Arama yapın

Türk Mutfağı Lezzetleri Hakkında Merak Edilenler

Türk Mutfağı Lezzetleri Hakkında Merak Edilenler
Sinan Daşpınar
Türk mutfağı lezzetleri mantı, künefe, baklava, iskender ve yaprak sarması gibi kültürel lezzetleri ile öne çıkar. Türkiye’nin en popüler lezzetleri ile ünlü şehirlerini Miniyol farkını hissederek keşfetmeye hazır mısınız?
İçerik Başlıkları
    • Türk Mutfağının Özellikleri
    • Türk Mutfağının 5 Klasik Lezzeti
    • 1. Mantı
    • 2. Künefe
    • 3. Baklava
    • 4. İskender
    • 5. Yaprak Sarması
Dünyanın en popüler mutfakları arasında ilk sıralarda olan Türk mutfağı lezzetleri fark yaratır. En çok tercih edilen ve merak edilen lezzetler hakkında tüm detayları öğrenmek ister misiniz? 
 

Türk Mutfağının Özellikleri


Türk mutfağı lezzetleri arasında ev yemekleri, sokak lezzetleri ve yöresel tatları dikkat çeker. Maydanoz, kekik ve biber gibi kurutulmuş baharatlar kullanılır. Zengin çorba kültürüne sahip olarak sulu ve etli yemekler yapılır. Tereyağ, kaymak ve salça olmak üzere el yapımı doğal ürünler tercih edilir.
 

Türk Mutfağının 5 Klasik Lezzeti


Doğal güzellikleri ve tarihi geçmişi ile dikkat çeken Türkiye’nin yemekleri çok merak edilir. Mantı, künefe, baklava, iskender ve yaprak sarması gibi Türk mutfağı lezzetleri ile seyahatiniz güzelleşsin!
 
turk-mutfagi

1. Mantı


Türk mutfağı lezzetleri arasında ilk sıralarda olan mantı için küçük hamur parçaları kesilir. İçlerine kıymalı, patatesli, yumurtalı ve baharatlı malzemeler konulur. Suda haşlanan mantı hamurları tereyağlı, sarımsaklı, biberli ve salçalı soslar ile birlikte sunulur.  Araç kiralama ile mantısı ünlü Kayseri şehrini seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz.
 

2. Künefe


Türk mutfağı lezzetleri arasında ilk sıralarda olan künefe kadayıf ile yapılır. Kadayıf katlarının arasına tuzsuz ve eriyen peynir konulur. Sıcak şekilde tüketilmesi tavsiye edilen künefe şerbetli bir tatlıdır. Araç kiralama ile künefesi ünlü Hatay şehrini seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz.
 

3. Baklava


Türk mutfağı lezzetleri arasında ilk sıralarda olan baklavanın hamuru ince katlı olur. Hamurun arasına ceviz, fıstık, badem ve fındık konulur. Üzerine sıcak tereyağ sosu ve özel tatlı şerbeti dökülür. Kaymak ile birlikte sunulan baklava en çok bayramlarda tercih edilir. Araç kiralama ile baklavası ünlü Gaziantep şehrini seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz.
 

4. İskender


Türk mutfağı lezzetleri arasında ilk sıralarda olan iskender halk tarafından kebap veya döner olarak bilinir. Altında kızarmış pide ekmeği olan iskender az yağlı et ile yapılır. Şişe takılan et ateş etrafında dönerek pişirilip ince dilimler halinde kesilir. Üzerinde yoğurt, tereyağ ve domates sosu ile servis edilir. Araç kiralama ile iskenderi ünlü Bursa şehrini seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz.
 

5. Yaprak Sarması


Türk mutfağı lezzetleri arasında ilk sıralarda olan yaprak sarması bulgur ve pirinç ile yapılır. Dut, asma, kiraz ve lahana yaprakları kullanılır. Bölgelere göre zeytinyağlı veya kıymalı çeşitleri vardır. Yaprak sarması sıcak veya soğuk şekilde servis edilir. Sunumunda yoğurt, limon ve salça sosu kullanılır. Araç kiralama ile yaprak sarması ünlü Ege bölgesini seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz.
 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.