Arama yapın

Tuncel Kurtiz’in Beldesi: Çamlıbel

Tuncel Kurtiz’in Beldesi: Çamlıbel
Sinan Daşpınar
Balıkesir’in nadide köyü Çamlıbel Köyü’nde ne yapılır, ne görülmeli yeni nesil araç kiralama platformu Miniyol sizler için araştırdı. Blogumuza göz atın!
İçerik Başlıkları
    • Çamlıbel Gezi Planı/ Çamlıbel Köyü’nde Gezilecek Yerler/ Çamlıbel Köyü’nde Ne Yapılır?
    • Çamlıbel Köyü’ne Nasıl Gidilir?

Tuncel Kurtiz’in beldesi olarak bilinen Çamlıbel son dönemlerde oldukça popüler bir yer. Balıkesir’in sakin ve sessiz bir ilçesi olan Çamlıbel insanı derinden etkileyen küçücük bir belde. Tabi bu derin romantiklikte Tuncel Kurtiz’in payı büyük. Kim bilebilirdi bir oyuncunun daha doğrusu sanatkarın memleketi merak edilecek, o sanatkarın gözlerini yumduğu ve defnedildiği topraklara gidilecek. 7 den 70’e herkesin tanıdığı, sevilen bir sanatkar Tuncel Kurtiz… Şiirlerinde herkesin kendinden bir parça bulduğu derin bir kişiliğe sahip. İda Dağı’nda hayata gözlerini yuman bu pamuk kalpli sanatkarımızın sokaklarını tanıyalım. 

 
Bazı kesimlerce Ramiz Dayı olarak bilinen Tuncel Kurtiz aslında vasiyetinde Tahtakuşlar Köyü’ne gömülmek istediğini yazsa da köyün heyeti bu isteği reddetmiş. Bu yüzden de ailesi bu köye çok yakın olan başka bir köye, Çamlıbel Köyü’ne onu defnetmiş. Kendi hayatı gibi gösterişten uzak ve sade bir mezara sahip Dayı’nın mezarı etrafındaki taşlarında hep notlar bulunmakta. Bu notlar sanatçının hayranları, sevenleri tarafından yazılan kalbi sıcacık ediyor…
 
Balıkesir Havalimanı kolay araç kiralama seçenekleri ile Miniyol yanınızda! 
 
 

Çamlıbel Gezi Planı/ Çamlıbel Köyü’nde Gezilecek Yerler/ Çamlıbel Köyü’nde Ne Yapılır?

 
Sokaklarında buram buram zeytin kokusu alacağınız Çamlıbel Köyü sahil yoluna 3 kilometre uzaklıkta. Dar ve küçük sokaklarında gezerken çam ve çınar ağaçları sizleri hep selamlıyor. Bu doğa ile iç içe yeşil ve temiz köyde bir kahvede oturabilir köy havasını soluyup, sıcacık bir çay içebilirsiniz. Şehir hayatından uzakta, yaşamanın ne olduğunu hissedecek, Sokaklarda gezerken Tuncel Kurtiz’in şiirleri ile dolacak aklınız.  Ruhu ve kalbi güzel insana buradan selam ediyoruz. Bir hayranın dediği gibi “Kimisi toprağa, kimisi yüreğe” diyoruz. 

Köye her yıl yüzlerce ziyaretçi gelmektedir. Bu yüzden otel, pansiyon gibi farklı konaklama seçenekleri mevcut. Bunun dışında köyde bilindik bir restoran ve hediyelik eşya dükkanları da bulunmaktadır. Buradan sevdiklerinize hediyeler alabilir, restorandaki taze yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Köyden çıkarken köyün arkasında kalan Kaz Dağı Milli Parkı’na rotanızı çevirebilirsiniz. 
 
 

Çamlıbel Köyü’ne Nasıl Gidilir?

 
İstanbul, Çanakkale, Bursa hatta İzmir gibi şehirlere yakın olan bölge hafta sonu şehirden uzaklaşmak için doğru bir adres. Köye tabelaları takip ederek kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Miniyol’un sunduğu İstanbul araç kiralama, İzmir araç kiralama veya Bursa araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.