Arama yapın

Yolculuklarda Yanınıza Almamanızı Önerdiğimiz Şeyler

Yolculuklarda Yanınıza Almamanızı Önerdiğimiz Şeyler
Ömer Keskinsoy
Bavul hazırlamak gerçekten yorucu bir eylem olabiliyor. Bavul hazırlama önerilerimizle bavulunuzu hazırlayıp, araç kiralama yaparak tatilinizi güzelleştirebilirsiniz!
İçerik Başlıkları
    • Banyo Ürünleri
    • Kitaplar
    • Saç Şekillendiriciler
    • Havlu
    • Değerli Eşyalar
    • Şık Kıyafetler
    • Atıştırmalıklar
    • Kıyafetler
    • Yemek Malzemeleri

Yolculuklar, yeni yerler keşfetmek ve macera dolu anılar biriktirmek için harika bir fırsattır. Ancak, valizinizi düzenlerken bazı şeyleri evde bırakmak, seyahat deneyiminizi daha hafif ve sorunsuz hale getirebilir. Her seyahatseverin sık sık karşılaştığı "Keşke bunu getirmeseydim!" anlarını önlemek adına, yanınıza almamanızı önerdiğimiz bazı şeyleri keşfetmeye hazır mısınız? İşte seyahat valizinizi sadeleştirmenin ve gezinizi daha keyifli hale getirmenin ipuçlarını sunan bir rehber.

valize konulmasına gerek olmayan şeyler

Banyo Ürünleri

Bavulunuza sabun, şampuan ve duş jelini almanız çok yer kaplayacaktır. Gittiğiniz bölgede bunları alabilecekseniz, özel bir ürüne ihtiyacınız yoksa ya da alerjik bir bünyeye sahip değilseniz banyo ürünlerini evde bırakın ve bavulunuzda devasa bir yer açın.

Kitaplar

Tatilde kitap okumak genelde yapacağınız en son eylemlerdendir. Boş zamanınız olursa ya da keyfi olarak okumak isterseniz diye yanınıza 1 ya da 2 kitap almanız yeterli olacaktır. Daha çok kitap almak isteseniz de biliyorsunuz alacağınız kitapları okumayacak, okuyamayacaksınız. Yanınıza alacağınız kitapların boyutu el çantanıza göre olursa valizinizde yine yer açılacaktır.

Saç Şekillendiriciler

Saç kurutma makinesi da yüksek ihtimalle gideceğiniz yerde bulunacaktır. Bu yüzden saç kurutma makinenizi yanınıza almayın. Saç maşanız ya da saç düzleştiricinizin ikisini birden almak da çok yer kaplayacak ve ağırlık yapacaktır. İkisinden birini yanınıza almanız yeterli olacaktır.

Havlu

Bir akrabanıza, yazlığınıza ya da otele gitseniz de mutlaka bir havlu bulacaksınız. Gerçekten büyük ve çok yer kaplayan bir şeyi bavulunuza koyarak yerden tasarruf edemezsiniz. Kumaşlara karşı hassasiyetiniz varsa ona göre küçük el yüz havlusu almanız yeterli olacaktır. Bornozumdan vazgeçmem, mor plaj havlum mutlaka olsun diyerek bavulunuzu ağırlaştırmayın.

Değerli Eşyalar

Kendinizi dinlendirmek, hoş vakit geçirmek için özel kol düğmelerine, altın bileziklere gerek yok. Tatildeyken ya da seyahatteyken bu tarz aksesuar ve eşyalar güvende olmaz ve endişe oluşturabilir. Güvenli ve rahat bir tatil için değerli eşyalarınızı yanınıza almamaya çalışın.

yolculuk için yanınıza almanıza gerek olmayan şeyler

Şık Kıyafetler

Bir balayı tatili düşünmüyorsanız ya da özel gün kutlamaları için tatil yapmıyorsanız, özel bir kokteyl ya da davetiniz yoksa aşırı şık kıyafetler tamamen yük olacaktır. Belkili, ihtimali olan cümlelerle başlıyorsanız düşüncelere o kıyafetlere ihtiyacınız yok demektir.

Balayı demişken, Türkiye’de en iyi balayını nerede yapabileceğinizi merak ediyorsanız "Türkiye’de Balayı Yapabileceğiniz Yerler" blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Atıştırmalıklar

Ucuz bir tatil hayal ederek marketlerden aldığınız abur cuburların alternatifleri hatta aynıları benzer fiyatlara bulunabilecek şeyler. Çantanızda ya da bavulunuzda fazlaca yer kaplayabilecek bu ürünleri almanıza gerek yok. Seçici bir insansanız ve sağlık problemleriniz varsa işler değişir tabii!

Kıyafetler

Kıyafetlerinizi hava durumlarına göre seçin. Yine de yağmur yağabilir ya da hava çok sıcak olabilir gibi düşünceleriniz varsa bir tane hırka ya da bir tane sıfır kol bluz, t-shirt almanız sizi kurtaracaktır ve yeterli olacaktır. Birbirleriyle kombinlenebilir ürünler alırsanız, yanınıza  onlarca kıyafet almanıza da gerek kalmaz.

Yemek Malzemeleri

Genellikle seyahat destinasyonlarında yemek malzemelerine kolayca ulaşabilirsiniz, bu nedenle kendi kahvenizi veya baharatlarınızı getirmek genellikle gereksizdir.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.