Arama yapın

Adrasan Gezilecek Yerler

Adrasan Gezilecek Yerler
Ömer Keskinsoy
Adrasan, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlıdır. Muhteşem doğası, koyları ve plajlarıyla yaz aylarının en gözde yerlerinden biridir. Adrasan gezinizde kesinlikle görmeniz gereken 15 yeri sizin için belirledik.
İçerik Başlıkları
    • Adrasan Nerede?
    • Adrasan’da Gezilecek Yerler Sıralı Liste
    • 1. Adrasan Kalesi
    • 2. Adrasan Koyu
    • 3. Adrasan Deresi
    • 4. Likya Yolu
    • 5. Gelidonya Feneri
    • 6. Olimpos (Olympos)
    • 7. Suluada
    • 8. Ceneviz Koyu
    • 9. Karaöz
    • 10. Çıralı
    • 11. Sazak Koyu
    • 12. Korsan Koyu
    • 13. Yanartaş
    • 14. Phaselis Antik Kenti
    • 15. Balıkçı Koyu
    • Adrasan’a Nasıl Gidilir?
      • Adrasan İstanbul Arası Kaç km?
      • Adrasan Ankara Arası Kaç km?
      • Adrasan Kaş Arası Kaç km?
    • Antalya Adrasan’da Nerede Kalınır?
    • Antalya Araç Kiralama

Adrasan, Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlıdır. Muhteşem doğası, koyları ve plajlarıyla yaz aylarının en gözde yerlerinden biridir. Antalya’da gezilecek yerler diye merak edenlerin karşısına sürekli çıkan bir yerdir. Harika koyları ve plajları dışında, yakınlarında bulunan Likya Yolu, Gelidonya Feneri, Adrasan Kalesi, Olimpos, Yanartaş, Phaselis Antik Kenti gibi tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl yerli ve yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Otel, pansiyon, kamp alanları gibi farklı konaklama imkanlarının bulunduğu Adrasan’da geçireceğiniz her vakitten sonuna kadar zevk duyacaksınız. Doğa ile bu kadar iç içe tatil yapabileceğiniz nadir yerlerden biridir Adrasan. Hazırsanız Türkiye’nin en gözde tatil beldelerinden biri olan Adrasan’ın gezilecek yerler listesine başlayalım.

Adrasan manzara

Adrasan Nerede?

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı olan Adrasan küçük bir beldedir. Masmavi denizi, yemyeşil doğası ve turunçgil bahçeleri ile nefes kesici güzelliktedir. Adrasan, tabiatı koruma alanı olduğu için büyük otellere sahip değildir. Bu nedenle çok sakin ve güzel bir plaja sahiptir.

Muğla ile Antalya arasında yer alan Adrasan, şehir merkezine yaklaşık 95 kilometre mesafede yer almaktadır. Bölgeye ulaşmanın en kolay yollarından biri araç kiralama işlemi yapmaktır. Antalya araç kiralama veya Antalya Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile rahatlıkla Adrasan’a ulaşabilirsiniz.

Adrasan’da Gezilecek Yerler Sıralı Liste

  1. Adrasan Kalesi
  2. Adrasan Koyu
  3. Adrasan Deresi
  4. Likya Yolu
  5. Gelidonya Feneri
  6. Olimpos (Olympos)
  7. Suluada
  8. Ceneviz Koyu
  9. Karaöz
  10. Çıralı
  11. Sazak Koyu
  12. Korsan Koyu
  13. Yanartaş
  14. Phaselis Antik Kenti
  15. Balıkçı Koyu

1. Adrasan Kalesi

Adrasan Kalesi

Adrasan her ne kadar plajları ve koyları ile bilinse de Kız Kalesi olarak da bilinse de Kız Kalesi olarak da anılan Adrasan Kalesi beldenin en ünlü güzelliklerinden biridir. Tüm Adrasan’ı görebileceğiniz bir manzaraya sahip olan Adrasan Kalesi, bulunduğu konum itibariyle doğa yürüyüşü yaparak ulaşılması gerekmekte olan bir bölgededir. Hem bu tarihi yapının kalıntılarını görmek hem de zevkli bir doğa yürüyüşü yaparak muhteşem Adrasan manzarasını seyretmek için mutlaka Adrasan Kalesi’ni ziyaret etmelisiniz.

2. Adrasan Koyu

Adrasan Koyu

Adrasan koyu 2 kilometre uzunluğunda ve etrafı çam ağaçları ile örtülü olan harika bir plaja sahiptir. Çeşitli seçeneklere sahip olan Adrasan Koyu’nda dilerseniz güney tarafında plajın kumlu ve sığ denizi olan tarafını, dilerseniz de kuzey tarafına doğru plajın taşlı ve derin denizi olan tarafını tercih edebilirsiniz. Rüzgarın tersten esmesi sebebi ile dalgasız bir denize sahip olan Adrasan Koyu, Antalya’da mutlaka tercih etmeniz gereken bir plajdır.

  • Adrasan plajına girişler ücretsizdir.
  • Kendi şemsiyenizi kullanarak plajı kullanabilirsiniz.

3. Adrasan Deresi

Adrasan Deresi

Beydağları Sahil Milli Parkı içerisinde bulunan Adrasan Deresi, Adrasan koyuna dökülmektedir. Özellikle kahvaltı ve akşam yemekleri için Adrasan Deresi çevresi en çok tercih edilen yerlerden biridir. Siz de dere kenarında muhteşem bir manzara eşliğinde yemek ziyafeti yaparak güzel vakit geçirebilirsiniz.

4. Likya Yolu

Likya Yolu

Likya Yolu, Muğla Fethiye’den başlayarak Antalya’ya kadar uzanan ve yaklaşık 535 kilometre uzunluğunda olan dünyanın en uzun tracking rotalarından biridir. Muhteşem bir doğa manzarası olan ve birçok tarihi yerden geçen Likya Yolu, turistlerin en çok tercih ettiği güzergahlar arasındadır. Araçla, bisikletle veya yaya olarak bu yolu kullanabilirsiniz. Likya Yolu’nu kullanarak Olimpos ve Karaöz gibi farklı rotalara yürüyüşler gerçekleştirip muhteşem manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

5. Gelidonya Feneri

Gelidonya Feneri

227 metre deniz yüksekliğinde bulunan ve 9 metre yerden yüksekliği olan Gelidonya Feneri, Türkiye’nin en büyük deniz feneridir. Günümüzde koruma altına alınmıştır. Gelidonya Feneri’ne bulunduğu konum itibari ile direkt olarak araçla ulaşım sağlanamamaktadır. Adrasan Koyu’ndan fenere ulaşabilmek için yaklaşık 12 kilometrelik uzun bir doğa yürüyüşü yapmanız gerekmektedir. Diğer seçenek olarak da Karaöz tarafından araçla gelerek yürüyüş mesafenizi yaklaşık 2 kilometreye düşürmektir. Tabanı yere yakın olan araçlarla bölgeye gitmenin zor olmasından dolayı dilerseniz SUV araç kiralama işlemi yapabilirsiniz.

6. Olimpos (Olympos)

Olimpos

Adrasan’a oldukça yakın bir mesafede bulunan Olimpos, Antalya’nın en ünlü yerlerinden biridir. Harika doğası, muhteşem plajı, Olimpos Antik Kenti ve birçok aktivitesi ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Adrasan’dan oldukça virajlı bir yol ile yaklaşık yarım saatte bölgeye ulaşabilirsiniz. Olimpos hakkında daha detaylı bilgiler için “Olimpos Gezilecek Yerler” ve "Olympos Plajı" bloglarımıza göz atabilirsiniz.

7. Suluada

Suluada

Türkiye’de bulunan birbirinden güzel plajlar, koylar ve adalar bulunmakta. Bunların bazıları için sürekli Maldivler benzetmesi yapılıyor. Suluada da bu benzetmelerin yapıldığı yerlerden biri. Fakat bu benzetmenin sonuna kadar hakkını verdiğini söylemeliyiz. Bembeyaz kumu ve turkuaz rengindeki denizi ile Antalya’da deniz keyfi yapabileceğiniz en ünlü yerlerden biri diyebiliriz.

Suluada üzerinde bulunan Hacivat Koyu da bu bölgede tavsiye edebileceğimiz bir yer. Hacivat Burnu Koyu olarak da bilinen bu koya ve Suluada’ya ulaşım tekne turları ile yapılmaktadır. Adanın farklı yerlerinde verilen molalar ile Suluada’nın zevkini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Suluada Antalya gezilecek yerler listesinin olmazsa olmazlarındandır.

8. Ceneviz Koyu

Ceneviz Koyu

Adrasan yakınlarında bulunan Porto Ceneviz Koyu’na ulaşım sadece tekne turlarıyla yapılmaktadır. Doğanın içinde bulunduğu için el değmemiş eşsiz bir güzelliği bulunur. Etrafta sizin gibi koyun keyfini çıkarmaya gelecek kişiler dışında görebileceğiniz tek misafirler Akdeniz fokları ve Caretta Carettalar. Ayrıca Ceneviz Koyu’nda kamp yapma olanağınız da bulunuyor. Fakat etrafta hiçbir şey olmadığından dolayı tam hazırlıklı gitmeniz gerekir.

9. Karaöz

Karaöz

Eğer aradığınız sessiz ve sakin bir tatil yapmaksa Karaöz tam size göre. Adrasan’a 10 kilometre mesafede bulunan Karaöz, Gelidonya Feneri’ne ulaşım için alternatif bir yoldur. Adrasan’dan ulaşımın zor olması sebebiyle dilerseniz öncelikle Karaöz’ü ziyaret edip daha sonra buradan Gelidonya Feneri’ne geçebilirsiniz.

10. Çıralı

Çıralı

Bölgenin ünlü tatil beldelerinden biri olan Çıralı, Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yapmasıyla bilinir. Çıralı Plajı derin ve dalgalı denizi ile yüzme bilmeyenler için uygun bir plaj değildir. Ayrıca Caretta Carettaların üreme bölgesi olduğundan dolayı 21.30’dan sonra plaja girişler ve ışık yakmak yasaktır.

Adrasan’a 27 kilometre mesafede bulunan Çıralı’ya yaklaşık 35 dakikalık yolculuk sonucu ulaşabilirsiniz.

11. Sazak Koyu

Sazak Koyu

Sazak Koyu, Adrasan’dan tekne turlarıyla veya yine Adrasan’dan bölgeye kadar uzanan orman yolu kullanılarak ulaşım sağlanabilen mükemmel bir koy. Karadan gidecekseniz, araç ile ulaşımın oldukça zor olması sebebiyle SUV araç ile gitmenizi öneririz.

12. Korsan Koyu

Korsan Koyu

Karaöz ile Gelidonya Feneri arasında bulunan Korsan Koyu özellikle kampçıların en çok ilgi gösterdiği yerlerdendir. Turkuaz rengindeki ve tertemiz deniz suyu ile denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Yüzölçümü olarak büyük bir koy olmasa da çok fazla kamp çadırı görebilirsiniz. Kalabalıktan hoşlanmıyorsanız burayı tercih etmek istemeyebilirsiniz.

13. Yanartaş

Yanartaş

Her “Antalya Gezilecek Yerler” listesinde bulunan Yanartaş, oldukça ilgi çekici bir yerdir. Yaklaşık 2500 senedir sönmeden taşların arasından çıkan alevlerin olduğu yer oldukça ilgi çekicidir ve binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir. Özellikle hava kararırken ortaya çıkan görüntü kesinlikle görülmeye değer. Yunan mitolojisine de Chimera adıyla konu olan Yanartaş’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

14. Phaselis Antik Kenti

Phaselis Antik Kenti

Adrasan’a yaklaşık 33 kilometre uzaklıkta bulunan Phaselis Antik Kenti, Rodoslular tarafından kurulmuş bir liman kentiydi. Helenistik dönem ve Roma dönemine ait birçok tarihi kalıntı görebileceğiniz Phaselis Antik Kenti, Antalya civarlarındaki en ünlü antik şehirlerden biridir. Plajlara ve koylara ara vermek isteyenler Phaselis Antik Kenti’ni ziyaret ederek tarihte yolculuk yapabilirler.

15. Balıkçı Koyu

Balıkçı Koyu

Balıkçı Koyu ismini anlaşılacağı üzere koydaki balıkçılık faaliyetlerinden alıyor. Kayalık ve kumlu bölgelerin bir arada olduğu Balıkçı Koyu’nda harika denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Kamp yapma olanağı da bulunan koy, Adrasan Koyuna yürüme mesafesinde bulunuyor. Dilerseniz tekne turlarıyla da Balıkçı Koyu’na ulaşabilirsiniz.

Adrasan’a Nasıl Gidilir?

Antalya’nın batısında yer alan Adrasan, Antalya’ya yaklaşık 88 kilometre, Kumluca ilçe merkezine ise yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Otobüsle gitmek isterseniz Kumluca Otogarı’nda inmelisiniz. Ardından otogardan kalkan servislerle Adrasan’a ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Kumluca’da indikten sonra araç kiralama işlemi yaparak Adrasan gezinizi çok daha rahat ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için Antalya Kumluca araç kiralama blogumuza göz atabilirsiniz.

Uçakla gitmek isterseniz Antalya Havalimanı sizin varış noktanız olacaktır. Buradan direkt ulaşım sadece bazı otellerin kendi servisi ile yapılmaktadır. O yüzden Antalya Havalimanı araç kiralama işlemi yapabilirsiniz.

Adrasan İstanbul Arası Kaç km?

İstanbul Adrasan arası yaklaşık olarak 780 kilometredir. Otomobil ile İstanbul’dan 10 saatlik bir yolculukla Adrasan’a varabilirsiniz.

Adrasan Ankara Arası Kaç km?

Ankara Adrasan arası yaklaşık olarak 570 kilometredir. Otomobil ile Ankara’dan 7,5 saatlik bir yolculukla Adrasan’a varabilirsiniz.

Adrasan Kaş Arası Kaç km?

Antalya’nın başka bir ilçesi olan Kaş ile Adrasan arası yaklaşık olarak 100 kilometredir. Otomobil ile Kaş’tan 2 saatlik bir yolculukla Adrasan’a varabilirsiniz.

Antalya Adrasan’da Nerede Kalınır?

Adrasan’da lüks tatil köyleri bulunmamakta. Otel konaklaması yapmak isteyenler için önerebileceğimiz Adrasan otelleri şunlardır:

  • Likya Adrasan Otel
  • Club Sun Village
  • Changa Hotel
  • Ford Hotel
  • Adrasan River Hotel
  • Klados Hotel
  • Ceneviz Hotel
  • Deniz Hotel

Tercihini bungalovlardan yana kullanmak isteyenler için önerebileceğimiz Adrasan bungalovları şunlardır:

  • Portakal Bahçesi Bungalow
  • Adrasan Lykia Edrassa Hotel
  • Arkadas Hotel
  • Kadir’s Garden Adrasan
  • Likya Adrasan Otel
  • Lykia Lodge Adrasan

Tatillerini kamp yaparak geçirmek isteyenler için önerebileceğimiz Adrasan kamp alanları şunlardır:

  • Adrasan Sahil Camping
  • Adrasan Dalga Camping
  • Adrasan Güneş’in Yeri Camping
  • Portakal Camping
  • Adrasan Kıyı Camping

Antalya Araç Kiralama

Kumun ve denizin keyfini sonuna kadar yaşayıp muhteşem bir tatil yapmak için hızlı ve rahat da olmak gerekir. Antalya Adrasan Gezilecek Yerler listesindeki yerlere Miniyol aracılığıyla araç kiralama yaparak kolayca ulaşabilirsiniz. Miniyol.com veya Miniyol telefon uygulaması aracılığıyla kolayca ve güvenle araç kiralama yaparak Antalya Adrasan gezinize başlayın.

Antalya şehir merkezi araç kiralama yapmak için tıklayınız.

Antalya Havalimanı araç kiralama yapmak için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.