Arama yapın

Bulgaristan Varna Gezilecek Yerler

Bulgaristan Varna Gezilecek Yerler
Sinan Daşpınar
Varna şehri Sofya ve Plovdiv’den sonra Bulgaristan’ın en büyük şehri Varna’dır. Varna özellikle ekonomi, eğitim, deniz ticareti merkezi olarak da bölgede öne çıkan illerden birisidir. Her mevsim güzel olan Varna için seyahat zamanı özellikle yaz ve ilkbahar mevsimlerinde daha ideal olmaktadır.
İçerik Başlıkları
    • ALADZHA MANASTIRI
    • VARNA DORMİTİON KATADRALİ
    • ARKEOLOJİ MÜZESİ
    • RETRO MÜZESİ
    • ALTIN KUM PLAJLARI
    • SEA PARK
    • ROMA HAMAMLARI

Bulgaristan'ın 3 büyük kentinden birisi olan Varna deniz denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisi. Plajları dışında pek çok tarihi ve turistik mekâna ev sahipliği yapıyor. Eğer Bulgaristan gezisi planlıyorsanız, Varna mutlaka listenizde olması gereken bölgelerden. Biz de Miniyol olarak Bulgaristan Varna rehberi hazırladık. Keyifli okumalar. 

BULGARİSTAN VARNA GEZİLECEK YERLER

Varna

Varna şehri Sofya ve Plovdiv’den sonra Bulgaristan’ın en büyük şehridir. Varna ekonomi, eğitim, deniz ticaretinin merkezi olarak da bölgede öne çıkmaktadır. Varna her mevsim çok güzel olmaktadır.  Özellikle yaz ve ilkbahar mevsimlerinde seyahat için ideal bir şehirdir. 


Bulgaristan'ın gelişen şehirlerinden biri olan Varna'da gezmek için pek çok yer bulunmaktadır. Varna bizim ülkemize de çok yakın bir konumda yer almasından dolayı pek çok Türk vatandaşının da rağbet gösterdiği, sıklıkla ziyaret ettiği yerlerden bir tanesidir. Varna'da doğal güzellikler oldukça çok olup buralara bir gezi düzenleyerek güzel bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.


Varna bulunduğu konum itibari ile Bulgaristan ülkesinin doğusunda yer almaktadır. Bulgaristan'ın en büyük şehirlerinden bir tanesidir. Ayrıca liman şehirlerindendir. Varna’nın, Karadeniz'e kıyısı bulunmaktadır. Varna’nın liman şehri olmasından dolayı Bulgaristan’daki denizcilik faaliyetleri de Varna’da oldukça gelişmiştir.

Tarihte azımsanamayacak bir süre Osmanlı koruması altında kalmış bir vilayettir. Varna özellikle tarihte 500 seneye yakın bir süre Osmanlı Devleti'nin himayesi altında kalmıştır. Bu sebeple de şehirde Osmanlı'dan kalma pek çok eseri görmek mümkündür. Ülkemize yakın olması nedeni ile pek çok Türk milletinden kişileri de yine burada görebilirsiniz. 

Daha detaylı bir gezi rehberi için Bulgaristan’da gezilecek yerler isimli blog yazımızı okuyabilirsiniz!

ALADZHA MANASTIRI

Yalnızca Varna ilinin değil, Bulgaristan'ın da en önemli manastırlarından bir tanesidir. Oldukça popüler manastırlardan biri olan Aladzha Manastırı, Varna’nın kuzeyinde yer almaktadır. Aladzha Manastırı, Orta Çağ döneminde inşa edilmiş olan bir yapıdır. Hristiyan inancında olan nüfusun en sık uğradığı manastırlardan bir tanesi olmuştur. Şehir merkezinden uzak olsa dahi günümüzde bu manastıra ulaşım çok kolaydır. Tarih boyunca pek çok kez savaşlara karşı korunmuş bir manastır olmuştur. Aladzha Manastırı, Varna'da ziyaret edilen popüler yapılardan en önemlilerindendir. Bölgeye ulaşmak için oto kiralama şirketlerinden kiralayacağınız bir araç işinize yarayacaktır.

VARNA DORMİTİON KATADRALİ

Varna il merkezinde bulunmaktadır. En büyük dini merkezlerden biri olarak bilinir. Varna Dormition Katedrali’ne 133 basamak aracılığı ile çıkılabilmektedir. Varna'nın sembolik yapıları arasında bulunur. Varna Dormition Katedrali gösterişli mimari yapısı ile bilinmektedir. Avrupa bölgesinin en büyük yapılarından bir tanesidir. Varna Dormition Katedrali, Hristiyanların ibadet için en çok seçtiği katedraller arasında yer almaktadır.

ARKEOLOJİ MÜZESİ

Varna'da bulunan bir müzedir. Müzeye il merkezine tam olarak 10 dakikalık yürüyüş mesafesi ile gidilebilmektedir ancak il merkezinde değilseniz bölgede araç kiralama şirketlerine ulaşmak da çok kolaydır.

RETRO MÜZESİ

Retro Müzesi, Varna'nın en ilginç müzelerinden biridir. Haftanın her günü Retro Müzesi’ne gidebilirsiniz.  Sabah 10 ile akşam 9 arasında ziyaretçi kabul eden bir müzedir.

ALTIN KUM PLAJLARI

Bulgaristan’ın üç büyük sahil bölgesi bulunmamaktadır. Varna Altın Kum Plajları da bu 3 büyük sahil bölgesinin en eski olanıdır. Bu plajlar Bulgaristan’ın kuzey kıyısında yer almaktadır.

SEA PARK

Seapark Plajları da bölgede tercih edilen yerler arasındadır. Üstelik bölge yakınlarında araba kiralama şirketleri olması da bu bölgedeki gezinizi kolaylaştıracaktır.

ROMA HAMAMLARI

Varna’da Romalılardan kalma pek çok hamam mevcuttur ve bu hamamlar her daim ziyarete açıktır.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.