Arama yapın

Floransa’da Gezilecek Yerler

Floransa’da Gezilecek Yerler
Sinan Daşpınar
İtalya’nın göz bebeği Floransa’da gezilecek yerler nerelerdir, araç kiralama platformu Miniyol’un blogunda!
İçerik Başlıkları
    • Floransa’ya Ne Zaman Gidilir?
    • Floransa’da Nerede Kalınır?
    • Floransa’ya Ulaşım Nasıl Olur?
    • Floransa’da Gezilecek Yerler
    • Uffizi Galerisi
    • Floransa Katedrali / Santa Maria del Fiore
    • Vecciho Sarayı
    • Accademia
    • Galileo Müzesi

Arno Nehri çevresinde kurulu olan Floransa, İtalya’nın ve Avrupa’nın önemli ticaret merkezlerinden biridir. Tarihi yapıları, aşık olunası mimarisi ve sosyal yaşamıyla turistlerin gözdesi Floransa… Leonardo da Vinci, Michelangelo gibi sanat dehalarının yaşadığı şehir her yıl milyonlarca turisti ağırlamaktadır.

 

Floransa’ya Ne Zaman Gidilir?

Akdeniz iklimine benzer bir iklimi olan Floransa’da yazları sıcak, kışları da ılıktır. Tabi yazları zaman zaman yağış da görülebilmektedir. Yazları genelde çok kalabalık olan şehir bizce ilkbahar ya da sonbahar aylarında ziyaret edilmelidir. Yoğunluğun azaldığı, sıcaklığın da düşmediği bahar ayları en ideal aylardır. 
 

Floransa’da Nerede Kalınır?

Özellikle Floransa’ya yazın gitmeyi düşünüyorsanız, gelmeden 2 - 3 ay öncesinden rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Bu sayede konaklamanız daha ucuz olurken, otel doluluğundan dolayı problem yaşamazsınız. Hostelleri saymazsak otel fiyatları genel olarak 120 Euro’dan başlamaktadır. Hosteller ise yaklaşık 62 Euro’dan ücretlendirme yapmaktadır.
 

Floransa’ya Ulaşım Nasıl Olur?

Türkiye’den Amerigo Vespuci Havalimanı’na Türkiye’den aktarmalı veya aktarmasız seferler yapılmaktadır. Havalimanından merkeze otobüs ve taksi ile 15 dakikada gidebilirsiniz. Bununla birlikte İtalya’ya direkt uçuşları tercih ederek, oradan Floransa’ya trenle ulaşım sağlayabilirsiniz.
 

Floransa’da Gezilecek Yerler

Uffizi Galerisi

1560 - 1580 yılları arasında inşa edilen dünyaca ünlü galerinin mimarı Giorgio Vasari’dir Galeri, müze olarak kullanılan Uffizi Galerisi dünyadaki bulunmayan parçaları tutmaktadır. Medici Ailesinin kişisel koleksiyonları da bu galeride bulunmaktadır. Urbino Venüsü, Venüsün Doğuşu, Kutsal Aile gibi ünlü ressamların resimleri burada yer almaktadır.
 

Floransa Katedrali / Santa Maria del Fiore

Katedralden önce bulunduğu yerde antik bir kilise bulunmaktaydı, onun yerine bu katedral inşa edilmiştir. Katedralin inşasına 1296 yılında başlanmış  ve birçok yapılışında birçok mimarın katkısı  ile yapıt 1436 yılında tamamen bitebilmiştir. Rönesansın ilk eserlerindendir.
 

Vecciho Sarayı

İlk bakışta bir çan kulesi ve kale gibi görünen saray belli aralıklarla uzunca bir süre hükümet binası, belediye binası olarak kullanılmıştır. Her odasının farklı bir ismi olan sarayda bu odalarda farklı eserler sergilenmektedir. Örneğin bir oda Michelangelo’nun “Ganio della Vittoria” eserini sergilerken diğeri Donatello’nun “Judith ve Holofernes” eserini sergilemektedir.
 

Accademia

Floransa Güzel Sanatlar Okulu, Medici ailesinin isteği üzerine 1561 yılında kurulmuştur. Avrupa’nın ilk çizim akademisi olan Accademia’da Michelangelo’nun meşhur, dillere destan Davut Heykeli yüzyıllardır sergilenmektedir. 3 yılda biten bu heykel onun en iyi heykeli olarak kabul edilmektedir.
 

Galileo Müzesi

1972 yılında Floransa Üniversitesi tarafından kurulan Galileo Müzesi, Floransa’da bulunan müzeler içinden sadece bir tanesi. Castellani Sarayı içinde yer alan müze bilimin nasıl yükseldiğini ve geliştiğini gösteren, icatlara ter veren, deneyleri gösteren büyük biz müzedir.
 
Floransa dışında dünyada görülesi gereken onlarca yer vardır. Miniyol’un bu yerleri anlattığı bloguna buradan ulaşabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.