Arama yapın

BlueMotion Nedir?

BlueMotion Nedir?
Sinan Daşpınar
Volkswagen’in yakıt verimliliğini arttırmak için kullandığı BlueMotion teknolojisini anlattık.
İçerik Başlıkları
    • Bluemotion Teknolojisinin Faydaları Nelerdir?
    • Miniyol’dan Bluemotion Teknolojisi’ne Sahip Araç Kiralama 

Bluemotion, Volkswagen tarafından geliştirilen yakıt verimliliği olan otomobil modellerinin ticari adıdır. İlk olarak Volkswagen 2006 yılında Polo Mk4 modelinde kullanmıştır. 2007 yılında BlueMotion kullanılan Passat sürümü çıkartıldı.

Volkswagen daha sonra Golf Mk 5 ve Touran modellerinin de BlueMotion versiyonlarını piyasaya sürdü. 

Volkswagen bu teknolojisini aynı zamanda Skoda modellerinde de kullanmıştır. Skoda modellerinde teknolojinin ismi “Greenline” olarak geçmektedir. Bluemotion kelime olarak blue ve motion kelimelerinin birleşmelerinden meydana gelmiştir. Türkçesi mavi ve hareket anlamına gelmektedir. 

Bluemotion

Volkswagen’in yakıt verimliliğini arttırmak için kullandığı bu teknoloji modellerin uzantısı olarak piyasaya sürülmektedir. Bu yazıyı araçlarda gördüğünüzde markanın en düşük yakıt tüketimine sahip modeli olduğunu anlayabilirsiniz. 

BlueMotion standart modellerden farklı olarak yakıt tüketimini düşüren teknolojik bir donanıma sahiptir. Bu teknolojik donanım arasında start/stop özelliği, yol bilgisayarı gibi sistemler bulunmaktadır. 

Polo, Golf, Golf SV, Golf Estate, Passat ve Passat Estate gibi modellerin çoğunda BlueMotion teknolojisi kullanılmaktadır. 

Çevreci ve ekonomik bir araç sahibi olmak istiyorsanız araçta mutlaka BlueMotion teknolojisi olup olmadığını sormalısınız.

Bluemotion Teknolojisinin Faydaları Nelerdir?

Bluemotion teknolojisine sahip araçlar size düşük yakıt üstün performans sağlamınızı sağlar. 

Bluemotion teknolojisine sahip araçlarda ki özellikler;

  • Start/Stop sistemi

  • Frenleme enerjisinin geri kazanılması

  • Düşürülmüş rölanti devri

  • Sürtünme direnci optimize edilmiş lastikler

  • Değiştirilmiş yazılımlı motor yönetim sistemi

  • Üst şanzıman kademelerinde daha uzun dişli oranları

  • Verimli vitesin seçilmesi için kumanda sistemi

Bluemotion araçların fiyatları standart araçlara göre daha pahalı olabilmektedir fakat yakıt tasarrufu yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz modeller olacaktır.  Aracınızı satmak istediğinizde bu teknolojiye sahip olduğundan yüksek fiyata satabilirsiniz. 

Miniyol’dan Bluemotion Teknolojisi’ne Sahip Araç Kiralama 

Miniyol’dan dilediğiniz aracı anında kiralayabilirsiniz. Bluemotion teknolojisine sahip Volkswagen araç kiralama ve Skoda araç kiralama yapabilirsiniz. 

Bluemotion teknolojisine sahip araçlar;

Yukarıda bulunan araçları Miniyol üzerinden kiralayabilir ve yakıttan tasarruf yapabilirsiniz. Miniyol’un avantajlarla dolu araç kiralama dünyasında binlerce aracı kıyaslayabilir, dilediğiniz rent a car firmasından araba kiralayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gerekenler çok basit miniyol.com ya da Miniyol telefon uygulamasına girerek lokasyon ve tarih belirleyip listeleme yapmak, sonrası çok basit. Sizde minimal tasarlanmış internet sitemiz ve telefon uygulamamız üzerinden araç kiralama yapmak için neyi bekliyorsunuz? Haydi, Miniyol’a!

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.