Arama yapın

MPV Araç Nedir? MPV Araç Modelleri

MPV Araç Nedir? MPV Araç Modelleri
Ömer Keskinsoy
Daha fazla yolcu ve yük taşınmasına olanak sağlayan MPV araçlar hakkında bilmeniz gerekenleri Miniyol olarak sizler için hazırladık!
İçerik Başlıkları
    • MPV Araçların Özellikleri
    • MPV ve SUV Arasındaki Fark Nedir?
    • MPV Hangi Segment?
    • MPV Araçların Avantajları
    • MPV Araçların Dezavantajları
    • MPV Araç Modelleri
    • Elektrikli MPV Var mı?
    • MPV Araç Kiralama
Açılımı “Multi-Purpose Vehicle (Çok Amaçlı Araç)” olarak bilinen MPV araç, çok yönlülükleri ve güvenirlilikleri nedeniyle tercih edilen bir araba türüdür. Hem kişisel hem de ticari hizmetler için kullanılan bu araçlar, beş kişiden fazla yolcu gruplarının taşınması ve genellikle standart bir sedanın bagajına sığamayacak kadar büyük yüklerin taşınması için idealdir.
Pratik ve oldukça geniş olan MPV araçlar, bir ailenin çoğu zaman sahip olduğu tüm ekstra özelliklere sahiptir. Çadır, valiz, alışveriş çantaları gibi birçok şeyin taşınması MPV araçlarla kolayca gerçekleştirilmektedir.
mpv araç kiralama

MPV Araçların Özellikleri

MPV araçların özellikleri marka ve modellerine göre değişmekle birlikte genel olarak şunları içerir:
  • Ekstra Koltuklar: Tüm MPV araçlarda beş ila dokuz koltuk bulunur. Beş koltuklu MPV araçlar, önde iki ve arkada üç koltuktan oluşan standart düzene sahiptir. Yedi koltuklu, sekiz koltuklu ve dokuz koltuklu koltuklar genellikle 2-3-2, 2-3-3 ve 3-3-3 sıralı düzeni benimser.
  • Geniş Bagaj: Piyasadaki MPV araçların büyük çoğunluğu, geniş bir bagaj içerecek şekilde tasarlanmıştır. Bazı MPV araçlar, tüm koltuklar kullanımdayken bile 1000L'den fazla bagaj alanına sahiptir.
  • Çok Yönlü İç Mekan: MPV araçların çoğu, gerektiğinde ekstra bagaj alanı yaratmak için arka koltukların bir kısmını veya tamamını katlayabilme özelliğine sahiptir. Bu sayede kargo ve eşya taşımak için daha fazla alan sağlanır.
  • Çeşitli Arazilere Uyum: Birçok MPV araç, standart yollardan engebeli kırsal araziye kadar çeşitli yüzeylerde iyi sürüş yapmak üzere tasarlanmıştır.

MPV ve SUV Arasındaki Fark Nedir?

Bir SUV ile bir MPV arasındaki temel fark, birçok SUV'un daha fazla yerden yüksekliği ve dört tekerlekten çekiş sistemleri sayesinde arazi kabiliyetine sahip olmasıdır. Bu, tüm SUV araçların dört tekerlekten çekişli olduğu ve tüm MPV araçların iki çekişli olduğu anlamına gelmez. Çoğu MPV daha iyi yakıt ekonomisi için iki tekerlekten çekiş sunsa da bazıları dört tekerlekten çekiş sunmaktadır.
Arabaların alçak salınımlı yapısı nedeniyle, bir MPV'de dört tekerlekten çekiş daha çok kaygan koşullarda kullanım içindir. Bu nedenle, hafif bir arazide bile yapmanız gerekiyorsa, bir SUV kullanmanız daha iyi olacaktır.
Bu durum MPV ve SUV’ların hiçbir benzerliği olmadığı anlamına gelmez. SUV'lar genellikle MPV'lerle parantez içine alınır çünkü ikisi de çok sayıda insanı taşıma kapasitesine sahiptirler. Bunun yanı sıra iki araç türü de büyük otomobil kategorisinde yer almaktadır.
mpv araç avantajları

MPV Hangi Segment?

Çok amaçlı araç olarak bilinen MPV araçlar, M segmenti otomobil olarak geçmektedirler.

MPV Araçların Avantajları

  • Oturma Seçenekleri Yelpazesi: En küçük MPV'ler beş koltuklu modellerdir, daha büyük modeller ise dokuz kişiye kadar koltuk içerebilir.
  • Daha Fazla Alan: Büyük kapasiteleri ile MPV'ler, kendilerini düzenli olarak büyük yükler taşırken bulan sürücüler için mükemmel seçeneklerdir.
  • Geniş Aileler İçin İdeal: Büyük yolcu ve bagaj kapasitesi ile geniş ailelerin tercih edebileceği araçlardır.

MPV Araçların Dezavantajları

  • Faydacı Görünüm: MPV araçların çoğu, görünüşte biraz hantal ve faydacıdır. Daha küçük araçların şık, aerodinamik görünümüne sahip değildirler.
  • Daha Az Yakıt Verimi: Büyük boyutları ve ağır ağırlıkları nedeniyle, MPV'ler genellikle sedanlardan daha az yakıt verimlidir.
  • Zor Kullanım: Çok amaçlı araçların ağırlığı ve boyutu, özellikle direksiyon ve park ederken bazı modelleri sürücülerin kullanması için daha zor hale getirebilir.
mpv araç nedir

MPV Araç Modelleri

Büyük ve geniş arabalara merakı olan kişilerin sordukları soruların başında “MPV araç modelleri hangileridir?” ve “En iyi MPV araçlar hangileridir?” gelmektedir. Tercih edebileceğiniz bazı MPV araçları şunlardır:
MPV ARAÇLAR
ARAÇ MARKASI
ARAÇ MODELİ
Renault
Scenic
Renault
Grand Scenic
BMW
2 Serisi Active Tourer
BMW
2 Serisi Gran Tourer
Kia
Carens
Volkswagen
Touran
Volkswagen
Sharan
Volkswagen
Caravelle
Citroen
Grand C4 SpaceTourer
Citroen
Berlingo
Seat
Alhambra
Ford
Tourneo Connect
Ford
Galaxy
Ford
S-Max
Mercedes-Benz
V-Class
Mercedes-Benz
B-Class
Toyota
Proace Verso
Peugeot
Rifter
Peugeot
Traveller
Hyundai
i800
SsangYong
Turismo
Vauxhall
Combo Life
mpv araç modelleri

Elektrikli MPV Var mı?

Evet elektrikli MPV araçlar bulunmaktadır. Sıfır karbon emisyonu hedefiyle elektrikli araçlar hızla artmaktadır. Birçok otomobil üreticisi bir EV serisi çıkarmaya başlamıştır. Citroen e-SpaceTourer Electric, Vauxhall Combo-e Life ve Peugeot e-Rifter birçok elektrikli MPV'den sadece birkaçıdır.

MPV Araç Kiralama

Ailece bir yolculuğa çıkacaksınız ve oldukça fazla bagajınız mı var? O halde tercihiniz mutlaka bir MPV araç olmalıdır. Araç kiralamanın yeni yolu olan Miniyol aracılığıyla kolayca bir MPV araç kiralayarak yolculuğunuza başlayabilirsiniz. Onlarca rent a car firmasına ait yüzlerce lokasyondaki binlerce aracı karşılaştırarak bütçenize en uygun olanı sadece üç adımda kiralayabilirsiniz. MPV araçlara göz atmak için “Kiralık Araçlar” sayfamıza göz atabilirsiniz veya 0850 304 6963 numaralı çağrı merkezimiz üzerinden bize ulaşabilirsiniz.
MPV tipi araç kiralama işlemi yapmak için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.