Arama yapın

HGS Bakiye Sorgulama

HGS Bakiye Sorgulama
Sinan Daşpınar
HGS sorgulama nasıl yapılır, HGS bakiye yükleme nasıl yapılır kolay araba kiralama yapabileceğiniz Miniyol yazdı!
İçerik Başlıkları
    • HGS Bakiye Sorgulama Yapma
    • HGS Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?
    • HGS Kartına Bakiye Nasıl Yüklenir?

Hızlı Geçiş Sistemi sorgulama ya da kısaca HGS bakiye sorgulama ile geçiş ihlallerinizin olup olmadığınız öğrenebilir ya da ne kadar geçiş hakkınız kaldığını görebilirsiniz. Yolculuk planlarını yaparken herhangi bir geçiş yapma ihtimalinize karşı HGS bakiyesi sorgulaması yapmanız iyi olabilir. Miniyol yazısında HGS sorgulama, HGS geçiş ihlali, E-Devlet HGS sorgulama detaylarını anlattı.

HGS hakkında merak ettiğiniz diğer detaylara buradan ulaşabilirsiniz!

HGS Bakiye Sorgulama Yapma

Banka şubeleri, PTT şubeleri, E-devlet, HGS bakiye uygulaması ve telefon ile arama yaparak 5 farklı yoldan HGS sorgulama yapabilirsiniz. E-Devlet HGS sorgulama yapabilmek için önce E-devlet uygulamasına giriş yapmalısınız. E - hizmetler kısmında bulunan PTT Genel Müdürlüğü menüsüne tıklayarak açılan menüden HGS Bakiye Sorgulama butonuna basarak sorgulama sayfasını açabilirsiniz. PTT’nin web sitesine giriş yaparak HGS müşteri hizmetleri sayfasından “müşteri hizmetleri giriş” bölümünden sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Bununla birlikte 444 1 778 veya 0850 460 60 60 telefon numaraları üstünden de işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

HGS Ceza Sorgulama Nasıl Yapılır?

HGS bakiyeniz yetersiz ise geçiş ihlali yapmış sayılır, ceza ödemek durumunda kalırsınız. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi E-Devlet’e veya PTT resmi internet sitesine girerek sorgulama yapabilirsiniz. PTT’den sorgulama yapmak için ise web sitesine giriş yaptıktan sonra Müşteri Hizmetleri Giriş bölümünden “Geçiş İhlali Sorgula” bağlantısına tıklayın. Ceza tutarınızı açılan sayfada görebilirsiniz. HGS cezanız var ise ödemenizi banka şubelerinden veya çevrimiçi bankacılık ile yapabilirsiniz.

HGS Kartına Bakiye Nasıl Yüklenir?

HGS bakiyenizi her yolculuk öncesinde kontrol ederseniz, ceza yeme olasılığınız kalmayacaktır. HGS kart bakiye yüklemeleri için PTT şubelerini ya da mobil uygulamaları, kartı aldığını banka şubeleri ve internet bankacılığını kullanarak bakiye yükleminizi hızlı ve kolayca yapabilirsiniz. 

Hızlı ve güvenli araç kiralama yapabileceğiniz Miniyol’un trafikte işinize yarayacak bütün blogları okumak için tıklayın!

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.