Arama yapın

Kapuz Kanyonu Nerede? ve Kapuz Kanyonu'na Nasıl Gidilir?

Kapuz Kanyonu Nerede? ve Kapuz Kanyonu'na Nasıl Gidilir?
Büşra Kurnaz
Buz gibi sulara sahip ve şehir merkezine oldukça yakın konumda bulunan doğa harikası Kapuz Kanyonu nerede ve Kapuz Kanyonu'na nasıl gidilir sorularını sizin için yanıtladık. Keyifli okumalar!
İçerik Başlıkları
    • Kapuz Kanyonu Nerede?
    • Kapuz Kanyonu Giriş Ücreti 2023
    • Kapuz Kanyonu Ziyaret Saatleri
    • Kapuz Kanyonu Konumu
    • Kapuz Kanyonu’na Nasıl Gidilir?
      • Özel Araç ve Kiralık Araçla Kapuz Kanyonu’na Ulaşım
      • Toplu Taşıma ile Kapuz Kanyonu’na Ulaşım
      • Hava Yoluyla Kapuz Kanyonu’na Ulaşım
    • Kapuz Kanyonu’nda Yapılabilecek Aktiviteler
      • Trekking ve Rafting
      • Yüzme
      • Bot ve Kano
      • Piknik
      • Kapuz Kanyonu Kamp
    • Kapuz Kanyonu’nda Mangal Yapılır mı?
    • Kapuz Boğazı Kaç Kilometredir?
    • Kapuz Kanyonu Kano Fiyatları

Buz gibi sulara sahip ve şehir merkezine oldukça yakın konumda bulunan Kapuz Kanyonu yıl içerisinde oldukça fazla ziyaretçi almaktadır. Kapuz Kanyonu’nu ziyaret ettiğinizde kamp yapmak, balık tutmak, piknik yapmak ve su etkinlikleri gerçekleştirmek gibi birden çok aktivite imkanınız bulunmaktadır. Kapuz Kanyonu’nu ziyaret etmek isteyenlerin aklına sıklıkla Kapuz Kanyonu nerede ve Kapuz Kanyonu’na nasıl gidilir? gibi sorular gelmektedir.

Kapuz Kanyonu Nerede?

Kapuz Kanyonu Antalya’nın Konyaaltı ilçesine bağlı bir kanyondur. Antalya şehir merkezine yaklaşık olarak 10 km mesafe uzaklıkta yer alan Kapuz Kanyonu, Aşağıkaraman mahallesi içerisinde yer almaktadır. Kapuz Kanyonu halk arasında Kapuz Boğazı olarak da anılmaktadır.

Kapuz Kanyonu Giriş Ücreti 2023

Kapuz Kanyonu’na gidecek olan ziyaretçiler Kapuz Kanyonu giriş ücretini merak etmektedirler. Bu enfes kanyona giriş ücreti bulunmamaktadır.

Kapuz Kanyonu Ziyaret Saatleri

Kapuz Kanyonu şehre yakınlığından ve birçok aktivite yapma imkanına sahip olmasından dolayı özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır. Hafta içleri ise daha sakin olan kanyonu tercihinize göre hem hafta sonu hem de hafta içi ziyaret edebilirsiniz.

Kapuz Kanyonu Konumu

Kapuz Kanyonu’na Nasıl Gidilir?

kapuz-kanyonu-ulasim

Kapuz Kanyonu Antalya şehir merkezine yaklaşık 10 km mesafe uzaklıkta yer aldığı için şehir merkezinden ulaşım oldukça kolaydır.

Özel Araç ve Kiralık Araçla Kapuz Kanyonu’na Ulaşım

Kapuz Kanyonu’na özel aracınızla ya da kiralık araba ile ulaşmanız oldukça kolaydır. Antalya şehir merkezinden ulaşım sağlayacaksanız Çakırlar istikametine doğru giderek Duraliler – Aşağıkaraman yönüne dönmeniz gerekmektedir. Ardından Kapuz Kanyonu’nu gösteren tabelaları takip ederek kolaylıkla kanyona ulaşabilirsiniz.

Kapuz Kanyonu’na ulaşım yolu oldukça iyi durumda olduğundan dolayı sıkıntısız bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kanyonun tamamını araçla kolaylıkla gezebileceğiniz gibi dereye yaklaştığınızda aracınızı park edebileceğiniz bir alan da bulunmaktadır.Kapuz Kanyonu’na bölge şartlarına en uygun araçlarla ulaşım sağlamak için Antalya araç kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz.

Toplu Taşıma ile Kapuz Kanyonu’na Ulaşım

Kapuz Kanyonu’na toplu taşıma ile de ulaşmak mümkündür. Toplu taşıma ile kanyona gidecekseniz öncelikle Tera City Avm’ye gitmeniz gerekmektedir. Ardından Tera City Avm önünden kalkan 503 numaralı otobüs ile kanyona ulaşabilirsiniz. Ancak bu otobüsün direkt olarak kanyona ulaşmadığını söylememiz gerekmektedir. Son durakta inerek belli bir yürüyüş mesafesinin ardından kanyona ulaşabilirsiniz.

Hava Yoluyla Kapuz Kanyonu’na Ulaşım

Kapuz Kanyonu bölgesine havayoluyla ulaşım sağlamak istiyorsanız bölgeye en yakın olan Antalya Havalimanı’na uçmanız gerekmektedir. Antalya Havalimanı’na yaklaşık 25 km mesafe uzaklıkta olan kanyona Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneğiyle kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Kapuz Kanyonu’nda Yapılabilecek Aktiviteler

kapuz-kanyonu-nasil-gidilir

Trekking ve Rafting

Adeta keşfedilmemiş bir cennet olarak adlandırılan Kapuz Kanyonu’nda birçok aktivite yapabilirsiniz. Yaklaşık 3 km uzunluğa sahip olan kanyon trekking ve rafting için oldukça tercih edilmektedir. Özellikle yağışların çok olduğu dönemlerde rafting için daha uygun olan kanyonda trekking ve rafting yapmak için bir tesis de bulunmaktadır.

Yüzme

Kapuz Kanyonu’nda yüzülür mü? sorusu kanyonu ziyaret edecek gezi severlerin aklına gelen ilk sorudur. Evet kanyonda yüzülebilir. Bizce bu enfes kanyon yaz aylarında buz gibi suya sahip olduğu için yüzmek ve serinlemek için de ideal alanlardandır.

kapuz-kanyonu-bot-kano

Bot ve Kano

Kapuz Kanyonu’nu yürüyerek gezmekten daha keyifli olan bir şey varsa o da kanoyla gezmektir diyebiliriz. Kapuz Kanyonu kano ve bot gezisi için oldukça uygundur. Bot ya da kanoyla gezinti yaparak enfes manzaralara şahit olabileceğiniz gibi fotoğraflarınızın arka planını da harika bir manzarayla güzelleştirebilirsiniz.

Piknik

Piknik yapmak isteyen ziyaretçiler için Kapuz Kanyonu’nda piknik yapma alanı da bulunmaktadır. Doğayla iç içe vakit geçirerek hem ruhunu hem de karnını doyurmak isteyenler için Kapuz Kanyonu’nun tam da doğru adres olduğunu söyleyebiliriz.

kapuz-kanyonunda-kamp-yapilir-mi

Kapuz Kanyonu Kamp

Kamp severler için Kapuz Kanyonu’nda kamp yapılabildiğinden de bahsetmeden geçmeyelim. Kanyonda yapacağınız kampın büyüleyici manzara sayesinde en güzel kamplarınız arasında yer alacağına şüphe etmeyin.

Ancak kanyon yakınlarında market ya da tesis bulunmadığını da aktarmamız gerekir. Bu sebeple yanınıza alacağınız yiyecek içecekleri önceden temin ederek kanyona gitmeniz mantıklı olacaktır. Yaklaşık olarak 10 km mesafe uzaklıkta yer alan köy içerisinde bulunan marketten de alışveriş yapabilirsiniz.

Kapuz Kanyonu’nda Mangal Yapılır mı?

kapuz-kanyonu-mangal

Kapuz Kanyonu’nda mangal yapılabilir mi? ya da Kapuz Kanyonu’nda ateş yakılabilir mi? soruları kanyonu ziyaret edecek gezi severlerin sıkça merak ettiği sorular arasında yer almaktadır. Kapuz Kanyonu’nda mangal ve ateş yakmaya herhangi bir engel yoktur.

Kapuz Boğazı Kaç Kilometredir?

Antalya Kapuz Boğazı yaklaşık olarak 3 km uzunluğa sahiptir. Kapuz Kanyonu'nun giriş kısmında yüzebileceğiniz bir gölet mevcuttur. Ayrıca kanyonun sonlarına doğru yüksekliği çok olmayan küçük şelaleler de bulunmaktadır.

Kapuz Kanyonu Kano Fiyatları

kapuz-kanyonu-kano-fiyatlari

El değmemiş doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakan bu kanyonda su aktivitelerini severlerin kesinlikle kano yapmadan dönmemelerini tavsiye ederiz. Kanoyla gezerek enfes anlar yaşayabileceğiniz Kapuz Kanyonu kano fiyatlarını merak ediyor olabilirsiniz.

Kapuz Kanyonu kano fiyatları kişi başı 199 TL ile 400 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Ancak kano turu yapan farklı firmalarda kano fiyatlarının değişkenlik gösterebilmektedir. Bu sebeple daha sağlıklı bilgi almak için firmalarla iletişim kurarak hem fiyat bilgisi alabilir hem de kolaylıkla rezervasyon oluşturabilirsiniz.

antalya-gezilecek-yerler-antalya-gezi-rotasi

Antalya’da gezilecek diğer enfes gezi noktaları için Antalya Gezilecek Yerler yazımıza göz atabilirsiniz.

Antalya'ya gelmişken yöresel tatları deneyimlemek istiyorsanız Antalya Mutfağı yazımızda Antalya'nın harika lezzetlerini bulabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.