Arama yapın

Türkiye’de Çekilen Yabancı Filmler

Türkiye’de Çekilen Yabancı Filmler
Ömer Keskinsoy
Türkiye'nin güzelliklerini görebileceğiniz dünyaca ünlü 7 filmi Miniyol olarak sizler için listeledik!
İçerik Başlıkları
    • Skyfall
    • Taken 2 (Takip: İstanbul)
    • Truva (Troy)
    • Altın Yumruk İstanbul’da
    • Son Umut
    • Zoraki Radikal
    • Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi
    • Türkiye’nin Güzelliklerini Keşfetmenin Yolu
Türkiye, Akdeniz'in mavi ve şeffaf kumsalları, Kapadokya'daki çöl benzeri doğal harikaları, yemyeşil dağları ve ormanları ile iyi korunmuş Osmanlı ve Anadolu mimari alanlarını arayan film yapımcıları için en çekici ülkelerden biridir. Tüm bu özellikler Türkiye'yi tarihi, macera ve aksiyon filmleri için mükemmel bir yer haline getirmektedir. Her bölgenin kendine has gelenekleri, tarihi ve hazineleri ile en harika film sahnelerinin ortaya çıkması çok kolay bir hale gelmektedir.
Birçok film ve kitap senaryosuna ilham kaynağı olan Türkiye’de geçen en ünlü kitap Indiana Jones serisidir. Konya, Kapadokya ve İstanbul’da geçen kitabın filmleri ise başka ülkelerde çekilmiştir. Bunun yanı sıra birçok ünlü Hollywood aksiyon filmleri de yer olarak Türkiye’yi tercih etmiştir. Peki Türkiye’de çekilen yabancı filmler hangileridir? Miniyol olarak Türkiye’de çekilmiş olan bazı ünlü yabancı filmleri sizler için listeledik. Keyifli okumalar dileriz.
  1. Skyfall

skyfall

Son zamanların en iyi James Bond filmlerinden biri olarak görülen Skyfall, çekimler için Türkiye’yi seçen en ünlü filmlerden biridir. Çekimleri İstanbul, Adana ve Fethiye’de yapılan Skyfall, Türkiye gezisini 3 ay gibi bir sürede tamamlamıştır. İstanbul’da tarihi Eminönü semtinin yanı sıra Nuruosmaniye Camii, II. Bayezid Camii ve Kapalı Çarşı gibi ünlü mekanlar filmde tercih edilmiştir.
Adana ise filmin en harika aksiyon sahnelerine ev sahipliği yapan şehir olmuştur. James Bond ve Patrice karakterlerinin kavgası sonucu Bond’un köprüden düştüğü sahne Adana’nın en ünlü yapılarından biri olan Varda Köprüsü’nde geçmektedir. Ayrıca Fethiye’deki sahnelerde ise James Bond, Fethiye’de yapılacak en güzel aktivitelerden olan plaj barlarında zaman geçirmekteydi.
  1. Taken 2 (Takip: İstanbul)

taken 2

Başrollerini Liam Neeson, Famke Janssen ve Maggie Grace'in paylaştığı Takip: İstanbul, Taken filminin ikinci bölümüdür. Film, başkarakter Bryan Mills’in İstanbul’da tatil sırasında eşinin kaçırılması sonucunda kızının yardımıyla intikam almaya çalışmasını konu almaktadır. Harika bir aksiyon filminin çıkmasını sağlayan İstanbul’da ön plana çıkan mekanlar ise Yeni Cami, Galata Kulesi, Süleymaniye Camii, Rüstem Paşa Camii ve köprülerdir.
  1. Truva (Troy)

truva filmi

Tüm zamanların en iyi Roma savaş filmlerinden biri olan Truva filminin bazı kısımları Çanakkale sınırları içerisinde yer alan Truva Antik Kenti’nde çekilmiştir. Brad Pitt, Diane Kruger, Eric Bana ve Orlando Bloom gibi dünyaca ünlü oyuncuların yer aldığı Truva filmi, 77. Akademi Ödülleri ve 2004 yılının En İyi Kostüm Tasarımı ödüllerini kazanmıştır. Ayrıca tüm zamanların en çok hasılat yapan filmlerinden biridir.
Truva filmi, Akhilleus ve Agamemnon’un Truva şehri için nasıl savaştıklarını anlatmaktadır. Aksiyon, savaş stratejisi, aşk, krallar ve kadim tarih dolu bir film olan Truva’da kullanılan Truva atı ise filmin gösterime girmesinden sonra yapımcı şirket Warner Bros. tarafından Çanakkale şehrine bağışlanmıştır. Bu Truva atı günümüzde Çanakkale’nin en ünlü simgelerinden biridir.
  1. Altın Yumruk İstanbul’da

altın yumruk istanbul'da

Türk halkının en sevdiği yabancı aktörlerden biri olan Jackie Chan’in başrolü olduğu Altın Yumruk İstanbul’da filmi de Türkiye’de çekilen yabancı filmlerden biridir. Özellikle hamamdayken Türklerle kavgası sonrası peştemalle binaların tepesinden koşuşturması ve Kapalı Çarşı’da koşarken giyinmesi filmin en komik sahnelerinden bazılarıdır.
  1. Son Umut

son umut

Hem yönetmen koltuğunda oturan hem de filmde rol ala dünyaca ünlü aktör Russell Crowe imzalı bir film olan Son Umut da Türkiye’de çekilen yabancı filmlerden biridir. Çanakkale Savaşı’ndan 4 sene sonrasında geçen filmde Joshua Connor isimli Avustralyalı bir çiftçiyi canlandıran Crowe, savaştan eve hiç dönmeyen üç oğlunu bulmak için Türkiye'ye gider. Bu arayışında ona yardımcı olan iki isim ise oldukça tanıdık: Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz! Türkiye ile ilgili en güzel filmlerden biri olan Son Umut’un İstanbul’da çekilen sahnelerinde ise Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Haydarpaşa Tren Garı ve Yerebatan Sarnıcı gibi ünlü tarihi yapılar ön plana çıkmaktadır.
  1. Zoraki Radikal

zoraki radikal

Zoraki Radikal filmi Pakistan uyruklu bir Amerikan vatandaşının 11 Eylül saldırısından sonra değişen hayatını konu almaktadır. Aynı isimli romandan uyarlanarak çekilen bu filmin bazı sahneleri İstanbul ve Ankara’da geçmektedir. Kapalı Çarşı, Sultanahmet ve Ankara sokaklarını görebileceğiniz Zoraki Radikal filminin oyuncu kadrosunda dünyaca ünlü aktris Kate Hudson ve Haluk Bilginer de yer almaktadır.
  1. Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi

hayalet sürücü 2

Dünyaca ünlü film serisi Hayalet Sürücü’nün ikinci filmi olan “İntikam Ateşi” filminde bazı sahnelerin çekiminde Kapadokya ve Pamukkale tercih edilmiştir. Dünyaca ünlü aktör Nicolas Cage’nin başrolünde olduğu Hayalet Sürücü 2: İntikam Ateşi filminde Kapadokya’da bulunan peribacaları ve Zelve Açık Hava Müzesi’nin yanı sıra Pamukkale’deki Hierapolis Antik Kenti’ni görebilirsiniz.

Türkiye’nin Güzelliklerini Keşfetmenin Yolu

Dünyaca ünlü filmlere konu olan Türkiye’nin güzelliklerini keşfetmenin en kolay yolu Miniyol aracılığıyla araç kiralama işlemi yapmaktır. Yüzlerce araç kiralama firmasına ait binlerce aracı karşılaştırarak size en uygun olan arabayı kiralayarak Türkiye temalı yabancı filmlere konu olmuş bu yerleri keşfedebilirsiniz. Sadece üç adımda güvenle gerçekleştirebileceğiniz oto kiralama işleminizi dilediğiniz takdirde kesintisiz iade ile iptal veya erteleme imkanı da bulabilirsiniz. Hemen şimdi araç kiralama yapmak ve gezinize başlamak için Miniyol web sitesini ziyaret edin!

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.