Deniz, kum, güneş üçlüsü denildiğinde akla ilk gelen şehirlerden biri olan Antalya, yıl içinde yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin uğrak noktasıdır. Antalya, yalnızca yaz tatilleri için tercih sebebi değildir. Şehirde birden çok tarihi alan, müze ve antik kent bulunuyor. Yıl boyunca birçok festivale de ev sahipliği yapan Antalya, gençlerin ve eğlenmeyi sevenlerin de ziyaret ettiği bir şehirdir.

Olympos Antik Kenti

Olympos Antik Kenti, geçmişte bölgenin en büyük liman şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyordu. Özellikle tarih meraklısı gezginlerin en uğrak yerlerinden olan Olympos Antik Kenti, M.Ö. 2. yüzyılda inşa edildi. Likya Birliği’nde bulunan şehirler arasında oy kullanma yetkisine sahip sayılı şehirlerden biri olma özelliği, antik çağda ne kadar önemli bir şehir olduğunu gözler önüne seriyor. Olympos Antik Kenti, bulunduğu konum itibariyle tarihi güzellikleri dışında doğal güzellikleri ile de Antalya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.

Perge Antik Kenti

Aksu ilçesinde bulunan Perge Antik Kenti, ziyaretçilerine harika bir kültürel ve tarihi gezi fırsatı sunuyor. Roma döneminde Anadolu’nun en gelişmiş şehirlerinden olan Perge Antik Kenti’nin tarihi ise Hitit dönemine dayanıyor. Perge Antik Kenti, devasa antik tiyatrosu, agoraları, hamamları, çeşmeleri ve birçok tarihi yapısıyla Antalya’da gezilecek yerler arasında olması gereken yerlerdendir.

Aspendos Antik Kenti

M.Ö. 10 yüzyılda inşa edilen Aspendos Antik Kenti, Roma dönemi mimarisini en güzel yansıtan antik kentlerden biridir. Özellikle yaz aylarında birçok etkinliğin düzenlendiği Aspendos Antik Tiyatrosu’nun, Antalya gezilecek yerler arasında mutlaka olması gerekir. Ayrıca Aspendos Antik Kenti’nde Roma döneminden kalma hamamları, agoraları, su kemerlerini ve tapınakları da görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Selge Antik Kenti

Manavgat ilçesinde bulunan Selge Antik Kenti, Antalya’da bulunan birçok antik kentten biridir. Manavgat’ın ünlü kanyonu Köprülü Kanyon Milli Parkı içerisinde yer alıyor. Roma döneminden kalma köprüler, su kemerleri, tapınaklar, pazar yeri ve oditoryum Selge Antik Kenti’nde mutlaka görülmesi gereken yapılar arasında bulunuyor.

Myra Antik Kenti

Demre ilçesinde yer alan Myra Antik Kenti, Likya uygarlığına başkentlik yapmış önemli bir antik kenttir. Birçok farklı uygarlığın egemenliği altına giren Myra Antik Kenti, Likya döneminden kalma kaya mezarları, Roma döneminden kalma tiyatrosu ve Bizans döneminden kalma Aziz Nikolaos Kilisesi ile ününe kavuşmuştur. Myra Antik Kentini gezilecek yerler listenize ekleyerek harika bir tarih gezisi fırsatı bulabilirsiniz.

Düden Şelalesi

Bir doğa harikası olan Düden Şelalesi’ne şehir merkezinden kolayca ulaşılabiliyor. Kepez ilçesinde yer alan şelale, merkeze yalnızca 10 kilometre uzaklıktadır. Aşağı Düden Şelalesi ya da Düdenbaşı Şelalesi olarak da anılmaktadır. Şelalenin etrafında seyir terasları, çay kahve içebileceğiniz alanlar ve ahşap yürüyüş yolları bulunuyor. Hafta sonunu değerlendirmek isteyenler için serin bir şelale havası sunan Düden’i mutlaka siz de ziyaret etmelisiniz.

Manavgat Şelalesi

Her yıl 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan Manavgat Şelalesi; dünyanın en bilinen şelaleleri arasında yer alıyor. Popüler rafting alanlarından olan şelale, doğa gezilerinin de ilk adreslerinden biridir. Kano ve bot turlarına katılabilir, seyir teraslarından doğayı izleyebilirsiniz. Siz de hem eğlenmek hem de ruhunuzu doğada dinlendirmek isterseniz mutlaka Manavgat Şelalesi’ni gezi rehberinize eklemelisiniz.

Likya Yolu

Likya yolu; Antalya’nın Toroslarından Fethiye sahillerine kadar uzanıyor. Dünyaca ünlü Likya Yolu, dünyanın en güzel on yürüyüş yolu arasında gösteriliyor. Antik çağlarda tüccarların kullandığı bu yol, zengin bitki örtüsüyle ve doğal yaşam alanı olmasıyla da ziyaretçilerini büyülüyor. Profesyonel rehberler eşliğinde günübirlik yürüyüş turlarına katılabilir ya da 30 gün süren kamplı yürüyüş turlarını da tercih edebilirsiniz. Önce Likya Yolu’nda yürüyüşünüzü yapabilir ardından masmavi koylarda denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Saklıkent Yaylası

Saklıkent Yaylası, şehir merkezine olan yakınlığı ile oldukça popüler bir yayladır. Deniz seviyesinden yaklaşık 1850 metre yükseklikte bulunan Saklıkent Yaylası, özellikle kış aylarında bembeyaz bir çarşafı andıran görüntüsüyle Antalya’da kışın gezilecek yerler arasındadır. Ayrıca Saklıkent Yaylası’nda Saklıkent Kayak Merkezinde kayak yapma imkanı da bulunuyor.

Antalya Arkeoloji Müzesi

Paleolitik Çağ’dan Roma Dönemi eserlerine kadar sayısız arkeolojik eser Antalya Arkeoloji Müzesi bünyesinde bulunuyor. 13 teşhir salonu ve açık hava galerileri bulunan müzede, bir adet çocuk bölümü de yer alıyor. Tarihi mozaikler, ikonalar, heykeller ve sikkeler bulunan müze tamamıyla bölgede çıkarılan eserlerin sergilenmesi amacıyla kullanılıyor.

 

Rezervasyon Sorgulama

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi hatırladınız mı?

Üye Girişi