Arama yapın

Olimpos Gezilecek Yerler

Olimpos Gezilecek Yerler
Yasin Akgül
Olimpos, Antalya’nın Çıralı ilçesine bağlıdır. Doğası, tarihi, koy ve plajlarıyla özellikle yaz dönemlerde sıkça tercih edilen yerlerden biri olmuştur.
İçerik Başlıkları
    • Olimpos Nerede?
    • 1. Olimpos Antik Kenti
    • 2. Olimpos Plajı
    • 3. Olimpos Ağaç Evleri
    • 4. Yanartaş
    • 5. Adrasan
    • 6. Adrasan Plajı
    • 7. Ceneviz Koyu
    • 8. Suluada Koyu
    • 9. Sazak Koyu
    • 10. Beydağları Sahil Milli Parkı
    • 11. Likya Yolu
    • 12. Musa Dağı
    • 13. Göynük Kanyonu
    • 14. Gelidonya Feneri
    • 15. Tahtalı Teleferik
    • 16. Çıralı ve Çıralı Plajı
    • 17. Boncuk Koyu
    • 18. Phaselis Antik Kenti
    • 19. Ulupınar
    • 20. Selçuklu Av Köşkü
    • Caretta Caretta Önlemleri
    • Olimpos Araç Kiralama Seçenekleri
    • Olimpos’da Konaklama Seçenekleri
      • Olimpos’da Bulunan Otel ve Pansiyonlar

Olimpos, Antalya’nın Çıralı ilçesine bağlıdır. Doğası, tarihi, koy ve plajlarıyla özellikle yaz dönemlerde sıkça tercih edilen yerlerden biri olmuştur. Antalya’da gezilecek yerler sorulduğunda Olimpos ve çevresindeki alanlar tavsiye edilir. Olimpos Antik Kenti, Antik Likya Yolu, Suluada ve Ceneviz Koyu gibi gezilecek yerleriyle her yıl yerli ve yabancı milyonlarca turistin ziyaret ettiği bölge haline konumuna yükselmiştir. Olimpos’a gelenlerin önce doğasına, sonra plajlarına en sonunda da tarihi mekanlarına aşık olduğu söylenir. Özellikle yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı olması bölgeye ilk geldiğinizde içine çektiğiniz çam kokusu atmosferiyle ziyaretçilerini etkilemektedir.

Konaklama bakımından da ihtiyaçları karşılayabilecek tesisleri, otelleri, pansiyonları ve kamp alanları bulunan Olimpos’ta vakit geçirenlerin genellikle tatillerini bitirip gitmek istemedikleri söylenir. Olimpos’ta bulunan işletmelerin neredeyse tamamı bölge halkından oluşup ailelerden oluşmasıyla da farklı bir samimiyet barındrır. Türkiye’de belki de doğayla bu kadar iç içe tatil yapılacak nadir yerlerden biridir. Rafting, yamaç paraşütü, tekne turu, kano turu, at turu, kaya tırmanışı, dağcılık, kampçılık gibi birçok farklı aktiviteyi yapabileceğiniz konumlarda Olimpos’ta kolaylıkla bulunabilir. Doğayla iç içe olan bu tatil bölgesinde tatilin en verimli şekilde geçmesi için bir gezi rehberi hazırlanması gerekir. Olimpos’ta tatiliniz boyunca yüzebilmek, doğayla iç içe olmak ve tarihi mekanları gezebilmek için Olimpos gezilecek en iyi 20 yer listemizi hazırlamaya başlayalım.

olimpos

Olimpos Nerede?

Olimpos Antalya’nın en önemli bölgelerinden birisidir. Özellikle dağcılık yapanların en uğrak mekânlarından birisi olmuştur. Olimpos Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer almaktadır. Olimpos’a gelmenin en kolay yollarından birisi araç kiralama yapmaktır. Antalya araç kiralama veya Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerini kullanarak Olimpos’a gelebilirsiniz. Olimpos’a gelebilmek için Antalya’nın Kemer ilçesine geldikten sonra Kemer istikametine doğru gitmeniz gerekmektedir. Antalya merkeze 75 km uzaklıkta yer alan Olimpos, Ulupınar’ı geçtikten sonra solda kalmaktadır.

1. Olimpos Antik Kenti

Olimpos Antik Kenti

Olimpos Antik Kenti, tarihi Likya’nın önemli ticaret merkezlerinden biridir. Helenistik ve Roma Dönemi’ne ait birçok eser bulunan Olimpos, liman kenti olması nedeniyle de döneminin çok önemli şehirlerinden biri haline gelmiştir. Hatta Likya Birliği’nde 3 oy hakkına sahip olan altı şehirden biridir. Antik kentin ortasından Olimpos Çayı geçer bu da şehrin en karakteristik özelliklerinden biridir. Olimpos Antik Kenti Likya döneminde ticarette söz sahibi bir konumdaydı. Limanlar ticaret için en önemli noktalardan biridir. Olimpos’un bir liman kenti olması ticarette söz sahibi bir konumda olmasına neden olmuştur. Korsan saldırılarına maruz kalan ve fakirleşen kent orta çağda döneminde tekrar toparlanma süreci girmiş fakat Osmanlı’nın deniz hakimiyetini artırmasıyla terk edilmiştir. Olimpos Antik Kenti’nde birçok tarihsel kalıntı ve yapıyı görüp inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Tapınaklar ve anıt mezarlar kalıntılardan en etkileyicileri arasındadır.

2. Olimpos Plajı

olimpos plajı

Olimpos Plajı, Olimpos Antik Kenti’nin sahil kısmının oluşturduğu bölümdür. Antik kentin içinden geçen nehrin denizle buluştuğu bir sahili vardır. Bu nedenle diğer sahillere göre deniz suyu daha serindir. Çıralı Plajı ile aynı sahili paylaşırlar. Olimpos Plajı farklı bir özelliğiyle de diğer plajlardan ayrılır. Caretta carettaların yumurtlama bölgelerinden biridir. Olimpos Plajı etrafında ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz herhangi bir dükkan, şezlong ve tuvalet imkanları olması da doğal güzelliği, berrak denizi ve ambiyansıyla turistlerin tercihleri arasındadır.

Olimpos Plajı hakkında daha fazla bilgi almak için "Olympos Plajı | Antalya’daki Plajlar" blog yazımıza göz atabilirsiniz.

3. Olimpos Ağaç Evleri

Olimpos’un simgesi haline gelen Olimpos Ağaç Evleri turistlerin en çok dikkatini çeken yerlerden biridir. Olimpos tatil planlarında ağaç evlerde konaklama sıkça tercih edilmektedir. Olimpos’ta tatil yapanlar için ağaç evde kalma deneyimini yaşamalısınız denilir. Otantik ambiyansı, doğanın içerisinde olması nedeniyle giderek ünlenmiş ve yerli yabancı turistlerin gözdesi haline gelmiştir.

4. Yanartaş

Yanartaş

Çıralı Olimpos’ta gezilecek yerler listesi yapıldığında Yanartaş ilk akla gelen isimlerden biridir. Beydağları Milli Parkı içerisinde bulunan Yanartaş yaklaşık bin yıldır yanmaktadır. Deniz seviyesinden 230 metre yükseklikte bulunan Yanartaş, Olimpos’ta en merak edilen yerlerden de biridir. Bin yıldır yanan taşların açıklaması kayalıklar arasından çıkan doğal gazdır. Yanartaş hakkında dilden dile aktarılarak efsaneye dönüş bir de hikaye vardır. Likya Kralı genç bir savaşçıya ejderhaya benzeyen Khimera adında bir hayvanı öldürme emri vermiştir. Kralın görevlendirdiği genç Yanartaş’ın bulunduğu bölgede mücadeleye başlar ve Khimera toprağa gömülür. Hikayeye göre bugün hala gördüğümüz kayalıklar arasından çıkan alev Khimera’nın ateşidir. Özellikle akşamları farklı görüntü oluşturan Yanartaş, Olimpos’a gelindiğinde kesinlikle görülmesi gereken bir konum.

5. Adrasan

Adrasan

Adrasan üç tarafı çam ormanlarıyla çevrili bir tatil beldesidir. Uzun bir sahili, tertemiz berrak denizi ve sakin ambiyansıyla Antalya, Olimpos’un özel noktalarından biridir. Çam ağaçlarıyla çevrili olması nedeniyle belde de vakit geçirdiğinizde çam kokusunu, oluşturduğu atmosferi hemen fark etmeye başlıyorsunuz. Olimpos’un 8 kilometre iç kısmında bulunan Adrasan yaklaşık 2 kilometrelik bir sahile sahip. Adrasan’ın yerleşim yeri sahilden 5 kilometre uzaklıkta, deniz seviyesinden yüksek bir konumdadır. Yerleşim yerinin bulunduğu bölgede bir de Adrasan Deresi akar. Belki de kasabanın en çekici yerlerinden biridir. Kasabada konaklayabileceğiniz çok sayıda otel ve pansiyon seçeneği bulunur. Olimpos ve Adrasan’ın keyfini çıkarmak için burada kalabilir, iki farklı bölgede doğanın ve denizin tadını çıkarabilir, Olimpos Antik Kenti’ni gezerek tarihi kentte bulunan yapıları inceleyebilirsiniz.

Adrasan hakkında daha detaylı bilgi almak için "Adrasan Gezilecek Yerler" blog yazımıza göz atabilirsiniz.

6. Adrasan Plajı

Adrasan Plajı

Adrasan Plajı, 2 kilometre uzunluğunda çarşaf gibi bir denize sahiptir. Adrasan Plajı’nda denizin bir kısmı kumluk ve sığdır. Bir kısmı da tam tersi şekilde çakıllı ve derindir. Sığ kısımlarını genellikle iyi yüzme bilmeyenler ve çocuklu aileler tercih eder. Plaj çevresinde her türlü ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz işletmeler bulunur. İşletmelerin genelini Adrasan’ın yerlileri yönetir. Şemsiye ve Şezlong kullanmak istediğinizde kiralayabiliyorsunuz fakat Adrasan Plajı’nda deniz girmek istiyorsanız ücret ödemeniz gerekmiyor.

Adrasan Plajı’ndan teknelerle Suluada, Sazak ve Ceneviz koylarına geziler düzenlenmektedir. Hem bu koyların güzelliğinde ve manzarasında vakit geçirebilir hem de denize imkânı bulabilirsiniz.

7. Ceneviz Koyu

Ceneviz Koyu

Adrasan ve Olimpos arasında yer alan Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içindeki turkuaz renkli denizi, el değmemiş doğasıyla büyüleyici bir konumdur. Kemer ve Adrasan Plajı’ndan kalkan teknelerle gidilebilen Ceneviz Koyu’na kara yolundan ulaşım yoktur. Bir diğer ve zor olan ulaşım şekli de Çıralı sahilinden kiralanan kanolarla gitmektir fakat yorucu ve 3 saat süren bir yolculuk yapmanız gerekir. Ceneviz Koyu çevresinden herhangi bir işletme bulunmadığı için giderken hazırlıklı olmalısınız. Yiyecek içecek ihtiyaçlarınızı tura başlamadan önce hazırlamanız önemlidir.

Geçmiş dönemlerde yolculuk eden gemiler bu koyda dururlarmış. Bu nedenle ismi Porto-Ceneviz Koyu olarak anılır. Ceneviz Koyu’nun uzaklığı Olimpos Plajı’ndan yaklaşık 5 kilometredir. Bu bölgede düzenlenen tekne turlarının da uğrak noktalarından biridir. El değmemiş doğası ve deniziyle farklı atmosfere sahiptir. Olimpos’ta gezilecek yerler arasında başa eklerseniz pişman olmayacağınız kesin.

8. Suluada Koyu

Suluada Koyu

Suluada, turkuaz rengi denizi ve beyaz kumuyla Antalya’nın Maldivleri olarak bilinir. Bu benzetmenin hakkını sonuna kadar veren bir güzelliğe sahiptir. Olimpos ve Adrasan’a oldukça yakın olan Suluada Koyu’na Adrasan Plajı’ndan tekne turları düzenlenir. Denizin ortasında bir ada olan Suluada ismini üzerinde bulunan tatlı su kaynağından alır. Tekne turlarının en çok ilgi gören konumlarından biridir çünkü berraklığıyla neredeyse denizin dibi görülebilir. Bembeyaz kumsalın turkuaz rengi denizle buluşması ayrı bir görsel şölen oluşturur. Adrasan Plajı dışında Çıralı’dan kalkan teknelerle de Suluada Koyu’na gelebilirsiniz. Olimpos’a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Suluada Koyu, gittiğinizde tekrar dönmek istemeyeceğiniz atmosferiyle tatilinize değer katacağı kesin.

9. Sazak Koyu

Sazak Koyu

Adrasan ve Olimpos arasında kalan hem deniz hem de orman yolunda ulaşabileceğiniz, sakin ve berrak deniz sahip bir konum. Sazak Koyu’nun iki tarafı dik kayalıklarla çevrilmesi koya ayrı bir güzellik ve manzara katmıştır. Sığ bir denize sahip olan Sazak Koyu’nun sahile yakın bölümleri küçük taşlardan oluşsa da ilerledikçe yumuşak kuma ulaşıyorsunuz. Denizin berraklığı nedeniyle beraber yüzdüğünüz deniz canlıları görme ihtimaliniz oldukça yüksek. Sazak Koyu’nun düz ve gölge ağırlıklı orman bölümünde piknik yapıp, çadır kurma imkanı bulabilirsiniz. Olimpos civarında bulunan koylarda şezlong, şemsiye, tuvalet bulmak imkansız el değmemiş yapısıyla tam olarak doğanın içinde hissedebileceğiniz ambiyansa sahiptir.

10. Beydağları Sahil Milli Parkı

Beydağları Sahil Milli Parkı

Olimpos, Phaselis, Idyros antik kentleri, Antik Likya Yolu, Yanartaş, Göynük Kanyonu gibi Antalya’nın doğal ve tarihi konumlarını kapsayan 100 kilometrelik bir alandır. 1972 yıllında milli park statüsü kazanan Beydağları Sahil Milli Parkı Kızılçam, Karaçam ve Sedir ağaçlarıyla kaplı 35 bin hektarlık bir büyüklüğe sahiptir. Ayı, sincap, tilki, kurt ve yaban keçisi gibi birçok vahşi hayvana da yuva olan Beydağları, doğada yürüyüş yapmayı sevenler, iç içe olmayı tercih edenler ve kamp meraklıları için en iyi noktalardan biridir. Antalya’nın en iyi kamp alanlarından biri olması nedeniyle kampçıların ilk tercih ettiği konum olmaktadır. Kamp ve doğa yürüyüşleri dışında doğa sporlarını da yapabileceğiniz imkanlar bulunur. Yamaç paraşütü ve kaya tırmanışı gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

11. Likya Yolu

Likya Yolu

500 kilometrelik uzunluğuyla Fethiye’den başlayıp Antalya’ya kadar uzanan tarihi bir yoldur. Uzunluğuyla dünyanın ilk sıralarında yer alan yürüyüş parkurlarından arasına girer. Doğası ve yürüyüş yolu üzerindeki tarihi duraklarıyla yıl boyunca birçok turistin tercih ettiği rotalardan biridir. Antik Likya Yolu’nu araçla, bisikletle ya da yürüyerek geçebilirsiniz. Yol boyunca harika manzaralarla karşılaşacağınızdan şüpheniz olmasın. 500 kilometrelik rotayı tamamlamaya karar verirseniz yol üzerindeki birçok tarihi ve doğal yeri ziyaret ederek farklı bir deneyim yaşama şansı bulabilirsiniz.

Olimpos, Likya Yolu üzerinde bir konumda bulunur. Olimpos tatilinizde isterseniz Likya Yolu’nun bir bölümünü gidiş-geliş olarak yürüyebilirsiniz. Olimpos bölümü yaklaşık 5 kilometre uzunluğunda olduğu için gidiş-geliş 4 saatlik bir yürüyüş yapmış olursunuz.

12. Musa Dağı

Olimpos’un Antik Likya Yolu güzergahında yer alan heybetli görünümüyle doğa manzarası tutkunları için biçilmiş kaftandır. Olimpos ve Adrasan’ın ortasında yer alan Musa Dağı, doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı, dağcılık ve kampçılık gibi birçok aktivite yapabilme imkanı sunar. Antalya tatilinizde dağcılık etkinliği gibi farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız Musa Dağı ilk düşünmeniz gereken yerdir. Musa Dağı zirvesine ulaştığınızda karşılaşacağınız manzaranın güzelliği tırmanış sürecinde yaşayabileceğiniz zorluklara değdiğini göreceksiniz. Dağın zirvesinden Antalya kıyı şeridi, Adrasan ve Olimpos koylarının güzelliğini 360 derece manzarayla görme şansı bulacaksınız.

13. Göynük Kanyonu

Göynük Kanyonu

Olimpos’tan yaklaşık 16 kilometre uzaklıkta olan Likya Yolu üzerinde bulunan konumlardan biridir. Ormanı, şelalesi ve doğa manzaralarıyla ziyaretçilerine güzel bir deneyim sunar. Göynük Kanyonu’na araç ve yürüyerek ulaşabilirsiniz. Doğa yürüyüşü ve kamp aktiviteleri yapabilir, günübirlik gezide bulunabilirsiniz. Kanyon girişinde bulunan dükkanlarda her türlü ihtiyacınızı karşılayabilir, ekipman ve rehber hizmetlerini kullanabilirsiniz.

14. Gelidonya Feneri

Gelidonya Feneri

Türkiye’nin en eski deniz feneri olarak bilinen Gelidonya Feneri, Olimpos bölgesinde Likya Yolu güzergahında bulunur. Teke Yarımadası’nın güney ucunda bulunan Gelidonya Feneri, deniz seviyesinden en yüksek konumda inşa edilmiştir. Fenerin bulunduğu burunda milattan önce 1200’lü yıllardan kalan Fenike gemi batığı da bulunur. Manzara, tarih ve doğa üçlüsüyle tatilinize ya da gezi rotanıza renk katacak bir konum.

15. Tahtalı Teleferik

Tahtalı Teleferik

Beydağları Milli Sahil Parkı içerisinde bulunan Tahtalı Teleferik, Tahtalı Dağ’ın zirvesine 10 dakikalık bir yolculuğun yapıldığı aktivitedir. Olimpos Tahtalı Dağı’nın zirvesine ulaşmak için 600 metrede binilip 2365 metre yüksekliğe çıkılır. Tahtalı Teleferik 2 adet 80 kapasitelik kabine sahiptir. Dağın zirvesine ulaştığınızda hem yükseklikte atmosferin farkını görebilir, Antalya’nın doğa manzarasını tadını çıkarabilirsiniz. Tahtalı Dağ çevresinde en sık yapılan aktivitelerinden biri de yamaç paraşütüdür. Bu çevrede yamaç paraşütü yapan birçok kişiyi görebilirsiniz.

16. Çıralı ve Çıralı Plajı

Çıralı ve Çıralı Plajı

Olimpos ile aynı sahili paylaşan Çıralı, yemyeşil ormanlarla çevrili, masmavi berrak deniziyle tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği önemli konumlardan biridir. Çıralı’da birçok konaklama imkanı bulunuyor. Çıralı ve Çıralı Plajı, sessiz ve sakin bir ortamdan oluşur. Konaklama imkanlarıyla, sahil çevresindeki işletmelerle ve sakin tertemiz deniziyle turistik açıdan Antalya’ya gelenlerin ilgisini çekmektedir. Antalya’da tatil yapılacak yerler arasında en ekonomik tercihlerden biri olarak da görülür. Kamp imkanları, geniş otel seçenekleri ve bungalov hizmetiyle burada tatil yapmak isteyenlere farklı alternatifler sunar.

17. Boncuk Koyu

Olimpos çevresinde en kolay gidilebilecek koylardan biridir. Çıralı sahilinden 1-2 kilometre uzaklıkta bulunan Boncuk Koyu, Antik Likya Yolu üzerinde bulunur. Boncuk Koyu’na gitmek istediğinizde sahilden Antik Likya Yolu patikasını takip ederseniz kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Kızılçam ormanları arasında bulunan Boncuk Koyu doğa yürüyüşü yapabileceğiniz aynı zamanda manzaranın da tadını çıkarabileceğiniz ideal yerlerden biridir. Olimpos ve Çıralı çevresindeki plajlara göre taşlı bir deniz kenarına sahiptir. Taşlı sahiline rağmen tertemiz berrak denizi ve ormanın içinde olması nedeniyle bölgeye gelen ziyaretçiler tarafından tercih edilir.

18. Phaselis Antik Kenti

Phaselis Antik Kenti

Antik Likya Yolu’nun Olimpos’tan sonra en önemli yerlerinden biridir. Milattan önce 7. Yüzyılda Rodoslu koloniciler tarafından kurulmuştur. Phaselis’in önemli özelliklerden biri de üç farklı limana sahip olmasıdır. Geçmiş dönemlerde limanların önemi oldukça yüksektir. Ticaret ve ulaşımın en çok kullanılan yöntemlerinden biri olan deniz yolculuğu limanların değerini artırmıştır. Tarih boyunca bir limana sahip olan şehirler önemli bir yere sahipken Phalesis üç limanıyla ne kadar değerli bir şehir olduğunu göstermiştir. Phaselis Antik Kenti ziyaretinizde su kemerleri, hamam ve agora kalıntılarını inceleyebilirsiniz.

19. Ulupınar

Ulupınar, Olimpos sıcağından bunalıp serinlemek isteyenlerin kaçmak için kullandığı noktalardan biridir. Antalya’nın en serin sularının Ulupınar’da olduğu söylenmektedir. Serinlemek, doğanın içinde keyifli geçirmek ve yürüyüş yapmak için güzel bir seçenektir. Çam ağaçları arasında bulunan Ulupınar’da gürül gürül akan suyun sesi eşliğinde meditasyon tadını dinlenme keyfi yapmak isteyebilirsiniz. Aynı zamanda Ulupınar Deresi’nin alabalıklardan yemek için bölgede restoranlardan birine oturup, lezzetli alabalıkların tadına bakabilir ayrıca farklı yöresel lezzetleri yiyebilirsiniz. Ulupınar’da dilerseniz balığınızı kendiniz de tutabilirsiniz.

20. Selçuklu Av Köşkü

Türk-İslam mimarisinin bölgedeki tek örneği olarak bilinmektedir. 1230-1248 yıllarında inşa edildiği düşünülen yapı Selçuklu Devleti binalarından biridir. İçinde bulunduğun dönemin mimarisi ve inşa teknikleri hakkında bilgi veren yapı günümüze kadar çok fazla hasar almadan gelmeyi başarmıştır. Merkeze hemen 10 dakika uzakta olması nedeniyle de kısa bir gezintiyle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Selçuklu Av Köşkü’nü ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz.

olimpos

Caretta Caretta Önlemleri

Caretta caretta kaplumbağaları Olimpos’un aslında ev sahipleri diyebiliriz.

Olimpos Araç Kiralama Seçenekleri

Olimpos’a ulaşımın en kolay yolu araç kiralama yapmaktır. Miniyol üzerinden sadece 3 adımda kolaylıkla araç kiralama yapabilirsiniz. Miniyol’un gelişmiş filtreleme seçeneklerini kullanarak anında Antalya araç kiralama işlemi yapabilirsiniz. Antalya Havalimanı araç kiralama sayesinde Antalya seyahatiniz daha verimli daha konforlu hale gelecektir. Miniyol'dan kiralayacağınız kiralık araba konforu sayesinde saate ve lokasyona bağlı kalmadan gezi planınızı organize edebilir ve sevdiklerinizle keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Olimpos’da Konaklama Seçenekleri

Olimpos’ta birçok konaklama seçeneği bulunmaktadır. Bunlar arasında oteller, pansiyon, Olimpos bungalov evler ve kamping alanları bulunmaktadır. Olimpos pansiyon fiyatları her bütçeye uygun pansiyon, otel ve bungalov ev bulunmaktadır.

Olimpos’da Bulunan Otel ve Pansiyonlar

  • Olimpos Natural Pansiyon
  • Olympos Alaturca Pansiyon
  • Sheriff Olympos
  • Olimpos Yakamoz Pansiyon
  • Olimpos Altaris Pansiyon
  • Olimpos Altınağaç Evleri
  • Varuna Pansiyon
  • Simurg Evleri Pansiyon

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.