Arama yapın

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler
Ömer Keskinsoy
Enflasyona rağmen Türk lirasının hala değerli olduğu ülkeleri Miniyol olarak sizler için hazırladık.
İçerik Başlıkları
    • 1. Sırbistan
    • 2. Kuzey Makedonya
    • 3. Rusya
    • 4. Arjantin
    • 5. Hindistan
    • 6. Tayland
    • 7. Endonezya
    • 8. Filipinler
    • Yurt Dışında Araç Kiralama
    • Yurt Dışından Gelenler İçin Araç Kiralama

IMF’nin açıkladığı verilere göre Türk lirası, 2021 senesinde ve 2022’nin Ekim ayına kadar olan sürede dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu. Her geçen gün bu kaybın artmaya devam etmesi ise insanlarda endişeye yol açmaktadır. Buna rağmen Türk lirasının hala değerli olduğu ülkeler bulunmaktadır. Yurt dışı tatili planlayan okuyucularımız bu ülkelerden birini tercih etmek isteyebilir. İşte araç kiralamanın yeni yolu Miniyol olarak sizler için hazırladığımız Türk lirasının değerli olduğu 6 ülke! Keyifli okumalar dileriz.

1. Sırbistan

sırbistan

Sırbistan, yalnızca kimlikle seyahat edilebilen ülkelerden biri olmuştur. Bu durum da zaten Türk insanları tarafından popüler gezi yerlerinden biri olan Sırbistan’ı daha da popülerleştirmiştir. Bunun yanı sıra Türk lirasının Sırp dinarından daha değerli olması ve Sırbistan’ın Avrupa ülkelerine göre oldukça ucuz olmasından dolayı Sırbistan mutlaka ziyaret edilmesi gereken ülkelerden biridir.

Özellikle başkent Belgrad’ın eğlenceli gece hayatı, doğal ve tarihi güzellikleri ile Sırbistan, Avrupa’nın Türkiye açısından en ilgi çekici ülkesi konumundadır.

2023 Ekim ayı itibariyle;

1 Türk lirası = 4,06 Sırp dinarı

2023 yılında Sırbistan'da asgari ücret 49,399 Sırp dinarıdır. Bu da yaklaşık 12.166 Türk lirasına denk gelmektedir.

2. Kuzey Makedonya

kuzey makedonya

Kuzey Makedonya, vizesiz seyahat edebileceğiniz bir Avrupa ülkesidir. Türk nüfusunun da bir hayli fazla olduğu ülke, Türkiye’ye benzer kültürel özelliklere sahiptir. Büyük İskender’in memleketi olan Kuzey Makedonya, ekonomik ve zevkli bir tatil seçeneği sunuyor. Türk lirasının değerli olduğu ülkelerden biri olan Kuzey Makedonya’da özellikle başkent Üsküp ve yaz aylarının vazgeçilmez yeri olan Ohrid görülmesi gereken yerler arasındadır.

2023 Ekim ayı itibariyle;

1 Türk lirası = 2,13 Makedonya dinarı

2023 yılında Kuzey Makedonya’da asgari ücret 20.175 Makedonya dinarıdır. Bu da yaklaşık 9.464 Türk lirasına karşılık gelmektedir.

Üsküp gezilecek yerler hakkında bilgi almak için Üsküp’te Gezilecek Yerler adlı blog yazımıza göz atabilirsiniz.

3. Rusya

rusya

Dünyanın yüzölçümü en büyük ülkesi olan Rusya, Türk turistlerin uğrak yerlerinden biridir. Özellikle eğlence hayatı ve Sovyetler zamanından kalma mimarisi ve tarihi yerleriyle ziyaret edilebilecek ülkelerden biridir. Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında bulunan Rusya’nın özellikle başkent Moskova şehri en çok tercih edilen yerlerdendir.

2023 Ekim ayı itibariyle;

1 Türk lirası = 3,54 Rus rublesi

2023 yılında Rusya'da asgari ücret 16.242 Rus rublesidir. Bu da 4.593 Türk lirasına denk gelmektedir.

4. Arjantin

arjantin

Güney Amerika kıtasında bambaşka bir ülke keşfetmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz ülke, Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında da yer alması sebebiyle Arjantin olabilir. Türkiye’ye bir hayli uzakta bulunması sebebiyle her ne kadar uçak biletleri çok pahalı olsa da Arjantin’e vardığınız anda Türk lirasının Arjantin pesosu karşısındaki değerini kolayca anlayabileceksiniz.

2023 Ekim ayı itibariyle;

1 Türk lirası = 12,77 Arjantin pesosu

2023 yılında Arjantin’de asgari ücret 87.987 Arjantin pesosudur. Bu da yaklaşık 6.892 Türk lirasına eşittir.

5. Hindistan

hindistan

Dünyanın en kalabalık ikinci ve yüzölçümü olarak en büyük yedinci ülkesi olan Hindistan da Türk lirasının değerli olduğu ülkeler arasında yer almaktadır. Tarihi ve dini yerlerinin yanı sıra dünyanın yeni 7 harikasından biri olan Tac Mahal’e ve lezzetli Hint mutfağına da ev sahipliği yapan Hindistan’ı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

2023 Ekim ayı itibariyle;

1 Türk lirası = 3.04 Hindistan rupisi

6. Tayland

tayland

Tayland, Asya kıtasında bulunan ve harika tatil imkanı sunan bir ülkedir. Türk turistlerin Asya’da en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Tayland’a vizesiz bir şekilde giriş yapmak mümkündür. Özellikle balayı yapacak çiftlerin uğrak yeri olan Tayland’da ekonomik bir tatil yapılabilse de uçak biletleri oldukça pahalıdır.

2023 Ekim ayı itibariyle;

1 Türk lirası = 1,34 Tayland bahtı

2023 yılında Tayland’da asgari ücret günlük 353 Tayland bahtıdır. Bu da yaklaşık 263 Türk lirasına eşittir.

7. Endonezya

endonezya

Güneydoğu Asya'da yer alan Endonezya'da görülmesi gereken birçok yer bulunur. Türk lirasının oldukça değerli olduğu Endonezya için en büyük sıkıntı ise uçak biletleri. Endonezya'ya gitmek istiyorsanız oldukça pahalı olan uçak biletleri sebebiyle tatil planınızın çok daha öncesinden uçak biletinizi almanızı tavsiye ederiz.

2023 Ekim ayı itibariyle;

1 Türk lirası = 567,14 Enzonezya rupisi

8. Filipinler

Filipinler

Türk lirası, bir başka Güneydoğu Asya ülkesi olan Filipinler'in parasına kıyasla da daha değerlidir. Hayat standartlarının çok fazla gelişmediği Filipinler özellikle yaz tatili için tercih edilebilecek ülkelerdendir. Fakat Endonezya gibi Filipinler'e de uçak biletleri pahalıdır. Seyahat planı yaptığınız tarihten önce rezervasyonunuzu yaptırmayı unutmayın.

2023 Ekim ayı itibariyle;

1 Türk lirası = 2,08 Filipin pesosu

 2023 yılında Filipinler'de asgari ücret günlük 610 Filipin pesosudur. Bu da yaklaşık 294 Türk lirasına eşittir.

Yurt Dışında Araç Kiralama

Türk Lirasının değerli olduğu ülkelerde kolayca araç kiralama işlemi yapabilirsiniz. Sahip olduğunuz ehliyetler 6 ay boyunca Türk Lirasının değerli olduğu ülkelerde de geçerlidir. Kendi adınıza olan kredi kartınızdan veya Türk Lirasını gittiğiniz ülkenin para birimine çevirerek araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Yurt Dışından Gelenler İçin Araç Kiralama

Ülkemize gelen turistler kullandıkları para birimlerini kolaylıkla Türkiye’de Türk Lirası’na çevirerek araba kiralama işlemi yapabilirler. Bunun için yapmaları gereken en önemli şey uluslararası geçerliliğe sahip bir kredi kartına ve sürücü belgesine sahip olmalarıdır. Türkiye’nin en kolay araç kiralama yolu Miniyol üzerinden kolaylıkla araç kiralama işlemi yapabilirsiniz. Miniyol aracılığıyla birçok rent a car firmasının fiyat karşılaştırmasını yaparak 3 adımda kolayca araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

250 tl indirim

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.