Arama yapın

Türkiye’nin En Güzel 8 Mağarası

Türkiye’nin En Güzel 8 Mağarası
Sinan Daşpınar
Türkiye’deki mağaralar çok çeşitli özelliklere ayrılmaktadır ama bunlardan bazıları muhakkak görülmelidir. Kolayca araç kiralama yapabileceğiniz Miniyol’un blogunu okuyun!
İçerik Başlıkları
    • İnsuyu Mağarası - Burdur
    • Damlataş Mağarası - Antalya
    • Cehennem Mağaraları - Zonguldak
    • Altınbeşik Mağarası - Antalya
    • Ilgarini Mağarası - Kastamonu
    • Karain Mağarası - Antalya
    • Kaklık Mağarası - Denizli
    • Dupnisa Mağarası - Kırklareli

Ülkemizin birçok doğal güzelliği ve doğal yapısı bulunmaktadır. Bunlardan biri de mağaralardır. Bu mağaralar yeraltı dünyasını bize tanıtırken aynı zamanda bizi eğlendiriyor da. Seyahatleri renklendirecek, eğlenmenizi sağlayacak mağaralar hakkında Miniyol bir blog hazırladı. İşte Türkiye’deki mağaralar arasında bilmeniz gerekenleri öğrenin!

İnsuyu Mağarası - Burdur

Toroslarda bulunan İnsuyu Mağarası ülkemizin turistik amaçlarla kullanılan ilk mağarasıdır. Mağaranın havasının şeker, mide gibi rahatsızlıklara iyi geldiği söylenmektedir. Burdur’a uğrayacağınız zaman mutlaka mağarayı da görmelisiniz. 

Damlataş Mağarası - Antalya

Antalya’nın Alanya ilçesinde bulunan mağara deniz kıyısında konumlanmıştır. İçindeki havanın astım ve bronşit hastalarına iyi geldiği söylenir. Mağaradaki sarkıtlardan akan sulardan dolayı adına “Damlataş Mağarası” denmektedir.
 

Cehennem Mağaraları - Zonguldak

Cehennem Mağaraları Antik dönemde Acheron Vadisi olarak anılmaktadır. Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yer alan mağaralar Roma ve Bizans döneminde kullanılmışlardır. 
 

Altınbeşik Mağarası - Antalya

Mağara Antalya’nın İbradı ilçesinde bulunan Ürünlü Köyü’nün yakınlarındadır. Girişinde deniz botları olan mağaranın içinde bulunan köy Türkiye’nin en büyük yer altı gölü olma özelliği taşımaktadır.
 

Ilgarini Mağarası - Kastamonu

Kastamonu’da bulunan Ilgarini Mağarası, 3. veya 4. zamanda oluşmuştur. Dünyanın en büyük mağaraları arasında 4. olan yapının şekli Bizans dönemini anımsatmaktadır. 

Karain Mağarası - Antalya

Antalya’nın bir köyünde bulunan mağara Türkiye’nin en büyük mağaraları arasındadır. Aynı zamanda Karain Mağarası içinde insan yaşamış en büyük  mağaradır. Paleolitik Çağ’dan Klasik Çağ’a kadar kalıntılar bulunmaktadır. Sırf bu yüzden bile görmenizi tavsiye ederiz.
 

Kaklık Mağarası - Denizli

Pamukkale’de yer alan Karlık Mağarası sarkıt, dikit ve damla taşlardan oluşmaktadır. Mağarayı diğer mağaralardan ayıran en büyük özelliği içinde termal su bulundurmasıdır.
 

Dupnisa Mağarası - Kırklareli

Türkiye’deki mağaralar listesi içindeki son mağaramız Dupnisa Mağarası’dır. Kırklareli'ndeki Demirköy ilçesinin  Sarpdere Köyü’nde yer almaktadır. 3 kilometre uzunluğunda olmasının yanında içinde 1 kilometre kadar su bulunmaktadır. Turizme açık tek mağaradadır.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.