Arama yapın

Sinop Gezilecek Yerler

Sinop Gezilecek Yerler
Ömer Keskinsoy
Doğal güzellikleri ve önemli tarihi yerleri ile ünlü olan Sinop, Türkiye’nin en mutlu ili olarak da bilinmektedir. Sinop gezinizde mutlaka görmeniz gereken 23 yeri sizin için listeledik!
İçerik Başlıkları
    • Ayancık
    • Boyabat
    • Gerze
    • Sinop Kalesi
    • Tarihi Sinop Cezaevi
    • İnceburun
    • İnceburun Feneri
    • Hamsilos Koyu
    • Akgöl
    • Akliman
    • İnaltı Mağarası
    • Boyabat Kalesi
    • Erfelek Tatlıca Şelaleleri
    • Çatak Kanyonu
    • Bektaşağa Göleti
    • Buzluk Mağarası
    • Boyabat Bazalt Kayalıkları
    • Diyojen Heykeli
    • Karakum Plajı
    • Sinop DSİ Plajı
    • Mobil Plajı
    • Sinop Arkeoloji Müzesi
    • Babaçay Kanyonu
    • Sinop’a Nasıl Gidilir? Sinop Yol Tarifi
      • İstanbul Sinop Arası Kaç km?
      • Ankara Sinop Arası Kaç km?
      • Samsun Sinop Arası Kaç km?
    • Sinop’ta Ne Yenir?
    • Sinop’ta Kalınacak Yerler
    • Sinop Kaç Günde Gezilir?
    • Sinop’a Hangi Ayda Gidilir?
    • Sinop Araç Kiralama
 
Sinop Karadeniz Bölgesi’nde yer alan bir şehirdir. Yaklaşık 220.000 nüfusu ile yetmiş ikinci sırada yer alıp Türkiye’nin en az nüfuslu illerinden biridir. Kastamonu, Çorum ve Samsun’a komşu olan Sinop’un 9 ilçesi bulunur. 5,718 km² yüzölçümüne sahip Sinop’un plaka kodu 57, alan kodu ise 368’dir.
Doğal güzellikleri ve önemli tarihi yerleri ile ünlü olan Sinop, Türkiye’nin en mutlu ili olarak da bilinmektedir. Sizin için hazırladığımız “Sinop Gezilecek Yerler” listemizde “Sinop’un tarihi yerleri”, “Sinop doğal güzellikleri”, “Sinop’a nasıl gidilir?”, “Sinop’ta ne yenir?” gibi sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.
  1. Ayancık

Sinop merkeze 58 kilometre uzaklıkta bulunan Ayancık ilçesi doğal ve tarihi güzellikleri ile Sinop’un popüler yerlerinden biridir. Bilindiği kadarıyla Paflagonyalılar, Amazonlar, Akalar ve Dorlar burada yaşamış ilk kavimlerdir. Daha sonra Danişmentoğulları, Anadolu Selçuklu, Pervaneoğulları Beyliği, Candaroğulları Beyliği ve Osmanlı Devleti’nin toprakları olmuştur. İnaltı Mağarası, Akgöl, İnceburun gibi görülmesi gereken birçok yer Ayancık ilçesinde yer alır.
Ayancık konumu için tıklayınız.
  1. Boyabat

Sinop merkeze 85 kilometre uzaklıkta bulunan Boyabat ilçesi Sinop’un tarihi güzellikleri açısından en zengin yeridir. Boyabat, Kaşkalar, Hititler, Paflagonyalılar, Lidyalılar, Persler, Makedonlar, Pontuslular, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılara ev sahipliği yapmıştır. Boyabat Kalesi, Boyabat Yeraltı Şehri, Bazalt Vadisi, Salar Kaya Mezarı gibi birçok yeri Boyabat ilçesinde ziyaret edebilirsiniz.
Boyabat konumu için tıklayınız.
  1. Gerze

Sinop’un küçük ama çok popüler ilçelerinden biri olan Gerze merkeze yaklaşık 36 kilometre mesafededir. Tarihte Paflagonyalılar, Hititler, Frigler, Kimmer, Lidyalılar, Persler, Büyük İskender, Roma ve Bizans imparatorluklarına ev sahipliği yapmıştır. Sinop’un en güzel plajlarının da bulunduğu Gerze’de gezilecek birçok tarihi ve doğal güzellik de bulunur. 
Gerze konumu için tıklayınız.
  1. Sinop Kalesi

Sinop Kalesi

Karadeniz kıyısında bulunan Sinop Kalesi muhteşem manzarası ve tarihi önemiyle turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor. Sinop şehrinin simgelerinden biri olan Sinop Kalesi, 2050 metre uzunlukta, 25 metre yükseklikte ve 3 metre genişliktedir. UNESCO Geçici Miras Listesi’nde de bulunan Sinop Kalesi, Sinop gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir.
  • Sinop Kalesi’ne ziyaret için herhangi bir ücret ödenmemektedir.
Sinop Kalesi konumu için tıklayınız.
  1. Tarihi Sinop Cezaevi

Tarihi Sinop Cezaevi

ABD’nin en ünlü hapishanelerinden biri olan Alcatraz Hapishanesine benzetilen Tarihi Sinop Cezaevi 2000 yılından beri müze olarak kullanılmaktadır. Sinop’un en çok ziyaretçi çeken yerlerinden biri olma özelliğini taşımaktadır. Birçok dizi ve filmde de yer almış olan bu cezaevinde koğuşları, avluları ve atölyeleri gezme fırsatı bulabilirsiniz.
Tarihi Sinop Cezaevi konumu için tıklayınız.
  1. İnceburun

İnceburun

Türkiye’nin en kuzey noktası olma özelliğini taşıyan İnceburun, etkileyici jeolojik yapısı ve manzarasıyla oldukça ilgi çekici bir yerdir. Ayrıca Türkiye’de bulunan tek fiyort oluşumu da burada yer almaktadır. Birçok tekne gezisi imkanı da bulunan İnceburun, “Sinop Gezilecek Yerler” listenizde mutlaka yer alması gereken bir yerdir.
İnceburun konumu için tıklayınız.
  1. İnceburun Feneri

İnceburun Feneri

Türkiye’nin en kuzey noktası olan İnceburun’da bulunan İnceburun Feneri, 12 metre yüksekliğinde ve beyaz renkteki harika bir deniz feneridir. Harika doğa manzarası, temiz havası ve piknik yapma imkanı bulunan İnceburun Feneri fotoğraf meraklıları için de kusursuz bir yerdir.
İnceburun Feneri konumu için tıklayınız.
  1. Hamsilos Koyu

Hamsilos Koyu

Türkiye’nin en kuzeyindeki koy olma özelliği bulunan Hamsilos Koyu ayrıca Karadeniz’in en ünlü ve en güzel koylarından biridir. Devlet tarafından koruma altında bulunan Hamsilos Koyu, Sinop gezilerinin olmazsa olmaz yerlerinden biridir. Birbirinden güzel fotoğraf çekebileceğiniz gibi tekne turları, kano, dalış ve yürüyüş gibi birçok aktiveyi de yapabileceğiniz Hamsilos Koyu’nu mutlaka görmelisiniz.
Hamsilos Koyu konumu için tıklayınız.
  1. Akgöl

Akgöl

Sinop’un Boyabat ilçesinde bulunan Akgöl kelimenin tam anlamıyla bir doğa harikası. Özellikle doğa gezilerini sevenler için deniz seviyesinden 1200 metre yükseklikte bulunan bu eşsiz yer kesinlikle görülmesi gerekiyor. Doğanın keyfini çıkararak piknik, sandal gezisi, doğa yürüyüşü, kamp gibi birçok etkinlik yapabileceğiniz Akgöl’e uğramayı unutmayın.
Akgöl konumu için tıklayınız.
  1. Akliman

Akliman

Yemyeşil ormanları ve masmavi denizinin sahil boyunca iç içe uzandığı Akliman, tertemiz havası ve deniziyle mutlaka uğramanız gereken bir yer. Ulaşımın oldukça kolay olduğu Akliman’da birçok plaj da yer almaktadır. Hamsilos Koyu ve Hamsilos Tabiat Parkı’nın da burada yer aldığı düşünülünce uğramadan geçmenin düşünülmemesi gereken bir yer olarak göze çarpmaktadır.
Akliman konumu için tıklayınız.
  1. İnaltı Mağarası

İnaltı Mağarası

Sinop’un Ayancık ilçesinde bulunan İnaltı Mağarası bölgenin en büyük mağaralarından biridir. Denizden 1070 metre yükseklikte bulunan 658 metre uzunluğundaki bu mağara gizemli görüntüsü ile ziyaretçilerin ilgi odağındaki yerlerden biridir. Tertemiz bir havası bulunan İnaltı Mağarası’nda harika bir doğa yürüyüşü yapmaya hazır olun.
İnaltı Mağarası konumu için tıklayınız.
  1. Boyabat Kalesi

Boyabat Kalesi

Sinop Kalesi ile birlikte şehrin bir diğer görkemli kalesi olan Boyabat Kalesi, MÖ 7. yüzyılda Paflagonyalılar tarafından inşa edilmiştir. Günümüze kadar sağlam olarak kalmış olan Boyabat Kalesi, ziyaretçilerine deniz seviyesinden 135 metre yükseklikte muhteşem bir manzara sunuyor. Ziyaretiniz sırasında harika doğa manzarası eşliğinde birbirinden güzel fotoğraf çekebilirsiniz.
Boyabat Kalesi konumu için tıklayınız.
  1. Erfelek Tatlıca Şelaleleri

Erfelek Tatlıca Şelaleleri

Erfelek Şelaleleri olarak da bilinen Tatlıca Şelaleleri 28 adet şelaleden oluşan doğa harikası bir yerdir. Sinop’u gezmek için gelen herkesin mutlaka uğradığı bir yer olan Tatlıca Şelaleleri, tertemiz suları ve çeşitli bitki türleri ile kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Çevresinde kamp alanları ve yürüyüş yolları da bulunan Tatlıca Şelalelerinin buz gibi sularında yüzebilir ve birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
Erfelek Tatlıca Şelaleleri konumu için tıklayınız.
  1. Çatak Kanyonu

Çatak Kanyonu

Karadeniz’in saklı cennetlerinden biri olan Çatak Kanyonu, Sinop’un Türkeli ilçesinde bulunmaktadır. Bembeyaz ve soğuk sularıyla bir doğa harikası olan Çatak Şelalesi de burada bulunmaktadır. Kır bahçeleri, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları bulunan Çatak Kanyonu’nu gezerek birbirinden güzel fotoğraflar çekmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.
Çatak Kanyonu konumu için tıklayınız.
  1. Bektaşağa Göleti

Bektaşağa Göleti

Sinop merkezde bulunan Bektaşağa Göleti ziyaretçilerine doğanın içinde harika bir gezi fırsatı sunuyor. Gölet çevresinde bulunan yürüyüş yolları, dinlenme ve çocuk alanları, at çiftlikleri ve kır bahçelerini gezebilirsiniz. Dilerseniz yine gölet çevresinde bulunan bungalov evlerde konaklama fırsatı da bulabilirsiniz. Sinop merkeze olan yakınlığı ile ulaşımı kolay olan Bektaşağa Göletine Sinop ziyaretiniz sırasında mutlaka uğrayın.
Bektaşağa Göleti konumu için tıklayınız.
  1. Buzluk Mağarası

Sinop Durağan’da bulunan Buzluk Mağarası ismini dört mevsim sıfırın altında olan soğukluğundan almaktadır. Mağara içerisinde bulunan buz sarkıtları, dikitleri ve göletleri ile birbirinden güzel fotoğraflar çekebileceğiniz Buzluk Mağarasını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Oldukça soğuk olan havası özellikle yaz aylarında burayı daha da çekici hale getiriyor.
Buzluk Mağarası konumu için tıklayınız.
  1. Boyabat Bazalt Kayalıkları

Boyabat Bazalt Kayalıkları

Sinop Boyabat’ta bulunan bu kayalıklar etkileyici jeolojik yapısı ile dünyaca ünlü bir yerdir. 30-40 metre yüksekliğe sahip Boyabat Bazalt Kayalıkları çokgen şekilleri ile oldukça ilgi çekicidir. Ayrıca Türkiye’nin tek bazalt yapılı kayalıkları olan Boyabat Bazalt Kayalıklarını “Sinop Gezilecek Yerler” listenize mutlaka eklemelisiniz.
Boyabat Bazalt Kayalıkları konumu için tıklayınız.
  1. Diyojen Heykeli

Diyojen Heykeli

Ünlü Antik Yunan filozofu olan Diyojen’in doğduğu kent olan Sinop’ta bulunan Diyojen Heykeli, şehrin en bilindik yapılarından biridir. 5.5 metre yüksekliğinde olan heykelde Diyojen, elinde tuttuğu fener ve yanındaki köpeğiyle birlikte dürüst bir insan aramaktadır. Oldukça ilgi çekici olan Diyojen Heykeli’ni Sinop gezinizde kesinlikle görmelisiniz.
Diyojen Heykeli konumu için tıklayınız.
  1. Karakum Plajı

Karakum Plajı

Sinop’ta denize girilecek yerler arasında en ünlü yerlerden olan Karakum Plajı, Karadeniz’in en popüler plajlarından biridir. Denize girmek için tertemiz denizi ile birlikte harika bir manzarası da bulunan Karakum Plajı’nı tercih etmelisiniz. Çevresinde konaklama imkanı da bulunan plajda birkaç günlük güzel bir tatil planı yapabilirsiniz. 
  • Karakum Plajı için herhangi bir giriş ücreti ödenmemektedir.
Karakum Plajı konumu için tıklayınız.
  1. Sinop DSİ Plajı

Sinop DSİ Plajı

Dalgasız ve temiz denizi ile ince kumlu sahili bulunan Sinop DSİ Plajı ailece deniz keyfi yaşamak isteyenlerin uğrak plajlarından biri. Sinop merkezden ulaşımın oldukça kolay olduğu plajda keyifli bir deniz keyfi yaşayabilirsiniz.
  • Sinop DSİ Plajı için herhangi bir giriş ücreti gerekmemektedir.
Sinop DSİ Plajı konumu için tıklayınız.
  1. Mobil Plajı

Mobil Plajı

Sinop’ta bulunan bir diğer harika plajlardan birisi de Mobil Plajı. Temiz ve berrak bir denizi bulunan Mobil Plajı, ince kumlu yapısı için de tercih edilmektedir. Oldukça küçük bir plaj olan Mobil Plajı kolay ulaşıma sahip olması nedeniyle de yerli ve yabancı birçok turist tarafından tercih edilmektedir.
  • Mobil Plajı için herhangi bir giriş ücreti ödenmemektedir.
Mobil Plajı konumu için tıklayınız.
  1. Sinop Arkeoloji Müzesi

Sinop Arkeoloji Müzesi

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Sinop’un tarihinin sergilendiği yer olan Sinop Arkeoloji Müzesi şehir merkezinde yer almaktadır. Grek, Pontus, Paflagonya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait birçok eseri görebilme imkanı bulacağınız Sinop Arkeoloji Müzesi’ne uğramayı kesinlikle unutmayın.
Sinop Arkeoloji Müzesi konumu için tıklayınız.
  1. Babaçay Kanyonu

Babaçay Kanyonu

Sinop Ayancık’ta bulunan Babaçay Kanyonu, doğanın keyfini çıkarıp doğa sporları yapabileceğiniz harika bir yer. İnaltı Mağarasının da bulunduğu yer olan Babaçay Kanyonu, Sinop’ta mutlaka görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. 
Babaçay Kanyonu konumu için tıklayınız.

Sinop’a Nasıl Gidilir? Sinop Yol Tarifi

Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan Sinop’a gitmek için bulunduğunuz yerden Karadeniz Bölgesi’ne doğru gitmeniz gerekmektedir.
Otobüs ile Sinop’a gitmek için Sinop Otogarı’na bilet almanız gerekmektedir. İstanbul’dan Sinop’a otobüs bileti fiyatları ortalama 400 TL civarındadır. Yolculuk süresi yaklaşık olarak 11 saat sürmektedir. Yolculuğunuz sonrasında dilerseniz Sinop Otogarına yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Sinop şehir merkezinden Miniyol aracılığıyla araç kiralama işlemi gerçekleştirebilirsiniz.
Diğer bir alternatif olan uçak ile seyahat için Sinop Havalimanı’na bilet almanız gerekmektedir. İstanbul’dan Sinop’a uçak bileti fiyatları ortalama 750 TL civarındadır. Yolculuk süresi yaklaşık olarak 1 saat 15 dakikadır. 

İstanbul Sinop Arası Kaç km?

İstanbul Sinop arası yaklaşık olarak 685 kilometredir. Bu da yaklaşık olarak 8 saat civarında bir yol gitmek demektir. Araç kiralama yaparak daha kısa bir sürede İstanbul Sinop arası ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Ankara Sinop Arası Kaç km?

Ankara Sinop arası yaklaşık olarak 430 kilometredir. Bu da yaklaşık olarak 5.5 saat civarında bir yol gitmek demektir.

Samsun Sinop Arası Kaç km?

Samsun Sinop arası yaklaşık olarak 158 kilometredir. Bu da yaklaşık olarak 2.5 saat civarında bir yol gitmek demektir.

Sinop’ta Ne Yenir?

Oldukça lezzetli bir mutfağı olan Sinop’un mutlaka tadılması gereken lezzetleri şunlardır:
  • Sinop Mantısı
  • Nokul
  • Mısır Çorbası
  • Islama
  • Katlama
  • Keşkek
  • İçli Tava

Sinop’ta Kalınacak Yerler

Konaklama imkanı bulabileceğiniz en iyi Sinop otellerinden bazıları şunlardır:
  • Zinos Otel
  • Sinop Antik Otel
  • Mola Hotel Sinop
  • Vira Otel
  • Hamsilos
  • No57 Suites
  • Sinopark Otel
  • Denizci Otel

Sinop Kaç Günde Gezilir?

Birbirinden güzel tarihi ve doğal güzellikleri olan Sinop’u gezmek için en ideal süre 3-4 gündür. Bu süre içerisinde Sinop’un güzelliklerini doya doya keşfedebilirsiniz.

Sinop’a Hangi Ayda Gidilir?

Özellikle baharın gelişiyle eşsiz doğası uyanmaya başlayan Sinop’u ziyaret etmek için en iyi aylar ilkbahar ve sonbahar arasıdır. 

Sinop Araç Kiralama

Karadeniz’in muhteşem doğası, ev sahipliği yaptığı birçok medeniyetten kalan tarihi yerleri ve Karadeniz’in en güzel plajlarıyla “Sinop Gezilecek Yerler” listenizde bulunan yerleri Miniyol aracılığı ile rahat ve kolayca gezebilirsiniz. Çeşitli rent a car firmalarını bünyesinde bulunduran Miniyol aracılığıyla fiyat karşılaştırması yaparak bütçenize en uygun aracı kiralayarak muhteşem gezinize başlayabilirsiniz.
Sinop şehir merkezi araç kiralama işlemi için tıklayınız.
Sinop Havalimanı araç kiralama işlemi için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.