Arama yapın

İzmir’de Kamp Yapabileceğiniz Yerler

İzmir’de Kamp Yapabileceğiniz Yerler
Sinan Daşpınar
Günümüzde tatil yapmak için bir otel ya da villa kiralamanın yanında kamp yapmakta oldukça tercih edilen bir tatil türüdür. Miniyol’da bunun için İzmir’de kamp alanı araştıranlar için bir blog yayınladı.
İçerik Başlıkları
    • İzmir Karagöl Tabiat Parkı
    • İzmir Deniz Çadır Kamp Alanı
    • İzmir Alaçatı Delikli Koy
    • İzmir Karaburun Dolungaz Koyu Kamp Alanı
    • İzmir Şirinbaba Kamp Alanı

İzmir Çeşme Pırlanta Plajı

İzmir’deki kamp alanları içinde Pırlanta Plajı ilk tavsiye edebileceğimiz yerdir. İzmir’ in Pırlanta Plajı sit alanı olarak korunan ve inci gibi kumu olan harika bir plajdır. Mayıs ve eylül aylarında denizin temizliği ve berraklığı yaz aylarının yoğunuyla görülmez olmaktadır. Sahil uzunluğu 450-500 metre kadar olup, sığ bir denizi olduğu için daha çok çocuklu aileler tercih etmektedir. Sığlığı 200 metre kadar süren Pırlanta Plajı, her daim rüzgarlı havası ve denizin dalgalanması nedeniyle kitesurf ve windsurf sporuyla ilgilenen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Yine bu sporla ilgilenenler için Kitesurf Beach, Uluslararası Kitesurf Organizasyonu olarak sertifika vermekte olup, eğitim veren öğretmenler sertifikalı öğretmenlerden oluşmaktadır.
 

İzmir Karagöl Tabiat Parkı

Oldukça temiz ve düzenli, olan kamp alanı, 1973 yılında B - tipi mesire yeri olarak tescil edilmiş olsa da daha sonra A - tipi mesire yerine çevrilmiştir. 2011 yılında ise tabiat parkına çevrilmiştir. İzmir ilinin Menemen ilçesi Karagöl mevkiinde yer alan Tabiat parkı deniz seviyesinden 850 metre yukarıda 20 hektar alana sahiptir. Araştırdığınızda gölle ilgili olarak jeolojik hareketler sonu oluşmuş heyelan set gölü bilgisi karşınıza çıkmaktadır. Gölün etrafındaki asırlık çınar ağaçları ve göldeki yüzen ördekler keyifli bir görüntü oluşturmaktadır. Parkta su, elektrik ile beraber bir de kafe ziyaretçilerine hizmet sunmaktadır.
 
kamp-yerleri-izmir

İzmir Deniz Çadır Kamp Alanı

İzmir Dikili’nin Bademli Köyü’nde bulunan İzmir Deniz Çadır Kamp Alanı, sahil boyunca 11.000 metrekare alanda zeytin ve çam ağaçlarıyla çevrili yerleşik ve özel çadır konaklanmasının yapıldığı bir kamp alanıdır. Bademli’den Güvercinlik Adaları, Killik, Pisa koylarına yakınlığı sebebiyle buralardaki tarihi ve doğal güzelliklerin görülmesi amacıyla bisiklet turları da düzenlenmektedir. İzmir Deniz Çadır Kamp Alanı, eşsiz bir deniz ve sahile sahiptir. Kamp alanı herhangi bir tesise sahip değildir ve duş, elektrik gibi temel ihtiyaçları karşılayacak şeyler henüz bulunmamaktadır.
 

İzmir Alaçatı Delikli Koy

Son yıllarda keşfedilen Delikli Koy, İzmir’in diğer koylarına göre nispeten daha sessizdir. Sessiz olmasındaki sebep denizin içinin ve kıyısının çakıl taşlarıyla dolu olması ve suyunun soğuk olmasıdır. Delikli Koy adını denizin içinde oluşmuş deliklerden adını almıştır. Koya gelen ziyaretçiler bu oyuklardan denize girmeyi tercih etmektedirler. Kamp yapmayı sevenler için denizin etrafında kamp alanları da bulunmaktadır. Ailecek huzurlu, sessiz bir tatil istiyorsanız kesinlikle gidilecekler listesine eklenmelidir.
 

İzmir Karaburun Dolungaz Koyu Kamp Alanı

İzmir’in Karaburun ilçesi sınırları arasında yer alan Dolungaz Koyu Kamp Alanı, İzmir şehir merkezine 105 kilometre uzaklıktadır. Etrafı kayalık ve ağaçlarla çevrilmiştir. Sakin bir şekilde kamp, doğa sporları yapabileceğiniz bileceğiniz bir yerdir. Koyun kendine ait su kaynağı, duş, wc gibi temel ihtiyaçları giderecek tesis bulunmamaktadır. Ancak yakın çevredeki işletmelerden ihtiyaçlar giderebilir, kamp alanı içinde piknik ve mangal keyfi yapabilirsiniz. Koyun suyu temiz ancak kayalıklardan dolayı deniz ayakkabısı tercih edilmelidir. Kıyıdaki taşlık alandan 4-5 metre gidildikten sonra ancak kumluk alana ulaşılabilmektedir. Kamp ve doğa sporunu gönlünüze göre rahatça yapabilirsiniz.
 

İzmir Şirinbaba Kamp Alanı

İzmir ilçesinin Karaburun bölgesinde yer alır. Oldukça geniş bir kamp alanına sahip olan Şirinbaba Kamp Alanı wc, su, duş, bulaşık yıkama üniteleri, buzdolabı hizmeti gibi ihtiyaçlar için tesise sahiptir. Diğer kamplar gibi girişte verilen ücret karşılığı hizmet alabilirsiniz. Denizi çakıllı olmakla beraber denizin mavisi ve ormanın yeşili görülmeye değer. İsteğe göre bungalov veya çadır kiralama hizmetini tesisten de temin etme seçeneğiniz vardır. Ayrıca tesiste bulunan lokanta sabah kahvaltısı ve akşam yemeği çıkarmaktadır. Mangal yapabileceğiniz kamp alanlarında bulunan tesislerin temizlik ve hijyenini araştırarak gitmek en akıllıca yöntem olsa gerek.
 
İzmir Kamp Alanlarına kolay ve konforlu ulaşım sağlamak için araba kiralama yapabilirsiniz. İzmir'de araç kiralama yapmak için Miniyol İzmir araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.