Ülkemizin başkenti ve en büyük ikinci şehri olan Ankara, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini büyülemektedir. Yolu düşen herkesin derin bağlar kurduğu bir şehir olan Ankara’da gezilecek birçok yer ve yapılacak bir hayli fazla aktivite bulunmaktadır. Tarihi oldukça eskiye dayanan şehir, birçok imparatorluğa ve devlete yerleşim yeri olmuştur. Hanları, hamamları, kaleleri ve müzeleriyle Ankara’da keşfedecek ve öğrenecek çok yer bulunmaktadır.

Denizinin olmamasıyla çoğu sohbete konu olmuş güzide bir il olan Ankara’da doğa harikası birçok park ve bahçe bulunmaktadır. Bu yeşil alanlar gerek Ankaralıların hafta sonlarını değerlendirdiği gerekse de şehri ziyarete gelenlerin doğayla buluşup ruhlarını dinlendirdikleri alanlar olma özelliği taşırlar.

1. Anıtkabir

Anıtkabir

Ziyaret edilecek ilk nokta tahmin ettiğiniz gibi cumhuriyetimizin kurucusu ve atamız Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının bulunduğu Anıtkabir. Anıttepe’de yer alan Anıtkabir, 750 bin metrekarelik bir alanı kapsamaktadır. Aslanlı yol ve tören meydanından oluşan Anıt Bloku ve Barış Parkı olarak iki bölüme ayrılmaktadır. Bünyesinde Kurtuluş Savaşı Müzesi, kütüphane ve kuleleri barındıran kompleks, milli bayramlarda ve özel günlerde yüzlerce ziyaretçi ağırlamaktadır.

2. Ankara Kalesi

Ankara Kalesi

Altındağ ilçesinde yer alan Ankara Kalesi’nin ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmemektedir ancak MÖ. 2. Yüzyılın başlarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Tarihi bu kadar eski zamanlara dayanan kale; Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı İmparatorlukları tarafından kullanılmış ve defalarca onarımdan geçmiştir. Günümüzde kalenin içerisinde bulunan Osmanlı Dönemi’ne ait evler onarılarak lokanta ve dükkan olarak kullanılmaktadır.

3. Estergon Kalesi

Estergon Kalesi

Estergon Türk Kültür Merkezi olarak da bilinen Estergon Kalesi, Keçiören ilçesinde yer almaktadır. 29 Mayıs 2005 tarihinde açılan bu kültür merkezi, Macaristan’daki Estergon Kalesi’nin bir benzeri olarak inşa edilmiştir. Beş katı bulunan binada restoranlar ve çarşı bulunmaktadır. Bina, Türk tarihi ve kültürünü yaşatmak amacıyla yapılmıştır.

4. Roma Hamamı

Ankara Roma Hamamı

Roma Hamamı, Altındağ ilçesinin Çankırı Caddesi üzerinde yer almaktadır. 3. yüzyılda Roma İmparatoru Caracalla tarafından yaptırılan bu hamam, 80x130 metre boyutunda taş ve tuğlalardan örülmüştür. 1938-1943 yılları arasında yapılan kazılar sonucu hamamın birçok kısmı gün yüzüne çıkarılmıştır. 1997-2001 yılları arasında yapılan çalışmalarla ise açık hava müzesine dönüştürülmüştür.

5. Kızılay Meydanı

Kızılay Meydanı

Ankara’nın eğlence ve sosyal hayat deyince akla gelen ilk yeri Kızılay Meydanı’dır. Adını burada bulunan Kızılay Genel Merkez Binası’ndan alan bu meydanda birçok kafe, restoran, alışveriş ve eğlence merkezi bulunmaktadır. Oldukça merkezi konumda yer alan Kızılay Meydanı’nda güzel bir akşam yürüyüşü yaparak çeşit çeşit dükkanlarda alışveriş yapabilirsiniz.

6. Kocatepe Camii

Kocatepe Camii

Kocatepe Camii, Çankaya’da yer almaktadır ve sadece şehrin değil tüm Türkiye’nin simgesel camilerinden biridir. Geleneksel Osmanlı ve Türk mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan bu cami, 88 metre uzunluğunda 4 minareye sahiptir. Kocatepe Camii, harika mimarisi ve atmosferiyle Ankara gezisinde mutlaka görülmesi gereken yapılardan biridir.

7. Kuğulu Park

Kuğulu Park

Şehrin en çok ziyaret edilen gezi alanlarından biri olan Kuğulu Park, Çankaya ilçesinde yer almaktadır. Kuğulu Park adını, içerisinde bulunan beyaz ve siyah kuğulardan almıştır. Kuğular dışında kaz, ördek ve 20’den fazla kuş türüne de ev sahipliği yapan bu parkta çocuk alanları, kafeler, çay bahçeleri, yürüyüş ve bisiklet yolları da bulunmaktadır.

8. Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Ulus’ta yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli müzelerinden biridir. 1997 yılında Avrupa Yılın Müzesi ödülünü de kazanan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Paleolitik Çağ’dan Osmanlı zamanına kadar uzanan zengin bir tarihi eser koleksiyonu sergilenmektedir.

9. Etnografya Müzesi

Etnografya Müzesi

Altındağ ilçesinde yer alan Etnografya Müzesi, Türkiye’nin en önemli etnografya müzelerinden biridir. Türk kültürünün tanıtımını en güzel şekilde yapılan bu müze 1930 yılında açılmıştır. Arif Hikmet Koyunoğlu tarafından yapılan bu müzenin en önemli özelliği ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün naaşının Anıtkabir’e taşınana kadar buradaki geçici kabrinde bulunmasıdır.

10. Atakule

Atakule

Günümüzde Ankara’nın en bilindik simgelerinden biri olan Atakule’nin, 13 Ekim 1989 tarihinde Turgut Özal tarafından açılışı yapılmıştır. Türkiye’nin ilk alışveriş merkezi olma özelliğine sahip olan Atakule 125 metre yüksekliğe sahiptir. Seyir terasına çıkışlar iki adet panoramik asansör ile sağlanmaktadır. Döner restoranı da bulunan seyir terasından en güzel Ankara manzaralarına şahit olabilirsiniz.

Rezervasyon Sorgulama

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi hatırladınız mı?

Üye Girişi