Arama yapın

Uludağ'ın En Güzel Halini Görmek İsteyenler Buraya!

Uludağ'ın En Güzel Halini Görmek İsteyenler Buraya!
Sinan Daşpınar
Kış tatili dendiğinde akla Bursa'nın şahane yeri Uludağ gelmektedir. Türkiye’nin en yüksek dağlarından biri olan Uludağ, hele bir de kar yağdığında dünyanın en önemli kayak merkezini oluşturmaktadır.
İçerik Başlıkları
    • Uludağ'a Nasıl Gidilir?
    • Kara Yolu 
    • Hava Yolu
    • Uludağ'da Ne Yapılır?
    • Uludağ Kayak Merkezi 
    • Uludağ Skipass 2023 Fiyatları 
    • Uludağ'da Görülmesi Gerekenler 
    • Uludağ Milli Parkı 
    • Çoban Kaya Yaylası 
    • Kirazlı Yayla 
    • İn Kaya Çınarı 
    • Uludağ Aras Şelalesi
    • Soft Boğan Şelalesi 
    • Sait Abat Şelalesi 
    • Sirk Gölleri
    • Kilimli Göl 
    • Buzlu Göl 
    • Aynalı Göl
Kış tatili dendiğinde akla Bursa'nın şahane yeri Uludağ gelmektedir. Türkiye’nin en yüksek dağlarından biri olan Uludağ, hele bir de kar yağdığında dünyanın en önemli kayak merkezini oluşturmaktadır. Hem dinlenmek hem gezmek hem de kayak sporunu yapmak için kış aylarında gidilecek en güzel yerlerden sadece bir tanesidir. Bireyler rezervasyonlarını yaptırdıktan sonra Uludağ'a nasıl gidileceğini de araştırmaktadır. Malum kış mevsiminde kara yollarına çıkmak için tedbirli olmak lazımdır. Bursa Uludağ'a gidebilmek için güvenli alternatif yolculuklar da sizleri beklemektedir. 
 
uludağ'a nasıl gidilir

Uludağ'a Nasıl Gidilir?

Bu başlık altında ilk olarak Uludağ'ın tam olarak nerede olduğunu bilmek gerekmektedir. Sonrasında da bu bölgeye gidişte kullanılabilecek en avantajlı seçeneği değerlendirmek lazımdır. 

İnsanlar mevsimlere göre seyahatlerini planlamaktadır. Kış mevsimi için en ideal tatil yeri Uludağ olarak bilinmektedir. Sonuçta yaz aylarında güneş, kum, deniz istenirken kış aylarında sıcak bir şömine, kar ve kayak istenmektedir. 

Uludağ ise kayak cenneti olarak bilinerek her sene binlerce turisti de misafir etmektedir. Marmara bölgesi sınırları içinde yer alan Bursa iline bağlı bir ilçedir. Kuzeyde Marmara denizi sizleri karşılamaktadır. Uludağ'a gitmek için iki alternatifiniz vardır. Birincisi kara yolu ile gidiş ikincisi ise hava yolu ile gidiştir. 

Kara Yolu 

Uludağ bulunduğu yer gereği kara yolu kullanımına daha uygun görülmektedir. Kara yolunu kullanarak farklı otobüs firmalarıyla Uludağ'a ulaşabilirsiniz. Bu durum sizleri yorabilir ve külfetli gelebilir. Özel taksi ya da dolmuşlar da elbette ki farklı bir seçenektir. Fakat dolmuş ya da taksi de ekonomik anlamda cebinizi yakabilir. Çünkü Uludağ'a hangi mesafeden gideceğiniz de önemlidir. 

Burada devreye hem konforlu hem diğer seçeneklere göre daha ekonomik tercih olan araç kiralama seçeneği gelmektedir. Bu sayede karla kaplı güzel doğayı seyrederek ve güvenle otelinize ulaşabilirsiniz. 
 
Bursa ve Bursa’da araç kiralama seçenekleri hakkında daha fazla bilgi almak için linke tıklayın!

Hava Yolu

Hava yolu şirketleri elbette ki bu bölgeye sefer düzenlemektedir. Fakat daha hızlı olsun diye hava yolunu tercih ederseniz direk olarak Uludağ'a ulaşamazsınız. Buraya en yakın hava limanında inmek zorunda kalırsınız. Oradan da bir taksi yardımıyla yine kara yolunu kullanmanız gerekecektir. Ayrıca uçak biletleri de daha pahalı olabilmektedir. Bu yüzden Uludağ'ın bulunduğu konum gereği en avantajlı ulaşım seçeneğini araç kiralama hizmeti oluşturmaktadır. 

Uludağ'da Ne Yapılır?

Uludağ isminde de anlaşılacağı gibi Türkiye ülkesinde bir dağdır. Uludağ'da neler yapılmaz ki. Öncelikle kayak merkezi olarak bilindiğini söyledik. Kayak yapabilirsiniz. Kayak yapmayı bilmiyorsanız kısa süreli dersler alarak kayak yapmayı öğrenebilirsiniz. 
 
Bölge karlarla kaplı olduğu için yeşil ormanlar içinde kar yürüyüşleri yapabilirsiniz. Bu amaçla kar botu ve kar montunuzu almayı unutmayınız. Bölgede birbirinden güzel dağ evleri ve otelleri bulunmaktadır. Bu otellerin genelinde şömineler vardır. Akşamları şömine yanında bir kadeh sıcak şarapla ısınabilirsiniz. Otellerde ateş kenarında yapılan gece eğlencelerine katılabilirsiniz. 

Uludağ Kayak Merkezi 

Uludağ

Kış sporunun en önemli seçeneğini kayak sporu meydana getirmektedir. Uludağ bölgesinde kayak sporunun yapılabiliyor olmasının elbette ki coğrafi konumuyla yakından bir ilgisi vardır. Coğrafyası gereği Uludağ yokuşlu, yüksek, tepede bulunan bir dağdır. Tatil beldesi olması sebebiyle Uludağ'a gidiş yolları da kara yoluna açılmış ve sağlıklı yollar düzenlenmiştir. Bu sayede araba kiralama ile güvenle hızlıca varabilirsiniz. 

Uludağ Skipass 2023 Fiyatları 

Uludağ bir kayak merkezidir ve kayak pistlerine sahiptir. Kayak pistlerine gitmek için ise ulaşım araçlarına binmek gerekmektedir. İşte skipass kartları burada devreye girmektedir. Pist ücretine verilen bir diğer isim de skipass olarak bilinmektedir. Skipass kartına sahip olduğunuzda hem pist ücretiniz hem de pistte ulaşım ücretiniz karşılanmış olacaktır. Bu yüzden de insanlar 2023 senesine ait Uludağ skipass kart fiyatlarını merak etmektedir. 

Bu fiyatlar saatlik ve günlük olarak değişmektedir. Örneğin 3 saatlik ücret 250 TL olabilmektedir. Bir günlük almak istediğinizde gişede 450 TL öderken online olarak da 390 TL ödeyeceksiniz. 

Uludağ kayak merkezi olması sebebiyle biraz pahalı olabilmektedir. Fakat sizler kayak pistine gidebilmek adına daha ekonomik fiyatlardan araba kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 

Uludağ'da Görülmesi Gerekenler 

Uludağ'a gittiğinizde sadece otel alanına tıkılı kalıp kayak yapmak zorunda değilsiniz. Uludağ ve çevresinde gezebileceğiniz ve kesinlikle görülmesi gereken çok sayıda yer vardır. Bu yerler fazla sayıda olduğu için ancak araba ile ulaşımı sağlanabilmektedir. Bu bakımdan oto kiralama seçeneği mutlaka şarttır. 
 
Uludağ'da görülmesi gereken yerler arasında Uludağ Milli Parkı, Çoban Kaya Yaylası, Kirazlı Yayla, İn Kaya Çınarı, Uludağ Aras Şelalesi, Soft Boğan Şelalesi, Sait Abat Şelalesi, Sirk Gölleri, Kilimli Göl, Buzlu Göl ve Aynalı Göl vardır. Görüldüğü gibi oldukça fazla yeri Uludağ'a gittiğinizde mutlaka görmelisiniz. Bunun için araç şarttır. Şimdi bu yerleri kısaca tanıyalım. 
 
 uludağ'da görülmesi gereken yerler

Uludağ Milli Parkı 

1961 senesinde Uludağ Milli Park olarak ilan edilmiştir. Koruma altına alınan bu alana kara yolu sayesinde kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Milli parkı gördüğünüzde hayran kalacaksınız. Bunun için tek yapmanız gereken oto kiralama işlemidir. 

Çoban Kaya Yaylası 

Çoban kaya yaylasına ise Bursa Uludağ oteller bölgesi üzerinden kara yolu sayesinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer uzun bir yürüyüş yapmak isterseniz Çoban Kaya Yaylasına sarı alan yürüyüş parkurunu kullanarak da gidebilirsiniz. 

Kirazlı Yayla 

Uludağ Kirazlı Yayla doğal kaynak suyuyla meşhurdur. Bu doğal ve şifalı sudan fayda sağlamak isterseniz kara yolunu kullanarak oteller üzerinden Kirazlı Yaylaya gidebilirsiniz. 

İn Kaya Çınarı 

İn kaya çınarı isminden de anlaşılacağı gibi tarihi bir çınar ağacını temsil etmektedir. Bu tarihi büyük çınar ağacının altında sıcak bir çay içmek isterseniz kara yolunu kullanarak buradaki çay bahçelerinin doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz. 

Uludağ Aras Şelalesi

Uludağ Aras şelalesi kayaların arasından mağaradan dökülen sularıyla bilinmektedir. Uludağ doğası işte bu şelalede gözükmektedir. Bursa ilindeki kara yolu doğa gezinize mutlaka burayı da eklemelisiniz. Hazır aracınız varsa veya araba kiraladıysanız buna değecektir. Burayı es geçmemelisiniz. 
 

Soft Boğan Şelalesi 

Bu şelale ise doğanın tam göbeğinde ormanın içinde Kırk Pınar deresi üzerinde bulunan birkaç şelaleden sadece biridir. Bu bölgeyi gezmek için mutlaka arabaya ihtiyacınız olacaktır. Çünkü bölgede farklı yerlerde ve farklı doğal güzelliklerde çok sayıda şelale bulunmaktadır. Her birini görmek sizi mest edecektir. 
 

Sait Abat Şelalesi 

Sait Abat şelalesi Uludağ'dan gelen suların aşağıya akmasıyla meydana gelmektedir. Bu şelalenin çevresinde sert kayalara rastlarsınız. Hatta buraya çevre halkı Güvercinlik demektedir. Bu yerin çevresinde piknik alanları, mangal restoranları ve çeşitli gıda yerleri bulunmaktadır. Bu güzel doğal yerlerde yemek yemek için kara yoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz. 
 
uludağ'da nerede kalınır

Sirk Gölleri

Yüksek dağ zirvelerinin yakınlarında buzul aşındırma kontrolüyle gelişmiş göllerdir. Tanımdan da anlayacağımız gibi Uludağ bölgesi sirk gölleri oluşumu için oldukça uygundur. Bu coğrafi ve doğal güzellikleri mutlaka görmelisiniz. Kara yolunu bunun için konforla kullanabilirsiniz. 

Kilimli Göl 

Kilimli gölde doğa sporları ve kamp alanları sizleri beklemektedir. Burada kamp yapabilir, yürüyüşler yapabilir ve göl manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Böyle bir Uludağ gezisi için arabanızın olması yeterlidir.

Buzlu Göl 

Buzlu göl isminden de anlaşılacağı gibi gölün üzerinin buzul tutmasıyla meşhur olmaktadır. Tüm bunların hepsi bir doğa harikasıdır. Bu mucize yerlerin tadını çıkarmak sizin elinizdedir. Tek yapmanız gereken gezmek için aracınızı kiralamak olacaktır. 

Aynalı Göl

Aynalı gölün en büyük özelliği güneş ışınlarını diğer göllere göre daha fazla almasıdır. Işınlar su üzerine yansımakta ve muhteşem bir ayna manzarası oluşturmaktadır. Bu manzara eşliğinde kahvenizi içmek isterseniz güneşten faydalanmak isterseniz kara yolunu kullanarak Aynalı Göle ulaşabilirsiniz. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.