Arama yapın

Türkiye’nin Maldivleri: Kalem Adası

Türkiye’nin Maldivleri: Kalem Adası
Sinan Daşpınar
Kalem adası ülkemizde çoğu kişi tarafından keşfedilmemiş ve popüler olmamış bir cennettir. İzmir’in Dikili İlçesinin Bademli Köyü’nde bulunmaktadır.
İçerik Başlıkları
    • Kalem Adası'na Nasıl Gidilir?
    • Kalem Adası Tarihi
    • Kalem Adası'nın Haritadaki Konumu
Kalem Adası Nerede? 
 
Kalem Adası
 
Kalem adası ülkemizde çoğu kişi tarafından keşfedilmemiş ve popüler olmamış bir cennettir. İzmir’in Dikili İlçesinin Bademli Köyü’nde bulunmaktadır. Ada Dikili kadar tanınmadığı için henüz turist akınına uğramış yerlerden birisi değildir. Türkiye’de araç kiralama sektörünün yeni yolu Miniyol olarak sizlere cennet ada Kalem Adası’ndan bahsedeceğiz. 
 
Kalem Adası Türkiye’nin ilk ve tek ada otelidir. 1973 yılında iş adamı Yüksel Dartar tarafından satın alınarak 40 odalı butik otel haline getirilmiştir. Otelin ismi Oliviera Resort’tur. Oliviera Resort, Ege Bölgesi’nin tarihine göre tasarlanmış taş binalardan oluşmaktadır.
 
Maldivleri çoğu kişi bilir, güzelliği karşısında etkilenir. Kalem Adası’nın Maldivlerden hiçbir farkı yok aynı güzellikte ve aynı ihtişamda bir adadır. Hatta Kalem Adası ülkemizin Maldivleri olarak bile nitelendirilmektedir. 
 
kalem-adasi-tatil
 
Kalem Adası çoğu kişi tarafından bilinmediğinden ünlülerin kaçamak tatil yaptıkların yerlerin başında yer almaktadır. Şehrin yoğunluğundan kaçıp ve kafa dinlemek isteyenler için Kalem Adası sizi bu karışıklıktan kurtaracak yerlerden biridir. Burada geçirdiğiniz zamanda doğaya ve huzura doyacaksınız. En önemlisi yaz geceleri kafanızı yukarıya kaldırdığınız gökyüzünde gördüğünüz binlerce yıldızı gördüğünüzde büyüleneceksiniz. 
 
Kalem Adası’nda bulunan plaj ile denizin keyfini sonuna kadar yaşayacaksınız. Özellikle plajda bulunan incecik kum ile Kalem Adası plajı daha keyifli bir yer oluyor.
 
Kalem Adası’nda su sporları eğitimi verilen su sporları merkezi bulunmaktadır. Su sporları merkezinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu onaylı tek yıldızdan üç yıldıza kadar dalış brövesi verilmektedir. 
 
Kalem Adası’nda 5 gün 2 kişi konaklama yaklaşık olarak 2.000 Euro civarındadır. Otelin harici geri kalan kısım adada tamamen ormanlık alan. İki katlı küçük villardan oluşan odalarda akşam yemeklerini Midilli Adalı manzaralı terasta yiyebilirsiniz. Otelin kendi barında zaman geçirebilirsiniz. Gündüzleri zaten denizde geçecektir. Harika denizinden sonuna kadar faydalanmak isteyeceksiniz. Burada kendizi gerçekten cennete gibi hissedeceksiniz. 
 
kalem-adasi-ulasim

Kalem Adası'na Nasıl Gidilir?

Kalem Adası İzmir’in Dikili ilçesinde yer alan Bademli Köyü’nde bulunmaktadır. Bademli Köyü merkeze 10 km uzaklıktadır. Araç kiralamanın yeni yolu miniyol.com’dan veya Miniyol telefon uygulamasına girerek tek tıkla araç kiralama işlemi yapabilir ve ülkemizin Maldivleri Kalem Adası’na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
 
Kiralama yaptığınız araç ile Bademli Köyü’ne gelerek köydeki otoparka aracınızı park ederek otelin teknesi ile adaya keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. 
Adaya gitmeden önce mutlaka arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir. Adaya günübirlik geçiş yapılmamakta. Plajda şemsiye ve şezlong sayısı uygunsa günübirlik ziyaretçi alınıyor, o da şansınız varsa. Kalem Adası otelde yer bulamasanız, Bademli Köyü alternatiflerine bakabilirsiniz. 
 
İzmir araç kiralama yapmak için tıklayınız.
 
kalem-adasi-tarihi

Kalem Adası Tarihi

Dünyaca ünlü bir tarihçi olan Strabon Ege Bölgesi’nde üç adadan bahsetmektedir. Üç adaya Arginnussai adı verilir.  Bu adalar Güvercin Adası, Garip Adası ve Kalem Adası’dır. 
 
M.Ö 406 yılında Sparta ve Atina arasında yapılan savaşta 270 geminin bulunduğu büyük bir deniz savaşı yapılmıştır. Bu savaşta Atina kazanmış ve birçok gemi sular altında kalmıştır. Kalem Adası’nda o dönemlere ait kalıntılar bulunmuştur. Çandarlı olarak bilinen Pitane, Midilli Adası olarak bilinen Lesbos, Bergama olarak bilinen Pergamon ve yine şimdilerde Dikili olarak bilinen Aternus, Kalem Adası'nın çevresindedir.
 
Miniyol ile ülkemizin güzelliklerini keşfetmeye ve sizi uçsuz bucaksız yolcuklara çıkarmaya devam edeceğiz, rotanızı Miniyol’dan ayırmayın. 

Kalem Adası'nın Haritadaki Konumu 

Kalem Adası'nın haritadaki konumu için tıklayınız.
 
bademli-koyu
 
Kalem Adası'nın bulunduğu Bademli'de gezilecek yerler için Bademli Köyü ve Enfes Koyları yazımıza göz atabilirsiniz. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.