Arama yapın

Sevilen Kemal Sunal Filmleri

Sevilen Kemal Sunal Filmleri
Sinan Daşpınar
Araç kiralama yapmanın kolay ve hızlı yolu Miniyol ile Kemal Sunal filmleri hakkında bilgi sahibi olun!
İçerik Başlıkları
    • Kemal Sunal
    • Zübük / 1980
    • Çöpçüler Kralı / 1978
    • Tosun Paşa / 1976
    • Süt Kardeşler / 1976
    • Propaganda / 1999

Kemal Sunal Hababam Sınıfı, Bekçiler Kralı, Çöpçüler Kralı ve Çarıklı Milyoner gibi hepimizin onlarca kez izlediği unutulmaz filmlerde rol alan büyük sanatçılarımızdan biridir. Sadece güldüren değil aynı zamanda düşündüren filmlerde rol alan Kemal Sunal’ı sevmeyen birine rastlamak neredeyse imkansız! Siz de Kemal Sunal filmleri izlemek istiyor, Kemal Sunal ve Şener Şen’in birlikte oynadığı filmler arasında seçim yapamıyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz. Kemal Sunal’ın filmleri yazısını Türkiye'nin araç kiralama platformu Miniyol sizler için hazırladı.

Kemal Sunal

kemal sunal karakterler

2000 yılında bir film çekimi için uçağa binmek zorunda kalan Kemal Sunal kalp krizi geçirerek 55 yaşında vefat etti. Balayka filmi için Trabzon’a uçması gereken büyük usta hayatına tam 85 film sığdırmıştır. Özellikle Şaban karakteri ile gönüllere taht kuran Kemal Sunal, Hababam Sınıfı ile ününü artırmıştır. Onca yıla rağmen hala çok sevilen ve saygı duyulan büyük oyuncumuzun en iyi 5 filmini anlattık!
 
Boş zamanınızda izlemeniz gereken 6 filmi için tıklayın!

Zübük / 1980

zübük

Kartal Tibet’in yönettiği Zübük’ün senaryosu Atıf Yılmaz tarafından yazılmıştır. Kemal Sunal, Metin Serezli, Ali Şen ve Nevra Serezli gibi dönemin popüler oyuncularının rol aldığı Zübük filmi 1980 yılında yayına girmiştir. Aziz Nesin tarafından Zeybek kelimesinden türetilen zübük kelimesinin anlamı çıkarcı ve menfaatçi demektir. Komedi unsurları taşıyan film aslında görevini, içinde bulunduğu konumu kötü kullanan kişileri eleştirmektedir. 
 
Çıkarları doğrultusunda hareket eden Zübükzade bir milletvekilidir. Rüşvetle yükselen ve zengin olan milletvekilini kimse sevmemektedir. Gazeteci Yaşar’ın Zübükzade’nin hayatını araştırmasıyla bazı şeyler ortaya çıkar. Karakterin yaşamı gazeteci Yaşar’ın onun hayatını incelemesiyle netleşir. Gazetecinin köye gitmesi ile halkın ondan nefret ettiğini gören milletvekili katip olarak işe başlamış ve rüşvet alarak yükselmiştir. Gittiği her yerde fitnelik yapan Zübükzade’nin oyunları sürekli devam eder.

Çöpçüler Kralı / 1978

çöpçüler kralı

Senaryosu Umur Bugay tarafından yazılan 1977 yılı yapımlı Çöpçüler Kralı’nın yönetmeni Zeki Ökten’dir. Komedi dalında yayınlanan filmde Kemal Sunal, Şener Şen, İlyas Salman, Ayşen Gruda ve Erdal Özyağcılar gibi başarılı ustalar oynamaktadır. 15. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Senaryo ödülünü Umur Bugay, En İyi Yardımcı Oyuncu ödülünü ise Şener Şen almıştır.
 
Bol kahkahalı filmlerinin içinde mutlaka hüzünlü doneler bulunan Kemal Sunal filmleri izlemek kimseyi şaşırtmasa gerek. İşte o filmlerden biri olan Çöpçüler Kralı garip bir mahallede yaşayan çöpçü Apti ile aynı mahalle sakini temizlikçi Hacer’in aşkına odaklanmıştır. Zabıta amiri Şakir de esnaf ve çöpçülere baskı yapmakta olsa da filmde onu Apti ile aynı kıza aşık olarak görüyoruz. Şans eseri bir gazinoya girmesi ile Apti’nin hem şansı hem de hayatı değişir…
 
Çöpçüler Kralı’nın çekildiği semt olan Cihangir’de araç kiralama yapmak istiyorsanız tıklayın!

Tosun Paşa / 1976

tosun paşa

Zübük gibi Tosun Paşa’nın da yönetmeni Kartal Tibet’tir. Senaryosu ise Yavuz Turgul tarafından kaleme alınmıştır. Nazım Hikmet’in hikayesinden senaryolaştırılan film 1976 yılında yapılmış bir komedi filmidir. Yine başrollerinde Kemal Sunal, Şener Şen, Ayşen Gruda ve Adile Naşit gibi oyuncular bulunmaktadır.

19. yüzyıl sonları Osmanlı dönemini anlatan filmde iki düşman aile olan Tellioğulları ile Seferoğulları, Yeşilvadi denilen bir yer için yarış halindedirler. Üst düzey devlet memuru olan Daver Bey’in kızı Leyla ile oğullarını evlendirmeye çalışan ailelerin mücadelesi sonunda Daver Bey kızını Seferoğulları’na verme kararı alır. Bunun üstüne Tellioğulları evin uşağı Şaban’ı “Tosun Paşa” kılığına sokarak olayları karıştırır. Gerçek Tosun Paşa’nın bir süre sonra ortaya çıkması ile olaylar farklı yönde gelişir…

Süt Kardeşler / 1976

süt kardeşler

Yönetmeni Ertem Eğilmez’dir. Yine 1976 yapımı komedi türünde yayınlanan Süt Kardeşler’in başrollerinde Kemal Sunal, Şener Şen, Ayşen Gruda, Adile Naşit, Halit Akçatepe gibi ustalar bulunmaktadır. Film Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Gulyabani adlı eserinden uyarlanmış kahkahalı bir filmdir.
 
Konağın sahibi Melek Hanım’ın Ramazan’ı sütoğlu Şaban sanarak eve almasıyla film başlar. Biraz gergin ve asabi karakterli olan abisi Hüsamettin’e ise Ramazan’ı damadı Bayram olarak tanıtır. Gerçek Şaban’ın ve Bayram’ın da konağa gelmesi ile olaylar iyice çığırından çıkar. Bütün bu olaylar arasında sürekli görülen “Gulyabani” ise süt kardeşler tarafından çözülür.

Propaganda / 1999

propaganda

Yönetmeni ve senaristi Sinan Çetin’dir. Senaryoda aynı zamanda Gelin Tokat yer almaktadır. Komedi - dram dalında karışık duygular yaşatan Propaganda 1999 yılında yapılmıştır. Meltem Cumbul, Rafet El Roman, Ali Sunal gibi farklı isimlerin rol aldığı film Kemal Sunal’ın son filmi, Ali Sunal’ın ise ilk filmidir.
 
1948 yılında yaşanan gerçek bir hayat hikayesinden konu edinen film, siyasi bir otorite yüzünden bir köyün tel örgü ile ikiye bölünmesini anlatmaktadır. Film, bu tel ile sosyo kültürel ve duygusal olarak da iki ayrılan köylünün yaşamına değiniyor. Rahim ve Mehdi karakterleri başta olmak üzere diğer halkın da dostlarını, aşklarını kaybetmesine değinilir. 
 
Türk Sineması'nın usta isimlerinden Cüneyt Arkın'ın sevilen filmleri için tıklayınız. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.