Türkiye’de yaz tatillerinin vazgeçilmez adreslerinden olan Muğla, ülkemizin en uzun sahil şeridine sahip olan şehridir. Muhteşem plajları ve koylarıyla özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Muğla’da ayrıca birçok tarihi ve doğal güzellik de yer alır. Muğla gezinizde size yardımcı olacak Muğla şehir rehberi yazımıza başlıyoruz!

Muğla Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Bölge Ege Bölgesi
Yüz Ölçümü 12.654 km2
Yüz Ölçümü Sıralaması 19
Nüfus 1.100.000
Nüfus Sıralaması 24
İlçe Sayısı 13
Plaka Kodu 48
Alan Kodu +90 252
İklim Akdeniz İklimi
Ortalama Sıcaklık 15.1 °C

Muğla’ya Gitmeden Önce Bilmeniz Gerekenler

Muğla seyahatiniz öncesinde bazı bilgileri bilmek gezinizi çok daha kolay ve keyifli hale getirecektir. Bu bilgilerden bazıları oldukça pratik olduğu için geziniz sırasında size oldukça zaman kazandırabilir. Muğla’ya gitmeden önce mutlaka bilmeniz gereken şeyler şunlardır:

  1. Seyahatinizi hava yolu ile yapacaksanız şehirde iki tane havalimanı bulunuyor. Dalaman Havalimanı şehir merkezine 106 kilometre mesafede yer alıyor. Bodrum – Milas Havalimanı ise şehir merkezine 88 kilometre uzaklıktadır. Gideceğiniz yere göre bu havalimanlarından birini tercih edebilirsiniz.
  2. Muğla’nın plajlarının ve koylarının keyfini çıkarmak istiyorsanız konaklama için şehir merkezini değil sahil kesimlerini tercih etmelisiniz.
  3. Muğla’nın gezilecek yerlerini keşfetmek için 2-3 günlük bir süre yeterli olacaktır. Muhteşem plajların ve koyların da keyfini çıkarmak isterseniz bu süreyi 6-7 güne çıkarmanızı tavsiye ederiz.
  4. Muğla’da onlarca yerde Müzekart geçerlidir. Geziniz öncesinde Müzekart çıkartarak avantajlı bir şekilde bu yerleri keşfedebilirsiniz.
  5. Yaz aylarının sıcak geçtiği Muğla’ya bu mevsimde gitmeniz durumunda güneş koruyucu ekipmanlarınızı yanınıza almayı unutmayın.
  6. Muğla’nın güzelliklerini hızlı ve keyifli keşfetmek istiyorsanız araç kiralama işlemini tercih edebilirsiniz.

Muğla Nerededir?

Ege Bölgesi’nin güneybatısında yer alan Muğla’nın;

  • Kuzeyinde Aydın,
  • Doğusunda Denizli, Burdur ve Antalya,
  • Güneyinde Akdeniz,
  • Batısında Ege Denizi bulunmaktadır.

Muğla’ya Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz ikliminin hakim olduğu Muğla’da yaz ayları sıcak geçerken kış ayları ise ılık geçer. Yaz turizminin en hareketli olduğu yerlerden olan Muğla’ya gitmek için ilkbahar ve yaz ayları en uygun zamanlardır. Nisan ayında başlayan turizm sezonu eylül ayına kadar devam eder.

Muğla Hava Durumu

MUGLA HAVA DURUMU

Muğla’ya Nasıl Gidilir?

Tatil cenneti Muğla’ya gitmek için birçok alternatif bulunuyor. Kara yolu ve hava yolu seçeneklerinden birini seçerek kolayca Muğla’ya ulaşım sağlayabilirsiniz.

  • Şahsi veya kiralık araçla: Ege Bölgesi’nin güneybatısına doğru yola çıkmalısınız.
  • Otobüsle: Şehir merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta yer alan Muğla Otogarı’na ve birçok tatil beldesine Türkiye’nin birçok yerinden otobüs seferleri düzenleniyor.
  • Uçakla: Muğla’da, Bodrum – Milas Havalimanı ve Dalaman Havalimanı olmak üzere iki tane havalimanı bulunuyor. Şehir merkezi ve Bodrum – Milas Havalimanı arası 88 kilometreyken Dalaman Havalimanı ve şehir merkezi arası 106 kilometredir.

Muğla Şehir İçi Ulaşım

Muğla şehir içi ulaşım otobüs, minibüs, taksi, dolmuş, feribot, şahsi araç ve kiralık araçla yapılıyor. Şehir içi ulaşımda Kent Kart adı verilen elektronik kartlar kullanılıyor.

Otobüs ile Ulaşım

Muğla’da en popüler şehir içi ulaşım aracı otobüslerdir. MUTTAŞ tarafından yürütülen otobüs seferleri 4000’den fazla durak ve 200’den fazla hatla hizmet veriyor. Muğla’daki otobüs hatları Kavaklıdere Çamlıyurt Merkez – Fethiye Patara Plajı – Bodrum Gümüşlük Yalı – Korkuteli Doğanlar durakları arasındaki alanı kapsıyor.

Araç Kiralama ile Ulaşım

Yaz tatili cenneti Muğla’da görülmesi gereken birçok plaj ve koyun yanı sıra tarihi, kültürel ve doğal güzellikler de yer alıyor. Sıcak havalarda toplu taşımanın konforsuz olması ve istenilen her yere direkt gitmemesi sebebiyle araç kiralama işlemini tercih edebilirsiniz. Kiraladığınız araçla Muğla’da dilediğiniz yere çok daha hızlı, rahat ve konforlu şekilde ulaşabilirsiniz.

Miniyol aracılığıyla Muğla’da hizmet veren rent a car firmalarını görüntüleyebilir ve dilediğiniz özelliklere göre filtreleyebilirsiniz. Ardından karşınıza çıkan kiralık araçları karşılaştırarak bütçenize en uygun olanı kolayca kiralayabilirsiniz.

Muğla Gezilecek Yerler

Türkiye’de yaz tatili ve deniz denildiği zaman akla gelen ilk yerlerden olan Muğla’da görmeniz gereken birçok plaj, koy, doğal güzellik, tarihi ve kültürel yer bulunuyor. Yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmez destinasyonlarından olan Muğla’da mutlaka görmeniz gereken başlıca yerler şunlardır:

  1. Kelebekler Vadisi
  2. Saklıkent Kanyonu
  3. Bodrum Kalesi
  4. Pedasa Antik Kenti
  5. Dalyan Kral Mezarları (Kaunos Antik Kenti)
  6. Likya Yolu
  7. Köyceğiz
  8. Ölüdeniz
  9. Bodrum
  10. Datça

İlgili İçeriğin Tamamı: Muğla Gezilecek Yerler

Rezervasyon Sorgulama

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi hatırladınız mı?

Üye Girişi