Zengin ve bir o kadar da lezzetli Van kahvaltısı, ünü tüm dünyaya ulaşmış Van kedisi ve Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü’ne ev sahipliği yapmasıyla bilinen Van, Doğu Anadolu Bölgesi’ne seyahat planı yapan gezginlerin en favori destinasyonlarından birisi olarak göze çarpıyor. Van’da başka hiçbir yerde bulamayacağınız eşsiz bir deneyim fırsatı sizleri bekliyor.

1. Van Gölü

Van Gölü

Van Gölü, Türkiye’nin en büyük, Orta Doğu’nun ise en büyük ikinci gölüdür. Aynı zamanda dünyanın en büyük sodalı gölü olması özelliğiyle de oldukça önemli bir göldür. Nemrut Dağı’nın volkanik patlamasının neden olduğu bir krater tarafından oluşmuştur. 3.755 km2lik devasa alanıyla mutlaka görülmeye değer bir göldür. Üzerinde ulaşım sağlanan tek göl olan Van Gölü’nde Van - Bitlis arası feribot seferleri yapılıyor.

2. Muradiye Şelalesi

Muradiye Şelalesi

Şehir merkezine 87 kilometre mesafede bulunan Muradiye Şelalesi, yılın her mevsimi yerli ve yabancı gezginlerin akınına uğruyor. Serin havası, muhteşem görüntüsü ve harika su sesiyle birlikte huzur bulabileceğiniz Muradiye Şelalesinde eşsiz fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

Her mevsim ayrı bir güzelliğe bürünen Muradiye Şelalesinde, bahar aylarında yemyeşil ağaçlar ve harika doğa manzarası eşliğinde ailece piknik yapabilme imkanınız da bulunuyor. Kış aylarında ise şelalenin donan suları ve doğanın beyaz bir çarşaf halini almasıyla benzersiz bir manzara sizi bekliyor.

3. Akdamar Adası

Akdamar Adası

Yeşil ile mavinin her tonunun buluştuğu Akdamar Adası, Van Gölü’nde bulunan dört adanın en büyük ikinci adasıdır. Van Gölü ile çevrili olan ada, Ağrı Dağı manzarası ile de eşsiz bir manzara sunuyor. Gevaş ilçesinden kalkan feribotlarla Akdamar Adası’na ulaşım sağlayabilirsiniz. Ada etrafında muhteşem bir doğa yürüyüşü yaparak sıcak havalarda serinlemek için göle girebilirsiniz. Tarihi bir Ermeni kilisesi olan Akdamar Kilisesi de bu ada üzerinde bulunuyor.

4. Van Kalesi

Van Kalesi

Van Gölü kıyısına yakın 100 metrelik bir uçurumun tepesinde yer alan muazzam büyüklükteki Van Kalesi, Urartulardan kalma bir yapıdır ve MÖ 9 ila MÖ 7 yüzyılları arasında inşa edildiği düşünülüyor. Van Gölü ile şehir merkezi arasında kalan Van Kalesi muhteşem manzarasıyla dikkat çekiyor. Özellikle günbatımında harika manzaranın keyfini çıkararak birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

5. Van Kedisi Evi

Van Kedisi Evi

Dünyanın en harika kedi türlerinden biri olan Van kedileri nesilleri tehlike altında olduğu için Van Kedisi Evi’nde koruma altında bulunuyorlar. Bembeyaz renkte ve bir gözü mavi bir gözü ise kehribar renginde olan bu kediler bölgeye gelen yerli ve yabancı gezginlerin ilgi odağındalar. Oldukça iyi bir yüzücü de olan bu kedileri evlerinde ziyaret etmek için Van Kedisi Evi’ni gezilecek yerler listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz.

6. Hoşap Kalesi

Hoşap Kalesi

Hoşap Kalesi, Güzelsu Köyü’nün sınırları içinde bulunan heybetli bir yapıdır ve bölgenin en popüler turistik yerlerinden biridir. Van ile Hakkari’yi birbirine bağlayan yolun üzerinde çarpıcı bir güzellikte yükselen kale her yıl binlerce gezgin tarafından ziyaret ediliyor.

Hoşap Kalesinin yapımı 17. yüzyıla dayanmaktadır fakat burada bulanan çok daha eski tarihli bir Urartu kalesinin üstüne yapıldığı tahmin ediliyor. Tarih boyunca Urartular, Persler, Makedonlar, Romalılar, Bizanslılar, Ermeniler, Osmanlılar gibi birçok ulusun kontrolü altında bulunmuştur.

7. Vanadokya

Vanadokya

Doğanın muhteşem eseri peri bacaları, Kapadokya’daki peri bacalarına nazire yaparcasına bütün ihtişamıyla yükseliyor. Bu sebeple bu bölgeye Kapadokya’dan esinlenerek Vanadokya ismi verilmiştir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağında bulunan Vanadokya’yı Van gezilecek yerler listenize ekleyerek binlerce peri bacasını, tünelleri ve mağaraları ziyaret etme fırsatı bulabilirsiniz. Popülerliği Kapadokya kadar fazla olmasa da en az onun kadar güzeldir ve Türkiye turizmine kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

8. Van Müzesi

Van Müzesi

Şehrin orijinal müzesinin 2011 depreminde hasar görmesinden sonra inşa edilen Van Kalesi'nin eteğindeki ışıltılı Van Müzesi, enfes altın takılar ve bir dizi bronz kemer, miğfer, at zırhı ve pişmiş toprak dahil olmak üzere dünyanın önde gelen Urartu sergileri koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Urartu eserleri dışında tarih öncesi dönem, Pers, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı gibi birçok dönemden eserleri de Van Müzesi’nde görebilirsiniz.

9. Abalı Kayak Merkezi

Abalı Kayak Merkezi

Doğu Anadolu’da kış sporu tutkunları için birçok kayak merkezi bulunuyor. Van’daki Abalı Kayak Merkezi de bu mekanlardan biridir. Özellikle kış aylarında Van gezisine çıkan gezginlerin eğlenmek için en çok tercih ettikleri yerlerin başında geliyor. Kaymak için uygun kar kalitesi ve hem kolay hem de zor pistleri ile Abalı Kayak Merkezi’ni Van’da gezilecek yerler listenize ekleyerek eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz.

10. Çarpanak Adası

Çarpanak Adası

Van Gölü'nün dört adasından biri olan Çarpanak Adası, harika doğal güzelliği ve tarihi ile gezginlerin ilgisini çekiyor. Çitören Köyü’nden tekneyle ulaşım sağlanan adada, adaya özgü birçok bitki türü buluyor. Ayrıca ada üzerinde günümüze bir kısmı ulaşabilen Ktouts Manastırı olarak bilinen Saint-Jean’e adanmış bir manastır da bulunuyor. Özellikle bahar aylarında yerli ve yabancı gezginlerin akınına uğrayan Çarpanak Adası’nı Van gezilecek yerler listenize ekleyerek doğanın keyfini çıkararak muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Rezervasyon Sorgulama

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi hatırladınız mı?

Üye Girişi