Arama yapın

Antalya Atbükü Koyu (Maden Koyu)

Antalya Atbükü Koyu (Maden Koyu)
Sinan Daşpınar
Likya yolu üzerinde bulunan Maden Koyu kamp yapılabilecek en güzel yerlerden birisidir. Atbükü Koyu içerisinde birçok aktivite yapabilirsiniz. Bu aktiviteler içerisinde doğa yürüyüşü, kamp, yüzme, dalış, mağara gezileri gibi aktiviteler yer almaktadır.
İçerik Başlıkları
    • Maden Koyu Kamp Alanı
    • Maden Koyu Denizi Nasıl?
    • Maden Koyu Nasıl Gidilir?
Atbükü Plajı diğer adı ile Maden Koyu Antalya’nın Kemer ilçesinde yer almaktadır. Atbükü Koyu’nun en önemli özelliklerinden birisi Likya yolu üzerinde bulunmasıdır. Atbükü Koyu içerisinde birçok aktivite yapabilirsiniz. Bu aktiviteler içerisinde doğa yürüyüşü, kamp, yüzme, dalış, mağara gezileri gibi aktiviteler yer almaktadır.
Maden Koyu içerisinde birçok konaklama seçeneği de yer almaktadır. Konaklama seçenekleri içerisinden bungalov ve kır evleri bulunmaktadır.
Maden Koyu’nun ismini 1938 ve 1991 yılları arasında hizmet veren krom maden ocağından almaktadır. Maden ocağındaki kalıntıları halen koy içerisinde görebilirsiniz.
Atbükü Plajı dalış yapmaya çok uygun bir alandır. Olympos’tan yürüyerek Maden Koyu’na gelebilirsiniz.  Tek dezavantajlı kısmı plajın taşlık olmasıdır.
Buraya geldiğinizde mutlaka yanınızda temiz su, yiyecek, fener, çadır, yemek yapma malzemeleri bulundurmalısınız.
atbuku koyu

Maden Koyu Kamp Alanı

 Likya yolu üzerinde bulunan Maden Koyu kamp yapılabilecek en güzel yerlerden birisidir. Bu alanda sadece çeşme olduğunu söylemekte yarar var. Burada kamp yapacaksınız tüm önlemlerinizi buna göre almanız gerekmektedir. Bu alan çok bakir bir bölge olduğundan dolayı çok sessiz ve sakin yerlerden birisidir. Burada tuvalet ve banyo bulunmamaktadır.  Yiyecek ve içecek alacağını yerler bulunmuyor.
Temmuz ve Ağustos aylarında çok kalabalık olduğunu söylemekte fayda var.

Maden Koyu Denizi Nasıl?

Taşlı bir plaja sahip olan Maden Koyu’nun denizi masmavidir. Sığ bir denize sahip olan Maden Koyu oldukça temiz ve berraktır.
maden koyu

Maden Koyu Nasıl Gidilir?

Maden Koyu’nun şehir merkezine uzaklığı 72,9 km, Kemer ilçe merkezine ise 33,2 km’dir. Kemer ilçe merkezinden 1 saatte Atbükü Koyu’na ulaşabilirsiniz. Maden Koyu’na toplu taşıma araçları gitmemektedir, bunun için bir araca ihtiyacınız var. Maden Koyu’na ulaşımın en kolay yollarından birisi araç kiralama yapmaktır. Araç kiralama yaparak Maden Koyu’na kolayca ulaşabilirsiniz. Araç kiralama yapmanın en kolay yolu ise Miniyol araç kiralama yapmaktır. Miniyol’a gelerek anında 3 adımda oto kiralama yapabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken çok basit Miniyol’un mobil uygulaması ya da miniyol.com’a gelerek araç kiralama yapacağınız lokasyonu ve tarihi belirlemek. İşte bu kadar, gerisi çok kolay! Miniyol’un gelişmiş filtreleme teknolojisi sayesinde istediğiniz aracı hemen bulabilirsiniz. Antalya araç kiralama veya Antalya Havalimanı araç kiralama yaparak Atbükü Koyu’na ulaşabilirsiniz.
Antalya araç kiralama yapmak için tıklayınız.
Antalya Havalimanı araç kiralama yapmak için tıklayınız.  
Maden Koyu’na gidebilmek için Tekirova’ya gitmeniz gerekmektedir. Tekirova ve Maden Koyu arasında gidecek yolunun daha çok arazi araçları için uygun olduğunu söyleyelim.
SUV araç kiralama yapmak için tıklayınız.
2022 orman yangınlarından dolayı Ulupınar çıkışındaki ve Tekirova içerisindeki yol geçici olarak demir kapılar ile kapanmıştır. Gitmek isteyenlerin buna dikkat etmesi gerekmektedir.
Orman yasakları hakkında bilgi almak için tıklayınız.

 

 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.