Arama yapın

Tisan Adası Nerede ve Nasıl Gidilir?

Tisan Adası Nerede ve Nasıl Gidilir?
Büşra Kurnaz
Oldukça berrak bir denizin incecik kumlarla birleştiği Tisan Adası'na nasıl gidilir ve neler yapılır? İşte sizin için tüm soruların yanıtlarını verdiğimiz bir Tisan gezi rehberi oluşturduk. Keyifli okumalar dileriz!
İçerik Başlıkları
    • Tisan Adası Tarihi 
    • Tisan Adası’na Nasıl Gidilir? 
      • Kara Yoluyla Tisan Adası’na Nasıl Gidilir? 
      • Hava Yoluyla Tisan Adası’na Nasıl Gidilir? 
      • Deniz Yoluyla Tisan Adası’na Nasıl Gidilir?
    • Tisan Adası Konum
    • Tisan Adası’nda Gezilecek Yerler 
    • Tisan Adası Plaj ve Koyları   
      • Tisan Plajı
      • Tisan Akvaryum Koyu
      • Tisan Flamingo Koyu 
      • Tisan Kadınlar Plajı 
    • Tisan Adası’nda Neler Yapılır? 
    • Tisan Adası’nda Nerede Kalınır? 
    • Tisan Adası Kamp Alanı 
Tisan Adası Nerede? 
 
tisan-nerede
 
Tisan Adası Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan Yeşilovacık beldesinde bulunmaktadır. Silifke’ye yaklaşık olarak 32km mesafede yer alan Tisan Adası, Antalya-Mersin yolunun yanında yer almaktadır. 

Tisan Adası Tarihi 

Tarihte Afrodisias ismine sahip olan bu ada Kilikya Afrodisias’ı olarak da anılmaktadır. Adanın Yunan Tanrıçası olan Afrodit’e adanmış olması adanın isminin de buradan gelmesine sebep olmuştur. Tisan Adası’nda ilk yerleşimin milattan önce yedinci yüzyılda bir Yunan kolonisi tarafından yapıldığı tahmin edilmektedir. 
Ticari amaçla inşa edilmiş doğuda ve batıda iki adet bulunan limanlarının yanı sıra ada içerisinde kilise olarak kullanılmış bir yapı da mevcuttur. 

Tisan Adası’na Nasıl Gidilir? 

tisana-nasil-gidilir-tisan-adasina-ulasim

Oldukça berrak bir denizin incecik kumlarla birleştiği Tisan Adası, çevresinde yer alan ormanlarla beraber enfes manzaralara ev sahipliği yapmaktadır. Adeta cennetten bir parça gibi olan bu ada, yıl içerisinde çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Tisan Adası’na bir gezi planlıyorsanız ulaşımı merak ediyor olabilirsiniz. İşte enfes güzelliğe sahip Tisan Adası’na ulaşım alternatifleri;
  • Kara Yoluyla Tisan Adası’na Nasıl Gidilir? 

Karayoluyla Tisan Adası’na ulaşım sağlamanız oldukça kolaydır. Mersin – Antalya karayolu üzerinden adaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ancak yolların virajlı olduğunu eklememiz gerekir. Özel aracınızla ya da Mersin araç kiralamayaparak ulaşabileceğiniz Tisan Adası’na giderken virajlı yollara uygun bir kiralık araç seçmeniz daha keyifli bir yolculuk yapmanıza fayda sağlayacaktır.  
Toplu taşıma ile direkt ulaşım imkanı bulunmayan Tisan Adası’na otobüs ile gelmek istiyorsanız öncelikle Silifke’ye geçmelisiniz. Ardından Silifke’den dolmuşa binerek adaya ulaşabilirsiniz.
  • Hava Yoluyla Tisan Adası’na Nasıl Gidilir? 

Tisan Adası’na havayoluyla ulaşım sağlamak istiyorsanız iki farklı alternatifiniz bulunmaktadır. Alanya Gazipaşa Havalimanı’na iniş yapabileceğiniz gibi Adana Havalimanı’na da iniş yaparak adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. İki havalimanından da Tisan Adası’na ulaşım yaklaşık olarak 3 saat sürmektedir. Konforlu ve özgür bir seyahat istiyorsanız havalimanı araç kiralama opsiyonlarını değerlendirebilirsiniz. 
Adana Havalimanı kiralık araç seçeneklerini incelemek için tıklayınız. 
Alanya Gazipaşa Havalimanı kiralık araç seçeneklerini incelemek için tıklayınız. 
  • Deniz Yoluyla Tisan Adası’na Nasıl Gidilir?

Tisan Adası’na deniz yoluyla ulaşım sağlayacaksanız Taşucu’ndan kalkan tekne turlarına göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Tisan Adası Konum

Tisan Adası’nda Gezilecek Yerler 

tisan-gezilecek-yerler

Tisan Adası doğal güzellikleriyle tam bir tatil cennetidir. Sakin ve doğayla iç içe bir tatil istiyorsanız Tisan Adası koy ve plajları tam da size göre diyebiliriz. Yalnızca doğasıyla değil tarihi güzellikleriyle de sizi besleyecek bir ada olan Tisan Adası’na gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerler;
  • Tarihi Bizans Kulesi 
  • Aphrodisias Antik Kenti 
  • Göktepe 
Tisan Adası’na gelmişken civarda yer alan tarihi güzelliklere de bir ziyaret gerçekleştirmenizi öneririz. Özgürce ve doyasıya bir tatil yapmak için ulaşımı dert etmeyin. Kiralık araç konforuyla tüm Tisan Adası’nı ve çevresinde yer alan birçok görülmeye değer alanı ziyaret ederek unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. 
Adaya geldiğinizde yaklaşık 35 km mesafede yer alan Jüpiter Tapınağı’nı, 40 km mesafede yer alan Aya Tekla Kilisesi ve Aynalı Göl’ü ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. 

Tisan Adası Plaj ve Koyları   

tisan-adasi-plajlari-ve-koylari

  • Tisan Plajı

Tisan Plajı girişi ücretsiz olan sığ denize sahip bir plajdır. Bu sayede çocuklu aileler için ideal bir plaj olduğunu söyleyebiliriz. Ancak plajda mevcut bir işletme olmadığı bilgisini de vermemiz gerekmektedir. Plajda bir işletme bulunmadığı için Tisan Plajı’nda şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı kendiniz temin etmelisiniz. 
  • Tisan Akvaryum Koyu

Tisan Akvaryum Koyu oldukça bakir kalmış bir koydur. El değmemiş olan bu koya karayoluyla ulaşım imkanı bulunmamaktadır. Yalnızca Silifke üzerinden ya da adada bulunan özel tekneler sayesinde ulaşım sağlanabilmektedir. Doğa yürüyüşünü severim zorlu yollar benim için keyiflidir diyenler için ise Tisan Adası merkezinden yaklaşık 1 saatlik patika bir yoldan yürüyerek de ulaşabilirsiniz. 
 
Akvaryum Koyu tam da isminin hakkını veren çokça balık türünü görebileceğiniz enfes bir koydur. Zorlu ulaşılan ama oldukça keyifli olan bu koyu da Tisan Adası gezilecek yerler listenizde değerlendirmenizi tavsiye ederiz. 
  • Tisan Flamingo Koyu 

Flamingo Koyu da Akvaryum Koyu gibi ulaşımı oldukça zorlu ancak bu sayede bakir kalmış bir koydur. Flamingo Koyu’na gitmek için kayalık bir yolu geçmeniz ardından ise bir tırmanış gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Aphrodisias Antik Kenti’nin alt tarafında yer alan bu koyun mecera severleri çok heyecanlandıracağına eminiz. 
  • Tisan Kadınlar Plajı 

Mahremiyete önem verenler için tam da doğru adres olan Tisan Kadınlar Plajı yaz dönemlerinde yalnızca kadın misafirlerin kullanımına açıktır. Plaj içerisinde duş, tuvalet gibi imkanlar mevcuttur. Her ne kadar misafir ağırlasa da bakir kalmış koylar arasında Kadınlar Plajı’nın da yer aldığını söyleyebiliriz. 

Tisan Adası’nda Neler Yapılır? 

tisanda-neler-yapilir

Tisan Adası'nın bakir koyları, doğayı ve sessiz bir tatili severler için vazgeçilmez bir tatil alternatifi olacaktır. Bu adaya geldiğinizde adeta akvaryumu andıran masmavi denizinde yüzerek farklı balık türlerini keşfedebilirsiniz.
Bol yeşillik olan ormanlarında vakit geçirerek huzuru yakalayabilir, patika yollarında doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Adanın kolay ulaşılamayan koylarını da ziyaret etmek için tekne turlarına katılabilir ve sevdiklerinizle unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. 

Tisan Adası’nda Nerede Kalınır? 

tisan-konaklama

Tisan Adası’nda keyifli bir tatil planlıyorsunuz ancak nerede kalacağınızı tam olarak bilemiyor musunuz? Küçük ve sevimli olan Tisan Adası’nda aynı sevimlilikte pansiyon ve butik oteller bulunmaktadır. Ancak küçük bir belde olan Tisan Adası’nda yaz aylarında yer kalmama ihtimalini de belirtmemiz gerekir. Tisan Adası’na en yakın konaklama alternatifi ise Silifke’de yer alan otel ve pansiyonlardır. 

Tisan Adası Kamp Alanı 

tisan-adasi-kamp

Tisan Adası’nda kamp yapılabilir mi? sorusunun cevabı evet yapılabilirdir. Hem çadır kampı hem de karavan kampı yapılabilen kamp alanları Tisan Adası’nda mevcuttur. Bölgede yer alan kafe ve restoranlardan yiyecek içecek temini yapabileceğiniz gibi daha bakir koylarda kamp yapmak istiyorsanız ihtiyaçlarınızı temin ederek de adaya ulaşım sağlayabilirsiniz.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.