Arama yapın

Araç Kiralamada Kasko

Araç Kiralamada Kasko
Sinan Daşpınar
Kasko imkanı olan herkesin yaptırması gereken gerçekten güzel bir ayrıcalık. Zorunlu olmayan kaskolar her sürücü için yaptırması gerekli olan bir sigorta türüdür.
İçerik Başlıkları
    • Kasko nedir?
    • Kiraladığım araçta kasko bulunuyor mu? Rent a Car kaskosu nedir?
    • Rent a Car kaskosu fiyatları nedir?
    • Rent a Car kaskosu zorunlu mu?
    • Kiralık araçta kasko ne işe yarar? Rent a Car kasko neleri kapsar?
    • Kaskosuz araç kiralama yapılır mı?
    • Kaskosuz araç kiralama suç mu?
    • Kasko ve Trafik Sigortası arasındaki fark nedir?
    • Şirket araçlarında kasko var mı?
    • Kasko hangi durumlarda geçerli değildir?
    • Kiralanılan araçta kaza hasarı ödemesini kim yapar?

Bir araç kiraladınız ama kafanızda bazı sorular var. Bu sorulardan bazıları kiraladığım araçla kaza yaparsam ne olur? Kendimi nasıl güvence altına alırım? Kiralık araçlarda kasko var mı? İşte kafanızda bu soruların cevaplarını Türkiye’nin en yeni ve en teknolojik araç kiralama platformu Miniyol olarak cevapladık. Kafanızda oluşan diğer soruların cevapları için Miniyol sosyal medya hesaplarıma veya Miniyol destek sayfamıza merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Miniyol 7/24 sizlere hizmet sunmaktadır. 

Kasko nedir?

Kasko kelimesi dilimize İtalyancadan girmiştir. “casko” kelimesinden meydana gelmiştir. “kaza” anlamına gelmektedir. Casko kelimesi ise “cascare” sözcüğünden türemiştir. Bu kelime ise “düşüş, rast gelme, kaderine çıkma” anlamına gelmektedir. 

Kasko ticari araçlarda zorunlu tutulmakta fakat hususi araçlarınızda zorunlu değildir. 

Kasko yaptırırken dikkat edilmesi gerekenler için tıklayınız.

Kiraladığım araçta kasko bulunuyor mu? Rent a Car kaskosu nedir?

kasko

Rent a car firmalarında bulunan araçlar ticari amaçla kullanıldığından zorunlu olarak kaskoludur. Bu araçlara hususi kasko yapılmaz. Rent a Car araçlarına özel bir kasko uygulanmaktadır. 

Rent a Car kaskosu fiyatları nedir?

Kiralanan araçlar pek çok kişi tarafından kullanıldığından ticari kasko ücretleri yüksek olmaktadır. Bundan dolayı pek çok firma hususi kasko yaptırmaktadır. Fakat kaza sonrasında yasal ve hukuki olarak mağdur olunmasına sebep olunmaktadır. Araç kiralarken kiraladığınız araçta rent a car kaskosu olduğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. 

Miniyol üzerinden kiraladığınız tüm araçlarda rent a car kaskosu bulunmaktadır. Gönül rahatlığı ile araç kiralama işlemlerinizi yapabilirsiniz. 

Rent a Car kaskosu zorunlu mu?

Araç kiralama firmalarında bulunan araçlar ticari amaçlı olduğu için kasko zorunlu tutulmaktadır. 

Kiralık araçta kasko ne işe yarar? Rent a Car kasko neleri kapsar?

Kiraladığınız araçlarda kasko sürücüyü ve şirketi korur. Kaza durumunda, yanma ve patlamada, doğal afette, hırsızlıkta, hastane giderlerinde, hukuki korumada ve aracın kullanılmaz hale geldiği durumlarda yeni araç temini gibi hizmetler kasko sayesinde sağlanmaktadır. 

Kaskosuz araç kiralama yapılır mı?

Kurumsal olmayan firmalarda araç kiralama işlemlerinizde kiraladığınız araçlarda kasko olmayabilir. Fakat yasal olarak ticari amaçla kullanılan ve kiralanabilen araçlarda rent a car kaskosu olmak zorundadır. Araç kiralama işlemlerinizde mutlaka buna dikkat etmelisiniz. 

Kaskosuz araç kiralama suç mu?

Kaskosuz araç kiralamak yasal değildir. Kaskosuz araç kiraladığı için firma çok zor durumda kalabilir. Özellikle kaza, hırsızlık vb. olaylarda mağdur olabilirsiniz. Mutlaka kaskolu araç kiralamaya dikkat etmelisiniz.

Kasko ve Trafik Sigortası arasındaki fark nedir?

Kasko ve Trafik Sigortası arasında bulunan temel fark Trafik Sigortası’nın zorunlu olması, kaskonun zorunlu olmamasıdır. Fakat Rent a Car şirketlerinden kiraladığınız araçlarda ikisi de zorunludur. 

araç kiralama kasko sözleşmesi

Şirket araçlarında kasko var mı?

Ticari amaçla kullanılan tüm araçlarda kasko bulunmaktadır. Yasal olarak şirketlerin ticari amaçla kullanılan araçlara kasko yaptırması gerekmektedir. 

Kasko hangi durumlarda geçerli değildir?

  • Sürücünün ehliyeti yoksa veya ehliyetine el konulmuş ise.

  • Sürücü alkollü veya başka uyarıcı madde kullanmış ise.

  • Araç kiralama sözleşmesinde ismi yazan kişi harici bir kişi aracı kullanıyor ise

Bu temel durumlarda kasko geçerli olmamaktadır. 

Kiralanılan araçta kaza hasarı ödemesini kim yapar?

Kiraladığınız araç ile kaza yaptığınız durumda “Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı” doldurmalı ve araç kiralama yaptığınız şirkete haber vermelisiniz. Ölüm ve yaralanmalı bir kaza ise kolluk kuvvetlerine haber vermelisiniz. 

Kiraladığınız araç ile kaza yapmanız durumunda yapmanız gerekenler için tıklayınız. 

Kiralama şirketi ile yapacağınız sözleşmede kaza durumu ve hasar ödemesi ile ilgili bilgiler yer almaktadır. Kaza durumlarında zararı en aza indirmek için ek sigorta satın alabilirsiniz. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.