Tarihi ve doğal güzellikleriyle yıl içinde çok sayıda yerli ve yabancı turist ağırlayan Çanakkale; plajlar, oteller ve gezilecek yerleri ile gidip görülesi bir şehrimizdir. Türkiye’nin en büyük iki adası Çanakkale’dedir ve Çanakkale’de 3000 yılından beri yerleşim olduğu söylenmektedir. Böylesine tarih ve kültür dolu bir şehir mutlaka gezilecek yerler listenizde yer almalı!

Aynalı Çarşı

aynalı çarşı

Çanakkale’de bulunan kapalı çarşıdır. Çarşı ismini her iki tarafında bulunan aynalardan alıyor. Çanakkale’nin meşhur Çanakkale Türküsü’nde de Aynalı Çarşı’dan bahsedilir. Aynalı Çarşı Gelibolu Savaşı zamanında bombalanmıştır ve yangılardan dolayı yıkıntı haline gelmiştir. Ancak 1967 yılında Çanakkale Belediyesi tarafından restore edilmiş ve bugün ki halini almıştır. Şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan bu çarşı siz de mutlaka görmelisiniz.

Çanakkale Kordon

çanakkale kordon

Güneşin batımını izlemek isteyenler ve aynı zamanda deniz manzarasına karşı oturmak isteyenler için Çanakkale Kordon harika bir tercih olacaktır. Güneş batarken Çanakkale halkı buraya gelir ve güneşin batışını izlerler. Çanakkale Kordon aynı zamanda denize girmeye de uygundur. Oturma yerlerinde oturabilir, sahilde gitar çalan gençleri dinleyebilirsiniz. Çanakkale Kordon’da bulunan Truva Atı ise Truva filminde kullanılmış Truva atıdır.

Gökçeada

gökçeada

Gökçaada Eski ismi ile İmroz olarak da bilinir. Gökçeada ülkemizin en büyük adasıdır ve ülkemizin en sakin kentlerinden birisi unvanına sahiptir. Gökçeada aynı zamanda Sualtı Milli Parkı ilan edilen yerlerden birisidir. Gökçeada’nın köyleri Zeytinli Köyü, Tepeköy ve Dereköy mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır.

Bozcaada

bozcaada

Eski adı Tenedos olan Bozcaada, Türkiye’nin üçüncü büyük adasıdır. Bozcada üzümleri ve şaraplarıyla ünlüdür. Ayrıca adada yetişen gelincik çiçeklerinden reçeller ve şerbetler üretilmektedir. Ayazma plajı adanın en ünlü plajıdır. Sulubahçe, Habbele Plajı ve Akvaryum Plajı da tercih edilen plajlar arasında yer almaktadır. Bozcaada’da eylül ayı içerisinde "Bağbozumu Şenlikleri” yapılır. Görkemli Bozcada Kalesi’de mutlaka görülmelidir.

Assos Antik Kenti

assos antik kenti

Osmanlı döneminde köy olan Behramkale sınırları içerisinde yer alan bir antik kenttir. Antik Assos Kenti M.Ö 6. Yüzyılda kurulmuş ve bir volkan konisi üzerinde konumlanmıştır. Tarihte lahit yapımıyla ünlü olan Assos şehri dünyanın birçok farklı noktasına sayısız lahit göndermiştir. Ayrıca Assos, Aristoteles'in bir süre yaşayarak bir felsefe okulu kurduğu bir şehir olmasıyla da oldukça önemlidir.

Antik kentin çevresi 4 km uzunluğunda surla çevrilidir. Şehrin iki girişinde nekropeller bulunur. Kente ait arkeolojik buluntular Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Louvre Müzesi, İstanbul ve Çanakkale Arkeoloji Müzesi'nde sergileniyor.

Giriş Ücreti: Ücretlidir. (Müzekart’la ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.)

Ziyaret Günleri: Her gün açıktır.

Ziyaret Saatleri: 08:30 – 17:30 (Gişe Kapanış Saati 17:00’dır.)

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı

çanakkale savaşları gelibolu tarihi alanı

Vatan uğruna binlerce şehit verdiğimiz Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı bölge Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alanı. Tarihi alanının büyük kısmı Eceabat sınırları içerisinde yer alıyor. 33.444 hektarlık alan içerisinde çok sayıda şehitlik, mezarlık, müze ve anıt bulunuyor.

Tarihi alanda 138 sivil mimarlık örneği, 49 anıtsal yapı, 50 Türk şehitliği, 29 Türk anıt ve kitabesi, 34 yabancı mezarlık ve anıt ile ka­leler, tabyalar gibi tarihi yapılar bulunur. Çanakkale inanç turizmi açısında da büyük potansiyel taşır. 2014 yılında UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi’ne dâhil edilmiştir.

Bu açık hava müzesi niteliği taşıyan yerde 3 Kasım 1914 - 9 Ocak 1916 tarihleri arasında gerçekleşen savaşın izlerini yakından göreceksiniz.

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alanı içerisinde yer alan tanıtım merkezleri;

  • Milli Park İdare ve Ziyaretçi Merkezi - (Kilitbahir Bölgesi)
  • Kilye Koyu Ana Tanıtım Merkezi - (Kilitbahir Bölgesi)
  • Kabatepe Tanıtım Merkezi - (Conkbayırı Bölgesi)
  • Alçıtepe Tanıtım Merkezi - (Seddülbahir Bölgesi)
  • Seddülbahir Tanıtım Merkezi - (Seddülbahir Bölgesi)

Alay Şehitliği

alay şehitliği

Çanakkale Kara Savaşları’nın başladığı yerdir. Anzak çıkarması sonucunda gerçekleşen muharebelerde Osmanlı Ordusu askerlerinin tamamı şehit düşmüştür. Şehitlikte 57. Alay’a ithafen anıt mezar yer almaktadır. 57. Alay’da şehit olan 628 asker için 1992 yılında sembolik olarak açılan şehitlik ziyaretçilerini bekliyor.

Troya Ören Yeri

troya ören yeri

Çanakkale Neolitik çağdan tarihi çağlara kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bunlardan biri de dünya çapında ünlü olan Troya Antik Kentidir. M.Ö 3000 – 2500 yıllarında en erken yerleşim olduğu tahmin edilen Troya kenti yaklaşık olarak 3000 yıldan fazla süre ayakta kalmıştır. İlk kazılara 1871 yılında başlanan Troya Antik Kenti’nde arkeolojik kazılar günümüzde de devam etmektedir. Birbirinden farklı kültür ve tarihe tanıklık eden Troya toprakları mutlaka Çanakkale gezilecek yerler listenizde yer etmeli.

Homeros’un İlyada Destanı’nda bahsettiği Troya Savaşı bu kentte gerçekleşmiştir. Odysseus'un Truva surlarını aşmak ve şehre gizlice girmek için yaptırdığı tahtadan at maketi Truva Atı da Troya Antik Kenti’nin içinde sergileniyor. Troya Antik Kenti 1998 yılında UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girdi.

Giriş Ücreti: Ücretlidir. (Müzekart’la ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.)

Ziyaret Günleri: Her gün açıktır.

Ziyaret Saatleri: 08:30 – 17:30 (Gişe Kapanış Saati 17:00’dır.)

Kadırga Koyu

kadırga koyu

Çanakkale’de Assos’a 2 km uzaklıkta yer alan Kadırga Koyu denize girmek için tercih edilebilecek en güzel yerlerden birisidir. Mavi bayraklı Kadırga Koyu yeşilin ve mavinin en güzel haline ev sahipliği yapıyor. Plaj işletmelerinden şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Kadırga Koyu’ndan gün batımında enfes fotoğraf kareleri yakalayabilir ve sevdiklerinizle huzurlu bir yaz günü geçirebilirsiniz. Kadırga Köyü’nde bulunan butik otel ve pansiyonlarda bütçenize uygun şekilde çeşitli konaklama imkanları da bulunuyor.

Çanakkale Seramik Müzesi

çanakkale seramik müzesi

Çanakkale’de 2013 yılında hizmete girmiş seramik müzesidir. Çanakkale'nin arkeolojik ve çağdaş seramik eserlerini yakından görme şansı bulabilirsiniz. Tasarım yarışmalarına, atölyeler ve workshoplara katılabilirsiniz. Çanakkale Seramik Müzesi Cevatpaşa Mahallesi’nde Kaya Sokak üzerinde yer alıyor ve pazartesi günleri hariç her gün ziyaret edilebiliyor.

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Ziyaret Günleri: Pazartesi hariç her gün.

Ziyaret Saatleri: 09:00 – 17:00

Rezervasyon Sorgulama

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi hatırladınız mı?

Üye Girişi