Arama yapın

Üsküp’te Gezilecek Yerler

Üsküp’te Gezilecek Yerler
Sinan Daşpınar
Yeni nesil araç kiralama platformu gezi rehberi yayınlamaya devam ediyor! Miniyol şimdi de Üsküp’te gezilecek yerler yazısı yayınladı!
İçerik Başlıkları
    • Üsküp’e Ne Zaman Gidilir?
    • Üsküp’te Nerede Kalınır?
    • Üsküp’e Ulaşım Nasıl Olur?
    • Üsküp’te Gezilecek Yerler
    • Türk Çarşısı
    • Arkeoloji Müzesi
    • Taş Köprü
    • Aziz Ohrid Kliment Katedrali

Üsküp gezilecek yerler arasında şehrin tarihi dokusunu öğrenebileceğiniz bir yazı hazırladık. Bu yazıda Üsküp’e ne zaman gidilir, Üsküp’te konaklama, Üsküp’e ulaşım gibi merak edilenleri anlattık. 

Üsküp’e Ne Zaman Gidilir?

Ekim - Aralık, Nisan - Haziran aylarında sürekli yağmurlar olduğu için Üsküp gezi tarihinizin yaz aylarında olmasını tavsiye ediyoruz. Yaz ayları turistlerin çok olduğu zamanlar olsa da kötü hava şartları birçok yönden gezinizde yavaşlamalara ve aktarmalara neden olacaktır. 
Miniyol ile hava şartları size bir problem olmasın! Her türlü hava şartına uygun araçlar ile Miniyol’dan oto kiralama yapabilirsiniz. 

Üsküp’te Nerede Kalınır?

Üsküp’te konaklama oldukça ucuz. 4 - 5 yıldızlı otellerde gecelik konaklama 50 Euro’dan başlamaktadır. Bu alternatif hostesler ve butik otellerde fiyatın daha da düşebileceğini gösterir.

Üsküp’e Ulaşım Nasıl Olur?

Türkiye’den Üsküp’e havayolu ile ya da karayolu ile ulaşım sağlayabilirsiniz. İstanbul’dan direkt olarak Üsküp’e uçmak yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmektedir. 

Üsküp’te Gezilecek Yerler

Türk Çarşısı

Şehrin tam ortasında bulunan Türk Çarşısı kendinizi Türkiye’de gibi hissettirecek. Çarşı yöresel ürünler bulabileceğiniz yerler, Türk ve Balkan lokantaları, Osmanlı hanları, hamamları, camileri ve türbeleri olan büyük bir alan. 12. yüzyılda Türkler tarafından kurulmuştur.

Arkeoloji Müzesi

3 katlı bir bina olan ve yüzlerce yıl öncesinden bugüne kadar ki Makedonya tarihini anlatan müzede 6 - 7 bin obje sergilenmektedir. 2014’te kurulan müze gerçekten de kurulması için biraz geç kalınmış. 

Taş Köprü

Üsküp’ün simgesi olan Taş Köprü Vardar Nehri’nin iki yakasını birleştiren şirin bir köprü. 1400’lerin ortalarında yapıldığı düşünülmektedir. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Vardar Köprüsü veya Fatih Köprüsü olarak da bilinmektedir. 12 kemerli ve 6 metre genişliği olan köprü sadece yayalar tarafında kullanılmaktadır. 
 

Aziz Ohrid Kliment Katedrali

Meryem Ana Katedrali bir grup tarafından yakılınca ve kalan kilisenin yetersiz olması sonucu yapılmıştır. 1972 yılında Mimar Slavko Brezovski tarafından inşa edilen katedral, Aziz Kliment’in 1150. doğum gününe adanmıştır. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.