Arama yapın

SUV Nedir?

SUV Nedir?
Ömer Keskinsoy
En popüler araç segmentlerinden biri olan SUV araçlar hakkında bilmeniz gerekenleri Miniyol olarak sizler için hazırladık!
İçerik Başlıkları
    • SUV Araçların Avantajları
    • SUV Araçların Dezavantajları
    • SUV Boyutları
      • Küçük SUV Araçlar
      • Orta Boy SUV Araçlar
      • Tam Boy SUV Araçlar
    • SUV Neyin Kısaltmasıdır?
    • SUV ile Jeep Arasındaki Farklar Nelerdir?
    • SUV Araç Kiralama

Özellikle geniş aileler tarafından son zamanlarda sıklıkla tercih edilen SUV araçlar, birçok üretici firma için de en popüler envanter kalemlerinden biri haline geldi. SUV araçların bu popülerliğinin en büyük nedenlerinden biri de çok yönlü olmaları. Her yıl yapılan dünyanın en çok satan arabaları listesinde birçok SUV aracın bulunması kesinlikle şaşırılacak bir durum değil. SUV, geleneksel olarak araziye çıkarılabilen ve daha hafif bir kamyon hissi veren dört tekerlekten çekişli geniş bir araç yelpazesini kapsayan gevşek bir terimdir. Ayrıca, aracın işleri halledebileceği ve farklı arazileri ölçeklendirmek gibi dış mekan için yapılmış bir kaliteye de sahiptir.

SUV araçların avantajları nelerdir

SUV Araçların Avantajları

SUV araçlar, kamyonetlerin depolamasını ve taşımasını bir steyşın konforuyla birleştirmektedir. Geniş iç mekanı ve iki veya üç oturma sırasıyla, insan ve yük taşımacılığında esneklik sağlar. SUV araçların büyük hacimleri sayesinde tatil için bir sürü bagaj taşınabilir, spor ve aktiviteler için ekipman taşınabilir ve büyük bir grup için yeterli oturma alanı sağlanır.

SUV araçlar engebeli arazilerde aracın alt tarafının zemine sürtmeden geçer. Ayrıca güçlü bir motora ve güçlü çekme yeteneklerine sahiptirler. SUV araçlar genelde iki tipe ayrılmaktadır. Bunlardan biri, ağır yükleri taşımak ve arazileri tırmanmak içindir. Diğeri ise şık görünümü ve güvenli kullanımı içindir.

SUV Araçların Dezavantajları

SUV araçların hacimleri büyük olduğu için özellikle park yeri bulma konusunda zor anlar yaşatabilirler. Ayrıca yine büyüklükleri sebebiyle manevra yapmaları zordur. Normal araçlara göre daha pahalı olan SUV araçlar, yine diğer araçlara göre daha fazla yakıt harcarlar.

SUV Boyutları

SUV araçlar; küçük, orta ve tam boy olmak üzere üç boyutta bulunurlar.

Küçük SUV Araçlar

Küçük SUV araçların park etmesi ve manevra yapması daha kolaydır. Küçük SUV araçlara örnek olarak şu araçlar gösterilebilir:

Orta Boy SUV Araçlar

Orta boy SUV araçlar, dört tekerlekten çekiş, sessiz iç mekan ve mükemmel depolama alanıdır. Orta boy SUV araçlara örnek olarak şu araçlar gösterilebilir:

  • Toyota Highlander

  • Honda Pilot

Tam Boy SUV Araçlar

Tam boy SUV araçlar, lüks olmaları ya da arazi yetenekleri sebebiyle pazarlanmaktadır. En büyük boyutlu SUV olan tam boy SUV araçlar, bazı modellerde yolcular ve kargo için ekstra alan sağlamak üzere uzatılmış uzunlukta bir gövde bulunur. Tam boy SUV araçlara örnek olarak şu araçlar gösterilebilir:

  • Cadillac Escalade

  • GMC Yukon

SUV boyutları

SUV Neyin Kısaltmasıdır?

Açılımı “Sports Utility Vehicle” olan SUV araçlar, Türkçe’ye “sportif çok amaçlı araç” olarak çevrilmiştir.

SUV ile Jeep Arasındaki Farklar Nelerdir?

Her Jeep, SUV olsa da her SUV, Jeep değildir. Jeep, SUV araçlar üreten popüler otomotiv markalarından biridir. Jeep’in ayırt edici özelliklerinden biri, Trail-Rated araçlarıdır. Bu araçlar, kaya tırmanışı veya çöl gezintisi gibi arazi koşullarının üstesinden gelmek için özel olarak tasarlanmış araçlardır.

SUV Araç Kiralama

Araç kiralamanın yeni yolu Miniyol’da birçok markanın SUV araçlarını kiralayabilirsiniz. Eşsiz bir sürüş deneyimi yaşamak için dilediğiniz konumdaki SUV araçları görüntülemek için Miniyol.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz. Birçok rent a car firmasına ait kiralık SUV araçlarını karşılaştırarak bütçenize, isteğinize ve zevkinize en uygun SUV aracı kiralayabilirsiniz. Kiralamak istediğiniz SUV aracı bulmak için hemen Miniyol.com web sitemizi veya Miniyol mobil uygulamasını ziyaret edin.

SUV araç kiralama işlemi için tıklayınız.

Miniyol'daki deneyiminizi iyileştirmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Aydınlatma Metni ’ni inceleyebilirsiniz.