Arama yapın

Türkiye’de Bulunan 5 Tehlikeli Yol

Türkiye’de Bulunan 5 Tehlikeli Yol
Sinan Daşpınar
Araba kiralama yaparak tehlikeli yollarda bile korkmadan araç sürün! Miniyol Türkiye’nin en tehlikeli yolları yazısını paylaştı!
İçerik Başlıkları
    • Ağzıaçık Geçidi
    • Kop Dağı Geçidi
    • D915 No’lu Bayburt Yolu
    • Kuş Yuvası Geçidi
    • Trabzon - Bayburt Yolu

Türkiye’de öyle yollar var ki seyahatiniz sırasında sizleri hem doğal güzellikleriyle hem de virajları, yükseklikleriyle şaşırtabilir hatta korkutabilir. Bu yollar hakkında daha önceden bilgi almak ve sizleri neler beklediğini öğrenmek seyahatiniz için önemlidir. Türkiye’deki tehlikeli yollar içinden 5 tanesini sizler için yazdık!

 
Her türlü yola ve geçide meydan okuyabilen araçları Türkiye’nin en tehlikeli yolları üstünde kullanmak için Miniyol’dan oto kiralama yapabilirsiniz.
 

Ağzıaçık Geçidi

Özellikle kış ayları daha da tehlikeli hale gelen Ağzıaçık Geçidi, kışları karlarla kaplanır ve buzlanma yaşanır. Karla kaplandığı zaman ulaşımın neredeyse imkansızlaştığı dağ yolu rakımı 2000 metre yüksekliktedir.
 

Kop Dağı Geçidi

Erzurum'da bulunan Kop Dağı Geçidi zor şartlardan dolayı buzlanmalar çok tehlikelidir. Rakımın oldukça yüksek olduğu geçitte olası olumsuzlukların ve kazaların önüne geçebilmek için önlem almayı unutmamalısınız. Ayrıca kış ve sonbahar aylarında ani hava değişiklikleri yaşanabildiği için çok dikkatli olmanız gerekmektedir.
 

D915 No’lu Bayburt Yolu

Diğer yollara kıyasla daha tehlikeli olan D915 No’lu Bayburt Yolu 2016 yılında dünyanın en tehlikeli yolu olarak seçilmiştir. Dik yamaçları olan ve keskin virajlarla dolu bu yolu genelde motosiklet tutkunları kullanmaktadır. 
 

Kuş Yuvası Geçidi

Bayburt Yolu gibi motor tutkunlarının dikkatini çeken ve onlar tarafından sıklıkla ziyaret edilen Kuş Yuvası Geçidi keskin virajlarla dolu bir yoldur. Motosikletlilerin hız yapmadan yolu kullanmaları tavsiye edilmektedir. Virajlarının yanında yüksek yokuşları da olan geçit Karapınar - Gümüşkavak hattında bulunmaktadır.
 

Trabzon - Bayburt Yolu

Karadeniz’in incilerinden biri olan ve huzurun adresi olan Trabzon çok sevilmektedir. Yeşil doğası ve sakin olmasıyla seyahat severlerin uğrak noktasıdır. Ne var ki çok sevilen Trabzon’un yollarına çok dikkat edilmelidir;  Özellikle Trabzon - Bayburt Yolu gibi uçurumlarla ve sarp dönüşlerle dolu olanlara… Bu yol üzerinde seyahat etmek isteyenler önlemlerini almalı ve çok dikkatli olmalıdırlar.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.