Arama yapın

İstanbul’da Kitap Kahve Mekanları

İstanbul’da Kitap Kahve Mekanları
Sinan Daşpınar
Ders çalışmak ya da sakince kitap okumak için en iyi seçeneklerden biri de kitap kafeler… Miniyol sizler için İstanbul’daki en güzel kitap kafeleri yazdı.
İçerik Başlıkları
    • Çaycı İzzet Efendi - Çengelköy
    • Türk Alman Kitapevi - Beyoğlu
    • Minoa - Akaretler
    • Tasarım Bookshoop ve Cafe

Nail Kitabevi - Kuzguncuk

Kuzguncuk ülkemizin incisi İstanbul ilimizin cumbalı, kafesli evlerinin olduğu tarihi dokusunu çok iyi muhafaza etmiş ilçelerinden birisidir. Bu güzel ve nadide ilçemizin en nadide ve kitap kokulu köşesi ise Nail Kitabevi’dir. İçeri girdiğinizde bir kitabevi ve kafenin birleşiminden oluşan konsepti sizi sarıp sarmalar. Her bir köşeye itinayla dizilmiş kitapları inceleyip, bir yandan kahvenizi yudumlamak ayrı bir zevk vermektedir. Nail Kitabevi’nin üst katına çıktığınızda, alt katta hissettiğiniz büyülenme hissi ikiye katlanır. Pencere önlerinde kitap okumak için yapılmış tasarım köşelerine, yine orada sergilenen ilginizi çeken bir kitap alarak oturabilirsiniz. Okuduğunuz kitabın yazarıyla bir söyleşi yapılmak için de kullanılan bu masaya kitap okumak için de oturabilirsiniz.
 

Çaycı İzzet Efendi - Çengelköy

İstanbul‘un Üsküdar ilçesine bağlı bu semt, adını Osmanlı döneminde gemi çıpalarının burada yapılması  sebebiyle almış. Boğaz yaşamını gezerken hissedeceğiniz bu güzel ilçenin asırlık çınar ağaçları ve birbirinden göz alıcı yalıları vardır. Çengelköy de birçok kafe ve gezilecek yerler bulunur. Bunlardan bir tanesi de hikayesiyle insanı kendine çeken, içilen çayıyla mest olunan bir mekan olan Çaycı İzzet Efendi’dir.
 
Çaycı İzzet Efendi; bir tahmine göre yüz çeşit, bir tahmine göreyse altmış çeşit çay ikramı yapılan bir mekan .Şirin ve sıcacık olan kitapkafeye girdiğinizde duyduğunuz çay kokusu, sizi ilk dakikada mest etmeye başlar. Çaycı İzzet Efendi mekanında çay acımadan ikram edilir ve birbirinden güzel porselen demliklerde çay servisi yapılmaktadır. Çay çeşitleri size ikram edilmeden önce, onları koklayıp seçmeniz istenecektir. Kokusunu sevdiğiniz bir çay seçmeniz size telkin edilecektir. Ayrıca sizi karşılayıp öneride bulunan kişi, bizzat mekanın sahibidir.
 

Türk Alman Kitapevi - Beyoğlu

Beyoğlu, İstanbul’un gözbebeği ve eğlence durağıdır. Adı birçok kitaba ve filme konu olmuş bu köklü semtte gezilecek birçok mekan bulunmaktadır.
Türk Alman Kitapevi belki de İstanbul’daki en güzel kitapkafeler arasında yer almaktadır. 1955 yılında Franz Mülhbauer tarafından kurulmuştur. Yalnızca Alman ders kitapları değil edebiyat, felsefe ve daha birçok konuda kitaplar bulabileceğiniz bir mekan. Önceleri yalnızca bir kitapevi konseptiyken günümüzde aynı zamanda bir kafe olan Türk Alman Kitapevi, farklı kahve çeşitleri ve aromalariı ile öne çıkan bir kitapkafedir. Ayrıca mekanda isteğe bağlı olarak kendi damak zevkinize göre kahve çeşidi ve aroması kullanarak, kahvenizi kendiniz oluşturabilirsiniz. 
 

Minoa - Akaretler

Beşiktaş adının birçok tarihçiye göre Barbaros Hayrettin Paşa’nın gemilerini bağlamak için diktirdiği beş taş direkten, Beştaş’ tan bozularak günümüze geldiği varsayılır.
2014 yılından beri hizmet sunan Minoa Kitapevi, Beşiktaş Akartler’de yer almaktadır. 45 binden fazla Türkçe - İngilizce kitabın bulunduğu Minoa Kitapevi keyifli ve zevkli bir yaşam anı sunmaktadır. Minoa, farklı kahve çeşitleri ve yanında sunulan tatlıları ile İstanbul’daki en iyi kitapkafeler arasındadır.
 

Tasarım Bookshoop ve Cafe

Günümüz insanları yalnızca bir şeyler içme – yeme ihtiyacından öte hizmet veren bu mekanlara eğlenceli vakit geçirme, yeni deneyimler kazanma, sohbet etme, şiir dinletileri gibi farklı etkinliklere katılma gibi daha birçok sebeple yeni mekanlara yönelmeye başladılar. Tam da saydığımız bu unsurları içinde barındıran ve daha fazlasını sunan bir yer; Tasarım Bookshoop ve Cafe.
Tasarım Bookshoop ve Cafe, İstanbul’da farklı kitapkafe mekanları arayanlar için biçilmiş kaftan. mimarlık, dekorasyon, sanat, moda, grafik, edebiyat ve roman alanlarında sayısız yayını bünyesinde barındırırken, aynı zamanda da keyifli zaman geçirmek isteyenler için ideal bir alan sunmaktadır. Kitapkafenin sakin ortamında araştırma ve çalışmaların yapılabileceği gibi kitaplar arasında keyifli sohbetler edebilir, menüdeki birbirinden lezzetli tatları deneyimleyebilirsiniz. Şiir okuma günleri, çeşitli toplantılar, lansmanlara katılabilirsiniz. Kafenin farklı isteklere hitap eden geniş, ferah ve güzel tasarımlanmış mekanında sunulan içecek ve yiyecekler size apayrı büyülü bir ortam ve deneyim sağlayacaktır.
 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.