Hafta sonu ya da tek günlük gezi planınız için biçilmiş kaftan olan Eskişehir pozitif havasını güler yüzlü insanlarından ve sakin günlük hayatından almaktadır. Eskişehir özellikle öğrencilerin ve yerli turistlerin favori destinasyonlarından biridir. Denizi ya da gölü olmayan, muhteşem bir doğası bulunmayan Eskişehir’in iyi bir şekilde yapılaşmış olması yerli turistlerin onu çok sevmesini sağlamıştır. Turistlere yönelik çalışmalar ve şehir halkı için yapılan iyileştirmelerle günümüzde Türkiye’nin en çok ziyaret edilen şehirlerinden olan Eskişehir’de görmeniz gereken birçok yer bulunmaktadır.

1. Sazova Parkı (Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı)

Sazova parkı

Şehrin göbeğinde yeşil bir cennet olan Sazova Parkı, çocuklarınızla seyahat ediyorsanız öğleden sonrayı geçirmek için mükemmel bir yerdir. Çocuklarınız parkın içinde bulunan kaleyi ve gemiyi keşfederken siz de güneşin ve yeşilliğin keyfini çıkararak veya parktaki bilim merkezini gezerek bunu bir öğrenme deneyimine dönüştürebilirsiniz.

2008 yılında Sazova ilçesinde 400 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulan Sazova Parkı şehrin en büyük eğlence mekanlarından biridir. Parkın içerisinde tırmanıp hatıra fotoğrafı çekilebileceğiniz bir gemi maketi, 25 bin metrekarelik bir havuz, parkın etrafında dönen buharlı tren ve Disneyland’i andıran Masal Şatosu bulunmaktadır.

2. Masal Şatosu

masal şatosu

Masal Şatosu, 9 Mart 2014 tarihinde Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen tarafından açılmıştır. Masal Şatosu, hayali bir ortamda mutlu bir geleceğin temellerini atan, hikaye süreleri, atölye çalışmaları ve aktivite programları ile mutlu çocuklar yetiştirmeyi amaçlayan bir yapıdır. Ayrıca her yaştan insanı içlerindeki çocuğu yaşatmaları için güçlendirmektedir. Görünüş olarak mini bir Disneyland’i andıran ve bu sebeple her yaştan gezgini ağırlayan Masal Şatosu’nda bazı etkinlikler sadece 6-11 yaş arası çocuklar için olsa da diğer alanları yetişkinlerin de ziyaretine açıktır.

3. Odunpazarı Evleri

odunpazarı evleri

Odunpazarı ilçesi, Eskişehir’in kültürel ve tarihi merkezi olması nedeniyle şehrin en popüler turistik yerlerinden biridir. Eskişehir’de zaman yolculuğu yapmak isteyenler için en güzel adres Odunpazarı Evleri’dir. Şehrin oldukça eski bir yerleşim yeri olan Odunpazarı ilçesinde bulunan bu tarihi evler baştan aşağı Osmanlı mimarisini en güzel yansıtan yapılardandır. Rengarenk evlerin sıralandığı küçük sokakları ve kuytu köşeleri keşfedebileceğiniz eski bir dünya istiyorsanız Odunpazarı Evleri’ni Eskişehir gezilecek yerler listenize mutlaka ekleyin.

4. Gürleyik Şelalesi

gürleyik şelalesi

Şehrin en güzel doğa harikalarından biri Mihalıççık ilçesinde bulunan Gürleyik Şelalesi’dir. Sıcak yaz günlerinde buz gibi sularında serinleme imkanı bulabileceğiniz Gürleyik Şelalesi, ailece keyifli vakit geçirmek için oldukça ideal bir yerdir. Eskişehir gezisi yapan gezginlerin en çok tercih ettikleri yerlerden olan Gürleyik Şelalesi, Eskişehir piknik alanları arasında da yer almaktadır. Gürleyik Şelalesi’nin yürüyüş parkurlarında doğa ile iç içe yürüyüş yaparak harika fotoğraf çekebilirsiniz.

5. Şelale Park

şelale park

Şelale Park, Odunpazarı ilçesinde yer almaktadır. İçerisinde bulunan yapay şelaleden ismini alan Şelale Park yerli ve yabancı gezginler arasında oldukça popüler olan bir yerdir. Ziyaretçilerine sunduğu şehir manzarası ile muhteşem fotoğraflar çekebilmenize olanak sağlayan Şelale Park’ında seyir terasları, ilgi çekici heykelleri, yürüyüş yolları, yel değirmenleri, amfi tiyatrosu ve çocuk alanları bulunmaktadır. Ayrıca Şelale Park, Eskişehir piknik alanlarından bir tanesidir.

6. Porsuk Çayı

porsuk çayı

Porsuk Çayı, şehir merkezinden aktığı ve her iki tarafı ağaç ve çimenlerle kaplı olduğu için şehrin en güzel turistik alanlarından biri olarak kabul edilmektedir. Porsuk Çayı, ağaçların gölgesinde yanında yürümek ve dolaşmak için harika bir yer. Ayrıca çayın hemen önündeki yeşil çimenlere de oturabilirsiniz. İtalya'nın ünlü şehri Venedik'i andıran Porsuk Çayı üzerinde gondol gezintisine de çıkabilirsiniz.

7. Eskişehir Balmumu Müzesi

Eskişehir Balmumu Müzesi

Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından 2013 yılında açılan Eskişehir Balmumu Müzesi kentin en güzel sanat müzelerindendir. Yılmaz Büyükerşen ve öğrencileri tarafından yapılan yaklaşık 200 balmumu heykel burada sergilenmektedir. Müzenin koleksiyonunda Mustafa Kemal Atatürk, Osmanlı padişahları, Türk ve dünya siyasetçileri ve televizyon dünyasının ünlü isimlerinin özenle hazırlanmış balmumu heykelleri bulunuyor. Eskişehir Balmumu Müzesi oldukça kaliteli heykelleriyle Madame Tussauds’un balmumu heykelleri müzesini anımsatmaktadır.

Eskişehir Balmumu Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Eskişehir Balmumu Müzesi'ni pazartesi günleri dışında 10.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsinizi.
  • Eskişehir Balmumu Müzesi'ne girişler ücretlidir

8. Eti Arkeoloji Müzesi

Eti Arkeoloji Müzesi

Eti Arkeoloji Müzesi’nde Kalkolitik dönemden Osmanlı dönemine kadar olan eserler sergilenmektedir. Alt katı lahitler, kilometre taşları ve taban mozaikleri gibi daha büyük parçalara ayrılmıştır. Üst katta ise Tunç Çağı ve Roma tanrıçası idollerinin harika koleksiyonları sergilenmektedir. Ayrıca bahçeyi süsleyen heykel görülmeye değerdir ve bitişikteki kafe öğle yemeği veya çay molası için popüler bir mekandır.

Eti Arkeoloji Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Eti Arkeoloji Müzesi'ni haftanın her günü 08.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Eti Arkeoloji Müzesi'ne girişler ücretlidir.

9. Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Cam sanatını seviyorsanız ve harika cam tasarımlarını 3D olarak görmek istiyorsanız, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Mekan, cam sanatını yepyeni bir seviyeye taşıyan profesyonelden trend amatörlere kadar birçok sanatçının eserlerine ev sahipliği yapıyor. Ayrıca Çağdaş Cam Sanatları Müzesi’nin binası da en az içerisindeki eserler kadar görülmeye değer bir bina.

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'ni pazartesi günleri dışında 10.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'ne girişler ücretsizdir.

10. Sivrihisar Saat Kulesi

Sivrihisar Saat Kulesi

Sivrihisar ilçesinin sembollerinden biri olan Sivrihisar Saat Kulesi, 1899 yılında Eskişehir kaymakamı Mahmut Bey tarafından yaptırılmıştır. Oldukça yüksek bir tepede bulunan Sivrihisar Saat Kulesi ilçenin hemen hemen her yerinden görülebilmektedir.

11. Yazılıkaya (Midas Anıtı)

yazılıkaya

Halk arasında Midas Anıtı olarak da bilinen Yazılıkaya, hem yerli hem de yabancı gezginlerin gözde mekanlarından birisidir. Fransız Arkeoloji Enstitüsü tarafından İkinci Dünya Savaşı'nın hemen ardından kazılan yer, şehir merkezinin 66 kilometre güneyinde yer alıyor. Yazılıkaya’yı geziniz sırasında mutlaka ziyaret ederek Frig yazılı anıtı, Kırkgöz mağarasını ve pişmiş toprakla kaplı tapınak cephesini yakından görebilirsiniz.

12. Lületaşı Müzesi

Lületaşı Müzesi

Lületaşı genellikle ayrıntılı duman boruları yapmak için kullanılan bir mineraldir. Yumuşak beyaz mineral, karmaşık tasarımlar yapmak için mükemmel bir kıvama sahiptir. Ülkemizde neredeyse tamamı Eskişehir’de çıkarılan lületaşını daha iyi anlayabilmeniz için Odunpazarı ilçesinde bulunan Lületaşı Müzesi’ni ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz. Odunpazarı ilçesinin kalbinde yer alan müze, cazibenin ortasında mükemmel bir konuma sahiptir.

Lületaşı Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Lületaşı Müzesi'ni pazartesi günleri dışında 09.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Lületaşı Müzesi'ne girişler ücretsizdir.

13. Sivrihisar Ulu Cami

Sivrihisar Ulu Cami

2016 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne de eklenen Sivrihisar Ulu Cami muhteşem mimarisi ile Türkiye’de eşi benzerine az rastlanan camilerden biridir. 1274 yılında Emineddini Mikail tarafından yaptırılan bu harika cami ahşaptan yapılmış direk ve tavanıyla ziyaretçilerin oldukça ilgisini çekmektedir.

14. Devrim Arabası

Devrim Arabası

Türkiye'nin ilk yerli otomobil deneyi Devrim (Devrim Arabası), şehrin en ilginç sembolleri arasında yer almaktadır. Devrim Arabası 1961 yılında kullanıma sunulmuştur. Türkiye sanayi tarihi açısından büyük bir devrime imza atan Devrim Arabasının ise seri üretimine başlanamamıştır. 4 adet üretilen Devrim Arabasından günümüze yalnızca bir tanesi ulaşmıştır. O da Eskişehir’de TÜRASAŞ Devrim Arabaları Müzesi’nde sergilenmektedir.

15. Doktorlar Caddesi

Doktorlar Caddesi

İsmini cadde üzerinde bulunan çok sayıdaki muayenehaneden alan Doktorlar Caddesi, kentin en ünlü ve en işlek caddelerinden biridir. Asıl ismi İsmet İnönü Caddesi olan bu caddede birçok mağaza ile çevrelenen yürüyüş yolları, kafeler, eğlence merkezlerini bulabilirsiniz. Ortasından tramvayın da geçtiği şehrin sosyal hayatının kalbi olan Doktorlar Caddesi’ni gezerek alışveriş yapabilir ve çeşitli mekanlarda eğlenebilirsiniz.

Rezervasyon Sorgulama

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi hatırladınız mı?

Üye Girişi