Arama yapın

Türkiye’nin Dikkat Çeken Araba Kiralama Firmaları

Türkiye’nin Dikkat Çeken Araba Kiralama Firmaları
Sinan Daşpınar
Araba kiralama sektörü kovid-19 virüsü ile ülkemizde daha yaygın hale geldi. Miniyol olarak sizlere araç kiralama sektörünün bu yıl öne çıkan firmalarını listeledik.
İçerik Başlıkları
    • 1- Garenta
    • 2- Avec
    • 3- Central
    • 4- Europcar
    • 5- Green Motion
    • 6- Rent Go
    • 7- Çizgi
    • 8- Avis
    • 9- Sixt
    • 10- Miniyol

Araba kiralama sektörü kovid-19 virüsü ile ülkemizde daha yaygın hale geldi. Araç kiralama sektörü 2021 yılında daha da büyüdü. Sektörün bünyesinde araç sayısı 263 bin adedi buldu. Miniyol olarak sizlere araç kiralama sektörünün bu yıl öne çıkan firmalarından bazılarını ve kiralık araba alternatiflerinizi hangi firmalardan değerlendirebileceğinizi sizler için listeledik. Keyifli okumalar.  

 

Araba Kiralama Firmaları

1- Garenta

Garenta, araç kiralama denildiğinde ilk akla gelen şirketlerden bir tanesidir. Türkiye’de otomotiv sektörünün ilklerini başaran Anadolu Grubu’na bağlı Çelik Motor bünyesinde kurulmuştur. Araç kiralama faaliyetlerinde ilkleri başarmış ve öncü olmayı başarmıştır. %100 Türk sermayesi olan Garenta’dan araba kiralamak hiç olmadığı kadar kolay. Miniyol.com veya Miniyol telefon uygulaması ile Garenta’da araba kiralama yapabilirsiniz. 

Garenta araba kiralama seçeneğiyle İstanbul araç kiralama, Muğla araç kiralama, Sabiha Gökçen araç kiralama, Trabzon araç kiralama ve daha birçok farklı noktadan araç kiralama işlemini rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

Garenta rent a car hakkında bilgi almak için tıklayınız. Miniyol ile farklı lokasyonlardan araç kiralama yapabilirsiniz.

2- Avec

Avec, Paşalı Grubu’nun Avek Otomotiv’den sonra ikinci yatırımı olarak 2016 yılında “Daima yüksek müşteri memnuniyeti yaratma” misyonu ile kurulmuştur. Avec Rent A Car’ın Türkiye çabında 19 şubesi bulunmaktadır. Araba kiralama filosunda Audi Q7, Audi A6, Volkswagen Passat, Skoda Karoq gibi birçok farklı araç türünü bünyesinde toplamaktadır. Miniyol ile Avec araba kiralama yapabilirsiniz. Miniyol ile 3 işlemde araç kiralama çok kolay.

Avec rent a car Sabiha Gökçen araç kiralama, İstanbul araç kiralama işlemlerinizi yapmak için tıklayınız.

3- Central

2001 yılında operasyonel kiralama hizmeti için kurulan Central araç kiralama, 2011’den beri bireysel oto kiralamaya olanak sağlayarak günlük araç kiralama hizmet sunmaktadır. Türkiye’nin ilk yerli araç kiralama firması olan Central’in, Türkiye’nin birçok şehrinde hizmet noktası bulunmakta ve bünyesinde bulundurduğu 4.000 araçla müşterilerine kiralık araç çeşitliliği sağlamaktadır. “Yepyeni bir araç kiralama” mottosuyla yola çıkan Central araç kiralama, bünyesinde bulundurduğu 4.000 araca Miniyol üzerinden ulaşabilirsin ve anında araba kiralama yapabilirsiniz. 

Central rent a car İstanbul Ataşehir araç kiralama yapmak için tıklayınız

4- Europcar

1949 yılında Paris’te kurulan Europcar yaklaşık 170 ülkede hizmet vermektedir. 1,2 milyondan fazla araç ağı ile hizmet veren Europcar’ın Türkiye temsilcisi FAZ Oto Kiralama A.Ş.’tır. İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Aydın, Denizli, Antalya, Adana, Muğla, Bursa, Konya, Kayseri, Nevşehir (Ürgüp),Samsun, Trabzon, Ordu, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Sivas,  Erzurum, Elazığ, Bingöl, Hatay, Kahramanmaraş, Mersin, Balıkesir, Mardin ve Van illerinde bulunan Europcar Türkiye'nin, özellikle Ege ve Akdeniz illerinde hemen hemen her lokasyonda araç kiralama ofisi bulunmaktadır. Europcar’ın Türkiye’de 77 ofisi ve 3500’den fazla araç filosu vardır. Europcar’ın araçlarına Miniyol üzerinden ulaşabilir ve araba kiralama yapabilirsiniz.

Europcar rent a car ile İstanbul, Ankara, Muğla, İzmir araç kiralama yapmak için tıklayınız. 

5- Green Motion

Greenmotion araç kiralama, 2007 yılında İngiltere’de kurulmuştur. Şu anda 52 ülkede 540’ın üzerinde araç kiralama noktası ile hizmet veren uluslararası bir kuruluştur. Türkiye operasyonları Ağustos 2018’den beri Metal Oto Tic. A.Ş çatısı altında yapılmaktadır. Green Motion Türkiye’de araç kiralamada; pazarlama, müşteri ilişkileri, operasyon dallarında ödüller kazanmıştır. Green Motion çevreci tutumu, sigorta tercihleri ve ek hizmetleri ile farkını ortaya koymaktadır. Green Motion’nun filosundan bulunan araçları kiralamak için miniyol.com veya Miniyol telefon uygulamasını kullanabilirsiniz.

Green Motion Antalya araç kiralama yapmak için tıklayınız.

6- Rent Go

Rent Go, Tunalar Şirket Grubu tarafından 2007’de kurulan araç kiralama firmasıdır. 3 araçla başlayan firma, 2008’de ilk ofisini Trabzon Havalimanı’nda açarak 15 araçla sektörde büyümeye başlamıştır. 2009’da filosunu 50 araca çıkartan Rent Go 2011’de Ordu’da ikinci ofisini açmıştır. 2012’de kendi markasına sahip olan firma 2013’de “Rent Go” adını almış ve günlük kiralama, uzun dönem kiralama için çalışmaya başlamıştır. 2014’te şube sayısını 14’e çıkartan Rent Go, ofisini 2015’te İstanbul Tunalar Plaza’ya taşımıştır. 2016’da 10 ilde 14 şube ile hayatına devam eden Rent Go, 2018’de ise 15 ilde 22 şubeyle sektörde hızla büyümeye devam etmiştir. Rent Go rent a car şirketinden Miniyol üzerinden kolaylık araba kiralama yapabilirsiniz. 

Rent Go rent a car firmasından Trabzon araç kiralama yapabilirsiniz. Trabzon araç kiralama yapmak için tıklayınız.

7- Çizgi

1991 yılında Antalya'da şehir ofisi olarak kurulan Çizgi Rent a Car araç kiralama firması, 20 yıldan bu yana sürekli ve planlı olarak büyümektedir. Genç ve bakımlı filosuyla Çizgi Rent a Car araç kiralama, kısa ve uzun vadeli araç kiralamaları için hizmet sunmaktadır. Çizgi Renta Car, Mızraklı Grup’un çatısında bulunan firmalardan biridir. Sektöründeki yenilikleri takip ederek teknolojik yatırımdan kaçınmayan, mali bir disipline sahip, öz sermaye ile çalışan bir kuruluştur. Çizgi Rent a Car, bugün Türkiye genelinde 20 farklı konumda ve 200'ün üzerinde personeli ile ülkenin araç kiralama sektöründeki öncü firmalardan biri olmayı başarmıştır.

Antalya araç kiralama yapmak için Miniyol.com’a veya miniyol telefon uygulamasını kullanabilirsiniz. Çizgi rent a car firması bünyesinde bulunan size en uygun aracı Miniyol karşınıza getirir. Araç kiralamak hiç olmadığı kadar kolay. 

8- Avis

Avis, dünyanın ilk oto kiralama kuruluşudur. 1946 yılında ABD'de Detroit'te Warren Avis tarafından kurulmuştur. 10 yıl içinde, 1200 araçlık bir filo oluşturmuş ve 3 kıtaya yayılmıştır. Bugün Avis, 160 ülkede 4200 ofisiyle, her yıl yaklaşık 20 milyon kişiye hizmet vermektedir. Fenerbahçe SK’nin forma sponsorudur. 

9- Sixt

Galatasaray’ın ana sponsoru olan oto kiralama şirketidir. Sixt SE, 110'dan fazla ülkede yaklaşık 2.100 lokasyona sahip uluslararası bir araç kiralama firmasıdır. Sixt'in hakları Türkiye'de Bor Holding'e aittir.

10- Miniyol

Miniyol.com araç kiralama sektörünü tamamen değiştirecek teknolojik altyapısı ile araba kiralama süreçlerini kolaylaştırmaktadır. Miniyol’un tedarikçileri arasında birçok yerel ve global araç kiralama şirketi bulunuyor. Kullanıcılar Miniyol’un telefon uygulaması ve internet sitesi üzerinden rent a car firmalarını ve araç modellerini karşılaştırabiliyor ve kendine uygun aracı, istediği lokasyondan kiralama yapılabiliyor. 

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.