Tarihi ve kültürel yerleri, doğal güzellikleri ve lezzetli yemekleriyle ünlü olan Adana, her çeşit gezginin en çok tercih ettiği illerimizdendir. Bu yerler dışında birçok güzel plaj da Adana’da bulunmaktadır. Özellikle şehrin sıcaklıkları düşünüldüğünde bu plajlar yaz aylarında gezilecek yerler arasında bulunmalıdır.

Varda Köprüsü

Varda Köprüsü

Varda Köprüsü, Karaisalı’da bulunuyor ve “Koca Köprü” adıyla da bilinir. Çakıt Deresi'nin derin vadisi boyunca uzanan Varda Köprüsü, Osmanlı zamanında İstanbul - Bağdat demiryolu hattını kolaylaştırmak için inşa edilmiştir. 172 metre uzunluğundaki köprü, kanyonun en düşük derinliğinden 99 metre yükseklikte bulunan on bir taş kemerle süsleniyor.

Günümüzde hala demiryolu olarak kullanılan Varda Köprüsü’nde Adana-Konya arası yapılan Toros Ekspres hattı seferleri yapılıyor.

Anavarza Antik Kenti

anavarza antik kenti

Osmaniye sınırındaki Dilekkaya Köyü çevresinde bulunan Anavarza Antik Kenti bölgenin en ilgi çekici yerlerinden biridir. Tarihte Roma İmparatorluğu dönemi öncesine ait hiçbir bilginin bulunmağı Anavarza Antik Kenti Çukurova’nın 200 metre yüksekliğinde bulunan eşsiz manzaralı ve gösterişli bir antik kenttir. Merdivenlerle ulaşılabilen antik kentin bir bölümü uçurum tarafında kalmasından dolayı güvenlik nedeniyle gezilemiyor. 

Anavarza Antik Kenti’nde 1500 metre uzunluğunda sur duvarı, Roma döneminden kalma bir su kemeri, büyük bir geçit, kaya mezarları, deniz tanrıçası Thetys mozaiği ve 6. yüzyıldan kalma bir Bizans kilisesi de dahil olmak üzere birçok harabe Adana’ya gelen gezginler tarafından büyük bir ilgiyle ziyaret ediliyor.

Taş Köprü

taş köprü

Yüreğir ilçesinde bulunan Taş Köprü, Seyhan Nehri’nin üzerinden geçen ve şehrin simgesel yapılarından biri olan tarihi yapıdır. Romalılar tarafından inşa edilen Taş Köprü, dünyanın en eski faal köprülerinden biridir. Tarihte köprü, Akdeniz'den Anadolu ve İran'a uzanan eski ticaret yollarına önemli bir bağlantı noktası olarak kullanılmıştır. 310 metre uzunluğundaki 21 kemerli Taş Köprü, 2007 yılında motorlu taşıt trafiğine kapatıldı ve o zamandan beri, şehir sakinleri ve gezginler için kültürel ve sosyal işlevlerin çoğunun gerçekleştirildiği önemli bir yer oldu.

Çatalan Köprüsü

Çatalan Köprüsü

Seyhan Batı Köprüsü olarak da bilinen Türkiye’nin en uzun köprülerinden biri olan Çatalan Köprüsü’nün uzunluğu 1575 metredir. 2002 yılında yapımı tamamlanan köprünün asıl yapım amacı Adana’ya içme suyu sağlamaktı. Devasa uzunluğu ve kemerli yapısıyla özellikle gün batımında muhteşem fotoğraf kareleri ortaya çıkan Çatalan Köprüsü’nü ve çevresindeki dinlenme alanlarıyla seyir teraslarını mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Yılan Kalesi

Yılan Kalesi

Türkiye’nin en güzel kalelerinden biri olan Yılan Kalesi, harika mimarisi ile Adana gezilecek yerler listesinde kesinlikle olması gereken bir yer. 12. yüzyılda inşa edilen Yılan Kalesi, orta çağın sonlarında günümüz Alanya'sından İskenderun'a kadar uzanan bu kıyı şeridini kontrol eden Kilikya Ermeni Krallığı'nın savunma hattının bir parçasıydı. Yılan Kalesi, halk arasında mitolojik yılan kadın Şahmaran’a ev sahipliği yaptığı için Şahmaran Kalesi olarak da söyleniyor.

Ortalama 700 metre dış cephesi bulunan kalenin etrafında ikişer katlı toplam 8 adet burç bulunuyor. Yılan Kalesi’nin surları, savunma kuleleri ve kapıları günümüze kadar iyi bir şekilde korunarak gelmiş olsa da iç özelliklerinin çoğu harabe haldedir.

Kapıkaya Kanyonu

Kapıkaya Kanyonu

Karaisalı ilçesinde bulunan Kapıkaya Kanyonu, doğasever ve maceraperest gezginlerin ilk tercihi olarak göze çarpıyor. Seyhan Nehri’nin kollarından biri olan Çakıt Deresi tarafından oluşan Kapıkaya Kanyonu, zakkum, zeytin, keçiboynuzu ve çınar ağacı gibi bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor. Kapıkaya Kanyonu’nu ziyaret ederek doğa yürüyüşleri yapabilir veya ahşap seyir terasından Bahçecik Şelalesi’ni seyrederek muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Küp Şelalesi

küp şelalesi

Küp Şelalesi, eşsiz doğal güzelliği, bitki ve hayvan çeşitliliği ve muhteşem manzarası ile dikkat çekiyor. Aladağ ilçesinde bulunan bu şelale her yıl binlerce gezgini ağırlıyor. Özellikle bunaltıcı Adana sıcaklarında serinlemenin en etkili yollarından biri olan Küp Şelalesi’nin etrafında yürüyüş, doğa sporları ve piknik alanları da bulunuyor.

Sabancı Merkez Camii

Sabancı Merkez Camii

1998 yılında açılan Sabancı Merkez Camii, çarpıcı mimarisi ve şehri çevre illere bağlayan ana ulaşım bağlantıları üzerindeki stratejik konumu nedeniyle bir anda şehrin simgesi haline geldi. 28.500 kişilik kapasitesi ile bölgenin en büyük camilerinden biridir. Dördü 99 metre, ikisi 75 metre olmak üzere toplam 6 minaresi bulunuyor. 54 metre yüksekliğindeki devasa kubbenin altındaki iç mekan, muhteşem hat çalışmaları, harika resim ve çini desenleriyle en az dış cephesi kadar ilgi çekicidir.

Adana Ulu Camii

Adana Ulu Camii

Ramazanoğulları Camii olarak da bilinen Adana Ulu Camii, 1541 yılında Selçuklu ve Memluk mimarisi ile bugünün Seyhan ilçesinde yer alıyor. Sabancı Merkez Camii’nden sonra şehrin en büyük ikinci camisi olan Adana Ulu Camii, muhteşem tarihi yapısıyla bölgeye gelen gezginler tarafından oldukça fazla ilgi görüyor.

Adana Sinema Müzesi

Adana Sinema Müzesi

Seyhan ilçesinde bulunan Adana Sinema Müzesi, Türk sinemasını seven her gezginin mutlaka uğraması gereken bir yer. Altın Koza Film Festivali’nin ana merkezi olan müze 2011 yılında kurulmuştur. İki katına yayılmış sergilerle yenilenmiş eski bir şehir evinde yer alıyor. Zemin kat, her afişinde oyuncu, yönetmen veya yapımcı olarak Adanalı en az bir isim bulunan film afişlerine ayrılmıştır. Birinci katta Adana'nın ileri gelenlerinin sinemayla ilgili sergilenen fotoğraf ve eserleri bulunuyor. Ayrıca müzede bir kütüphane ve Türk sinemasının önde gelen isimlerinin balmumu heykelleri de bulunuyor.

  • Pazar günü dışında geri kalan günlerde 08.00 – 17.00 saatleri arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Pazar günleri 10.00 – 17.00 saatleri arasında müzeyi ziyaret edebilirsiniz.
  • Ücretsiz bir şekilde Adana Sinema Müzesi’ni gezebilirsiniz.
     

Rezervasyon Sorgulama

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi hatırladınız mı?

Üye Girişi