilise, mezar bölümleri, anıtsal yapı, konaklama ve dua yerleri bulunmaktadır. Türkiye ve dünya mirasının önemli eserlerinden biri olan Mor Gabriel Manastırı, göz alıcı mozaikleri ve taş işlemeleriyle görülmesi gereken bir tarihi mekan.
- Sabah 09.00 – 11.30 arası ve öğleden sonra 13.00 – 16.30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
- Manastır kış aylarında 16.00’a kadar ziyarete açıktır.
- Giriş ücreti kişi başı 15 TL’dir.
Mor Gabriel Manastırı (Deyrulumur) konumu için tıklayınız.
Kırklar Kilisesi (Mor Behnam Kilisesi)

Mardin tarihi yerler arasında en çok ziyaret edilen yerlerden bir olan Kırklar Kilisesi, Hristiyan inancına ait mimari yapılar arasındadır. Çok geniş bir avluya sahip olan kilise, çevresindeki yüzlerce yıllık çınar ağaçları, çan kulesi ve taş duvarlı odaları ile deneyimlenmesi gereken bir gezi olarak öne çıkıyor.
Günümüzde hala ibadete açık olan manastır, Mardin turistik yerler arasında da bulunmaktadır ve ziyarete açıktır. Taş oyma sanatının kusursuz örneklerinden bulabileceğiniz bu kiliseyi Mardin’de gezilecek yerler listenize kesinlikle eklemelisiniz.
- Haftanın her günü 08.30 – 17.00 arasında ibadet saatleri dışında kiliseyi ziyaret edebilirsiniz.
- Kiliseyi ziyaretlerde herhangi bir ücret alınmamaktadır.
Kırklar Kilisesi (Mor Behnam Kilisesi) konumu için tıklayınız.
Hatuniye Medresesi (Sıti Radviyye)

Eski Mardin’in önemli eserlerinden biri olan Hatuniye Medresesi, üç tarafı kapalı ve bir tarafı tamamen açık olan mimari yapısıyla eyvanlı medreselerin öncülerinden biridir. Artuklu Sultanı Necmeddin Alpi’nin hanımı Sitti Razviye tarafından inşa ettirildiği için “Sıti Radviyye” adı ile de bilinmektedir. Hz. Muhammed’in ayak izinin de sergilendiği bu medreseyi, eşsiz el yapımı taş işçiliği ile de Mardin gezilecek yerler listenize eklemenizi öneriyoruz.
- Haftanın her günü 09.00 – 18.00 saatleri arasında medreseyi ziyaret edebilirsiniz.
- Kış aylarında medresenin ziyaret saati daha erken bitebilmektedir.
- Ücretsiz bir şekilde medreseyi ziyaret edebilirsiniz.
Hatuniye Medresesi (Sıti Radviyye) konumu için tıklayınız.
Kasımiye Medresesi

Yapımında kesme taş kullanılan, iki katlı, açık avlulu ve kubbeli bir medrese olan Kasımiye Medresesi’nin, Artuklular Dönemi’nde inşasına başlanmış ve Akkoyunlular Dönemi’nde inşası tamamlanmıştır. Özellikle taş işçiliği ve motifleri ile göz dolduran Kasımiye Medresesi, Mardin’de gezilecek yerler arasında yer alması gerekir.
- Kasımiye Medresesi haftanın her günü 08.30 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
- Medreseye giriş ücreti 10 TL’dir.
Kasımiye Medresesi konumu için tıklayınız.
Zinciriye Medresesi (Sultan İsa Medresesi)

Eski Mardin’de Artuklular döneminin güzide eserlerinden biri olan Zinciriye Medresesi, Mardin Kalesi’nin altında bulunması sebebiyle eşsiz bir manzaraya sahiptir. İki katlı olan bu medresede türbe, cami ve avlu bulunur. Taş işlemeleri ve tarihi dokusuyla dikkat çeken bu medrese geçmişte rasathane olarak da kullanılmıştır. Motifleri ve yapımında kullanılan taşları ile Mardin gezilecek yerler listesinin olmazsa olmaz yerlerinden birisi olması gerekir.
- Haftanın her günü açık olan medreseyi 08.30 – 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
- Giriş ücreti kişi başı 5 TL’dir.
Zinciriye Medresesi (Sultan İsa Medresesi) konumu için tıklayınız.
Meryem Ana Kilisesi

Meryem Ana Kilisesi hem mimari güzelliği hem de tarihi önemi ile Mardin kiliseleri arasında en önemli olanlardan biridir. Eski Mardin’in tarihte birçok farklı dine mensup medeniyete ev sahipliği yapmış olmasından dolayı bölgedeki sayısız Hristiyan inancına ait mimarı yapılardan biridir. Mimarisinde bulunan üzüm salkımı motifleri ile oldukça ilgi çekici bir kilisedir. Geçmişte ibadethane olarak kullanılmasının yanı sıra eğitim kurumu olarak da kullanılmıştır. Kilisenin teras kısmından Mardin manzarasını izlemenizi tavsiye ediyoruz.
- Haftanın her günü açık olan medreseyi 08.30 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
- Ücretsiz bir şekilde giriş yapabilirsiniz.
Meryem Ana Kilisesi konumu için tıklayınız.
Mardin Gezilecek Müzeler
Mardin Müzesi (Mardin Arkeoloji ve Etnografya Müzesi)

Geçmişte Süryani Katolik Patrikhanesi olarak kullanılan bu müze, zamanla dini merkez, askeri üs, sağlık ocağı gibi farklı alanlarda kullanılmış ve müze halini almıştır. Etnografik ve arkeolojik eserler bulunduğundan dolayı “Arkeoloji ve Etnografya Müzesi” olarak da bilinmektedir. Türkiye’nin en zengin arkeoloji müzelerinden biri olan Mardin Müzesi’ni kesinlikle ziyaret etmeli ve sayısız tarihi eseri görmelisiniz.
- Pazartesi günleri hariç diğer günlerde 08.30 – 17.00 saatleri arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
- Müzeye giriş ücreti 20 TL’dir.
Mardin Müzesi (Mardin Arkeoloji ve Etnografya Müzesi) konumu için tıklayınız.
Mardin Sabancı Kent Müzesi

Mardin’in en çok ziyaret edilen müzelerinden biri olan Sabancı Kent Müzesi 2009 yılından beri hizmet vermektedir. Müzede Mardin’in binlerce yıllık tarihi, el sanatları, yöresel kıyafetleri, antika eserler vb. sergilenmektedir. İki katlı olan müzenin birinci katı Dilek Sabancı Sanat Galerisi, ikinci katı ise Sabancı Kent Müzesi olarak kullanılmaktadır. Mardin tarihini ve kıymetli sanat eserlerini görmek için Sabancı Kent Müzesini ve Dilek Sabancı Sanat Galerisini ziyaret etmenizi öneriyoruz.
- Pazartesi günleri hariç diğer günlerde 08.30 – 17.00 saatleri arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
- Müzeye giriş ücreti 15 TL’dir.
Mardin Sabancı Kent Müzesi konumu için tıklayınız.
Mardin Gezilecek Doğal Güzellikler
Beyazsu

Beyazsu, kurak bir iklime sahip olan Mardin’de bütün sıcaklardan kurtulabileceğiniz bir yer. Mardin’in içme suyu ihtiyacının da karşılandığı yer olan Beyazsu, söğüt ve kavak ağaçlarıyla en sık ziyaret edilen Mardin turistik yerler arasında yer alıyor. Ahşaptan yapılmış masa ve sandalyelerde oturup dere kenarında serinleyebileceğiniz muhteşem bir güzellik. Yemek olarak da nefis balıkları tadabileceğiniz “Mardin’in vahası” Beyazsu’yu kesinlikle ziyaret etmelisiniz.
Beyazsu konumu için tıklayınız.
Gurs Vadisi
Mardin gezilecek yerler listemizde sıradaki durak yeşil cennet Gurs Vadisi. Yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği doğal güzellik olan Gurs Vadisi, küçük şelaleleri, göletleri ve yürüyüş yollarıyla Mardin’in en önemli yeşil alanlarından biridir. Mardin’e uğramışken Gurs Vadisi’nin buz gibi suyunda serinlemeyi ihmal etmeyin.
Gurs Vadisi konumu için tıklayınız.
Turabdin Platosu

Yukarı Mezopotamya bölgesinde yer alan Turabdin Platosu, geçmişte Hristiyan keşişlere ev sahipliği yapması sebebiyle Süryaniler tarafından kutsal topraklar olarak kabul ediliyor. Hizmetkarlar Dağı olarak da bilinen bu plato, fotoğraf meraklıları için bölgenin önde gelen tercihleri arasında yer alıyor. Bir tarafında Anadolu Dağları, diğer tarafında muhteşem Mezopotamya Ovası manzarasıyla Mardin’de gezilecek yerler arasında en tepelerde yer alması gerekir.
Kafro Köyü

Mardin’in en çok ziyaret edilen köyü olan Kafro Köyü, yaz aylarında dolu olup kış aylarında ise terk edilmiş yer gibi duran bir Süryani köyüdür. Köyün bu şöhretinin iki büyük nedeni var: Muhteşem taş evleri ve leziz pizzaları. Evet yanlış duymadınız! Odun fırınlarda yapılan bu pizzalar sayesinde Kafro Köyü, Mardin pizza köy olarak da bilinmektedir. Mardin’e gittiğiniz zaman kesinlikle bu nefis pizzaları tatmalısınız.
Kafro Köyü konumu için tıklayınız.
Mardin'de Ne, Nerede Yenir?
Mardin yemek kültürü olarak oldukça gelişmiş bir yerdir. “Mardin neyi ile meşhur?” sorusuna cevap vereceksek Mardin kebabı, Süryani şarapları, lebeniye çorbası, kaburga dolması ve içli köfte cevaplarını verebiliriz. Bunun için nezih ve şık mekanlar bulmak mümkündür. Şehir merkezi ve ilçeler bu konuda iyi hizmetler sunmaktadır.
Mardin Beyazsu Habib Usta'nın Yeri
Mardin'e gidenler için Beyazsu Habib Usta'nın Yeri mükemmel yemekler çıkarmaktadır. Oto kiralama yaparak Midyat'a gidebilir ve bu eşsiz yerde karnınızı duyurabilirsiniz.
Mardin'de Nerede Kalınır?
Mardin'de konaklama için birçok yer bulunmaktadır. Bu yerler arasında bazı Mardin otelleri daha ön plandadır. Bunun için araba kiralama yapmak çok mantıklıdır. Bu sayede rahatça kalacak yere ulaşabilirsiniz.
Ramada Worldwide Inc.
Mardin'in en iyi konaklama yerlerinden birisi Ramada Worldwide Inc. olarak bilinmektedir. Araba kiralama yaparak Artuklu'ya gidenler bu otelde kalabilirler.
Raymar Hotel
Mardin'in iyi bir hizmet veren bir diğer hoteli ise Raymar Hotel'dir. Bu hotele ulaşmak için Artuklu'da bulunan Vali Ozan bulvarına gitmek gerekir.
Mardin’de Akşam Nereye Gidilir?
Mardin’in gece hayatı büyük ölçüde fasıldan oluşur. Gece kulüpleri bulunmayan şehirde en sık tercih edilen eğlence yöntemleri sıra geceleri ve fasıllardır.
Mardin’e Kışın Gidilir mi?
Mardin ziyareti için en çok tercih edilen zaman ilkbahar ve sonbahar ayları olsa da kış mevsiminde de gidilebilir.

Mardin Kaç Günde Gezilir?
Mardin, ulaşımın kolay olması ve trafik olmaması gibi sebeplerden ötürü gezmesi rahat bir şehirdir. Araba ile seyahatin bu kadar rahat olması sebebiyle Miniyol aracılığıyla araç kiralayarak 3-4 günlük bir sürede rahatça tüm Mardin’i gezebilirsiniz.
Böylece büyüleyici bir şehir olan Mardin’i baştan sona gezebileceğiniz gezi rehberimizin sonuna geliyoruz. Bundan sonra yapmanız gereken Miniyol aracılığıyla araç kiralama yaparak Mardin gezinizi tamamlamak.
Mardin Araç Kiralama
Mardin tarihi ve kültürel açıdan çok sayıda mekan ve eserin olduğu kusursuz bir şehirdir. Mardin’de araç kiralama yaparak gezinizi daha keyifli ve hızlı hale getirebilirsiniz. Midyat gezilecek yerler ve Mardin gezilecek yerler listesinde yer alan yerlere Miniyol aracılığıyla kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Miniyol mobil uygulaması veya miniyol.com sitesi aracılığıyla Mardin Havalimanı ve Mardin şehir merkezinden 3 adımda kolayca araç kiralama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
Mardin şehir merkezi araç kiralama yapmak için tıklayınız.
Mardin Havalimanı araç kiralama yapmak için tıklayınız.