Arama yapın

Boş Zamanlarınızda İzlemeniz Gereken 6 Film

Boş Zamanlarınızda İzlemeniz Gereken 6 Film
Sinan Daşpınar
Hepimizin zaman zaman film arayışı olmuştur. Sevgilinizle, ailenizle ya da tek başınıza izleyebileceğiniz boş zamanlarınızda mutlaka izlemeniz gereken 6 film listesini derledik.
İçerik Başlıkları
    • Hayat Güzeldir / La Vita é Bella
    • Schindler’in Listesi / Schindler’sList
    • Esaretin Bedeli / The Shawshank Redemption
    • Şahane Hayat / It’s a Wondeful Life
    • Seperation/Bir Ayrılık
    • Shoplifters/Arakçılar
Bazı zamanlarda boş vakitlerimiz normale göre daha fazla olabiliyor ya da bir akşamınızı kendinize ayırmayı düşünüyor olabilir, filme gecesi yapmayı planlıyor olabilirsiniz. Bu tarz zamanlarda en iyi vakit geçirme yolu elbette film izlemektir. Herkesin boş zamanlarında izlemesi gereken 6 film listesi oluşturduk. Bu filmler büyük ihtimalle hepinizi derinden etkileyecek ve bir daha hayata aynı bakamayacaksınız.
 

Hayat Güzeldir / La Vita é Bella

IMDB puanı 8,6 olan film genel olarak İkinci Dünyanın Yahudi ve siviller üzerindeki sarsıcı etkisinden bahsetmektedir. Renkli bir karakter olan Guido filmde öğretmenlik yapan Dora’ya aşık olur. Tüm sorunları bir şekilde aşan çift çocuk sahibi olurlar. Hayat Güzeldir filminde savaş patlak vermeden önceki tutum ve savaş anında olanlar güzel bir şekilde işlenmektedir. Yahudi olduğu için baba oğul kamplara alınırlar. Kampı oğlu için bir oyun alanına çevirir Guido. Hayat Güzeldir, En İyi Yabancı Film, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik dallarında Oscar ödülü kazanmıştır.

Schindler’in Listesi / Schindler’sList


8,9 IMDB puanı alan ve boş zamanlarınızda izlemeniz gereken altı film listemizin ikinci durağını Schindler’in Listesi/ Schindler’s List oluşturur. Oscar Schindler isimli bir fabrikatör o dönem fabrika’da Yahudileri çalıştırarak onların hayatını kurtarır. Birçok dalda Oscar ödülü alan The Schindler’s List aynı zamanda yönetmenine de Oscar ödülü kazandıran en önemli başyapıtı olmuştur.

Esaretin Bedeli / The Shawshank Redemption


9,3 IMDB puanı ile listemizin en popüler ve beğenilen filmidir. Esaretin Bedeli, 7 dalda Oscar adaylığı almıştır. Andy ve Red isimli iki mahkumun hikayesini anlatmaktadır. Andy karısını ve onu aldattığı sevgilisini öldürmek suçuyla müebbet hapis cezasına çarptırılmıştır. Andy hapishaneye ve diğer mahkumlara umut ışığı olur, onlara yardımcı olur. Andy’nin çabalarının sonuçları hem Andy’yi hem de Red’i etkileyecektir. StephenKing uyarlaması olan Esaretin Bedeli yoğun ilgiyle karşılanmıştır. 

Şahane Hayat / It’s a Wondeful Life


8,6 IMDB puanı ile karşımıza çıkan Şahane Hayat izleyende pozitif duygular uyandırmaktadır. Filmde George Bailey adındaki bir iş adamının intihar etmeye karar verir fakat Clarence adlı bir melek George’a eğer o hayatındaki insanların hayatına dokunmasaydı o insanların hayatı nasıl olurdu gösterir. Dünya üzerindeki önemini anlayan George yaşamının anlamını anlar. Bu eğlenceli, renkli ve sıcacık film izlerken içinizi ısıtacaktır. Şahane Hayat, beş dalda Oscar adayı olmuştur.

Seperation/Bir Ayrılık


Bir Ayrılık 8,3 IMDB puanı ile boşanmak üzere olan bir çiftin hikayesini anlatır. Bir İran başyapıtı diyebileceğimiz filmde Nadir ve Simin adlı bir çift ülkeyi terk edip etmemek konusunda fikir ayrılığına düşerler. Çocukları aralarında bölüşen ayrılma talebi reddedilen çift ayrı evlerde yaşamaya başlarlar. Kızı ve kendisine bakması için tutulan genç kadın ikilinin arasının iyice açılmasına sebep olur. Bir Ayrılık, Yabancı Dilde En İyi Film Oscar ödülünü kazanmıştır. 

Shoplifters/Arakçılar


Arakçılar 7,9 IMDB puanı ile boş zamanlarda izlenmesi gereken altı film listemizin sonuncusudur. Hırsızlık yaparak geçinen bir Osamu ve ailesi sokakta buldukları küçük bir kızı yanlarına alırlar. Küçük kız bir anda onların neşe kaynağı haline gelir ve kahramanlarımızı iyi yönde etkiler. Bir sırrın ortaya çıkması ile hepsinin hayatı değişir. Arakçılar bir dalda Oscar adaylığına sahiptir.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.