Arama yapın

Bademli Köyü ve Enfes Koyları

Bademli Köyü ve Enfes Koyları
Büşra Kurnaz
Huzurlu ve sakin tatil cenneti Bademli'nin en güzel koylarını Miniyol olarak sizler için derledik.
İçerik Başlıkları
    • Bademli Köyü
    • Bademli Köyü Nerededir?
    • Bademli Köyüne Nasıl Gidilir?
      • Otobüs
      • Özel Araç
      • Kiralık Araç 
    • Bademli Köyü Denize Girelebilecek Koylar ve Plajlar 
    • Bademli Killik Koyu
    • Bademli Pissa Koyu
    • Bademli Plajı
    • Kalem Adası Plajı 
    • Bademli'de Ne Yenir? 
    • Bademli Köyü’nde Nerede Kalınır?
      • Bademli Köyü’nde bulunan oteller;
    • Bademli Köyü'nün Haritadaki Konumu
Huzurlu ve sakin tatil severlerin uğrak noktası olan enfes Bademli Köyü, koy ve plajlarıyla ziyaretçilerini büyülemektedir. Tertemiz denizin yemyeşil zeytin ağaçlarıyla buluştuğu bu muhteşem köy hakkında sıklıkla sorulan; Bademli Köyü Koyları, Bademli Köyü Nerededir? ve Bademli Köyüne Nasıl gidilir? sorularını Miniyol olarak sizler için cevapladık. 
 

Bademli Köyü

İzmir Dikili Bademli Köyü

İzmir Dikili’ye bağlı olan Bademli Köyü, İzmir ve Ayvalık arasında yer almaktadır. Dikili’ye yaklaşık 20 dakika uzaklıkta bir mesafede bulunmaktadır. Eski bir Rum köyü olan Bademli’nin geçmişteki ismi Angelos’tur. 
 
Bademli, plajları ve koylarıyla deniz, kum, güneş üçlüsünü severlerin son yıllarda gözde tatil merkezlerinden biri olmuştur. Huzurlu ve sakin bir tatil beldesi arayanlar için doğru adres olacak Bademli Köyü, şifalı kaynak suları ve Bademli kamp alanlarıyla da dikkat çekmektedir. Ana karaya 450 metre mesafede bulunan Bademli Kalem Adası da gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken Bademli gezilecek yerleri arasında bulunmaktadır. 
 

Bademli Köyü Nerededir?

bademli-koyu-nerede

Bademli Köyü; İzmir’in Dikili ilçesinde yer alan bir köydür. Adeta bir akvaryumdan farksız olan berrak denizi ve yemyeşil doğası bulunan Bademli Köyü, Dikili’ye yaklaşık 10km mesafe uzaklıkta yer almaktadır. Köyün tam karşısında Midilli Adası bulunmaktadır. 
 
Bademli köyü mavi bayraklı plajları ve koylarıyla yaz tatili için ideal tatil merkezlerindendir. Siz de yaz tatili için hem sakin hem de doğayla iç içe bir tatil durağı arıyorsanız Bademli koyları ve plajlarını mutlaka gezilecek yerler listenize eklemelisiniz!

Bademli Köyüne Nasıl Gidilir?

bademli-koyu-ulasim

Bademli Köyüne ulaşım için birçok alternatif kullanabilirsiniz. 
 
  • Otobüs

Otobüsle doğrudan Bademli Köyü’ne ulaşım bulunmamaktadır. Ancak toplu taşıma yöntemleriyle İzmir merkeze ya da Dikili’ye giderek oradan yapacağınız aktarmalarla köye ulaşmanız mümkün. 
  • Özel Araç

Özel aracıyla ya da araç kiralama seçenekleriyle ulaşım sağlamayı tercih edenler için İzmir’den yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk sonucunda Bademli Köyü’ne ulaşabilirsiniz. İzmir ve Ayvalık arasında bulunan köy, Ayvalık’a yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunmaktadır. İstanbul – Bademli Köyü arası karayoluyla yaklaşık olarak 6 saat sürmektedir.
  • Kiralık Araç 

Bademli Köyü koyları ve plajlarına şehir içi ulaşım imkanları kısıtlı olduğu için özel araca sahip olmayanlar kiralık araç seçeneğiyle daha rahat ve konforlu bir Bademli tatili geçirebilir. Böylece enfes yeşilliklerin ve masmavi denizin arasında yol alarak birbirinden güzel manzaralara şahit olabilirsiniz. Zamana ve seçeneklere bağlı kalmadan Bademli Köyü koylarının tadını çıkarabilirsiniz. Kiralık araç konforuyla ulaşım sağlamak isterseniz İzmir araç kiralama yaparak kolay ve konforlu bir seyahat sağlayabilirsiniz. 
 

Bademli Köyü Denize Girelebilecek Koylar ve Plajlar 

bademli-plajlari

Bademli Köyü cam gibi bir denizde yüzmek istiyorum diyenler için en doğru adres. Turkuaz mavisi deniziyle ziyaretçilerini büyüleyen Bademli, mavi bayraklı sahilleriyle de dikkat çekmektedir. Peki Bademli Köyü’nde hangi plajlara ve koylara gitmeliyim diyorsanız, Miniyol olarak sizin için en güzel Bademli Köyü koyları ve plajlarını aşağıda sıralıyoruz. 

Bademli Killik Koyu

Turkuazın en güzel tonunu görebileceğiniz Killik koyu, incecik beyaz kumlardan oluşan bir sahile sahiptir. Kilden oluşan kayaçlardan meydana gelen kumları ve enfes güzellikte deniziyle ziyaret etmeniz gereken Bademli koyları listenize Killik Koyu’nu mutlaka eklemelisiniz!

Bademli Pissa Koyu

Bir diğer doğa harikası ziyaret edilmesi gereken koy; Bademli Pissa Koyu. Yeşilin maviyle dansını en güzel seyredebileceğiniz koylardan olan Pissa Koyu, tertemiz ve sığ bir denize sahip.

Bademli Plajı

Köyün popüler plajlarından olan Bademli Plajı, bölgenin en büyük koylarından biri olma özelliğine sahip. Ücretsiz halk plajı da bulunan Bademli plajı ince kumları ve temiz deniziyle dikkat çekmektedir. 

Kalem Adası Plajı 

Kalem Adası’nda bulunan enfes plaj ile denizin keyfini sürebilirsiniz. Özellikle plajda bulunan incecik kum ile Kalem Adası plajı daha keyifli bir yer haline getirmektedir. Su sporlarını severler için Kalem Adası’nda su sporları eğitimi verilen su sporları merkezi de bulunmaktadır.
 
Bölgenin diğer popüler plajları; Zindancık Koyu, Fame Beach, Halatlı Koyu ve Kayra Beach. Bu Bademli plajları ve koylarını da Bademli plajları listenize eklemeyi unutmayın!

Bademli'de Ne Yenir? 

bademli-koyunde-ne-yenir

Bademli'ye geldiğinizde bu harika Ege köyünün doğal zeytin yağlarıyla yapılmış olan zeytinyağlılarını tadabilirsiniz. Ayrıca deniz ürünü severler için oldukça taze deniz ürünleri bulabileceğiniz Bademli Köyü'ne geldiğinizde kalamar yemeden dönmeyin deriz. Köye özgü koruk şerbeti de ekşi-tatlı lezzet severler için ideal içeceklerden biridir. Denemenizi tavsiye ederiz. 

Bademli Köyü’nde Nerede Kalınır?

izmir-dikil-bademli

Kalem Adası başlı başına bir oteldir. Kalem Adası’nda Kalem Adası Oliviera Resort oteli bulunmaktadır. Adanın bulunduğu Bademli Köyü’nde bulunan otellerde konaklayabilirsiniz.

Bademli Köyü’nde bulunan oteller;

  • Perla Otel
  • Lila Butik Otel
  • Agz Otel
  • Malena Boutique Otel
  • Aterna Otel
  • Dikelya Otel

Bademli Köyü'nün Haritadaki Konumu

Bademli Köyü'nün haritadaki konumu için tıklayınız.
 
bademli-kalem-adasi
 
Bademli Köyü Kalem Adası'nda gezilecek yerler için Türkiye'nin Maldivleri: Kalem Adası yazımıza göz atabilirsiniz. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.