Tava Ciğer – Aydın Tava Ciğer

Edirne’nin dillere destan ciğerini duymamış yoktur. İşte Edirne gezilerinde ilk meşhur lezzetimiz ciğer olarak karşımıza çıkıyor. Enfes Edirne tava ciğerini yemek için Aydın Tava Ciğer restoranı ilk lezzet durağınız olabilir. Edirne’de tava ciğeri tabiri ciğerin piştiği yatay ve geniş olan tavadan ismini alıyor. Aydın Tava Ciğer’in bir diğer çok tercih edilen ciğeri yaprak ciğer. Siz de Edirne gezinizde yörenin en meşhur yemeği ciğeri yemek için Aydın Tava Ciğer’i tercih edebilirsiniz.

Adres: Tahmis Çarşısı Sokak  No:8 Edirne

Kavala Kurabiyesi – Arslanzade

Osmanlı Döneminde Der-i Saadet olarak ve uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğuna başkentlik yapmış olan Edirne’de padişahların da gözdesi olan Kavala Kurabiyesini yemeden dönmek olmaz. Yüzde yüz tereyağından yapılan ve tadı damaklarda kalan bir Kavala kurabiyesi denemek isterseniz Arslanzade’ye uğramanızı tavsiye ederiz. Şehirden ayrılırken sevdikleriniz için lezzetli bir hediye de götürebilirsiniz.

Adres: Talatpaşa Caddesi Belediye Dükkanları No:2 Edirne

Köfte – Köfteci Osman

Selimiye Camii’nin karşısında bulunan Köfteci Osman Edirne’yi ziyaret eden turistler tarafından oldukça tercih edilen bir mekan. Hem görsel şölen hem de lezzet şöleni yaşamak istiyorsanız önce Selimiye Camii’ni ziyaret edip ardından da leziz bir köfte yiyebilirsiniz. Köfteci Osman’da kaşarlı köfte, yaprak ciğer, kuzu şiş ve karışık ızgara en çok tercih edilen yemekler arasında yer alıyor. Siz de Edirne ziyaretinizde Köfteci Osman’a bir şans vererek keyifli bir yemek yiyebilirsiniz.

Adres: Meydan Mahallesi Yediyolağzı Sokak No:16 Edirne

Rezervasyon Sorgulama

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi hatırladınız mı?

Üye Girişi