Arama yapın

Kaputaş Plajı Hakkında Merak Edilenler

Kaputaş Plajı Hakkında Merak Edilenler
Sinan Daşpınar
Kaputaş Plajı, ülkemizin en güzel plajlarından birisi olan bu plaja gelmeden ilk önce yazımızı okumanızda fayda var. Türkiye’nin en yeni ve en kolay araç kiralama platformu Miniyol olarak Kaputaş Plajı hakkında merak edilen her şeyi yazımızda derledik.
İçerik Başlıkları
    • Kaputaş Plajı Nerede
    • Kaputaş Plajı Giriş Ücreti 2022
    • Kaputaş Plajı Nasıl Gidilir?
      • Kaputaş Plajı Araç Kiralama Yaparak Ulaşım
    • Miniyol Sosyal Medya Hesapları;
      • Kaputaş Plajı Otobüs ile Ulaşım
    • Kaputaş Plajı Merdivenleri
Kaputaş Plajı, ülkemizin en güzel plajlarından birisi olan bu plaja gelmeden ilk önce yazımızı okumanızda fayda var. Türkiye’nin en yeni ve en kolay araç kiralama platformu Miniyol olarak Kaputaş Plajı hakkında merak edilen her şeyi yazımızda derledik. Kaputaş plajı giriş ücreti, kaputaş plajı yol tarifi, Antalya Kaputaş plajı kaç km, Kaş Kaputaş plajı arası kaç km, gibi birçok merak ettiğiniz konuya yazımızda ulaşabileceksiniz.
Kaputaş Plajı dünyanın en ünlü ve en güzel plajlarından birisi. Ülkemizin cennet noktalarından birisi olan Kaputaş Plajı’nın en önemli özelliklerinden birisi Turkuaz rengi. Ülkemizi tanıtmak amacıyla yapılan birçok tanıtım videosunda bu plajı görebilirsiniz.
kaputaş plajı
Kaputaş Plajı’na veya diğer adıyla Kaputaş Beach inerken birçok günübirlik tesis bulunuyor. Çok sayıda yerli ve yabancı turistik en uğrak noktalarından birisi olmuş durumda.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuş olan bir tesis beach olarak hizmet vermektedir. Burada şemsiye, şezlong kiralayabilir ve kafe hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.
Genelde sabahları sakin olsa da yaz dönemlerinde öğleden sonra çok yoğun oluyor. Sabahları plaj gibi aynı şekilde sahilde sakin. Öğleden sonra hafif dalgalar başlıyor.
Plaja 187 basamak aşağıya indikten sonra ulaşılıyor. Plaja inmek için bu merdivenleri inmek zorundasınız. Yukarıdan baktığınızda çakıl taşları ve turkuaz renginin uyumu sizi çok etkileyeceğinden mutlaka plaja ineceksiniz. Tabi tercih meselesi dilerseniz yukarından manzaranın karşısında durup fotoğraf çekilmekte bir tercih. Plajın suyu dar ve derin bir kanyondan akmaktadır. Yaz aylarında buz gibi suda ferahlamak için çok güzel bir tercih olacaktır.
Tekrar hatırlatma fayda var bayram ve tatil günlerinde Kaputaş Plajı oldukça yoğun. Araba park edecek yer bile bulamayabilirsiniz. Sabah 11’den önce gelirseniz plajda yer bulmak ihtimaliniz daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Sadece fotoğraf çekilmek istediğinizde bile araçlardan dolayı yer bulamayabilirsiniz.
Kaputaş Plajı ülkemizin en önemli destinasyonlarından birisidir.
kaputaş

Kaputaş Plajı Nerede

Antalya Kaş ilçesinde bulunan Kaputaş Plajı Antalya Kaş’a 20 km uzaklıkta ve Kalkan’a 7 km uzaklıkta yer almaktadır. Plaj Kanyon Ağzı olarak bilinen yerde bulunur. Kaputaş Plajı, Kaş – Kalkan Karayolu üzerinde yer almaktadır.

Kaputaş Plajı Giriş Ücreti 2022

Turkuaz renginin en güzel haline tanıklık edeceğiniz Kaputaş Plajı’na giriş ücret ödeme yapmıyorsunuz. Kaputaş Plajı’nda işletmelerden alacağınız şezlong ve şemsiyeler için ücret ödemeniz gerekmektedir. Bu ücretler değişiklik gösterebilir. Ücretler en son 30 TL idi. Soyunma ve tuvaletler ücretsiz.

Kaputaş Plajı Nasıl Gidilir?

Kaputaş Plajı Araç Kiralama Yaparak Ulaşım

Antalya Havalimanı araç kiralama veya Antalya merkez araç kiralama yaparak Kaputaş Plajı’na ulaşabilirsiniz. Sadece Antalya değil Türkiye’nin her yerinde araç kiralamanın yeni yolu Miniyol ile araba kiralamak çok kolay. Miniyol telefon uygulaması veya miniyol.com üzerinden anında istediğiniz lokasyondan, dilediğiniz rent a car şirketinden anında araç kiralama yapabiliyorsunuz.  Miniyol’un “Mini Ödeme” yöntemi ile kredi kartınızı bloke koydurmadan araba kiralama yapabiliyorsunuz. Miniyol’un avantajla dolu dünyası sadece bununla bitmiyor diğer fırsatlarımızı ve kampanyalarımızı sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
kaputas

Miniyol Sosyal Medya Hesapları;

Kiraladığınız aracınız veya şahsi otomobiliniz ile gittiğinizde Fethiye, Marmaris, İstanbul, İzmir ya da Muğla’dan geliyorsanız Fethiye – Kalkan – Kaş yolunu takip ederek gitmeniz gerekiyor. Konya ya da Ankara’dan geliyorsanız Burdur – Çavdır yolunu takip etmelisiniz.
Kaputaş Plajı haritasına ulaşmak için tıklayınız.
Araç kiralama hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Antalya araç kiralama için tıklayınız.
Kaş araç kiralama için tıklayınız.
kaputas

Kaputaş Plajı Otobüs ile Ulaşım

Kaş ilçesine giden otobüslere binerek Kalkan’ı geçtikten sonra Kaş’a 20 km kala inmeniz gerekmektedir.

Kaputaş Plajı Merdivenleri

Mükemmel güzelliği görmeye geldiğinizde sizi 187 basamaklı bir merdiven karşılayacak. Bu doğal güzelliğin yol mesafesinden oldukça aşağıda söylemeliyiz. Güzelliği görmek, turkuaz suyunda yüzmek istiyorsanız bu merdivenlerden inmeniz gerekli. Tabi ki çıkarken bu 187 basamağı da çıkmanız gerekecek. Ama buna değeceğine emin olabilirsiniz.

 

 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.