Arama yapın

Belgrad Gezilecek Yerler

Belgrad Gezilecek Yerler
Ömer Keskinsoy
Avrupa'nın en güzel başkentlerinden biri olan Belgrad'da gezilecek yerleri Miniyol olarak sizler için listeledik!
İçerik Başlıkları
    • Belgrad Gezilecek Yerler Haritası
    • Belgrad Kalesi (Kalemegdan)
    • Aziz Sava Katedrali
    • Nikola Tesla Müzesi
      • Nikola Tesla Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
    • Aziz Mark Kilisesi
      • Aziz Mark Kilisesi Ziyaret Saatleri
    • Gardos Kulesi
    • Knez Mihailova Caddesi
    • Ada Ciganlija
    • Skadarlija Caddesi
    • Avala Kulesi
    • Cumhuriyet Meydanı
    • Belgrad’a Nasıl Gidilir?
    • Belgrad Otelleri
    • Belgrad’da Neler Yenir?
    • Belgrad Vize İstiyor mu?
    • Belgrad İçin Kaç Gün Yeterli?
    • Belgrad Ucuz mu?
    • Belgrad Musluk Suyu İçilir mu?
    • Belgrad Güvenli mi?
Sırbistan’ın başkenti olan Belgrad, Avrupa’nın belki de en çalkantılı şehirlerinden biridir. Tarih boyunca birçok savaşa konu olmuş olan Belgrad, Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği yerde bulunmaktadır ve kıtanın en eski şehirlerinden biridir. Gerek çok eski bir tarihe sahip olması gerekse de Sırp halkının eğlenceyi seven yapısıyla dünyanın birçok yerinden turistin ilgi odağı olmayı başarmış bir şehirdir. Özellikle Sırbistan’ın, Türkiye’den kimlikle gidilebilen ülkeler arasında yer almasıyla Türk halkının favori destinasyonlarından biri haline gelmiştir.

250 tl indirim

 

Muhteşem manzaraya sahip Belgrad Kalesi olan Kalemegdan, dünyanın en büyük Ortodoks kiliselerinden biri olan Aziz Sava Katedrali, tarihin en büyük mucidi olarak kabul edilen Nikola Tesla’ya ait müze ve diğer birçok görülmesi gereken yeri ile Belgrad, Avrupa’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehirdir. Araç kiralamanın yeni yolu Miniyol olarak Belgrad gezinizde size rehberlik etmesi için “Belgrad Gezilecek Yerler” yazısı hazırladık. Keyifli okumalar dileriz.

Belgrad Gezilecek Yerler Haritası

  1. Belgrad Kalesi (Kalemegdan)

kalemegdan

Daha çok ev sahipliği yaptığı park olan Kalemegdan adıyla bilinen Belgrad Kalesi, şehrin en popüler turistik yeridir. Şüphesiz ki bunun en önemli sebebi harika bir manzaraya sahip olmasıdır. Bu eşsiz manzaraya ek olarak tam anlamıyla bir tarih şehri olan Belgrad’ın tarihi dokularına da ev sahipliği yapmaktadır. M.Ö. 279 tarihinde Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından inşa edilen Belgrad Kalesi, her yıl milyonlarca gezgin tarafından ziyaret edilmektedir. Kalemegdan’da yapabileceğiniz en iyi aktivitelerden biri ise kale girişinde seyyar olarak satılan “hot wine” adı verilen alkolsüz içecek ile muhteşem manzaranın keyfini çıkarmaktır. Belgrad geziniz sırasında Kalemegdan’ı mutlaka Belgrad gezilecek yerler listenizin başına eklemelisiniz.
Belgrad Kalesi (Kalemegdan) konumu için tıklayınız.
  1. Aziz Sava Katedrali

aziz sava katedrali

Dünyanın en büyük Ortodoks kiliselerinden biri olan Aziz Sava Katedrali, Belgrad’da gezilecek yerler arasında mutlaka olması gereken harika bir yapıdır. 134 metre yüksekliğinde bir kubbeye sahip olan bu devasa kilisenin tepesinde 12 metre yüksekliğinde altın bir haç bulunmaktadır. Viacar Yaylası üzerinde bulunan Aziz Sava Katedrali, beyaz mermer ve granitten oluşan mimarisiyle gezginler için oldukça ilgi çekici bir kilisedir. 1935 yılında yapımına başlanmıştır fakat 2. Dünya Savaşı sebebiyle ara verilmiştir ve 1985 yılında yapımına devam edilmiştir. İç mekanının yapımı tamamlanmamış olmasına rağmen Aziz Sava Katedrali, Belgrad gezilecek yerler listesinde bulunan en harika yerlerden biridir.
Aziz Sava Katedrali konumu için tıklayınız.
  1. Nikola Tesla Müzesi

nikola tesla müzesi

Nikola Tesla kesinlikle tarihteki en ünlü Sırp’tır. Belgrad’da doğan ve büyüyen ünlü mucidin yaşadığı ev günümüzde onu onurlandırmak adına müze olarak hizmet vermektedir. Sırp mucidin yaşamının ve çalışmalarının sergilendiği yer olan Nikola Tesla Müzesi iki bölümden oluşmaktadır. İlk bölümde Tesla’nın kişisel hayatına dair eşyalar ve fotoğraflar sergilenmektedir. Diğer bölümde ise tarihin en önemli mucidinin çalışmaları yer almaktadır. Ayrıca müzede Tesla’nın hayatını anlatan kısa film gösterimini izleyip küçük deneyler yapma fırsatı yakalayabilirsiniz. Nikola Tesla Müzesi’ni Belgrad gezilecek yerler listenize ekleyerek İngilizce rehber eşliğinde Tesla’nın hayatını, icatlarını ve çalışmalarını en yakından keşfetme şansı bulabilirsiniz.

Nikola Tesla Müzesi Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti

  • Nikola Tesla Müzesi’ni haftanın her günü 10.00 – 20.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. İngilizce rehberli turlar ise 11.00’da başlamaktadır.
  • Nikola Tesla Müzesi’ne giriş ücreti 800 dinardır (125 TL). Sadece nakit ödeme yapılmaktadır. Kredi kartı veya euro geçmemektedir.
Nikola Tesla Müzesi konumu için tıklayınız.
  1. Aziz Mark Kilisesi

aziz mark kilisesi

Sırbistan Parlamento Binası yakınlarındaki Taşmeydan Parkında bulunan Aziz Mark Kilisesi, Bizans tarzında inşa edilmiş bir Sırp Ortodoks kilisesidir. 1940 yılında yapımı tamamlanan kilise ahşaptan yapılmıştır ve Aziz Mark’a adanmıştır. Halk tarafından öldürülen Kral I. Alexander Obrenovic ve Kraliçe Draga Obrenovic’in mezarları da burada bulunmaktadır. 2. Dünya Savaşı sırasında ağır hasar gören kilise, savaştan sonra 1948 yılında resmi olarak kutsanmıştır. Görkemli mimarisine en yakından şahit olup içerisinde bulunduğu Taşmeydan Parkında yürüyüş yaparak dinlenmek için Aziz Mark Kilisesi’ni Belgrad gezilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.

Aziz Mark Kilisesi Ziyaret Saatleri

  • Aziz Mark Kilisesi’ni haftanın her günü 07.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
Aziz Mark Kilisesi konumu için tıklayınız.
  1. Gardos Kulesi

gardos kulesi

1896 yılında inşa edilen Gardos Kulesi şehrin simge yapılarından biridir. Milenyum Kulesi ve Janos Hunyadi (Janko Sibinjanin) Kulesi olarak da adlandırılmaktadır. Janos Hunyadi uzun yıllar boyunca özellikle Türklere karşı büyük mücadele veren bir Macar komutandır. Geleneksel Sırp mimarisinden farklı bir tasarıma sahip olan Gardos Kulesi, orta çağ kalesinin kalıntıları üzerine inşa edilmiştir ve inşa edildiği zaman Macaristan'ın yıldönümünü kutlamak için olan birkaç büyük projeden biri olarak bilinmektedir. Gardos Kulesi’ni Belgrad’da gezilecek yerler listenize ekleyerek kulenin önünde ve tepesinde muhteşem manzara eşliğinde harika fotoğraflar çekebilirsiniz.
Gardos Kulesi konumu için tıklayınız.
  1. Knez Mihailova Caddesi

knez mihailova caddesi

Her şehrin oldukça popüler en az bir tane caddesi bulunur. Knez Mihailova Caddesi, Belgrad'ın Terazije ve Kalemegdan arasında yaklaşık bir kilometre kadar uzanan yaya yoludur. 19. yüzyılın sonları ve 20. yüzyılın başlarından kalma güzel binalarla kaplı olan Knez Mihailova Caddesi, Belgrad'ın en eski ve en değerli bölgelerinden biridir. Cadde boyunca sıralanan sayısız mağazada alışveriş yapabilir veya kafelerde bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Knez Mihailova Caddesini Belgrad gezilecek yerler listenize ekleyerek Belgrad’ın en işlek yerini keşfedebilir ve Sırp insanlarını en yakından tanıyıp gözlemleme fırsatı yakalayabilirsiniz.
Knez Mihailova Caddesi konumu için tıklayınız.
  1. Ada Ciganlija

ada ciganlija

Sırpların yaz aylarında keyfini çıkaracakları bir denizi bulunmamaktadır. Bu soruna oldukça güzel bir çözüm bulan Sırplar, Belgrad’dan geçen Sava Nehri üzerinde bulunan Ada Ciganlija adındaki yarımadada yaz sıcaklarında serinleme imkanı bulmaktadırlar. Ada Ciganlija şehrin ortasında olmasına rağmen karaağaç ve meşe ağaçları ile örtülmüştür. Güzel plajı ve spor tesisleri ile her yıl yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Ada Ciganlija’yı Belgrad gezilecek yerler listenize ekleyerek plajdaki kafe ve barlarda eğlenerek nehrin keyfini çıkarabilirsiniz.
Ada Ciganlija konumu için tıklayınız.
  1. Skadarlija Caddesi

skadarlija caddesi

Skadarlija Caddesi 400 metre uzunluğa sahip olup Belgrad’ın en ünlü caddesidir. Belgrad’ın Eski Şehir olarak adlandırılan kısmında Despot Stefan Bulvarı ile Dusanova Caddesi'ni birbirine bağlamaktadır. Eski binalarla dolu olan Skadarlija Caddesi, bohem bir atmosfere sahiptir ve Belgrad'ın Paris'teki Montmartre versiyonu olarak kabul edilmektedir. 19. yüzyılda çingene mahallesi olarak bilinen Skadarlija Caddesi’nin restoranları ve açık hava kafeleri, dünyanın dört bir yanından ünlüler de dahil olmak üzere birçok gezgini akşam yemeği için ağırlamaktadır. Siz de Skadarlija Caddesi’ni Belgrad’da gezilecek yerler listenizde bulundurarak harika bir atmosferde leziz akşam yemeği yiyebilirsiniz.
Skadarlija Caddesi konumu için tıklayınız.
  1. Avala Kulesi

avala kulesi

1965 yılında inşa edilen ve 1999 yılında NATO'nun Sırbistan'ı bombalaması sonucu yıkılan Avala Kulesi, 2010 yılında yeniden inşa edilerek Balkanlar'daki en yüksek telekomünikasyon kulesi olmuştur. Belgrad’ın eteklerinde Avala Dağı'nda bulunan Avala Kulesi 206 metre yüksekliğindedir. Bu yükseklikle Sırbistan’ın en yüksek beşinci yapısı olma özelliğini taşımaktadır. Avala Kulesini Belgrad gezilecek yerler listenize ekleyerek ülkenin en yüksek yapılarından olan bu kulenin terasından eşsiz manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.
Avala Kulesi konumu için tıklayınız.
  1. Cumhuriyet Meydanı

belgrad cumhuriyet meydanı

Cumhuriyet Meydanı, Knez Mihailova'nın güney ucunda bulunmaktadır ve şehrin en önemli simge yapılarından bazılarına ev sahipliği yapmaktadır. Belgrad şehrinin ana buluşma noktası olarak kabul edilen Cumhuriyet Meydanında bulunan simge yapılardan bazıları Ulusal Müze, Ulusal Tiyatro ve Prens Mihailo Anıtıdır. Belgrad’ı Osmanlı Devleti’nden fetheden Prens Mihailo’nun bu anıtı Kadıköy’deki boğa heykeli veya Beşiktaş’taki kartal heykeli gibi toplum arasında ikonik bir heykeldir. Belgrad’a gelmişken şehrin en önemli meydanı olan Cumhuriyet Meydanını Belgrad gezilecek yerler listenize mutlaka eklemenizi tavsiye ederiz.
Cumhuriyet Meydanı konumu için tıklayınız.

Belgrad’a Nasıl Gidilir?

Belgrad’a ulaşım sağlamak için Belgrad Nikola Tesla Havalimanı’na ulaşım sağlamanız gerekmektedir. Belgrad gezilecek yerler listenizi tamamlayıp ülkemize geri döndükten sonra havalimanı araç kiralama işlemi yapabilirsiniz.
İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemi için tıklayınız.
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi için tıklayınız.
Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama işlemi için tıklayınız.
İzmir Adnan Menderes araç kiralama işlemi için tıklayınız.

Belgrad Otelleri

Belgrad, Avrupa’nın en eski şehirlerinden biridir. Belgrad gezilecek yerler listenizde bulunan yerleri keşfederken konaklama imkanı bulabileceğiniz bazı Belgrad otelleri şunlardır:
  • Hotel Bohemian Garni – Skadarlija
  • Capital Hotel Garni
  • Maison Royale
  • Hotel Elegance
  • Hotel Marshal Garni

Belgrad’da Neler Yenir?

Belgrad’da gezilecek yerler listenize ara verip karnınızı doyurabileceğiniz bazı Belgrad yemekleri şunlardır:
  • Cevapcici
  • Becka Snicla
  • Pljeskavica
  • Riblja Çorbası
  • Palacinke

Belgrad Vize İstiyor mu?

Belgrad gezilecek yerler listenizi tamamlamak oldukça basittir. Son yaşanan gelişmelerden sonra Sırbistan’ın Türkiye’ye vize ve pasaport gerekliliğini kaldırmasıyla, Belgrad’a sadece kimlikle gidebilirsiniz.

Belgrad İçin Kaç Gün Yeterli?

Belgrad çok büyük bir şehir olmadığı için Belgrad gezilecek yerler listenizi maksimum 3 günde rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Fakat eğlencenin ve gece hayatının oldukça popüler olduğu Belgrad’da 4-5 gün kalarak maksimum eğlence yaşayabilirsiniz.

Belgrad Ucuz mu?

Belgrad, Avrupa’nın diğer önemli şehirlerine kıyasla çok daha ucuz bir ülkedir. Ayrıca Türk lirasının Sırp dinarına göre daha değerli olması sebebiyle de çok daha uyguna Belgrad gezilecek yerler listenizi tamamlayabilirsiniz.
1 Türk lirası yaklaşık olarak 6,31 Sırp dinarına eşittir. (Sırbistan asgari ücreti 35.012 Sırp dinarıdır. Yani yaklaşık olarak 5.549 Türk lirası)

Belgrad Musluk Suyu İçilir mu?

Belgrad’da musluk suları içilebilmektedir. Fakat yine de süpermarketlerde satılan şişelenmiş içme suyunu tercih etmeniz daha lezzetli olacaktır.

Belgrad Güvenli mi?

Belirlenen istatistiklere göre Belgrad Avrupa’nın en güvenli şehirlerinden bir tanesidir. Bunun yanı sıra yaygın olan ön yargıların aksine Sırp vatandaşları oldukça misafirperverlerdir.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.