Arama yapın

İzmir’de Görmeniz Gereken 3 Köy

İzmir’de Görmeniz Gereken 3 Köy
Sinan Daşpınar
Ülkemizin sevilen şehirlerinden biri İzmir’de araç kiralama yaparak, İzmir’in 3 şirin köyünü gezebilirsiniz. Miniyol İzmir’de görmeniz gereken 3 köy gezi rehberini yayınladı!
İçerik Başlıkları
    • Ildır Köyü
    • Ildır Köyü’nde Gezilecek Yerler
    • Birgi Köyü Hakkında
    • Birgi Köyü’nde Gezilecek Yerler
    • Şirince Köyü Hakkında

Yaz tatillerinin genelde ilk rotası olan İzmir’in birçok köyü de tatil için harika yerlerdir. İzmir’de görmeniz gereken yerlere dair birçok blog yazdık. Hatta aralarında İzmir'in kamp alanlarına dair bir yazı bile var. Tabi, tarihsel ve kültürel olarak birikimi, adetleri ile İzmir’in şirin, küçük köyleri de kesinlikle görülmeye değer. Ailenizle iki günlük tatil yapabileceğiniz, yöresel lezzetleri tadabileceğiniz, tarih turizmi için ziyaret edebileceğiniz bu köyler sizi her yönden memnun edecek güzellikteler. Miniyol’un size sunduğu araba kiralama olanaklarından yararlanarak İzmir’in 3 köyü için yolculuğa çıkabilirsiniz!

 

Ildır Köyü

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 60 km uzaklıktadır. Ege’nin tam kıyısında bulunan bu şirin köyde denize girebilir, dalış yapabilir ev akşamları uygun fiyatlarda balık sofrası yapabilirsiniz. 
Havalimanından ulaşımınızı kolaylıkla sağlayabilmek için buradan hızlı ve uygun fiyatlı olarak oto kiralama yapabilirsiniz.
Cennetten bir parçayı andıran Ildır, yaz aylarında mutlaka uğramanız gereken bir köy. Aynı zamanda Fatmagül’ün Suçu Ne?, Hayat Sevince Güzel ve Kalbim Ege’de Kaldı gibi dizileri izlediyseniz Ildır Köyü size çok tanıdık gelecek.
 

Ildır Köyü’nde Gezilecek Yerler

Erythrai Antik Kenti Ildır’da görmeniz gereken ilk yer. Tunç Çağı’ndan beri kalıntılara ve tarihi eserlere ev sahipliği yapan antik kent Giritlerden kalmıştır. Farklı medeniyetlerin izlerini görebileceğiniz Erythrai Antik Kenti için Platon, “Dünya’da görülebilir en güzel günbatımı Erythrai'dedir” demiştir ve oraya gittiğinizde göreceksiniz ki haklıdır.
Her köşesinde ayrı bir samimi manzara bulunan köyde ulaşımınızı yürüyerek sağlarsanız köyün yapısını çok daha iyi anlarsınız. Yolda yürürken sadece bu köye özgü olan şifalı Şıpıldak Otunu da görebilirsiniz. Aynı zamanda köy Enginarlı Midye Dolması, balık yemekleri ve Ildır Lokması ile ünlüdür. 
 

Birgi Köyü Hakkında

Ödemiş ilçesinde bulunan Birgi Köyü’ne ulaşım araçla çok kolaydır. Özel araçla Adnan Menderes Havalimanı’ndan Birgi Köyü’ne yaklaşık 1 buçuk saatte gelebilirsiniz. Rüyalardan fırlamış gibi bir manzara veren Birgi Köyü; Bozdağ’ın eteklerine tünemiş tarihi geçmişi, ahşap evleri ve yaşlı çınarlarıyla kendine hayran bıraktırıyor. Doğa severlerin bir gün mutlaka gelmesi gereken köyün asıl mevsimi kesinlikle bahar ayları. Kamp bile yapabileceğiniz Birgi’de mutlaka Töngül pidesini yemelisiniz. 
 
 

Birgi Köyü’nde Gezilecek Yerler

Sloganının “Tarihle Doğanın Eşsiz Uyumu” olduğu Birgi Köyü doğal, dini ve tarihi ögelerle sarılmış durumda. Aydınoğulları Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı olmak üzere 2 meydanı bulunan köyün Arnavut kaldırımlı sokaklarında eski ev ve konaklar görülmektedir. Bu evler ve konaklar eski yapılarına sadık kalınarak restore edildiği için mimarisi neredeyse hiç bozulmamıştır. Konak demişken Birgi’nin en turistik yeri 3 katlı ahşap Çakırağa Konağı’dır. 18. yüzyılda Şerif Ali Ağa’nın yaptığı konağın duvarlarında İstanbul ve İzmir resimleri asılıdır. Bir sonraki turistik yer ise Aydınoğlu Mehmet Bey Cami’dir. Mehmet Bey tarafından 1312 yılında yaptırılmış olan cami Aydınoğlu Meydan’ında bulunmaktadır. Dış yapısında Selçuklu mimarisinden izler görünen caminin bazı halı ve mezar taşları İzmir’deki müzelere götürülmüştür.
 
Yine Ulucami / Mehmet Bey Cami’nin hemen tanında yer alan türbe Aydınoğlu Mehmet Bey için yaptırılmıştır. Türbede Mehmet Bey’in oğulları Gazi Umur, İsa ve Bahadır Bey de bulunmaktadır. Köyün en sevilen bir diğer noktası ise Meydan Kahvesi ve Ödemiş Efe Murali’dir. Yerel üreticilerin kestane, reçel, kuru ot, zeytin, sabun gibi şeyler sattığı hediyelik eşyalar için de ideal bir mekandır.
 
Birgi Köyü hakkında detaylı bilgiye Birgi Gezilecek Yerler blog yazımızdan ulaşabilirsiniz.
 

Şirince Köyü Hakkında

İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı olan Şirince, 2012’den sonra popülaritesini oldukça artırmıştır. İzmir havalimanından Şirince 1 saat sürmektedir. Tabi, Şirince de bağları görebilir ve şarapları tadabilir, restore edilmiş Rum evleri görebilirsiniz. Bir de kiliseye ev sahipliği yapan bu küçük köy yöresel meyve şaraplarıyla da ünlüdür. Her zaman açık, köy pazarında da el yapımı sabunlar ve el işi ürünler, zeytin ve zeytin yağı ürünlerini bulabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.