Arama yapın

En Çok Tercih Edilen Kahveler

En Çok Tercih Edilen Kahveler
Sinan Daşpınar
Gün içinde kahve içemeden duramayanlar, farklı kahve tadı arayanlar. Türkiye’nin en yeni ve teknolojik araç kiralama platformu Miniyol olarak Kahve’nin kısa bir tarihinden ve en çok tercih edilen kahveleri neler? sizler için yazdık.
İçerik Başlıkları
    • Dünyanın en büyük kahve zincirleri şu şekildedir;
    • 1- Espresso
    • 2- Cappuccino
    • 3- Americano
    • 4- Cafe Latte
    • 5- Türk Kahvesi
    • 6. Caffee Macchiato
    • 7- Mocha
    • 8- Filtre Kahve
Kahve birçok kişi için içecekten çok daha fazlasıdır. Hatta ve hatta kahve bağımlıları bile var. 1 Ekim Dünya Kahve Günü olarak dünyanın her yerinde etkinliklerle kutlanıyor. Gün içinde kahve içemeden duramayanlar, farklı kahve tadı arayanlar. Türkiye’nin en yeni ve teknolojik araç kiralama platformu Miniyol olarak Kahve’nin kısa bir tarihinden ve en çok tercih edilen kahveleri neler? sizler için yazdık.
Dünyada en çok tüketilen içeceklerden birisi olan kahvenin kökeni Afrika’ya dayanmaktadır. Kahvenin asıl vatanı Etiyopya’dır. İlk kez içecek olarak tüketildiği yerin Güney Arabistan olduğu düşünülmektedir. Kahve Arap kültürü ile dünyaya yayılmış diyebiliriz. Kahve ilk olarak 17.yüzyılda Venedikli tüccarlar ile Avrupa’ya taşınmıştır. Çok kısa bir süre içerisinde Avrupa’ya yayılmıştır. Daha sonra kahve Amerika, Asya, Afrika kıtalarında sömürge edilen topraklarda kahve yetiştirilmeye başlanmıştır. Dünyanın birçok yerinde yaygınlaşmıştır.
Kahve günümüzde sürekli olarak popülerliğini arttırmaktadır.  Dünyada kahve üretimi yapan ve satan binlerce marka bulunmaktadır. Bu markaların çoğu da globelleşmiş markalardır.
kahve

Dünyanın en büyük kahve zincirleri şu şekildedir;

  • Starbucks
  • Caffe Nero
  • Gloria Jeans Coffees
  • Costa Coffe
  • Caribou Coffe
Kahve içmek istiyorsunuz ve hangi kahve seçeceğinizi bilmiyorsanız tam da yerindesiniz işte popüler kahve isimleri;

1- Espresso

ekspresso

Espresso İtalya’ya özgü bir kahve türüdür. Dünyada en çok tüketilen kahvelerin arasında başı çekmektedir diyebiliriz. Espresso kahvenin ince çekilmiş ve koyu kavrulmuş halidir. Espresso evde de kolaylıkla hazırlanabilmektedir. Ekspresso’yu yüzende oluşan köpüğü ile tanıyabilirsiniz. Böylece size sadece lezzet değil aynı zamanda görüntü şöleni de yaşatacaktır. İsminin İtalyanca hızlı anlamına gelen “ekspress” kelimesinden geldiği söylenmektedir.
Eksresso severler için yapılmış makineler bulunduğunu söylemekte var. Ekspresso makinesi rtalama fiyatları ülkemizde 2 bin TL ve 10 bin TL olarak değişmektedir.  

2- Cappuccino

cappuccino

Cappuccino bir diğer İtalyan kahve çeşitidir. Dünyada yine en çok tüketilen kahve türlerinin başında yer almaktadır. Cappuccino kelime anlamı olarak pelerin ve cübbe anlamına gelen “capuchin” ve rengi “capuchin” hayvanına benzediğinden dolayı ismi Cappuccino adını almıştır. Capuccino ve Espresso’yu birbirinden ayıran fark Espresso’nun yumuşak içimde olması için üzerine eklenen süt köpüğüdür.

3- Americano

americano

Americano aslında Espresso’nun diğer versiyonu diyebiliriz. Espresso’nun üzerine sıcak su eklenmesi ile oluşturulmaktadır. Oldukça sert bir kahvedir. Sert kahve sevenlerin tercihidir. Yapımı ve tadı Espresso’ya benziyor gibi gözükse de oldukça farklar bulunaktadır. Özellikle kıvamı ve sert olması büyük farklarından birisidir. II.Dünya Savaşı sırasında Amerikan askerilerinin filtre kahve tüketirken İtalya’da Espresso ile tanışmış ve bu kahveyi sert bularak üstüne kaynar su ekleyerek tüketmeye başlamışlardır. Bu olaydan sonra bu kahveye Americano adı verilmiştir.

4- Cafe Latte

caffe latte

İtalyanca bir kelime olan Latte Türkçe’de süt anlamına gelmektedir. Ekspresso’ya fazla miktarda süt konması sonucu ortaya çıkmıştır. Doğru miktarda süt, köpük ve kahve ile ortaya mükemmel bir kahve çıkmıştır. İtalyanlar bu içeceği genelde sabahları tüketmektedir.

5- Türk Kahvesi

türk kahvesi

Ülkemizin marka değeri olan ürünlerinden birisi Türk Kahvesi’dir. Kökeni Osmanlı Dönemi’ne kadar dayanmaktadır. Türk Mutfağının olmazsa olmazları arasında sayabiliriz.
Türk Kahvesi’nin en önemli özelliklerinden birisi telvesi ile demlenen tek kahve çeşiti olmasıdır. Kendine has cezvesi ve bardakları olan Türk Kahvesi, Türk adetlerinin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Bayramlarda, nişanlarda, kız istemelerde, sohbet ortamlarında vazgeçilmezdir.
Miniyol üzerinden İstanbul Eminönü araç kiralama yaparak İstanbul manzarasında Türk Kahvesi yudumlamak harika olur! Hemen aracınızı kiralayın İstanbul’un en iyi kahvecilerini keşfedin.
Türk Mutfağı hakkında merak edilenler için tıklayınız

6. Caffee Macchiato

caffe macchiato

İtalyanlar bu kahve konusunda aşmış durumda. İtalyanların kahve kültürünün bir diğer ürünü Caffee Macchiato. İtalyancada leke, nokta, benek gibi anlamlar taşıyan Macchiato’nun bu ismi almasının sebebi sütü nokta kadar atılmasından gelmektedir. İtalyanların meşhur Espresso baz alınarak yapılmıştır.

7- Mocha

mocha

Mocha ismini Yemen’de yer alan Mocha Limanı’ndan almaktadır. Süt ve çikolata ile hazırlanmaktadır. Latte ve çikolatanın karışması sonucu ortaya çıkmıştır. Kahve sevmesiniz bile Mocha’yı çok seveceksiniz.

8- Filtre Kahve

filtre kahve

Her yerde sıklıkla duyacağınız kahve filtre kahve. Herhangi bir işlem olmadan demlendikten sonra filtreden geçilerek süzülmesi sonucu ortaya çıkmaktadır.
Kahve kâğıt veya metal bir filtreden geçilerek süzülmektedir. Kahve tutkunlarının asla peşini bırakmayacağı bir lezzettir.
Araç kiralamanın yeni pazarı Miniyol olarak İstanbul’da kitap okuyabileceğiniz ve ders çalışabileceğiniz mekânları yazdık. Okumak için tıklayınız. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.