Arama yapın

Olympos Plajı | Antalya’daki Plajlar

Olympos Plajı | Antalya’daki Plajlar
Sinan Daşpınar
Ülkemizin gidip görülesi plajlarından birisi Olimpos Plajı. Türkiye’nin en büyük araç kiralama platformu Miniyol olarak ülkemizin cennet noktalarını sizler için incelemeye devam ediyoruz.
İçerik Başlıkları
    • Olympos (Olimpos) Plajı Nerede? Olimpos’a Nasıl Gidilir?
    • Olimpos Plajı Giriş Ücreti Nedir?
    • Olimpos Antik Kenti ve Plajı Ziyaret Saatleri Nedir?
    • Olimpos Plajı Kum mu?
    • Olimpos Plajı'nda Mangal Yasak mı?
    • Olympos Antik Kenti Hakkında

Ülkemizin gidip görülesi plajlarından birisi Olimpos Plajı. Türkiye’nin en büyük araç kiralama platformu Miniyol olarak ülkemizin cennet noktalarını sizler için incelemeye devam ediyoruz. Tatil için nereye gitsem? Hangi plaja gitsem? Nereleri gezmeliyim? Gibi soruların cevaplarını Miniyol Blog’da kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu güzellikleri keşfetmenin en kolay yolu ise yine yazımızda. Miniyol araç kiralama ile her araç kiralama işleminde kazandığınız para puanlarla daha fazla oto kiralama işlemi yaparak daha fazla yere gidebilirsiniz.  Haydi, şimdi Olimpos Plajı’nı keşfetmeye.

İlk olarak plaja giriş yapabilmeniz için Olympos Antik Kenti’ne giriş yapmalısınız. Bunun için giriş ücreti veya Müzekart gereklidir.

olmpos

Plaja giderken Olympos Antik Kenti’nin içinden geçiyorsunuz ve bu yürüyüş sırasında tarihin ve doğanın içinde güzel bir vakit geçiriyorsunuz.

Antik kent Olimpos Beydağları Milli Parkı içerisinde yer almaktadır. Her yıl binlerce yerli ve yabancı birçok turisti kendine çekmektedir. Bu bölge aynı zamanda caretta caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olduğu için korunmaktadır. Caretta caretta yumurtalarına zarar vermemek için belli alanlar şezlong ve şemsiye yasak.

Olimpos sit alanı ve koruma altında olduğu için bu bölgede yapılaşma yoktur.

Olimpos Plajı’na ve antik kentine gelirken yol üstünde kamp alanları, bungalov evler gibi birçok konaklayacak yer bulunuyor. Konaklayacak yerlerin yanında yemek yemek içinde birçok restoran ve kafe bulunmaktadır. Olimpos Plajı içerisinde yiyecek içecek satın alabileceğiniz yerler olmadığını ve aynı zamanda duş, WC ve şezlong hizmeti verilmediğini söylemekte fayda var.

İngiliz The Guardian Gazetesi’ne göre “Avrupa’nın en temiz 30 plajı” listesinde yer almıştır. Suyun berraklığı ve temizliği sizi oldukça etkileyecek ve yeniden hayat bulacaksınız.

olimpos plajı

Olympos (Olimpos) Plajı Nerede? Olimpos’a Nasıl Gidilir?

Olympos Plajı Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer almaktadır. Antalya merkeze 85 km, Kumluca’ya 28 km, Kemer’e 40 km, Kaş’a 120 km uzaklıkta yer almaktadır.

Olimpos Plajı’na ve antik kentine ulaşmanın en kolay yolu araba kirama yapmaktır. Miniyol üzerinden oto kiralama yaparak Olimpos’a rahatlıkla ve güvenle gidebilirsiniz. Miniyol’dan Antalya araç kiralama veya Antalya Havalimanı araç kiralama yapabilirsiniz.

Aracınız ile Olimpos Plajı’na gelirken Tekirova’yı geçtikten sonra Olimpos tabelasına dönmeniz gerekmektedir. 11 km ilerledikten sonra Olympos Antik Kenti’ne varacaksınız. Kumluca tarafından geliyorsanız Adrasan tarafına gelmelisiniz.

Kumluca’dan otobüs bileti alarak da ulaşabilirsiniz.

Olimpos Plajı Giriş Ücreti Nedir?

Olympos Plajı’na girebilmek için Olympos Antik Kenti’ne girmeniz gerekmektedir. Müzekart ile ücretsiz giriş yapabilirsiniz. Müzekartınız yoksa giriş için ücret ödemeniz gerekiyor.

Olimpos Antik Kenti ve Plajı Ziyaret Saatleri Nedir?

  • Yaz Dönemi: 1 Nisan – 1 Ekim: 08.00 – 19.00

  • Kış Dönemi: 1 Ekim – 1 Nisan: 08:30 – 17:30

Olimpos Plajı Kum mu?

Olimpos Plajı kum değildir. Sahilde irili ufaklı taşlar bulunmaktadır. Sahilin orta kısımlarına doğru bu taşlar azalmaktadır. Denizin içi ise kumdur.

Olimpos Plajı'nda Mangal Yasak mı?

Olimpos Plajı'nda mangal ve ateş yakmak yasaktır.

olmpos antik kenti

Olympos Antik Kenti Hakkında

Tarihin, yeşilin ve mavinin buluştuğu noktalardan birisi Olimpos. Antalya’nın en önemli liman kentlerinden birisidir. Antik kenti kesin kuruluş tarihi bilinmiyor fakat İÖ 167-168 yıllarında basılan Likya Birlik Sikkeleri ’de Olimpos’un adı geçiyor. Likya Birliği içerisinde üç oy kullanma hakkına sahip altı şehirden birisidir.

Olympos Antik Kenti’nde bulunan kalıntılar Helenistik, Roma, Bizans dönemlerine ait. Olimpos Antik Kenti’ne geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken birçok kalıntı bulunmaktadır.

Olimpos Plajı ve Olimpos Antik Kenti'ne gelmişken diğer gezilecek yerleri keşfetmek için "Olimpos Gezilecek Yerler" blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.