Doğal güzellikleri ve önemli tarihi yerleri ile ünlü olan Sinop, Türkiye’nin en mutlu ili olarak da bilinmektedir. Sizin için hazırladığımız “Sinop Gezilecek Yerler” listemizde “Sinop’un tarihi yerleri”, “Sinop doğal güzellikleri”, “Sinop’a nasıl gidilir?”, “Sinop’ta ne yenir?” gibi sorularınızın cevaplarını bulabilirsiniz.

Ayancık

Ayancık

Sinop merkeze 58 kilometre uzaklıkta bulunan Ayancık ilçesi doğal ve tarihi güzellikleri ile Sinop’un popüler yerlerindendir. Bilindiği kadarıyla Paflagonyalılar, Amazonlar, Akalar ve Dorlar burada yaşamış ilk kavimlerdir. Daha sonra Danişmentoğulları, Anadolu Selçuklu, Pervaneoğulları Beyliği, Candaroğulları Beyliği ve Osmanlı Devleti’nin toprakları olmuştur. İnaltı Mağarası, Akgöl, İnceburun gibi görülmesi gereken birçok yer Ayancık ilçesinde yer alır.

Boyabat

Boyabat

Sinop merkeze 85 kilometre uzaklıkta bulunan Boyabat ilçesi Sinop’un tarihi güzellikleri açısından en zengin yeridir. Boyabat, Kaşkalar, Hititler, Paflagonyalılar, Lidyalılar, Persler, Makedonlar, Pontuslular, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılara ev sahipliği yapıyor. Boyabat Kalesi, Boyabat Yeraltı Şehri, Bazalt Vadisi, Salar Kaya Mezarı gibi birçok yeri Boyabat ilçesinde ziyaret edebilirsiniz.

Gerze

Gerze

Sinop’un küçük ama çok popüler ilçelerinden biri olan Gerze merkeze yaklaşık 36 kilometre mesafededir. Tarihte Paflagonyalılar, Hititler, Frigler, Kimmer, Lidyalılar, Persler, Büyük İskender, Roma ve Bizans imparatorluklarına ev sahipliği yapmıştır. Sinop’un en güzel plajlarının da bulunduğu Gerze’de gezilecek birçok tarihi ve doğal güzellik de bulunuyor. 

Sinop Kalesi

Sinop Kalesi

Karadeniz kıyısında bulunan Sinop Kalesi muhteşem manzarası ve tarihi önemiyle turistlerin en çok ziyaret ettikleri yerlerin başında geliyor. Sinop şehrinin simgelerinden biri olan Sinop Kalesi, 2050 metre uzunlukta, 25 metre yükseklikte ve 3 metre genişliktedir. UNESCO Geçici Miras Listesi’nde de bulunan Sinop Kalesi, Sinop gezisinde mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir. Sinop Kalesi’ne ziyaret için herhangi bir ücret ödenmiyor.

Tarihi Sinop Cezaevi

Tarihi Sinop Cezaevi

ABD’nin en ünlü hapishanelerinden biri olan Alcatraz Hapishanesine benzetilen Tarihi Sinop Cezaevi 2000 yılından beri müze olarak kullanılıyor. Sinop’un en çok ziyaretçi çeken yerlerinden biri olma özelliğini taşır. Birçok dizi ve filmde de yer almış olan bu cezaevinde koğuşları, avluları ve atölyeleri gezme fırsatı bulabilirsiniz.

İnceburun

İnceburun

Türkiye’nin en kuzey noktası olma özelliğini taşıyan İnceburun, etkileyici jeolojik yapısı ve manzarasıyla oldukça ilgi çekici bir yerdir. Ayrıca Türkiye’de bulunan tek fiyort oluşumu da burada yer alıyor. Birçok tekne gezisi imkanı da bulunan İnceburun, “Sinop Gezilecek Yerler” listenizde mutlaka yer alması gereken yerlerdendir.

İnceburun Feneri

İnceburun Feneri

Türkiye’nin en kuzey noktası olan İnceburun’da bulunan İnceburun Feneri, 12 metre yüksekliğinde ve beyaz renkteki harika bir deniz feneridir. Harika doğa manzarası, temiz havası ve piknik yapma imkanı bulunan İnceburun Feneri fotoğraf meraklıları için de kusursuz bir yer olma özelliği taşıyor.

Çatak Kanyonu

Çatak Kanyonu

Karadeniz’in saklı cennetlerinden biri olan Çatak Kanyonu, Sinop’un Türkeli ilçesinde bulunuyor. Bembeyaz ve soğuk sularıyla bir doğa harikası olan Çatak Şelalesi de burada bulunur. Kır bahçeleri, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları bulunan Çatak Kanyonu’nu gezerek birbirinden güzel fotoğraflar çekmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.

Diyojen Heykeli

Diyojen Heykeli

Ünlü Antik Yunan filozofu  Diyojen’in doğduğu kent olan Sinop’ta bulunan Diyojen Heykeli, şehrin en bilindik yapılarından biridir. 5.5 metre yüksekliğinde olan heykelde Diyojen, elinde tuttuğu fener ve yanındaki köpeğiyle birlikte dürüst bir insan arar. Oldukça ilgi çekici olan Diyojen Heykeli’ni Sinop gezinizde kesinlikle görmelisiniz.

Karakum Plajı

Karakum Plajı

Sinop’ta denize girilecek yerler arasında en ünlü yerlerden olan Karakum Plajı, Karadeniz’in en popüler plajlarından biridir. Denize girmek için tertemiz denizi ile birlikte harika bir manzarası da bulunan Karakum Plajı’nı tercih etmelisiniz. Çevresinde konaklama imkanı da bulunan plajda birkaç günlük güzel bir tatil planı yapabilirsiniz. Karakum Plajı için herhangi bir giriş ücreti ödenmiyor.

Rezervasyon Sorgulama

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.

Şifrenizi mi unuttunuz?

Şifrenizi hatırladınız mı?

Üye Girişi