Arama yapın

Türkiye’nin En İyi Off-Road Rotaları

Türkiye’nin En İyi Off-Road Rotaları
Büşra Kurnaz
Engebeli araziler açısından oldukça zengin olan ülkemiz off-road için biçilmiş bir kaftan. İşte bu yazımızda sizin için Türkiye'nin en iyi off-road rotalarını listeledik! Keyifli okumalar dileriz.
İçerik Başlıkları
    • Off Road Nedir? 
    • Sınır Tanımayanlara Özel: Türkiye’nin En İyi Off-road Rotaları 
      • 1 – Oksijen Deposu: Kaz Dağları 
      • 2 – Yeşilin En Güzel Tonu: Kaçkar Dağları  
      • 3 – Akdeniz’in Gözdesi: Toroslar 
      • 4 – Şehirden Çok Uzaklaşmak İstemeyenler İçin: İstanbul Ormanlı 
      • 5 – İzmir’de Bir Rota: Kavacık – Cumalı Ilıcası 
    • Off-Road Hakkında Bilinmesi Gereken Altın Kurallar 
      • Off-road’a Tek Başınıza Çıkmayın!
      • Parkuru Tanıyın 
      • Aracı İyi Tanıyın ve Bakımları İhmal Etmeyin 
      • Telsiz Kullanmayı Düşünebilirsiniz
    • Miniyol’dan 4x4 Araç Kiralama 

Off Road Nedir? 

Off-road Türkçe’de “rota dışı” anlamına gelmektedir. Düz zeminler için üretilmiş araçların giremediği yollara ya da arazilere 4x4 araçlarla girmeye off-road adı verilmektedir. Adrenalin seven araç tutkunlarının gözdesi olan bu spor son yıllarda oldukça popülerleşmiştir. 
İşte Off-road nerede yapılır? diye soranlara özel hazırladığımız en iyi off-road rotaları!

Sınır Tanımayanlara Özel: Türkiye’nin En İyi Off-road Rotaları 

off-road-turkiye-oneri-rotalar

Türkiye’nin engebeli araziler açısından oldukça bol olması ülkemizi off-road için biçilmiş kaftan haline getiriyor. Birbirinden farklı coğrafi özelliklere sahip topraklarıyla off-road severler için Türkiye tam bir cennet diyebiliriz. Adrenalin ve maceranın harmanlandığı bu aktiviteyi nerelerde yapabilirim diyorsanız bu yazımız tam da sizin için. İşte Türkiye’nin en iyi off-road rotaları!

1 – Oksijen Deposu: Kaz Dağları 

off-road-kazdaglari-rotasi

İlk rotamız yeşillikler içinde dünyanın en yüksek oksijen oranına sahip olan Kaz Dağları. Adrenalini sonuna kadar hissedebileceğiniz engebeli araziye sahip Kaz Dağları off-road severlerin en popüler rotaları arasında yerini alıyor. Kaz Dağları’nda bir off-road rotası planlamanızın maceracı yönünüzü beslerken enfes tabiatı sayesinde ruhunuzu da doyuracağına eminiz!

2 – Yeşilin En Güzel Tonu: Kaçkar Dağları  

kackar-off-road

Ülkemizde yeşilin her tonunu barındıran Karadeniz off-road severler için bir başka rota olarak karşımıza çıkıyor. Engebeli arazi bolluğuyla off-road severlerin yüzünü güldüren Kaçkar Dağları en iyi off-road parkurlarından biri olarak sayılıyor. Kaçkar Dağları’nda off-road yaparken çok sayıda tesis bulabileceğinizi de ekleyelim. Son yıllarda artan tesis imkanlarıyla Kaçkar Dağları’nı da off-road rotası belirlerken değerlendirmenizi şiddetle öneririz.  

3 – Akdeniz’in Gözdesi: Toroslar 

toroslar-off-road

Ülkemizin en kuzeyinden en güneyine kadar tam bir off-road cenneti olduğunu söylesek yanılmayız. Akdeniz’deyim bana en yakın off-road alanı nerede? diyorsanız aslında tam da off-road’ın ortasındasınız diyebiliriz. Toroslar’ın eteklerinde maceraya doyarken tabiatın güzelliğiyle büyülenmemek elde değil! 

4 – Şehirden Çok Uzaklaşmak İstemeyenler İçin: İstanbul Ormanlı 

off-road-istanbul-rotasi

Şehirden çok uzaklaşmaya zamanım yok ama adrenalin tutkumu da söndürmek istemiyorum diyorsanız; İstanbul’un kuzeylerini araştırmaya başlayabilirsiniz. İstanbul’un Ormanlı ilçesi off-road için sıklıkla tercih edilen alanlardan olsa da Beykoz Riva ve Sarıyer’i de değerlendirmeye almanızı öneririz. 

5 – İzmir’de Bir Rota: Kavacık – Cumalı Ilıcası 

En iyi off-road rotalarında mutlaka yer vermeniz gereken bir diğer rota Kavacık – Cumalı Ilıcası olarak karşımıza çıkıyor. Kavacık – Cumalı Ilıcası parkuru oldukça zorlu parkurlardan biri. Yaklaşık olarak 66 km mesafe uzunluğa sahip parkur 1200 metre çıkış mesafesine ve 2082 metre iniş mesafesine sahip. Macerayı dibine kadar yaşamak isteyenlerin Kavacık – Cumalı Ilıcası Parkuru’nu da en iyi off-road parkurları listelerinde değerlendirmelerini tavsiye ederiz. 

Off-Road Hakkında Bilinmesi Gereken Altın Kurallar 

off-road-hakkinda-bilinmesi-gerekenler

Off-road rotanızı belirlerken bilmeniz gereken birkaç altın kural vardır. Uzun yıllardır off-road severlerin hakim olduğu bu önemli detaylara yeni başlayan macera severler hakim olmayabilir. Off-road meraklıları ve yeni başlayanlar için bilinmesi gereken kurallar;
  • Off-road’a Tek Başınıza Çıkmayın!

“Off-road’a yalnız çıkma!” kuralı en sık duyulan kurallar arasında ilk sırada yerini almaktadır. Her ne kadar uzun yıllardır off-road yapıyor olsanız bile tehlikelere ve aksaklıklara açık olan bu sporda yalnız olmamanız avantajınıza olacaktır. Daha yeni başlıyorsanız off-road kulüplerini araştırarak hem bilginize bilgi katabilir hem de off-road arkadaşları edinebilirsiniz. 
  • Parkuru Tanıyın 

Off-road rotası belirlerken en önemli nokta parkuru iyi tanımanız olacaktır. Zorlu yol şartlarında nereye gideceğinizi tam olarak bilememenin maceranıza tatsız bir an oluşturmaması için rotanızı iyi araştırmanızı öneririz. 
  • Aracı İyi Tanıyın ve Bakımları İhmal Etmeyin 

Yola çıkmadan önce aracınızı iyi tanımanızı ve tüm bakımlarını kesinlikle yaptırmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Aracın yağı ve suyu gibi önemli detayları mutlaka önceden kontrol etmelisiniz. Aracınızın yakıt deposunun full olmasına hatta yanınızda yedek yakıt bulunmasına dikkat etmenizi öneririz. Böylece engebeli yol koşullarında aracınızla ilgili bir soruna rastlamadan keyifle rotanızı tamamlayabilirsiniz. 
  • Telsiz Kullanmayı Düşünebilirsiniz

Zorlu arazi şartlarına telefon çekmeme ihtimali de eklendiğinde hayatınızın survivor’a dönmemesi için telsiz kullanmayı düşünebilirsiniz. Telsiz almasanız dahi yanınızda bir powerbank taşıyarak haberleşme sorunlarıyla uğraşmamanızı tavsiye ederiz. 

Miniyol’dan 4x4 Araç Kiralama 

suv-arac-kiralama

Ülkemizin birbirinden farklı adeta cennetten çıkma rotalarını keşfetmek için 4x4 araç kiralayabilirsiniz. Böylece zorlu doğa koşullarında konforunuzdan ödün vermeden keşfetmeye devam edebilirsiniz. Miniyol’un SUV kiralık araçlarıyla Karadeniz’in engebeli yol şartlarında sanki otoyolda araç sürüyormuş gibi rahatlıkla sürüş yapabilirisiniz. Seyahat planınıza göre şehir merkezi araç kiralama ya da havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirip size en uygun 4x4 kiralık aracı en uygun fiyata miniyol.com’dan kolaylıkla kiralayın ve unutulmaz rotalarda eşsiz anılara sahip olun!
SUV araç kiralama seçeneklerini incelemek için hemen tıklayın!

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.