Arama yapın

Maden Deresi: Sakarya’nın Cennet Köşesi

Maden Deresi: Sakarya’nın Cennet Köşesi
Ömer Keskinsoy
Sakarya'da bulunan Marmara Bölgesi'nin saklı cenneti Maden Deresi hakkında bilmeniz gereken her şeyi Miniyol olarak sizler için hazırladık!
İçerik Başlıkları
    • Maden Deresi Nerede?
    • Maden Deresi İsmi Nereden Gelir?
    • Maden Deresi’ne Nasıl Gidilir?
      • Sakarya - Maden Deresi Arası Kaç Kilometredir?
      • İstanbul - Maden Deresi Arası Kaç Kilometredir?
    • Maden Deresi Giriş Ücreti
    • Marmara Bölgesi’nin Saklı Cenneti: Maden Deresi
      • Maden Deresi Şelalesi
    • Maden Deresinde Konaklama Olanakları
    • Maden Deresi Bungalov Evleri
      • Maden Deresi Bungalov Ev Fiyatları
    • Maden Deresi Kamp Alanları
      • Maden Deresi Kamp Fiyatları
    • Maden Deresi Piknik Alanı
    • Maden Deresinde Ne Yenir?
    • Sakarya Araç Kiralama

Sonbahar mevsimlerinin vazgeçilmez adreslerinden biri olan Sakarya Maden Deresini keşfetmenin tam zamanı. Harika doğası ve gerçekleştirebileceğiniz bolca etkinlikle beraber Maden Deresi son zamanların en popüler günübirlik gezi rotalarının başında geliyor. Marmara Bölgesi’nde yeşilin ve mavinin en güzel tonlarının bir arada bulunduğu Maden Deresi hakkında bilinmesi gereken her şeyi sizler için hazırladık.

“Maden Deresi nerede?”, “Maden Deresine nasıl gidilir?”, “Maden Deresi giriş ücreti ne kadar?”, “Maden Deresinde konaklama imkanı var mı?” gibi sorulara yanıt arıyorsanız Miniyol olarak sizler için hazırladığımız Maden Deresi gezi rotası yazımız tam olarak sizlere göre!

Maden Deresi Nerede?

Doğanın en güzel manzaralarından biri olan Maden Deresi, Sakarya ilinin Karasu ilçesi ile Kocaali ilçesi arasında yer almaktadır. Maden Deresi Karasu ilçe merkezine 19 kilometre, Kocaali ilçe merkezine ise 13 kilometre uzaklıkta yer almaktadır.

Maden Deresi İsmi Nereden Gelir?

Doğal bir güzelliğe sahip olan Maden Deresi çevresinde 1914 yılına kadar Fransızlar tarafından kullanılan maden tesisleri bulunmaktadır. Adını da geçmişte burada bulunan maden tesislerinden almıştır.

Maden Deresi’ne Nasıl Gidilir?

Doğa harikası Maden Deresine ulaşım seçenekleri arasında toplu taşıma bulunmuyor. Karasu ilçesinden de Kocaali ilçesinden de herhangi bir otobüs veya minibüsle bölgeye ulaşılamıyor. Özel aracınızla veya araç kiralama işlemi yaparak harika bir hafta sonu tatiline başlayabilirsiniz.

Maden Deresine gitmek için Adapazarı’ndan Karasu yönüne doğru gitmeniz gerekmektedir. Adapazarı’ndan Karasu sapağına kadar yaklaşık 50 kilometre yol gittikten sonra Kocaali’ye doğru devam ederken Maden Deresine gidebilmek için tabelaları göreceksiniz.

TEM otoyolunu kullanarak İstanbul tarafından Maden Deresine geliyorsanız Hendek Adapazarı çıkışından Maden Deresine ulaşabilirsiniz.

Ankara tarafından gelecek kişiler ise Hendek çıkışını kullanarak Maden Deresine varabilirler.

Maden Deresi Manzara

Sakarya - Maden Deresi Arası Kaç Kilometredir?

Sakarya şehir merkezi ile Maden Deresi arası yaklaşık olarak 75 kilometredir. Sakarya şehir merkezinden araç kiralama işlemi yaparak ortalama 1 saat 15 dakikada Maden Deresine ulaşabilirsiniz.

İstanbul - Maden Deresi Arası Kaç Kilometredir?

İstanbul şehir merkezi ile Maden Deresi arası yaklaşık olarak 210 kilometredir. İstanbul’dan araç kiralama işlemi yaparak ortalama 3 saatte Maden Deresine ulaşabilirsiniz.

Maden Deresi Giriş Ücreti

Maden Deresine araçla giriş ücreti 50 TL’dir. Araçsız giriş ücreti ise kişi başı 10 TL olarak belirlenmiştir. Sakarya merkezden araç kiralama işlemi yaparak Maden Deresine kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.

Marmara Bölgesi’nin Saklı Cenneti: Maden Deresi

Maden Deresi Şelaleleri

Son yıllarda yerli ve yabancı birçok gezgin tarafından keşfedilmeye başlayan Maden Deresi, olağanüstü güzelliğiyle dikkat çekiyor. Doğanın tam ortasında yemyeşil bir alanın ortasında bulunan Maden Deresi, akan suların sesiyle doğal bir müzik şöleni oluşturuyor. Hafta sonu için şehrin gürültüsünden ve stresinden kaçıp doğa ile iç içe sessiz bir gezi yapmak isteyenlerin mutlaka Sakarya Maden Deresine uğramalarını öneriyoruz.

Maden Deresi çevresinde ceviz, fındık, kestane ve böğürtlen ağaçları bulunmaktadır. Mevsiminde giderseniz bu meyveleri toplamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca Maden Deresinin eşsiz manzarasında piknik ve yürüyüş yapabilirsiniz. Maden Deresi çevresinde, kiremit çatılı ahşap yapılarda ağaçların altında alabalık yiyebilir ve burada bir çadır kurup kuş seslerinde harika bir gece geçirebilirsiniz. Doğanın muhteşem fotoğraflarını çekebileceğiniz harika bir yer olan Maden Deresi Marmara Bölgesi’nde mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

Maden Deresi Şelalesi

Maden Deresi Şelalesi

Maden Deresi Şelalesine gidebilmek için iki farklı yol bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında dere boyu yürüyüş yaparak gitmek daha çok tercih edilmektedir. Yaz ayları dışında dere suyunun debisinin yükselmesinden ve suyun çok soğuk olmasından dolayı üst tarafta kalan yollar daha sık tercih ediliyor. Ayrıca üst tarafta kalan yolları kullanarak 20. yüzyıl başlarında Fransız madenciler tarafından yapılan tünelleri görebilme imkanınız bulunuyor.

Maden Deresi Tepe Yolu

Üst tarafta bulunan yürüyüş parkurlarından şelaleye varmak yaklaşık 1 saat sürmektedir. Çok zorlu bir yürüyüş parkuru değil fakat trekking ayakkabısı giymenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü yol üzerinde bulunan Fransız madencilerin yaptığı dar tünellerden geçmek gerekmektedir. Ayrıca tüneller karanlık ve dar olacağı için herhangi bir kaza yaşamamak için ışık kaynağına ihtiyacınız olacak. Telefonunuzun feneri bu iş için yeterli olacaktır. Yol boyunca “Şelaleye gider” yazılı tabelaları takip ederek Maden Deresi Şelalesine varabilirsiniz.

Ayrıca Maden Deresi Şelalesinin suyunun şifalı olduğu bilinmektedir. Sedef hastalığı, mide ağrısı ve vücudunda yaralar bulunan kişiler Maden Deresinin suyunda şifa bulmak için her yıl bölgeye akın etmektedir.

Maden Deresinde Konaklama Olanakları

Maden Deresi genellikle günübirlik geziler için tercih edilen yerlerden biridir. Bu muhteşem yer sit alanı olduğu için çevrede hiçbir otel bulunmuyor. Hatta önceden yapımına başlanmış bir otelin inşaatının tamamlanmasına izin verilmediği için terk edilmiş bir ev gibi bölgede bulunmaktadır. Maden Deresinin harika atmosferine kendinizi kaptırıp gezinizi günübirlik yapmak istemiyorsanız dere kenarında bulunan bungalov evlerde veya kamp alanlarında çadırınızı kurarak kalabilirsiniz.

Maden Deresi Bungalov Evleri

Maden Deresi Bungalov Evler

Maden Deresi etrafında doğanın içerisinde kuş ve su sesi eşliğinde muhteşem bir gece geçirme imkanı bulabileceğiniz bungalov evleri bulunmaktadır. Bu bungalov evlerde dilerseniz ailenizle sessiz ve dinlendirici bir gece dilerseniz de eşinizle romantik bir gece geçirebilirsiniz. Doğanın korunması ve herhangi bir kazayı önlemek amacıyla bungalov evlerde şömine bulunmamaktadır.

Maden Deresi Bungalov Ev Fiyatları

Bu doğanın ortasındaki harika Maden Deresinde bungalov ev kiralayarak bir gece geçirmek isteyenlerin ödemesi gereken fiyat minimum 1000 TL’den başlamaktadır. Son zamanlarda Maden Deresi bungalov ev kiralama fiyatlarının gecelik 1400-1500 TL’ye kadar çıktığı bilinmektedir.

Daha ucuz bir konaklama imkanı arayanlar için kamp yapma imkanı da bulunmaktadır.

Maden Deresi Kamp Alanları

Maden Deresinin muhteşemliğini anlamanın en güzel yanı doğa ile iç içe bir gece geçirerek mümkündür. Bungalov evlerin fiyat pahalılığı da göz önünde bulundurulunca en iyi seçenek kamp olarak göze çarpıyor. Eğer zamanınız varsa Maden Deresinde bir gece kamp yapmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Maden Deresi Kamp Fiyatları

Maden Deresinde çok daha uyguna konaklama yapmak istiyorsanız kamp aalanlarını tercih edebilirsiniz. Burada kamp yapmak ücretli olsa da bungalov evlerden çok daha ucuzdur. Kendi çadırlarınızda dere kenarlarında bulunan kamp alanlarında konaklayabilirsiniz.

Maden Deresi Yolu

Maden Deresi Piknik Alanı

Maden Deresinde ailece doğanın ortasında piknik yapabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Derenin tam kenarında bulunan bu piknik alanlarında şelalenin ve kuşların sesiyle birlikte eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Piknik yapabileceğiniz masalar taştan yapılmıştır. Dilerseniz kamp sandalyenizi alarak piknik yaparken hemen yanınızda bulunan Maden Deresinde oturabilir ve serinleyebilirsiniz.

Maden Deresinde Ne Yenir?

Maden Deresi sit alanı olduğu için çevresinde çeşitli restoranlar bulunmamaktadır. Fakat bölgede bulunan alabalık tesislerinde nefis alabalıklar yiyebilirsiniz.

Maden Deresi gezinizden sonra rotanızı Sakarya şehrine çevirmek isterseniz size yol göstermek adına hazırladığımız “Sakarya’da Gezilecek En Popüler Yerler” adlı yazımıza göz atabilirsiniz.

Sakarya Araç Kiralama

Sakarya’nın ve Marmara Bölgesi’nin saklı cenneti olan Maden Deresine ulaşmak için en kolay yöntem araç kiralama işlemi yapmak. Miniyol mobil uygulaması veya miniyol.com internet sitesi üzerinden çeşitli rent a car firmalarının fiyatlarını karşılaştırarak kolayca araç kiralama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Aracınızı kiraladıktan sonra da 7 gün 24 saat boyunca Miniyol destek ekiplerine ulaşabilirsiniz.

Sakarya araç kiralama işlemi yapmak için tıklayınız.

Sakarya şehir rehberine ulaşmak için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.